Bereikbaarheid Folie Douche en 360 bar vanuit Les Menuires

Dit onderwerp gaat over de bestemming Les Menuires

Wij zitten over 1,5 week in Les Menuires en kunnen niet wachten !! Naast genieten van het fantastische skigebied willen wij ook af en toe de apres ski van val thorens mee maken. Is folie douche en evt ook de 360 bar te bereiken als je alleen een ski pas voor les Menuires hebt? Ook hebben wij iemand in de groep die helaas niet kan skiën dit jaar maar wel van een feestje houdt. Zijn deze locaties dan ook bereikbaar ? En hoe kom je terug in Les Menuires?
Alvast super bedankt !!

De Folie Douce is te bereiken met alleen maar een LM pas, de 360 bar niet. Vanaf de folie douce kun je door VT naar LM skiën. Dit is wel een lang prikpad, maar na een aantal biertjes is dit misschien maar goed ook ;)

Let wel op dat je via dat pad onderin LM uitkomt bij de La Masse lift en de Bruyeres lift. Deze draaien na een bepaalde tijd natuurlijk ook niet meer. Als je dan in Reberty zit mag je een aardig eind omhoog lopen. :)

Snow!

De Folie Douce gaat wel een lastig verhaal worden voor je niet-skiënde vriend…Het ligt nml niet direct aan de lift, maar een stuk naar beneden aan de piste.

Daarnaast is het, voor zover ik weet, ook niet mogelijk om even naar boven te lopen en de lift terug te pakken, want er is beneden geen uitstap. Misschien dat dit nu veranderd is, maar twee jaar geleden kon dit ieder geval niet.
Aangezien de piste vrij steil en ook druk is (ook door de Folie Douce zelf) is naar beneden lopen eigen ook geen optie, zonder gevaar voor jezelf en anderen.

Voor de rest inderdaad wat @Fabian zegt.

If you snooze, you loose!

Super bedankt voor jullie reacties.
Moeten we maar kijken hoe we het doen met de apres ski op de berg. Is er ook leuke apres ski in t dorp ? (Dus niet pas vanaf 22u?)

Super bedankt voor jullie reacties.
Moeten we maar kijken hoe we het doen met de apres ski op de berg. Is er ook leuke apres ski in t dorp ? (Dus niet pas vanaf 22u?)

Tina2015 op 30 jan 2015 05:54

Jes. De tentjes beneden zijn ook allemaal open. Wel iets minder gek als op de piste. Maar van 4 tot 4 is er genoeg te feesten in valtho ;P

Als hij/zij goede berg/sneeuw schoenen heeft is dit zeker niet onmogelijk. De 3vallees lift heeft tegenwoordig 2 cabines aan de kabel hangen voor wandelaars/foliedouce gangers.
Een alternatieve route voor de wel skiërs / boarders die niet helemaal willen afdalen naar Bettaix via een kl*te prikpad. Je kunt dan gewoon tot sluit in de folie douce blijven hangen maar dan moet je wel van een stukje wandelen houden. Je daalt met de rest van de mensen mee af naar VT. Onderaan bij de eerste brug ga je dus niet linksaf VT in maar houd rechts aan. Hou hier flink snelheid want ook bij de volgende brug ga je niet linksaf de brug over maar houd je weer rechts aan, hier ga je een blauw pad/piste omhoog. Deze volg je omhoog voor ongeveer 1km. Met een normale conditie is dit een half uurtje lopen, ben je meteen weer je alcohol kwijt :). Je komt dan uit op de bd Des echauds.

Zo’n gezellige drukte als bij de folie douce zul je in les menuires niet aantreffen. De chalet de sunny bar probeert aardig aan de weg te timmeren qua muziek enzo maar zelf heb ik het daar nog nooit echt druk gezien. Deze zit onder De sunny expres aan de David Doulliet piste.

Have fun!

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Wij zitten in appartementencomplex Dame Blanche. Die zou aan blauwe piste Boyes moeten liggen, onderin het dorp.
Iemand enig idee of dat vanaf Folie Douce te halen valt?
Stukje ofpiste is geen probleem…

Top informatie !!
Genoeg te doen dus in Valtho…gaan we daar ook paar x ff kijken:) !
Wat zijn de beste apres ski barretjes in dorp van Valtho en evt Les Menuires?
En kan je s avonds nog met een bus terug naar Les Menuires of is t dan gewoon een taxi pakken ?

@steffen zie mijn bericht boven die van jou. Zonder omhoog te lopen, alleen maar via (off) piste afdalen, is niet te doen, daarvoor is het hoogte verschil te minimaal.
@tina2015 le monde is een zeer gezellige apres ski kroeg in VT, maar uiteraard hangt het ook van de drukte en de mensen af. Savonds rijden er geen bussen tussen VT en LM, de laatste skibus gaat om 18.00u. En taxi’s liggen er ook niet voor het oprapen dus zorg dat je vooraf iets hebt afgesproken en de prijs hebt vastliggen, anders kan het een hele lange koude nacht worden ;).

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains

Plaats een reactie