Reviews Les Trois Vallées

73% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.4 op basis van 4280 beoordelingen.

Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, gezellige après-ski, geen vlakke stukken, fantastische off-piste, uitstekende variatie in pistes, erg sneeuwzeker en geweldige mogelijkheden voor tochten.
Zwakke punten: Duur.

Wat vind jij van Les Trois Vallées?

Reviews van gebruikers

Leon100
16 september 2020 · 15:34

Te massaal geworden, Benidorm in de sneeuw. Duur en voor kinderen niet geschikt, die ‘verzuipen’ in de massa. Bij slecht weer gaan de liften snel dicht vanwege hoge, winderige en boomloze ligging. En dan zit je echt binnen want er is niets te doen, een wandeling is niet eens een optie. Bij mooi weer natuurlijk de hemel.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Thom12
15 juni 2020 · 12:30

Voor de tweede keer snowboarden naar Les Trois Vallées geweest en in Val Thorens verbleven.

  • Een van de mooiste weken gehad.
    +Wanneer de pistes opengaan sta je misschien 3 minuten te wachten de rest van de dag nooit langer dan een minuut.
    +Erg goeie après-ski (wel heel anders dan Oostenrijkse).
    +Veel kilometers aan mooie pistes.
    +Toegankelijke mogelijkheden om veel naast en tussen pistes te boarden door weinig bomen.
    ±Twee dagen extreme sneeuwstorm gehad waarmee veel tot alle pistes gesloten waren (wel meters verse sneeuw).
    -Prijzen op de piste en après-ski erg duur maar het wel waard.
    -Ik kan mij voorstellen dat het gebied minder geschikt is voor gezinnen met jongere kinderen i.v.m. de hoeveelheid kilometers, prijs, barre weersomstandigheden en de onoverzichtelijkheid van het gebied.
Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast489
16 maart 2020 · 19:26

Goed voor lange tochten en groot skigebied

Gast248
21 februari 2020 · 20:48

Ben er geweest in april paar jaar geleden. Ik weet niet of het incidenteel was maar de sneeuw was zeer slecht, allemaan ongeprepareerde hopen op de pistes en heb de pistebully niet een keer in actie gezien. Misschien dachten ze het seizoen is toch bijna voorbij,laat alles maar lekker. Een van de slechtste skigebieden wat mij betreft.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
JonasE
23 januari 2020 · 22:22

Ieder zichzelf respecterende wintersporter moet toch een keertje naar L3V. Als je een “tochtenman/vrouw” bent is dit gewoon het walhalla van de wintersport. Niet aan te raden voor complete beginners. Het prijsniveau van de accommodaties valt zeer goed mee (Les Menuires, Valtho), prijzen op de pistes zijn dan weer absurd hoog. De beklimming naar het dorp kan wel een calvarietocht zijn bij slecht weer.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast377
9 januari 2020 · 21:47
  • een aantal mooie hoog gelegen pistes met goede sneeuw
  • mooie hoge uitzichtpunten. Prachtig om de Mont Blanc zo mooi te zien liggen
  • slechte preparatie van pistes. Ik verwacht dat (vrijwel) alle pistes dagelijks geprepareerd worden. Dit is ook wat ik gewend ben in de grotere Oostenrijkse gebieden (Ischgl, Serfaus, Solden, St.Anton). Mijn ervaring In Valtho is dat de zwarte pistes niet (of nauwelijks?) geprepareerd worden. Rode pistes ong. 70% en de blauwe pistes 90-100%. Ik vind dit echt jammer en een nadeel. Ook heb ik de ervaring dat de dag na sneeuwval (die 's-middags al was gestopt) nauwelijks geprepareerd wordt. We kwamen een bord tegen bij een lift, waar het algemene doel qua prepareren van de pistes werd aangegeven: Zwart: 20% prepareren, rood 50% prepareren; blauw: 80% prepareren. Ik vind dat geen doel om trots op te zijn!

Het maken van tochten valt tegen. Als je een tocht wilt maken van de ene naar de andere kant van het gebied, blijk je veel op blauwe, drukke pistes te skien en de wachtrijen bij de liften waren fors (kerstvakantie)

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Quisa2
8 januari 2020 · 10:18

Zeer goed skigebied.

