BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Thollon les Memises

Reviews Thollon les Memises

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.1 op basis van 3683 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, voldoende off-piste, rustig, goed eten op de piste, laag prijsniveau en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
  • Zwakke punten: Weinig après-ski en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Thollon les Memises?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast115
    Gast115 4 december 2019 · 09:52

    Het is een geweldige plaats. Ben er opgegroeid en ga er zeker naartoe emigreren.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast304
    Gast304 31 januari 2019 · 21:41

    Gemoedelijk en overzichtelijk skigebied. Pistes goed geprepareerd, nostalgisch en dorps. Thollon les Memises heeft samen met het skigebied van het naast gelegen dorp een samenwerkingsverband onder de naam Montagnes d'Evian biedt het z'on 90 km aan afdalingen (36 pistes) voor 24 euro per dag. Helaas is er geen directe skiverbinding tussen de 2 dorpen, hiervoor is de navette of auto nodig. De ene dag skiën in Thollon, de andere dag in Bernex. Daarmee is er voor mij, als ervaren skiër voldoende afwisseling om mij een aantal dagen uit te leven.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast419
    Gast419 7 januari 2019 · 12:10

    Kom er al jaren. Afhankelijk van de sneeuwcondities van het seizoen, is het een ideaal gebied voor familievakantie met kleine kinderen of de beginnende tot gevorderde skiër. Wat het gebied uniek maakt is het magnifieke uitzicht over het Meer van Genève vanaf elke piste. De zwarte dalafdaling is voor de gevorderde skiër en prachtig om te doen. Ook is het gebied van Bernex dichtbij gelegen (15min) en Portes du Soleil; Châtel/ Avoriaz binnen een uur rijden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast304
    Gast304 5 juni 2018 · 21:33

    Pluspunten: goed bereikbaar vanuit Nederland, goedkoop, uitzichten, overzichtelijk voor de kinderen, vriendelijk en behulpzaam liftpersoneel, dorps karakter Nadelen: geen Nederlands sprekende skileraren voor de kinderen, druk piste restaurant, zwarte dalafdaling

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Bennie
    Bennie 29 januari 2018 · 17:41

    Thollon les Memises is een beetje een verloren ogend gebied. Het terrein rond het dalstation ziet eruit alsof de gloriedagen achter je liggen. Een moderne gondel brengt je omhoog naar het plateau, vanwaaruit een prachtig panorama voor je ontrold wordt. Op het plateau is van moderniteiten echter weinig sprake. De liften zijn bepaald niet nieuw (de 4-persoons stoeltjeslift is dat wel, maar zijn niet koppelbare karakter maakt deze voor het gevoel verouderd) en het pistenaanbod veel beperker dan het kilometertal doet vermoeden. Lastige pistes zijn hier niet, en drukte vind je hier ook niet snel. Ideaal dus om te oefenen. De rode afdaling vanaf de top buitenom is trouwens wel een aanrader. Lekker glooiend met eerst een mooi doorkijkje naar Montreux en daarna een ontspannen tochtje door het bos. Leuk om eens een dagje heen te gaan als je in de buurt bent, maar te klein en vooral te saai voor een week. Tenzij je een heel klein budget hebt, want de skipas is spotgoedkoop.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Martijn1978
    Martijn1978 1 september 2015 · 23:25

    Thollon les Mémises is een Frans wintersportdorp in de Franse Alpen. Het ligt op zo'n 10 kilometer van Evian les Bains en ligt dicht tegen de Zwitserse grens. Het heeft een kleinschalig wintersportgebied met 14 liften, 16 afdalingen en een snowpark. Je vind er geen massa toerisme, voornamelijk Franse gezinnen, wat Engelsen en enkele Nederlander en Belg. Beginnende skiërs/snowboarders vinden vooral uitdaging rond Choucas en de linker flank van de sector Mottet. Met meer ervaring kom je terecht op de Borée (hoogste punt), La Frasse, Tétras en Les Vieilles Cases. De zwarte afdeling naar het dal is vooral aan te raden met verse sneeuw of eind van de dag zodra de zon de sneeuw wat papperig maakt. De off-pistes liggen voornamelijk tussen de bomen. Tussen de bomen bij Tetras en onder teleski le Borée zijn aan te raden. Ook richting Nordeveaux en meer rechts van de télécabine. Bij voldoende sneeuw is (onder begeleiding) off piste naar Bernex een aanrader. Ik heb wat foto's toegevoegd om een beter beeld te krijgen van Thollon én de bijzondere en unieke uitzichten over het meer van Genève.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast174
    Gast174 29 mei 2015 · 12:51

    Zowel in de zomer, de herfst en in de winter ben ik geweest in Thollon les Mémises. In de winter om skiën en in de zomer voor bergactiviteiten en het meer van Geneve. Ik ken weinig winterbestemmingen die in ander seizoenen ook zoveel te bieden heeft als Thollon. Het dorp werkt intensief samen met de omringende bergdorpen en het stadje Evian les Bains. Daarmee is er een compleet aanbod op cultureel, sportief en reactief gebied. Evian les Bains heeft een rijke historie met oude gebouwen, een gezellige boulevard en winkelstraat. Het meer van Geneve met alle watersportmogelijkheden ligt op 10 minuten rijden van het dorp. De omringende dorpen hebben leuke markten, organiseren evenementen en exposities, goede restaurants, wijndomeinen, etc. Het gehele jaar door is er een bushuttle (slechts 1.10 euro) naar de omringende plaatsen. Ik lees veel mooie recensies over Thollon als wintersportdorp. En kan mij hierin volledig vinden. Vergeet vooral ook de omgeving niet want niet alleen Thollon heeft veel te bieden, de omringende plaatsen maken het compleet!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast313
    Gast313 17 februari 2015 · 21:03

