BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Passo San Pellegrino - Falcade

Reviews Passo San Pellegrino - Falcade

90% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3687 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten

Wat vind jij van Passo San Pellegrino - Falcade?


Beoordelingen van gebruikers

  • Roy83
    Roy83 24 maart 2019 · 12:24

    Ik maak even aparte reviews voor San Pellegrino en voor Alpe Lusia, ze zijn niet aaneengesloten en zijn ook erg verschillend. Ze delen wel een skipas en op de skimap staan ze beiden. Deze review gaat over San Pellegrino. San Pellegrino kent zo'n 60 pistekilometers en is daarmee een van de grotere gebieden in de zuidelijke Dolomieten. Je kunt het gebied opdelen in 2 delen, het gedeelte bovenaan op de kaart (aan de ene kant van de weg) en de pistes boven op Col Margherita. Bieden kanten zijn erg mooi, maar bovenop de Col zijn de uitzichten (uiteraard) veel mooier. De pistes bij Costabella en Gigante lift zijn echter best lekker, maar niet heel afwisselend. De rode 59 heeft lekker steile stukken, terwijl bijvoorbeeld 49 een heerlijke piste is om aan je techniek te werken. De zwarte bovenin is niet heel bijzonder. Aan de Col Margherita kant ski je op een wat uitgestrekter stuk. De rode pistes hier zijn wat simpeler en ook voor beginners prima te doen. De lange Innamorati piste was dicht toen wij er waren, maar verder was alles open en alleen de zwarte dalafdaling naar Falcada was nogal papperig (maar dit was in het 2e deel van maart, met hoge temperaturen). Die afdaling is overigens niet erg moeilijk maar slingert mooi naar beneden. Zeker de moeite waard! Piste 23 en piste 27 zijn ook weer van die lekker techniek of carvepistes, niet heel steil, maar wel mooi en afwisselend. De dalafdalingen zijn voor iedereen te doen, neem de 42 als je rustig aan wil doen en een simpele rode wil, kies 41 (Volata) als je een pittige zwarte wil of pak die ertussen in, als je, inderdaad, iets daar tussenin zoekt. Onze lunchtip is Dies Bis. Ik dacht dat dat de lunch met het beste uitzicht van de Dolomieten was, tot ik in San Martino kwam (lees die review maar eens). Pluspunten: - Best wat afwisseling aan pistes, veel verschillende uitzichten en niveaus. De pistes op de Col zijn nergens echt moeilijk, ook de dalafdaling naar Falcade niet - Erg mooi gelegen, de uitzichten op de Col zijn fantastisch - Goede verbinding tussen de 2 delen - Ook hier weer moderne liften - Lekker rustig - Goed bereikbaar, veel parkeerplek direct aan de pistes (had ik al benoemd dat ze er supergoed bij lagen, ondanks de hoge temperaturen en weinig sneeuw?) Nadelen: - Aan de noordkant was er toen wij er waren wat weinig horeca open - Te klein voor een hele week, maar ook als je doorskiet volgens mij prima voor 2 of 3 dagen. Wel op 1 dag helemaal te zien, ook als je niet hard doorskiet

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Roy83
    Roy83 24 maart 2019 · 12:14

