Pensions Les Trois Vallées

Pensions, of in het Frans gîtes, vind je weinig in Les Trois Vallées. Alleen in Saint Martin de Belleville heb je een pension dat echt pension mag heten. Dit hangt natuurlijk ook samen met het feit dat deze dorpen gebouwd zijn voor wintersport, dus veel gebouwen zijn gebouwd om veel mensen te herbergen. Gîtes zijn wettelijk gebonden aan een maximaal aantal bedden. Dus niet heel effectief. In de buurt, maar buiten de station, vind je wel verschillende gîtes, de vraag is natuurlijk wel hoe handig het is om elke dag die lange bergwegen op te rijden.

Verschil tussen de dorpen

Met wat er niet is, kan je niet verschillen. In Val Thorens vind je geen pensions, net als in Les Menuires en Courchevel. Alleen in Saint Martin de Belleville vind je een gîte.

Prijsniveau

Pensions en gîtes zijn over het algemeen goedkoper dan hotels, wat voor veel mensen ook het grootste voordeel is. Net als de wat gezelligere setting. Een gîte binnen in een groot skigebied is natuurlijk stukken duurder dan een gîte midden in de lavendelvelden van de Provence.

Zoek met uitgebreide filters