BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Les Trois Vallées

Accommodaties Les Trois Vallées

In het Franse megagebied Les Trois Vallées vind je naast zeer veel kilometers piste ook zeer veel accommodatie. In totaal kunnen er in de verschillende dorpen van Les Trois Vallées meer dan 200.000 mensen slapen. Het zal je niet verbazen dat het grootste deel van deze bedden in appartementen te vinden zijn. Hotels en chalets zijn tegenwoordig in Les Trois Vallées behoorlijk aan het opkomen en ook de verschillende appartementen in dorpen als Val Thorens, Les Menuires, Méribel en Courchevel worden aanzienlijk gerenoveerd. Desondanks vind je het grootste deel van de appartementen in Les Trois Vallées in hoge gebouwen, die tegenwoordig aan de buitenkant vaak met hout worden gedecoreerd.

Verschillen tussen dorpen

Er is bijzonder veel verschil tussen de dorpen op het gebied van accommodatie in Les Trois Vallées. Zo vind je in Val Thorens over het algemeen appartementen, net zoals in het lager gelegen Les Menuires. Deze appartementen bevinden zich vaak in grote appartementencomplexen. Waar Val Thorens mooier is dan Les Menuires. Nieuwe initiatieven zijn ruimer van opzet en hebben vaak ook meer luxe. In de middelste vallei liggen Méribel en Mottaret, waar je relatief veel chalets vindt, zeker in Méribel, maar ook veel appartementen. In de verschillende dorpen van Courchevel vind je een mix van appartementen, hotels en chalets. Deze accommodatie in Courchevel is vrijwel zonder uitzondering van een hoger prijsniveau.

Prijsniveau

In het skigebied van Les Trois Vallées vind je appartementen, hotels en chalets van verschillende prijsniveaus. Zeker in Val Thorens en Les Menuires kan je voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Je moet dan wel genoegen nemen met kleine tot zeer kleine appartementen. Heb je veel geld om stuk te slaan dan kan je altijd een paar duizend euro per nacht besteden aan een chalet met veel personeel in Courchevel. Als Abramovich (of een andere rijke Rus) deze al niet gehuurd heeft althans. In ieder geval, in het skigebied van Les Trois Vallées vind je accommodatie in alle prijsniveaus.

Accommodatie thema's