    KIES BERNEX IPV THOLLON!!!!! Wij zitten momenteel een week tussen Bernex en Thollon in en zijn na 2 dagen Bernex vandaag dagje naar Rhollon geweest. Blij dat we als basis, skiles voor de kids ed, Bernex gekozen hebben en niet Thollon. Ten eerst Moet je altijd met de gondel omhoog wat s'morgens uiteraard mega drukte geeft, en eind van de dag terug dus ook. Een behoorlijk lang stuk recht en dus veel prikken! onwijs lange en behoorlijk trage stoeltjes lift naar de enige blauwe piste, die flink pittig blauw is op sommige stukken, dus niet echt geschikt voor beginners. 1 mooie lange rode piste. Maar ook daar op eind behoorlijk stuk prikken en weer met ander traag 2 pers stoeltjes lift omhoog. Diverse sleepboten beginnen op een heuveltjes waar dus lastig op te komen is, en eindigen op een vlak stuk waar je dus ook weer moet prikken. Wij zijn gezin met 2 ervaren skiërs, 1 redelijk ervaren kind, 1 redelijk ervaren volwassene en 1 beginnende kind. Vonden het alle behoorlijk teleurstellend gebied. Totaal geen sfeer! Raar ingedeeld! Nauwelijks blauw! Rood wat zwart lijkt! Begrijpen ook niet dat er voor het hele gebied 1 restaurant is met mini terras en vreet-schuur tafereel binnen. Al met al GEEN AANRADER!!!!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast301
    Gast301 11 september 2014 · 14:49

    Heerlijke overzichtelijke berg met prachtig uitzicht. Heb genoten als first-time wintersporter op een snowboard. Ga er aankomend jaar weer naar toe met vrouw en 2 meiden van 11... we gaan er veel plezier aan beleven!!

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast234
    Gast234 23 december 2013 · 20:05

    Als je een keer wilt beleven of wintersport iets voor jou en je familie is, dan is dit een betaalbaar en erg leuk skiën gebied. Vooral voor beginners erg goed te doen. 30 jaar geleden heb ik het hier ook mogen leren en kom hier nu ik een gezin heb met mijn kinderen ook weer terug. Klein kneuterig en gezellig. Alles is voorhanden, zoals anderen ook al schreven, bakker, kroeg, restaurants, skiën huur etc. Voor de ervaren skiër is het te klein, maar met een half uurtje rijden ben je in Portes Du Soleil en kan je daar erg goed uit de voeten. Een aanrader dus voor gezinnen die op de kosten moeten letten. Tip kijk op www.balconduleman.com

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast173
    Gast173 19 januari 2013 · 10:44

    Lekkere week gehad in Thollon les Mémises. Sneeuw was top. De nieuwe skilift Parchet is een goede aanwinst voor het skigebied: snel en geen wachtrij meer. Ook de piste onder de lift is goed aangepakt. Alle afdelingen lagen er goed bij. In maart gaan we zeker weer.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Martijn
    Martijn 20 februari 2012 · 21:32

    Een overzichtelijk skigebied. Dit jaar is de sneeuw formidabel. Ben er met de kerst geweest en half februari. Top! Als alle pistes open zijn (Les Vieilles Cases) dan vermaak ik mij prima. Komende zomer wordt Telesiege du Parchet vervangen door een vierpersoon lift. En begin 2013 staat de vervanging van Telecabine des Mémises in de planning. Leuke restaurantjes zijn Sint Nicolas en authentiek frans kan er gegeten worden in hotel/restaurant Bon Séjour. Overigens zijn er meerdere goede restaurants te vinden.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Chris
    Chris 28 oktober 2011 · 14:45

    Goed overzichtelijk skigebied. Vooral geschikt voor gezinnen met kinderen en de wintersporters die geen lol halen uit de grote resorts (skifabrieken). De ontwikkeling van het skistation zelf is in de jaren 70/80 begonnen en bestaat uit veel Chalets en Appartementen. Het oude dorp is goed intact gebleven. Hier bevinden zich 2 hotels, kerk, wat winkels en oude boerderijen. De skiliften stammen uit de jaren 60 t/m jaren 80 en is dan ook wel wat verouderd. Vervanging van een stoeltjeslift en de télécabine staat gepland in 2012 en 2013/2014. Dit brengt wat meer comfort en snelheid. De laatste jaren is vooral geïnvesteerd in een snowpark, sneeuwkanonen, een oefenweide en een piste onder de télécabine. Met het meer van Geneve om de hoek is het drop en het skigebied bijzonder. Op 10 minuten afstand met de auto ligt Evian les Bains en Geneve Airport ligt om 5 kwartier rijden. Dus als je in de buurt bent van de winter zou ik zeker een kijkje nemen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Ingrid
    Ingrid 15 oktober 2011 · 21:35

    We zijn in seizoen 2010-2011 een week in Thollon geweest tijdens de voorjaarsvakantie. We verbleven in een appartement in het oude dorp, iets van de pistes af. Het dorp Thollon is knus, overzichtelijk. Alle basisvoorzieningen (supermarkt, bakker, bureau de tabac, krantenkiosk en ski shops) waren bij de hand. De skibus stopte vlakbij het appartement dus we hebben de auto nauwelijks gebruikt. Het skigebied is overzichtelijk en geschikt voor gezinnen met kinderen. Onze oudste zoon van 14 heeft zich de hele week vermaakt in het snow-park. De prijzen zijn zeer schappelijk. Het appartement, 4 weekpassen en skihuur koste nog geen 1000 euro. We gaan dit jaar zeker weer terug!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
>