Wanneer vertrekken?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Les Trois Vallées

Voor het eerst gaan we met de wagen op skiverlof naar Les Menuires (04-11/04/2008). We vertrekken uit de regio Antwerpen. Niemand heeft natuurlijk een glazen bol, maar wat leert de ervaring: best vrijdag vertrekken en ergens overnachten of eerder zaterdagmorgen (heel?)vroeg. Er gaan wel nog kinderen mee (3 tot 9j).

Wij zijn vorig jaar met pasen om 5u00 vertrokken. Dit moet je niet doen als ze sneeuwval voorspellen, want even voorbij Luik was het al raak… . Rond Lyon en Chambery geen problemen gehad. Maar toen hadden de Fransen geen schoolvakantie…
3 jaar geleden naar Les 2 Alpes, hadden we een nachtje doorgereden (vertrokken om 12u). De Fransen hadden toen wel schoolvakantie, maar s’morgens merkte je daar nog niks van. Wel stom dat je dan een halve dag moet rond dolen in het resort omdat je pas vanaf 16u in je acc. kan… . Het beste lijkt me om voor of rond de middag aan te komen. Om 11/12/13u, dus vertrekken om 1/2/3/4u s’nachts. Als je dan vrijdag avond vroeg in je bed kruipt, heb je nog enkele uren nachtrust.

Wij zijn meerdere malen naar Val Thorens gereden. Wij gingen op vrijdag rond 7 uur vanuit Nederland rijden en reden dan naar Albertville. Daar doken we een formule 1 hotel in. De volgende ochtend rij je dan uitgerust het laatste stuk naar boven. Als we nog niet in het appartement konden dan alvast skipassen regelen, omkleden en lekker skieen…heerlijk relaxed.
Veel plezier!!!

Plaats een reactie