Pluspunten:

  • Ontzettend gevarieerd (veel km's, mogelijkheid tot tochten, veel afwisseling in pistes / karakter van dorpen / sneeuwkwaliteit en zelfs weer vanwege de grootte)
  • Prima infrastructuur (liften zijn bijna overal goed tot zeer goed (snel))
  • Veel faciliteiten (Val Thorens is bv. vrij groot, dus er zijn meerdere supermarkten, skishops, bootfitters, winkeltjes en restaurantjes in het dorp)

Minpunten:

  • Een aantal vlakke stukken voor de boarders.
  • Sommige verbindingspistes kunnen aan het eind van de dag vrij druk zijn. Zaak is om de pistes in de dorpen zoveel mogelijk te vermijden.
  • Het eten op de piste is ontzettend duur. Er zijn echter picknickplekken.

Waar nog rekening mee te houden:

  • Het kan er ontzettend koud zijn/spoken door de hoge ligging. Soms is de sneeuwkwaliteit hier ook naar: betonharde pistes door kou & wind. Het weer kun je natuurlijk nooit voorspellen, maar voor wat meer gevorderden is dit minder een probleem.
  • Ik denk dat echte beginners die gebied nog wat 'too much' vinden: het is enorm, het kan op de blauwe pistes soms druk zijn. Voor gevorderden is er veel te vinden.
  • Als je skilessen neemt of mensen uit je groep skilessen nemen, bedenk dan dat je waarschijnlijk niet van het hele gebied gebruik gaat maken als je mensen op wil halen uit les in de middag

Al met al: ik zou het gebied zeker aanraden.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast146
6 januari 2020 · 20:58

Geweldige gevarieerde tochten mogelijk
Zelfs na 8 dagen skiën heb je maar heel weinig dezelfde pistes hoeven nemen
Voor ieder niveau
Vriendelijke bediening o.a. bij liften
Snelle liften en meerdere mogelijkheden om ergens te komen
Eten (en drinken) is duur, vooral in Courchevel en absoluut geen goede prijs-kwaliteit verhouding.
De tweede week kerstvakantie 2019/2020 waren pistes snel “verbuckeld” en werd er minder strak geprepareerd dan voorgaande jaren
Best druk, vooral in centrum Val Thorens waar veel pistes samenkomen en aan weerszijden diverse liften zijn. Goed opletten geblazen met vooral racende beginners. Ook Meribel-Mottaret is druk en vooral de afdalingen vanaf middaguur snel ijzig.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
michaelpostla
13 december 2019 · 07:37

Top gebied, hele mooie pistes en ook kan je onderweg even stoppen om naar een restaurantje te gaan. Ook leuk voor een stevige wandeling.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast767
2 november 2019 · 18:46

Dit seizoen voor de 3e keer er heen. Absoluut mijn favoriete skibestemming.

Heerlijke tochten maken en voor ieder wat wils.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast020
5 februari 2019 · 10:42

Al jaren achterelkaar verkozen tot beste skigebied ter wereld. En niet voor niets! Grootste gebied ter wereld met skien tot aan de voordeur. Je auto hebt je niet meer nodig. Als het druk is, wijk je uit naar rustigere pistes. Michelin sterrenrestaurant is aanwezig en op elke hoek een ski verhuur. Ze spreken tegenwoordig zelfs Engels als je geen Frans kunt. Let op als het slecht weer is op de dag van vertrek. Dan kunnen ze het verkeer niet managen. Vertrek in de vakanties dan voor 6 uur of laat in de avond.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast991
3 februari 2019 · 11:11

Ja moet er van houden: skien in een mierennest, liften zijn al dagen 50% operationeel. En dan kom je boven en dan is is het alnog ijzig, na 4 dagen sneeuw? En voor de franse gastvrijheid hoef je het ook niet te doen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast488
21 december 2018 · 17:40

best of the best… met fransosen…

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Thomas
3 december 2018 · 15:08

Een redelijk skigebied, maar absoluut niet meer dan dat. De term ski-industrie is hier uitgevonden. Geen authenticiteit, druk en lelijk. Veel kilometers, maar hemelsbreed niet eens zo gek groot. Vooral veel op elkaar. Weinig afwisseling.
Goed om veel kilometers te skiën, maar nergens een heerlijk knus wintersportgevoel. Als je voor groot gaat, ga dan naar Dolimiti Superski. Trois Vallees is geschikt voor diegene die elke dag een andere piste willen doen, niet teveel geld kwijt willen zijn (boek via touroperator inclusief skipas) en ter plekke niet teveel eisen stellen aan restaurants en gezelligheid.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Droopy2
11 oktober 2018 · 14:04

Voor skiers geweldig.
Apres ski, geweldig in Val Thorens maar wel duur.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast465
8 oktober 2018 · 19:17

Aantal keren naar 3 Vallees geweest, en keer op keer super genoten van de vele km’s pistes, zelf ben ik een km knaller dus dan is dit gebied geweldig. Aankomende wintersport gaan we wederom terug omdat wij het hier geweldig vinden.

