BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Trysil

Reviews Trysil

87% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3715 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, erg rustig, super kindvriendelijk, erg sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste, duur en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Trysil?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast370
    Gast370 13 maart 2019 · 19:05

    Geweldige sfeer, rustige pistes, fijne sneeuwconditie, goede kwaliteit restaurants en hotels. Echter nogal prijzig.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast408
    Gast408 24 november 2018 · 13:26

    Trysil zelf is een wat duur plaatsje met goede afdalingsmogelijkheden EN 100 km aan langlaufloipes op de berg. Wij hebben echter gekozen voor een hotel een ruime 15 km buiten Trysil in het bijbehorende dorpje Østby. Als je afdaling wilt maken dan stap je in de auto en rijd je over goed begaanbare wegen zo naar Trysilfjellet of - ook leuk - Stöten in Zweden. Maar voor de langlaufer kun je hier recht voor het hotel starten en er ligt, als alles geprepareerd is, ruim 40 km! Ook in de avond kun je op een verlichte loipe nog lekker een rondje doen. De prijzen in dit hote (Kjølen Hotell) zijn gemiddeld 40% lager dan op in Trysil zelf en het restaurant biedt echt super klasse tegen betaalbare prijzen. Ik kan iedereen aanraden ven wat verder te kijken en als je toch een auto bij je hebt, kies dan voor een hotel buiten Trysil. Wel de faciliteiten van Trysil maar tegen veel lagere prijzen.

    Met vrienden Langlaufer 4 tot 6 jaar ervaring
  • HendrikSki
    HendrikSki 2 april 2018 · 12:54

    Eind maart heb ik Trysil voor de tweede keer bezocht. Andere wintersportgebieden in Scandinavië heb ik niet bezocht. Daarom maak ik alleen een vergelijking met de wintersportgebieden in de Alpen. Het eerste wat opvalt aan Trysil is dat 90% van de accommodaties in hutten is. De rest zijn enkele hotels in Turistcenter en Hoyfjellcenter. Dit betekent dat een groot gebied is bezaaid met fraaie en zeer fraaie houten accommodaties. Het Nederlanse woord hut past er eigenlijk niet bij. Tussen de hutten liggen paden/langlauflopes zodat je overal skiënd kan komen en/of skiënd kan vertrekken. Het is dus belangrijk om voor het boeken de exacte locatie te weten, zodat dit past bij je wensen en vervoer. Het prima skigebied ligt rondom twee hoge toppen en biedt veel variatie. Door de nieuwe Skihytta-lift is het gebied veel beter ontsloten dan een paar jaar geleden. Naast de snelle stoeltjesliften zijn er nog aardig wat sleepliften. Deze mix aan liften komt ook doordat het hogere deel snel in de wind ligt, omdat je op de hoogste berg in de verre omtrek skied. Een soort Mont Ventoux-idee. Houdt goed rekening met de wind, neem een bivakmuts mee, hogere pistes niet perse om 09:00 skiën en check voor het kopen van skipas de weersverwachting. Aanrader is de blauwe 84, mooie kronkelpiste met veel doorsteken door het bos. Onthoud dat er naast skiën nog veel andere dingen te doen zijn in Trysil, dus koop niet perse een skipas van 6 dagen. Zelf heb ik gelanglaufd. Een tip is om van Hoyfjellcenter naar Turistcenter te langlaufen, via Gronskaret-Olympiahytte-OlleGvegen. Pak tussen Turistcenter en Hoyfjellcenter de bus, dat scheelt een flinke klim. Bij Gronskaret gaat het redelijk stijl naar beneden. Vermijd als beginner de 14 naar beneden, want die is stijl en tussen de skiërs, niet de beste langlaufpiste voor beginners. Geen uitgebreide prijsvergelijking in mijn review. Mijn idee is dat de supermarkt vergelijkbaar is met Alpen-supermarkten, zolang je geen alcohol koopt. Op de piste is koffie en thee prima betaalbaar, het eten wel duurder dan de Alpen. Een goed alternatief zijn de Varmtestuhes. Dit zijn verwarmde picknickruimtes met magnetron. Je vindt ze op meerdere plekken langs de pistes. Ik heb thermoskannen met warme knackworsten gezien! De week voor pasen zag ik nog twee andere fenomenen die ik niet kende. Langs de pistes (zowel ski als langlauf) maakten vriendengroepen in de sneeuw zitbanken om van de zon en een drankje te genieten. In Turistcenter waren ook groepen jongeren op de been die op het dak van hun huisjes zitten om hetzelfde te doen. Als laatste het vervoer. De meest voordehand liggende optie is vliegen naar Oslo en dan 2,5 uur rijden. Dat laatste stuk kan prima met de bus, deze rijdt een aantal keer per dag en kost in combinatie met je vlucht wel wat wachturen op het vliegveld. Pak alleen de bus als je verblijf centraal gelegen is, anders is een huurauto (of eigen auto) logischer. Let op: vanaf december 2019 opent een nieuw vliegveld op 40 minuten rijden: Scandinavian Mountains Airport / Sälen Trysil Airport. Dan wordt Trysil bezoeken dus makkelijker.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast642
    Gast642 15 maart 2018 · 18:42

    Mooi gebied, lekker rustig en met de nieuwe liften goed te doen! Je kunt van sommige hellingen als een kanonskogel naar beneden. Omdat het er vrij rustig is, is dit ook nog verantwoord! Je skiet dit gebied makkelijk in 1 dag rond natuurlijk, maar de pistes (vooral de zwarte) vervelen eigenlijk niet... De sneeuwcondities zijn over het algemeen prima! Nu er snelle stoeltjesliften zijn om over de berg heen te komen is het gebied er een stuk op vooruit gegaan. Zo kun je snel veel leuke afdalingen doen. De omgeving is ook erg mooi. Het is jammer dat er nog veel sleepliften zijn, maar dat zal met de jaren ook wel een keer minder worden. Voordeel van sleepliften is dat hoe slecht het weer ook is, ze altijd blijven draaien!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast963
    Gast963 17 januari 2017 · 15:52

    Een mooi gebied, uitermate geschikt voor beginners en kinderen, wel duur.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 5 december 2011 · 12:27

    Trysil is een mooi skigebied in een prachtige omgeving. Het is er meestal rond de 15 graden onder nul, dus goed inpakken. Er zijn gezellige hutten om iets te drinken, te eten of op te warmen. BBQ op de piste is ook mogelijk. Apres-ski is op vrijdag en zaterdag, je moet dan bij Laaven in Turistsenter zijn. Verder: - geen wachtrijen - zeer goede sneeuwconditie - mooie breede pistes - aardige mensen Nadelen: - sommige etenswaren toch behoorlijk duur - andere kant van de berg alleen te bereiken met sleepliften

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Mara
    Mara 2 november 2011 · 20:06

    We gaan deze winter voor de derde keer naar Trysil. Zoals eerder opgemerkt is er wel verschil waar je zit. De eerste keer zaten we in het Turistsenter in appartement Vikinggrenda, erg gehorig. De keer daarop in het Høyfjellsenter in appartement Fjellrypa, wat een geweldig appartement! Zeer ruim, rustig gelegen. Zeker met kinderen is Høyfjellsenter aan te raden. Verder zijn de pistes een verademing vergeleken met de Alpen. Tot nu toe slechts 1x 5 minuten moeten wachten voor de (warme billen) lift na de lunch. En wij zitten helaas aan de schoolvakanties vast en dus in een 'drukke' periode.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Frank
    Frank 19 februari 2011 · 15:22

    Net terug gekomen van 5 dagen skien in Noorwegen. Via vliegtuig en bus heb je een prima verbinding. Het was deze week erg koud (af en toe min 20) maar sneeuw was perfect. Ik wist dat Noorwegen duur was maar als je skimateriaal of kleding moet vervangen betaal je zo 40-50% meer voor hetzelfde merk vergeleken met Nederland.. Ook de prijs van de skipas valt tegen gezien het aantal (al) beperkte km's en omdat op de top erg mistig was. Zoals eerder aangegeven als je gezelligheid zoekt kan je beter naar Oostenrijk, maar kwaliteit van het eten is meestal goed en bijna overal is er een vriendelijke bediening. Als je in Trysil zelf zit, moet je rekening houden dat de skibus niet eerder dan 09.10 bij de piste is, dus als je skiles begint moet je ong 20-30 minuten lopen. De wachttijden tijdens de ochtend en middag waren bij de beginlift (Turistsenter) meestal wel langer dan de 1 a 2 minuten eerder genoemd, maar bij de rest van liften loopt het aardig door en de pistes zijn niet erg druk. Ik heb uitdagendere zwarte pistes gezien, maar vond ze juist wel prima. Off piste aanbod is niet te vergelijken met de alpen maar genoeg uitdagende stukjes te vinden op de berg of in de bossen. Er zijn ook een paar gas bbq's waar je zelf je eten kan klaarmaken wat ik een leuk alternatief vind voor de restaurants. Andere pluspunten zijn de lockers bij de piste voor je skies en skischoenen. Ondanks dat ik me niet snel zie terugkeren, geef ik het gebied toch een vier beoordeling vanwege de vriendelijke en rustig atmosfeer van het gebied en omdat we lekker geskied hebben.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Henk
    Henk 26 januari 2011 · 11:31

    Deze keer zaten we net buiten Trysil en dat scheelt behoorlijk in de kosten. Maar net buiten trysil zijn ook andere ski gelegenheden zoals Furutangen, we hebben van de 7 dagen 3 dagen ons prima vermaakt in trysil en de rest in de omgeving. het vakantiehuis waar we in zaten is ons prima bevallen www.valmen.com

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Be
    Be 6 december 2010 · 22:18

    Vorig jaar zijn wij in het prachtige Trysil geweeest en 8 januari gaan we terug!! Een prachtige ski vakantie, waar het heerlijk rustig is. Geen wachtrijen voor liften, geen drukte van snelle skieers, we hebben erg genoten! Dat begint natuurlijk al op de ferry van Kiel naar Oslo, waar je je zeker kan vermaken. Dan het prachtige appartement, waar niets ontbreekt!! Zeker een aanrader

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 15 februari 2010 · 21:10

    Erg leuk om met een groep heen te gaan,gaan dit jaar weer naar Trysill maar Hemsedal en Geilo waren ook erg mooi,vooral Hemsedal,mooie treinreis gemaakt naar Flam,zeker de moeite waard. Zaterdag weer met de auto naar Kiel en dan begint je vakantie eigenlijk al op de Colorline,lekker eten en drinken en dan na een goed ontbijt nog even rijden. Smiddags sta je al goed uitgerust op je latten,(en niet na tien uur rijden!verrot aankomen). Ben vier weken geleden ook nog een weekje naar Frankrijk geweest naar De port du soleil bij de Mont blanc,was ook erg mooi met een gigantisch groot skigebied,maar Noorwegen is een stuk vriendelijker,rustiger en ruiger! en qua prijs maakt het eigenlijk weinig uit. Nog een paar dagen werken en dan weer optimaal genieten! Groeten K.

  • Anoniem
    Anoniem 5 juli 2009 · 16:33

    Trysil was ronduit een aangename ervaring. Allereerst omdat de reis er naartoe met SN Brussels zo prima verliep. Wie vroeg boekt, kan al voor ongeveer 100 euro pp ( in de kerstweek!) naar Oslo vliegen. Eenmaal aangekomen op de mooie luchthaven Gardemoen, stap je heel simpel op de bus. Reserveren is NIET nodig. Als de bus vol is, komt er meteen een extra bus. De coach is comfortabel en zeker niet afgeladen vol. De tocht naar Trysil duurt even, maar zeker bij daglicht is het een fraaie rit. Dat daglicht is trouwens een fenomeen om rekening mee te houden. Het wordt laat licht en het schemert al rond 15.00 uur. Dat maakt de skidagen kort, maar heel erg is het niet. Het kan behoorlijk koud zijn in de Noorse bergen. Maar goed, in de zelfde tijd als je naar de Alpen rijdt, wordt je tamelijk comfortabel vervoerd naar Trysil. Trysil is de verzamelnaam voor twee skigebieden: Trysil H?ellssenter en Trysil Turistsenter. Bijna alle accomodaties liggen langs een pad waarover je snel naar de dichtstbijzijnde lift toe skiet. Als je beginner bent, is het raadzaam een huisje te boeken dat direct bij de liften ligt, de skibussen rijden niet al te frequent en lopen is niet aan te raden. Overal op de piste vind je tentje en verwarmde picknickhutten. De ongeving is prachtig, de pistes worden prima onderhouden en er zijn hele mooie tochten te maken. Al met al is Trysil een leuke bestemming om aan je reislijst toe te voegen.

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2009 · 16:28

    Ben gister teruggekomen. Waren met vrienden uit Denemarken en 4 kinderen, waarvan 1 van ons (4jr). Prachtig skigebied met kinderen, je raakt ze echt niet kwijt en kunt ze ook rustig zelf een rondje laten skien. Voor echt goede skiers, waar ik mezelf toe reken, is Trysil niet echt uitdagend al kan je wel overal off-piste maar zelfs dat wordt nooit moeilijk. Veel sleepliften en dat wordt wel vervelend. Alles en iedereen is aardig en de kwaliteit van alles is echt super. Betalen doe je overal met pin of cc of contant. Vanaf bijna overal ski-in/ski-out met af en toe een beetje prikken. Ben zelf met vliegtuig en bus geweest en dat werkt goed. Volgende keer huur ik toch een auto al is dat in trysil niet echt nodig. Kortom, mooi eenvoudig skigebied, super sneeuw en uitmuntend voor rustzoekers en kinderen.

  • Anoniem
    Anoniem 22 september 2008 · 16:06

    Inderdaad kun je je skipas met de pin betalen. Maar wat mij enorm bevalt is dit via internet te doen. Is goedkoper en zeer handig. Wij gebruiken al jaren dezelfde kaart en deze wordt steeds weer opnieuw opgewaardeerd. Deze kun je ook met de creditkaart via internet betalen. Geweldig handig. Wij zien er ook weer naar uit om naar Trysil te gaan. Begin januari gaan wij weer. Heerlijk. Wil je met de Hondenslee, wees verstandig en boek dit van te voren om teleurstelling te voorkomen.

  • Anoniem
    Anoniem 21 juli 2008 · 20:43

    Janneke zal denk ik met \"boven\" het dorp Fagerasen bedoelen? Daar zijn wij in juni geweest om een chalet uit te zoeken, er lag nog heel veel sneeuw! Verder was het er stil en leeg en heet, en inderdaad geen pinautomaat te zien. Ik neem aan dat je de skikaart wel kunt betalen met pin of met je CC? En ach, dat je tol moet betalen dat is in Noorwegen wel vaker zo, dan gaat het om een \"eigen weg\". Van die 30 kronen lig ik niet wakker. Bovendien zag ik dat je met een geldige skipas gratis met de skibus kunt naar Trysil centrum. Wij gaan komende winter direct na kerst naar Trysil! De overtocht Kiel-Oslo vv nemen wij en inderdaad daar moeten we wel wat voor sparen. Maar dan heb je ook wat! Wij hebben er nu al zin in! Jenny Duijf www.duijfathome.nl

  • Anoniem
    Anoniem 28 maart 2008 · 19:57

    Zijn vorige week naar Vemdalen geweest, dachten even iets anders. Wij zijn echte Zwedengangers, maar..... hebben toch weer een huisje in Trysil geboekt voor 2009, voor de 4e x. Proberen nu gewoon een ander huisje,we gaan gewoon door totdat we een rustig gevonden hebben. Er gaat niks boven de pistes in Trysil. De jongens(volwassen kerels) vinden het ook heerlijk om daar te snowboarden en mijn man vindt het ook heerlijk om daar te ski?Alleen al de rust, geen lawaai, geen muziek, geen apr?i. Ik wandel graag en vind het jammer dat er niet meer wegen van het ene park naar het andere gaat.

  • Anoniem
    Anoniem 20 februari 2008 · 14:22

    Hoj, hier ben ik weer. Zo we zijn nu alweer 2 weken terug uit Trysil. Veel positiefs is er te vertellen en 1 negatief iets. Trysil zelf is erg leuk en de mensen zijn super vriendelijk, ook in het skicenter. Valt niks op aan te merken. Maar de 4 pers. huizen zijn verschrikkelijk. Wat gehorig. Daar mag best wel wat aan gedaan worden. Wij hebben werkelijk geen oog dicht gehad. Er was \'s nacht lawaai van de boven buren, overdag, van 7 uur \'s morgen tot 11 uur \'s avonds. Dit was wekelijk een min punt. Er werd gestampt en met stoelen geschoven het ging ons echt door merg en been. Huur u een huisje, neem dan de boven verdieping, is iets duurder maar veel fijner. De inrichting is verder goed alles is aanwezig. Toch, ondanks alles gaan we weer. Maar nu huren we een 2 onder een kap woning. Wij willen toch graag ook vakantie. Dus wat rust. De skipiste is geweldig. Groot gebied.En nogmaals de Noren zijn super vriendee lijk daar. De reis valt ook erg mee. Volgende x gaan we over Mriestad, is ook een hele mooie route

  • Anoniem
    Anoniem 8 januari 2008 · 14:17

    Het voorgaande is niet door \"anoniem\", maar door mij -Jenny- geschreven. Waarom mijn naam er niet bij kwam te staan weet ik niet, misschien kan de webmaster dat alsnog doen? Jenny

  • Anoniem
    Anoniem 8 januari 2008 · 14:15

    Ik zie dat mijn zoon Paul mij al voor is geweest met reageren. Rest mij nog te vermelden dat ons verhaal over de wintersport 2004 in Trysil met de prachtige foto\'s op onze website te vinden is: www.duijfathome.nl Ook nog een kleine correctie: vanwege de besneeuwde wegen (op de E6 nota bene!) moesten wij een stuk achter een sneeuwschuiver rijden. Daardoor deden wij 4 uur over de rit, dus geen 2 uur, zoals Paul schrijft. De afstand van Oslo naar Trysil is nog geen 200 km. Wij kwamen met de boot van Kiel naar Oslo. Ook een hele mooie ervaring, maar lees dat maar zelf.

  • Janneke
    Janneke 4 januari 2008 · 16:36

    Wat heerlijk is, dat je je skipas iedere x weer op kan warderen, via de computer. Als je op tijd bent krijg je ook nog korting. De passen zijn wel iets duurder in Noorwegen,dan Zweden en het Zuiden. Maar daar staat tegenover dat je veel meer ruimte op de pistes hebt.Er zijn verschillende gebieden, let er wel op want, boven is het erg duur, is maar 1 winkel en Trysil zelf is 10 km.terug.Neem wel wat eten mee. Terug moet je ook tol betalen, dus wees verstandig, hou altijd wat kleingeld over voor tolwegen. Boven is geen pinautomaat, je kunt er wel met Zweeds geld betalen. Maar toch is het verstandig om voldoende mee te nemen.

  • Janneke
    Janneke 28 december 2007 · 20:34

    Wij gaan met veel plezier nu voor de 2e x naar Trysil, zijn ook in T?eby en Geilo geweest.Alles top. Heerlijk rustig. goede sfeer. Ook voor mij heerlijk om te wandelen. En totaal geen lawaai. Winkels zijn prima. Koud -20, nee totaal niet. Heerlijk is het. Heel anders dan het zuiden. Liefhebbers van de winter, neem het noorden.

  • Mevr.
    Mevr. 11 oktober 2007 · 11:35

    Trysil is een mooi groot gebied! Veel keuze mogelijkheden qua pistes enz. De reis er naar toe is al een hele onderneming. Geweldige omgeving! Een aan rader is de boot van Kiel naar Oslo. Hier kun je van alles doen en weer goed tot rust komen. Een hele mooie ervaring! Smorgens door een algemene stem word je gewekt om het prachtig Noorwegen in te rijden. Het enige wat jammer is, is de prijs maar ja daar spaar je voor toch? Veel afwisselende pistes. We zijn ook al een keer in Hemsedal geweest en daar hadden we een splinternieuw schoon huisje. Trysil heeft ook gezellige knusse huisjes. Tis maar net wat je kiest. Dit jaar gaan we in december weer 2 weken naar Noorwegen voor de 4de keer. Hoe zijn jullie ervaringen? Groeten!

  • NR Moolenaar
    NR Moolenaar 27 februari 2007 · 14:10

    Heerlijk rustig gebied met heel relaxte mensen.Niet dat gestressde would-be gedoe van Oostenrijk en Zwitserland en gelukkig geen Nederlanders die zo nodig tijdens de apres-ski de beest moeten uithangen.

  • Paul
    Paul 5 januari 2007 · 08:30

    Trysil is een rustig skigebied waar je niet snel Nederlanders tegenkomt. Het komt zelfs voor dat je in je eentje een piste afgaat! Wachtijden zijn niet lang. Grote keus uit appartementen/chalets. "Hytteomrade" is aan te raden vanwege het ski-in/ski-out principe. Je kunt zo vanuit je chalet de piste op, en zo van de piste je chalet in. Maar ook de chalets in "Turistcenter" zijn per ski goed te bereiken. Voor een bijzondere ervaring is het aan te raden om met de boot vanuit Kiel naar Oslo te varen. En dan is het nog geen 2 uur met de auto naar Trysil.

>