    Ik maak even aparte reviews voor San Pellegrino en voor Alpe Lusia, ze zijn niet aaneengesloten en zijn ook erg verschillend. Ze delen wel een skipas en op de skimap staan ze beiden. Deze review gaat over Alpe Lusia. Alpe Lusia is een wat kleiner gebied (volgens de meeste bronnen zo'n 25 km piste) en heeft 2 toegangen, een aan de kant van Castelir (met de blauwe pistes) en een aan de kant van Moena (Ronchi), waar de zwarte pistes naar beneden gaan (maar de gondel natuurlijk ook). De blauwe piste 10 was dicht dit seizoen, door de stormen in oktober zijn er veel bomen gesneuveld. Het gebied voelt wat groter aan dan het is, doordat je aan 2 kanten van de berg kan skiën. Beide kanten hebben ook wel hun eigen karakter. Alleerst de kant van Castelir, met de mooie lange blauwe afdalingen. Ga je met de gondel om hoog én neem je dan de stoeltjeslift Campo-Lasté, dan maak je een mooie afdaling met ruim 800 hoogtemeters. Op het kaartje staat dat piste 9 blauw is, op de piste is hij rood gemarkeerd, maar echt moeilijk is hij niet. De zwarte piste 7 biedt wat meer uitdaging, maar is voor een zwarte relatief goed te doen. Deze kant skiet heel prettig, prima om de eerste bochten van de week te maken. Aan de andere kant vind je wat pittigere rode en zwarte afdalingen! De rode 2 is erg leuk en de zwarte liggen ook heel mooi! Wij waren hier op een zonnige zondag en dat betekent in Italië heel veel dagjesmensen. De drukte was geen enkel probleem, op de piste was het rustig en bij de lift hoefden we amper te wachten (meestal uberhaupt niet). Beide kanten hebben grote parkeerplaatsen, direct bij de lift, waar je gratis kan staan en ook niet ellenlang met je ski's hoeft te slepen. Dit gebied is voor wat meer gevorderden leuk voor een dag, maar ski je nog niet zo lang dan kan je hier zeker een paar dagen vermaken! Pluspunten: - Zeer goede pistespreparatie. Wij waren er op een warme dag in een sneeuwarme winter maar de pistes waren perfect, hooguit op het onderste stuk wat papperig aan het einde van de dag - Zeer goed bereikbaar, parkeren is geen probleem - Mooie, afwisselende pistes. Klein gebied, maar diverse moeilijkheidsgraden - Je kunt zowel boven de boomgrens als tussen de bomen skiën - Overal moderne liften Nadelen: - Het is niet heel groot, dus echt tochten maken zit er niet in

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast379
    Gast379 18 maart 2018 · 00:09

    Alpe lusia is een erg leuk gebied voor beginners, opstappen in Bellamonte is dan het makkelijkst. Verder behoort het gebied wel zeker bij de Dolemiti Superskipas, ook het gebied van San Pellegrino dit staat hier op de site niet vermeld maar is wel degelijk zo. Het gebied is voor de ervaren skier te klein voor een hele week, maar de afdaling richting Falcade is wel echt een topper. Ook de nieuwe la Volata (41) is een leuke en overal is de omgeving prachtig. Wij zaten in de plaats Predazzo wat een prima uitvalsbasis is voor meerdere skigebieden in de omgeving.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 14 januari 2018 · 13:24

    Vanuit Pozza di Fassa een dag naar Passo San Pellegrino en een dag naar Alpe di Lusia gereden. Twee verschillende skigebieden die samen een skipas delen. Omdat de gebieden nogal verschillen, zal ik ze hieronder afzonderlijk beoordelen. Alpe di Lusia bestaat uit 27 kilometer aaneengesloten pistes, onder te verdelen in een stuk aan de kant van Moena en een stuk aan de kant van Bellamonte. Het stuk boven Bellamonte is vrij vlak, met uitzondering van de zwarte piste Direttissima. Ideaal voor beginners, waarbij alle pistes lekker breed en op de zonkant gelegen zijn, zowel boven als onder de boomgrens lopen en ontsloten worden door een compleet modern liftsysteem. De interessantere pistes zijn mijns inziens aan de kant van Moena te vinden. Mooie rode en zwarte pistes die je heerlijk aan elkaar kunt lussen tot in het dal, voornamelijk door de bossen. Hoewel het gebied klein is, heeft het dus voor ieder wat wils. Ook voelt het groter aan, mede doordat je aan twee kanten van de berg kunt skiën. Voor gevorderden leuk voor een dagje, voor beginners interessant. Die kunnen het wintersporten goed onder de knie kennen aan de kant van Bellamonte, om later in de week wat pittigere afdalingen te pakken aan de kant van Moena. Dan Passo San Pellegrino (PSP). Dit gebied is een stuk groter met 68 kilometer piste en bestaat uit twee delen: de relatief makkelijke zonhelling boven de PSP en een deel boven het dorp Falcade. Het eerste deel bestaat eigenlijk uit één makkelijke, brede helling met veel op elkaar lijkende pistes die blauw en lichtrood zijn. Ideaal voor beginnende wintersporters om het te leren, maar voor anderen vrij saai want gewoonweg geen afwisseling. Met slecht weer zie je hier tevens niets, want in dit gedeelte zijn geen bomen te bekennen. Wel snelle liften en met mooi weer fraai uitzicht op Civetta, Monte Pelmo, Cima dell'Uomo en de Gruppo delle Pale. Er is één zwarte, korte piste maar ook die is niet bijzonder. Een grote cabinebaan brengt je vanaf de pas naar het gedeelte boven Falcade. Dit deel is mijns inziens een stuk interessanter en biedt meer variatie. Mooie, glooiende rode pistes boven in de zon. De dalafdalingen naar PSP en Falcade zijn wat uitdagender (rood en zwart), en zijn de aanraders van dit gebied. Met name de nieuw aangelegde piste La Volata is flink steil, maar ook erg mooi. Afrondend zou ik beide gebieden met een voldoende beoordelen, maar niet bijzonder in vergelijking met andere gebieden die ik heb bezocht. Ook in de regio zijn veel mooiere skigebieden te ontdekken. Voordeel was dat het lekker rustig is in deze gebieden en vooral de uitzichten bij PSP zijn erg fraai. Nadeel is het niet bijzondere deel boven PSP en voor gevorderden het makkelijke deel boven Bellamonte. Ook waren in deze gebieden erg veel Oostblokkers onderweg. Al met al leuk om geweest te zijn en prima vermaakt, maar het is absoluut geen must-see.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast237
    Gast237 3 maart 2015 · 23:22