Met familieSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast841
11 april 2018 · 21:21

Ik ben hier al 8 keer geweest . Tussen door wat andere skigebieden gedaan . Maar van Les trois vallees kun je echter geen genoeg krijgen . Het is een heel groot en uitgestrekt gebied ik raad dit voor iedereen aan . Misschien wel wat prijzig maar de prachtige pistes en mooie landschappen zijn hun geld zeker waard . Ookal is het redelijk druk je zal altijd wel een piste vinden waar je alleen bent . Heel te vreden dus

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast180
25 februari 2018 · 12:19

Net terug van een weekje Val Thorens. Was mijn eerste ‘echte’ wintersport (4 dagen Winterberg niet meegeteld). Mede door het weer, in één woord: fantastisch. Alles wat hieronder beschreven is kan ik zo’n beetje bevestigen.

  • Groot gebied: veel mogelijkheden qua pistes (voor zowel beginner als gevorderde). 4 ochtenden via ESF les gehad en gelijk op die manier een paar heerlijke rustige pistes mogen ontdekken. Favorieten van deze beginner: de blauwe ‘tete ronde’ vanaf Peclet, de blauwe moraine/genepi vanaf Moraine en de blauwe ‘Mont de la Chambre’ vanaf Col de la Chambre. Door het grote gebied daarnaast meestal wel de mogelijkheid om in het zonnetje te skiën.

+/- Prijs: de (bus)reis inclusief skipas en verblijf was via Sunweb vrij goedkoop. Eten/drinken ter plaatse is een aanslag op de portemonnee 😉

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast953
16 maart 2017 · 08:26

Dal in dal uit…telkens de drukte in. Niet het gevoel in een wijds skigebied te zitten maar in een schakel van aaneengesloten skigebieden en dorpen, wat uiteraard ook zo is. Meer moeten bij duwen met de skistokken dan de afgelopen jaren samen…Je kan hier inderdaad veel km’s maken wat ook een beetje afhangt van de drukte.
Geen topper, maar je moet er een keertje geweest zijn, misshien wel 2 keer ?

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast633
29 november 2016 · 19:04

Dit gebied is zo groot en veelzijdig dat het net lijkt alsof je je in verschillende skigebieden waant. De meest optimale sneeuw vind je tussen januari en midden april(Val Thorens). De beste pistes vind je op de Mont Vallon, Orelle(lekker rustig), de Saulire, la masse en Mont de la chambre. Tijdens de schoolvakantie is het vaak te druk in Val Thorens vooral als er weinig sneeuw.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast640
9 november 2016 · 19:55

In feb 2015 met mijn twee zoons (10 en 12) Les Menuires ontdekt. Geweldig toeren. Je kan je kids een “Diplôme de l’Escapade” laten halen, door een aantal liften in het gebied te pakken, waarmee je ook een geweldig uitzicht hebt.
Naast het toeren werken de boardercross en fun parken erg verslavend. Echt leuk voor de kids. En ja, zelf een paar kleine hits pakken is natuurlijk altijd leuk!

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Flensje
28 september 2016 · 17:27

Wij vonden dit een geweldig gebied. Hele mooie pistes met leuke uitdagingen. Wel een stuk drukker dan de gebieden die we gewend waren (Grand Massif, Paradiski), maar dit merkte je vooral op de plekken waar iedereen naar zijn dorp terug gaat.
De appartementen zijn voor prijs/kwaliteit absoluut niet goedkoop. Ook daar heb ik een vergelijking getrokken met andere gebieden. Toch is het ons zo goed bevallen in dit gebied dat we wederom terug gaan.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
JorisR
2 augustus 2016 · 13:06

Op voorhand veel positieve dingen gehoord, en inderdaad voor alleen veel km’s af te maaien is dit wel een fantastich gebied met veel mogelijkheden.
Maar voor mij persoonlijk viel het wel tegen: niets authentiek, veel betonblokken/appartementen.
Ook de restaurants (als je dan ooit een plaats vind) zijn veel te duur voor wat je krijgt (of ik moet de goede hutten niet gevonden hebben).
Wat wel opviel is dat er heel veel volk was, maar je nooit echt de indruk had dat het druk was op de piste/lift: gewoonweg omdat het gebied zo groot is.
Als je dus wil gaan skieen, veel km’s afmaaien, niets aantrekt van lelijke appartementen onderweg, en zelf voor middageten zorgt (of gewoon veel geld hebt) is dit wel een perfect gebied denk ik. Maar voor mij persoonlijk: 1keer en (waarschijnlijk) nooit meer.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast111
1 augustus 2016 · 00:13

zeer groot gebied, pistes liggen er goed, bij snelle moderne liften.

