Welke beperkingen tijdens Frans Kampioenschap?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Les Trois Vallées

Wij willen in de week van 15-22 maart misschien nog ene weekje naar Les Trois Vallées (Val Thorens of Méribel-Mottaret). Nu vindt in die week in Méribel het Frans Kampioenschap Alpineskiën plaats. Naast de voor de hand liggende gevolgen (wedstrijdpiste afgesloten, drukte en afzettingen rondom het finishgebied bij Le Chaudanne), zijn er nog andere beperkingen in het gebied waar we nog rekening mee moeten houden?

Op de website van Méribel staat alleen de poster van het evenement en de website van de Franse skibond verwijst weer naar de website van Méribel. Kom je niet echt verder mee dus.

Iemand ervaring met dit soort evenementen?

Ik schat zo in dat je alleen niet aan de noordzijde van Meribel terecht kunt. De wedstrijdpiste is toch vaak afgesloten en als je de doorsteek naar Courchevel via Mottaret maakt heb je er weinig last van.

Behalve de problemen die je zelf al schetst zal er weinig overlast zijn hoogstens veel parkeerproblemen in Méribel, maar bij een keuze voor Val Thorens heb je daar zeker geen last van. Er is een tunnel onder de wedstrijdpiste gemaakt om te zorgen dat de verbindingen gewoon open kunnen blijven.

bon ski

Plaats een reactie