    Alpe Lusia is een fantastisch gebied, biedt pittige rode pistes, een hele mooie lange blauwe naar Bellamonte en enkele zwarte pistes. Wij hebben geskied, de jongens op snowboard. Volop zon op de meeste pistes, veel bars en restaurants op de pistes. Geweldig funpark voor de jeugd. Het is overzichtelijk, voordeel voor families als de kinderen ook lekker alleen op pad willen. Uitzicht is adembenemend. Vanuit Alpe Lusia kun je skibus naar Pellegrino nemen, ca 10 minuten. Heel goed te doen. Absoluut een aanrader!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Martin
    Martin 28 februari 2012 · 22:16

    We zijn van 20Feb-24Feb 2012 voor het eerst in Falcade geweest. Eerst waren we bang dat we snel naar een ander skigebied moesten omdat we snel uitgekeken zouden zijn op dit gebied. Dat viel echter reuze mee. Falcade en San Pellegrino bieden voor een weekje prima mogelijkheden. Ook zit je daar buiten de toeristische drukte zodat je bij de liften nooit of nauwelijks hoeft te wachten. Ook de 4+1 skipas geeft de mogelijkheid om 1 dag in een ander gebied te skien. We hebben toen die dag de sellaronde geskied. (Veel in de lift zitten en erg druk). Nadeel van dit skigebied is dat Moena wel onder dit gebied(skipas) valt, maar de pistes zijn niet aangesloten op de pistes van Falcade en San Pellegrino. Je moet daar ca 20 minuten voor rijden over een bergpas(veel slingeren). Al met al prima naar het zin gehad. Wel een eind rijden (nog ca 1:15 rijden nadat je van de rijksweg af bent).

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Remco
    Remco 25 december 2011 · 21:53

    Wij gaan dit jaar voor de 6e keer naar dit gebied en het bevalt ons prima. De pistes zijn enorm breed en de sneeuwkwaliteit is altijd super. Enige nadeel is dat de skigebieden, Falcade, San Pellegrino en Alpe Lusia niet aan elkaar verbonden zijn. Voor ons is het echter geen probleem om de auto te pakken. Als je met kinderen bent is het een ideaal gebied. Verder is het een voordeel dat het aan de zuidkant van de alpen ligt, wat betekent dat de zon vaak schijnt. Erg goed dus.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 12 april 2010 · 19:39

    Ik ben net terug van Passo San Pellegrino. Voor mij was het de eerste keer op de latten. Mijn vrouw haar 12de keer. We hebben ons beiden enorm vermaakt. Waarom? - prachtig weer gehad - door de grote hoogte, goede sneeuw (Passo San pellegrino ligt op meer dan 1900 m) - ERG RUSTIG: ski?tot aan de lift en zonder te wachten er onmiddellijk terug op. - erg goed geprepareerde pistes - mooie brede pistes (ideaal voor mij als beginner, maar ook voor mijn vrouw als carver)

  • Anoniem
    Anoniem 30 november 2008 · 13:45

    Wij gaan voor de zesde maal ,naar Falcade, met een groep, en allemaal vinden wij het een uitstekend skigebied. Geen wachttijden bij de liften, goed verzorgde pistes. Heerlijk relaxed skieen, voornamelijk rood/blauwepistes.

>