BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Skigebieden voor beginners

Skigebieden voor beginners

Waar letten we op?

  • Je vindt er flink wat blauwe pistes.
  • Beginnende skiërs komen niet ineens voor steile verbindingspistes te staan.
  • Weinig drukte op de piste is ideaal.

Wanneer je op zoek bent naar een skigebied voor beginners dan denk je in eerste instantie misschien aan een skigebied met veel blauwe pistes. Geen gekke gedachte, want uiteraard moeten er voldoende makkelijke pistes zijn waar je kunt oefenen en je techniek kunt verbeteren zonder bang te worden dat het te steil wordt. Maar er spelen bij de keuze voor een skigebied voor beginners nog meer elementen een rol.

Er is meer dan blauwe pistes alleen

Uiteindelijk is het afdalen van die ene blauwe piste natuurlijk ook een beetje saai, dus is het handig wanneer je een skigebied kunt doorkruisen over niet al te moeilijke pistes. Op deze manier kun je een leuk tochtje maken en ben je niet aan één piste gebonden. Je moet je ook afvragen of je wel naar een heel groot skigebied wilt. Een skigebied met meer dan 300 kilometer pistes klinkt leuk, maar vraag jezelf wel af of je als beginner al deze pistes wel gaat gebruiken? Een kleiner gebied voldoet misschien ook en is vaak goedkoper.

Niet te druk is ideaal voor beginnende skiërs

In skigebieden voor beginners is het ook prettig als het niet te druk is. Je ervaart simpelweg wat minder stress door andere skiërs. Kleine bestemmingen zijn dus vaak zeer geschikt voor beginners. Wil je echter meer keuze, dan vind je in deze lijst ook drukkere skigebieden. Hier vind je een groot aanbod van blauwe pistes, maar is het wel drukker op de piste dan in kleinere gebieden. Succes met het kiezen van jouw wintersportbestemming. We hebben alvast een mooie selectie voor je gemaakt.

toon alle 408 resultaten