Nadeel vindt ik wel zeer veel lange vlakte verbindingspistes.

Zat zelf in Valtho en dan ben je soms best lang onderweg om weer wat uitdagende pistes te vinden

Met vrienden6 tot 10 jaar ervaring
Gast993
8 februari 2016 · 17:54

Les Trois vallees is verruit mijn beste ski ervaring ooit. Ik heb al veel franse gebieden aangedaan maar dit gebied is toch echt fantastisch. Zeker voor jonge twintigers is dit zeer tof omdat je veel après ski mogelijkheden hebt en heel leuke bar’s s’avonds (la malaysia). Het dorp zelf is zeer goed bereikbaar, alle appartementen zijn wel verbonden met 1 van de vele ski padjes waardoor je direct op de piste geraakt. Als ik toch 1 negatief puntje moet vertellen is dat het wel vrij duur is. 6a7 euro voor een pintje is toch redelijk veel, de supermarkten zijn ook niet zo goedkoop maar het is en blijft een echte aanrader !!!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast875
21 januari 2016 · 14:40

++ enorm groot, uitgestrekt, goede geprepareerde pistes, veel randactiviteiten (sleeen, sneeuwscooter,…) goede apres ski

– prijzig, luidruchtig (als je dit erg most vinden…)

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Joor
1 januari 2016 · 14:24

Dit is een gigantisch en prachtig gebied. Wij zijn in veel gebieden geweest maar zoiets als dit hadden we nog nooit gezien. Overal pistes en liften er leek geen eind aan te komen. Het probleem was alleen dat lang niet alles open was vanwege de slechte sneeuwcondities tijdens kerst 2015 toen wij er waren. Wij hebben overnacht op de caravaneige le Martagon in Le Raffort (Meribel). Dit is een prima optie met de caravan of camper. Wel van te voren reserveren want er zijn maar 15 plaatsen. Vooral het toiletgebouw is erg goed maar verder heeft de camping ook alles wat je nodig hebt en ligt het gelijk aan de liften en piste (die nu dicht was).
De verbindingen binnen het gebied waren boven verwachting goed. Snelle liften bijna geen wachttijden zelfs niet met kerst en vrij slechte condities.
Wat ons wel opviel was dat er zeer weinig stoeltjesliften waren met kap. Dat is in Italië en Oostenrijk wel meer. Ik kan me wel voorstellen dat die liften bij sneeuw en -10 wel heel erg koud worden.
Verder deden de bergmensen alles wat ze konden om de pistes begaanbaar te houden met kunstsneeuw, sneeuw op de pistes scheppen en ze vlogen zelfs met helikopters sneeuw naar pistes met te weinig sneeuw. Het mocht echter niet baten dat sommige verbindingspistes (vooral Valtho,Les Menuires richting Méribel) gewoon heel slecht waren veel ijs en verschrikkelijk veel stenen maar ja dat kwam gewoon door een tekort aan sneeuw.

Al met al vonden wij het een fantastisch gebied en zullen we zeker nog terug komen als er genoeg sneeuw ligt. Vooral voor het enorme gevarieerde pisteaanbod.
Ik kan dit gebied dus zeer zeker aanbevelen!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast801
13 april 2015 · 17:51

Zeer groot skigebied met heel veel mogelijkheden zowel op als naast de piste. Met het paasverlof toch nog afdalingen kunnen doen tot op 1400 meter. ( Saint Martin en La Tania ) Elke skiliefhebber kan hier zijn skihonger stillen. Juist oppassen en het uur in het oog houden, anders geraak je niet meer terug in de vallei waar je logeert. De skipas voor L3V is behoorlijk duur ( 280,- euro voor 6 dagen ) maar je krijgt er heel veel mogelijkheden voor. Apres ski is niet vergelijkbaar met Oostenrijk maar dit is voor mij geen enkel probleem .

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast959
18 februari 2015 · 07:55

Supergroot skigebied met goede verbindingen tussen de verschillende dorpen. Snelle liften met korte wachttijden. Hoge ligging dus minder kans op papsneeuw tijdens warme perioden.

meer dan 10 jaar ervaring
-DEF-
25 januari 2015 · 09:59

Wij zaten in Les Menuires en van hieruit kan je mooie trips maken richting Meribel/Courchevel of Val Thorens. Veel blauwe en rode pistes en weinig vlakke (verbindings)stukken waardoor je nauwelijks hoeft te steppen/prikken.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring