sneeuwzekerheid Paasvakantie 4-11 april 2015

Dit onderwerp gaat over de bestemming Val Cenis

Ik wil voor eerste keer gaan skiën in het skigebied Van Cenis. Maar ik weet niet of er dan nog voldoende sneeuwzekerheid is in dat gebied begin april. Heeft iemand ervaring met die periode vorig seizoen misschien?

Wij zijn vorig jaar de 2e week van april geweest (was de laatste week dat het skigebied open was). sneeuw was niet meer top maar toch hebben wij nog een super verlof gehad. 's Morgens waren de pistes ijzig maar dit veranderde snel door de hogere temperaturen wij hebben elke dag van 9 tot een uur of 15/16 goed kunnen skiën/snowboarden.
Daarna was het heerlijk vertoeven op het terras in t-shirt en short. Wij zijn met een groep van een 10 personen (kinderen en volwassenen) gegaan en keren dit jaar terug (ook de 1e week van april). vorig jaar was een extreem warme winter en toch hebben wij nog goed kunnen skiën/snowboarden.
Grtz

Vorig jaar eind maart geweest, prima vakantie met heerlijk weer gehad maar het is dan wel aanpassen aan de omstandigheden. Smorgens ijzig, smiddags slush en witte linten in bijv Termignon. Aussois werd afgeraden, La Norma was ok maar zwaar enz. Voor dit jaar valt er natuurlijk nog niets over te zeggen.

Plaats een reactie