BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Turracher Höhe

Reviews Turracher Höhe

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3685 reviews.

  • Sterke punten: Rustig en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Matig bereikbaar

Wat vind jij van Turracher Höhe?


Beoordelingen van gebruikers

  • Annemijn_k
    Annemijn_k 15 februari 2019 · 11:13

    Gevarieerd en vrij uitgestrekt skigebied. Zowel pistes tussen de bomen en leuke paadjes als brede pistes. Voor ieder niveau wat wils. Eten op de piste is prima, net als de prijs. De Seetaxi die je al skiënd/snowboardend over het meer meeneemt is een aanrader; leuk om een keer meegemaakt te hebben.

    Met partner Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast817
    Gast817 27 december 2017 · 12:30

    Super gebied en heel sneeuwzeker. We hebben genoten tijdens de kerstweek. Metertje sneeuw is voldoende

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast267
    Gast267 28 juni 2017 · 16:13

    1 woord : TOP Klein maar o zo gevarieerd skigebied. En wil je meer ? Met dezelfde pas konden we een paar andere gebieden aandoen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast743
    Gast743 3 januari 2017 · 22:01

    Weer met kerst naar deze plek geweest. Gelukkig weer met sneeuw. Blijft een fantastische plek om met de kinderen (9 en 12) heen te gaan.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast836
    Gast836 1 januari 2016 · 18:20

    Heel leuk gebied met behoorlijk wat pistes. Heel bijzonder, om een meer heen. Heel veel parkeergelegenheid, maar dan toch nog even zoeken voor een plaatsje. Wel opletten waar je als beginnende skiër de piste op gaat, soms is het alleen maar rood als je eenmaal boven bent. Als je eenmaal de weg weet kan zowel de gevorderde als beginnende skiër lekker skiën. Verder lekker eten, op sommige punten heel druk tijdens de lunch, maar wel super personeel. Wij willen zeker nog eens terugkeren!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast736
    Gast736 12 december 2015 · 13:59

    Vorig jaar voor de eerste keer in Turracher Höhe geweest met kerst. En dit jaar gaan we weer. En ja, er ligt sneeuw. Dus we kijken weer uit naar top week.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ole2000
    Ole2000 19 december 2014 · 19:08

    De Turracher Höhe is echt een skigebied voor familie's, het is niet zo groot, er zijn goede skischolen, en het is er niet zo druk. in het weekend kan het wel wat drukker zijn door al de Oostenrijkers die in het weekend een dagje gaan skiën, maar dat is in wel meer skigebieden. Wat mij is opgevallen is dat de kwaliteit van het eten op de piste heel goed is. In iedere hut waar ik gegeten heb was de schnitzel en de kaiserschmarren lekker. Ik ben de laatste week van Februari 2014 in de Turracher Höhe geweest en heb er een geweldige week beleefd. De sneeuwcondities waren fenomenaal, rond het meer (op 1800 meter) lag er meer dan twee meter sneeuw en op de berg was het al helemaal één groot poederparadijs. Boven aan de Kornockbahn zijn er goede off-piste mogelijkheden. Bij de Turrachbahn loopt een mooie, lange, niet al te moeilijke FIS afdaling naar het laagste punt van het skigebied die je het gevoel geeft dat je meedoet aan de super G op de Olympische Spelen. Kortom de Turracher Höhe is een prachtig skigebiedje in het zonovergoten Karinthië.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast052
    Gast052 4 november 2014 · 14:59

    Elke keer als ik hier kom, voelt het als thuiskomen. Zo'n rustgevende omgeving. Hier kom ik helemaal tot rust. Een super sneeuwzeker skigebied. Voor ieder wat wils. De restaurants zijn betaalbaar met super personeel.

    6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast478
    Gast478 5 februari 2014 · 07:51

    Heerlijk gebied waar wij inmiddels al een aantal jaar komen. Rustige pistes, oostenrijkse gastvrijheid en lekker eten. Spar op 8 km en Billa bij de afslag Bad kleinkircheim, beide in richting karintie. Veel activiteiten worden er georganiseerd door het toeristenburo. In maart altijd Ice polo op het meer wat erg spectaculair is. Voor elke leeftijd leuk, kortom een aanrader

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast146
    Gast146 4 februari 2014 · 00:06

    De Bila is op 20 minuten rijden richting bad Kleinkirchheim te vinden. Verder hoef je het dorp niet uit! Qua skiën helemaal top. geen rijen, goede pistes en voor elk wat wils. Volgens jaar gaan we hier weer naar toe.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast710
    Gast710 2 februari 2014 · 13:03

    Heerlijk rustig ski gebied met prachtige natuur. Wij zijn hier al enkele malen geweest en genieten elke keer weer volop. De mensen zijn gastvrij en het eten en drinken is relatief goedkoop en erg goed. De pistes zijn ruim en overzichtelijk en goed geprepareerd. Echt een aanrader!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast910
    Gast910 19 september 2013 · 06:21

    Wij zijn vorig jaar geweest en gaan dit jaar weer (met kinderen). Het is niet te groot en geen massa's mensen (op een paar dagen na). Eerste vlokken sneeuw zijn alweer gevallen. In het dorpje is een klein winkeltje, en wij hebben een paar kilometer verderop een SPAR gevonden. Hiervoor wel de goede kant van het dorp uit gaan (richting Karintie), anders is het wel wat ver rijden.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast910
    Gast910 20 mei 2013 · 22:42

    Aan de hand van een tip van een kennis dit skigebied ontdekt. Bijna 40 km piste leek in eerste instantie niet veel, maar de pistes zijn ruim opgezet en het gebied is uitstrekt zodat je niets te kort komt. Pluspunten: geen wachtrijen bij de lift, echte Oostenrijkse kwaliteit en gezelligheid (lekker eten, aardige mensen) en geen massa's Nederlanders. Met de skipas kun je ook in Bad Kleinkirchheim terecht met zo'n 100 km aan pistes (+/- 20 km verderop). Wij vonden Turracher Hohe gezelliger en overzichtelijker. Het enige wat wij kunnen bedenken als minpunt is dat het dorpje een kleine winkel heeft voor een paar vergeten boodschappen (wel een sportzaak en ski verhuur etc), voor de echte supermarkt (SPAR) moet je een stukje verderop zijn (+/- 10 km). Toch was dat geen probleem. We kwamen er achter dat ze ook voor de deur bezorgen, evenals de bakker. Handig hoef je de deur niet uit. Overigens komen we om te skiën. Ook de kinderen hebben zich hier prima vermaakt. Qua accommodaties is de kwaliteit goed. Goede hotels (waar je ook lekker kunt eten), appartementen en hier ook chalets. Wij hadden een chalet voor 10 personen. Zeker met kinderen een uitkomst.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast647
    Gast647 19 mei 2013 · 21:26

    Ik heb de vorgige beoordeling geschreven en wil nog iets toevoegen: ER IS GEEN SUPERMARKT IN DE BUURT!! Dit is heel belangrijk. Er is wel een broodjesservice zodat je broodjes kan laten bezorgen maar verder MOET je dingen uit NL meenemen of uit eten. Gelukkig hadden wij het een en ander mee maar we hebben 25 km gereden het dal in via een enorm steile pas en alleen na ongeveer 15 km een iniminisupermarktje gevonden dat dicht was. Verder NIETS! Maar het gebied is wel erg leuk!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast647
    Gast647 19 mei 2013 · 21:14

    Wij waren hier 10 dagen in de kerstvakantie (tot 1/1) met gezin met 2 kinderen (5 en 6 )die voor de tweede keer skieden. Je ziet er bijna geen Nederlanders. De eerste dagen waren de pistes bijna leeg, wow! Gedurende de kerstdagen werden volgens mij de pistes niet geprepareerd. Erg jammer. Na de kerst barstte het los. Overal auto's! Kennelijk kent de plaatselijke bevolking en de Slovenen dit gebied wel en wisten ze het massaal te vinden. Heel irritant. Veel te druk.Paar dagen voor oud en nieuw was het weer relaxter. Ik vond het eten uitzonderlijk goed in dit gebied! Veel beter dan ik gewend ben van Oostenrijks piste-eten. Ik vond er leuke pistes bijzitten. Skiles was van 10-13. Rare tijd want we moesten dus heel laat lunchen. De kinderen vonden het fantastisch. Ze kregen deze tweede keer skieen les van een Oostenrijker, maar ik had ze wat kleine dingen geleerd (pipi machen enz) en het was geen probleem. Ze hadden met weinig kindjes les, 8 denk ik. Ik vond het een heel mooi en leuk gebied. Ik vond het alleen niet fijn dat het uit twee stukken bestond en je met 15 -20 man hangend achter een sneeuwscooter over het meer naar het andere gedeelte moet. Een groot pluspunt in mijn optiek: Ik heb bijna geen snowboarder gezien!!! (Sorry boarders, het is leuk, maar ik vind als skier oa de sporen die ze trekken niet fijn.) Het is echt een skigebied.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
>