BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Valfréjus

Reviews Valfréjus

65% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.8 op basis van 3760 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, laag prijsniveau en sneeuwzeker.

Wat vind jij van Valfréjus?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast163
    Gast163 11 januari 2017 · 16:35

    Gebied....TOP voor een lang weekend. Buiten piste en ook pistes top tot prima (dal afdaling mijden met snowboard). Niet druk, maar ben niet in een vakantieperiode geweest. Dorp zelf, geen ene klote te beleven. Zit een dico even buitenaf....is ook te merken die kan niemand vinden. Restaurants weinig keus. Maar je komt er echt voor de sport en dan is het gewoon prima.......over-all...dan toch matig. Maar je gaat hier naar toe om te skiën

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast754
    Gast754 4 januari 2017 · 21:54

    Kom graag terug in Val Frejus. Dit gebiedje biedt genoeg om een week plezier te hebben. Eind maart altijd top en goedkoop (met vrienden leuk). Lekker off piste, wat steilere (soms gelukkig niet al te geprepareerde) pistes, maar ook super makkelijk geprepareerde pistes voor beginners. Fijn supermarktje. Kinderopvang was prima. Skiles voor kinderen leuk. Geen Yeti grotten en andere toeristische uitgaansplekken (ga dan naar Val Thorens of Gerlos). Als je een biertje wil drinken authentiek met de ski locals kan dat prima. 20+ jaar alles gezien en gedaan (Italie, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk) maar dit blijft voor mij een pareltje.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast595
    Gast595 13 november 2016 · 15:43

    Het skigebied is bovenal erg gezellig. Het dorp is leuk en heeft enkele gezellige en sfeervolle restaurants. Terras zit lang in de zon. Toen wij er waren (eind jan 2016) viel de sneeuw tegen. De helft van de pistes was niet open. Dan is het skigebied al snel erg klein. Maar de pistes zijn wel erg mooi en breed genoeg.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast755
    Gast755 5 april 2016 · 21:18

    Van 26 maart tot 3 april naar Valfrejus geweest.Heerlijk skigebied.Wij komen er volgend jaar zeker weer terug.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast719
    Gast719 23 maart 2016 · 20:55

    Ik ben alleen met men zoontje van 4j gaan skiën. Ik was aangenaam verrast door het gebied. Niet te groot en niet te klein, juist ideaal. Zeker voor de kindjes. Hij vond het geweldig. Het gebied heeft zeer mooie pistes! Heel goed te doen voor beginners en middelmatige skiërs. Voor echt gevorderden is dit gebied te gemakkelijk. Je kan van de top tot aan de lift skiën. Als je bijna onder bent (je komt van de groene piste af) is het laatste stukje zwart goed te doen voor beginners. De rest heb ik niet geprobeerd want als men zoontje er niet af durft, stond ik daar mooi te koekeloeren... Ze proberen iedereen aan te spreken doordat ze een 'race-piste' hebben geprepareerd (men zoontje vond dat megafantastischsuperleuk), er is een luchtbag voor salto's en stuntjes te oefenen, een platform voor de parachutisten, sneeuwspeeltuin voor de kids en ideale oefenpistes voor de beginnende skiërs. Het enige grote nadeel is dat het eten in de skigebieden van Frankrijk echt ver ondermaats is ? Maar de pistes zijn oh zo mooi! Wij komen zeker terug!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast941
    Gast941 22 maart 2016 · 10:45

    Net 4 dagen op de piste achter de rug. Zoals omschreven een niet heel groot gebied. Het was relatief rustig; in het dorp alsook op de piste. En ook de liften had je elke keer zo goed als voor jezelf. Pistes waren afwisselend en van goede kwaliteit. Voor (beginnende) snowboarders zitten er af en toe vlakke stukken waar je stilvalt. Al met al...ik heb prima genoten. De volgende keer zal ik echter wel een groter gebied uitkiezen.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast640
    Gast640 28 januari 2015 · 15:22

    Voor het eerst geskied in Valfrejus. Ik heb geen goede techniek, want op de ijzige pistes ondermeer piste 20 had ik weinig te zoeken. Ik vond de pistes boven niet geweldig geprepareerd. Zag er rommelig en hobbelig uit. Ik vind de preparatie van de pistes in Oostenrijk in ieder geval beter dan hier. Wel een gezellig dorp en natuurlijk makkelijk boven met de gondel. Geef mij maar Oostenrijk. Vooral voor mijzelf: Echt goed skiles gaan nemen!!!

    Skiër
  • Gast485
    Gast485 19 november 2014 · 20:49

    als ervaren skier,lees je de skimap en neemt een vriendin die beginner is mee op piste 20,dit is een blauwe piste maar niet heus !!! dagelijks zie je er beginners op hun kont naar beneden glijden omdat het er te steil is om te lopen !!! wegblijven met beginners op deze piste,verder een leuk goedkoop skigebied

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast692
    Gast692 4 september 2014 · 15:27

    Heel goed prijsniveau, maar daar krijg je dan ook niet zo veel voor. Week lang ongeprepareerde pistes gehad..

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast181
    Gast181 29 maart 2014 · 14:03

    Wij kozen deze winter voor Valfrejus om zijn prijs/kwaliteit verhouding en wij zijn uitermate tevreden terug gekeerd! Met de Eskimo skipas heb je ruim 300 km te skiën. Wij zijn een dag in La Norma geweest maar ook in Valfrejus kun je je prima vermaken. Hier zijn ook veel off piste mogelijkheden. Het is nooit druk bij de lift en de meeste accommodatie liggen aan de piste. Wij zijn gereisd met onze dochter van 17 maanden en de Garderie in Valfrejus is meer dan uitstekend. Dit is de openbare opvang voor baby's en dreumesen. Wij vroegen opvang van 09.00 uur tot 14.00 uur. Dit was geen enkele probleem en ze is uitstekende verzorgd, een groot compliment voor Geraldine en Tatiana! Kortom een top gebiedje, prijs is aantrekkelijk, skiën in goed, accommodaties liggen aan de piste, heerlijk gegeten en de bewoners zijn zo ontzettend vriendelijk. Als het maar een klein beetje kan ga ik volgend jaar weer!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jay
    Jay 25 februari 2014 · 21:11

    Wij kozen dit gebied om de enorme gebieden zoals L3V of La Plagne te vermijden in de voorjaarsvakantie. Dus ook wij wisten dat het geen groot gebied is, maar als groep gezinnen met (kleine) kinderen is het prima. Alleen zijn de pistes net iets te divers. Dalafdaling is inderdaad zo goed als vlak, maar het bovenste deel bevat wat steile en smalle stukken. Ook weer niet ideaal voor een beginner. Ook op de hoger gelegen pistes zitten stukken die echt niet blauw zijn. Maar ook die bevatten weer hele lange, vlakke stukken. Wanneer de pistes worden geprepareerd lijkt redelijk willekeurig te zijn. Ik begrijp ook echt niet waarom er in de afgelopen jaren liften zijn verwijderd. Ze adverteren dat ze milieubewust zijn en daarom maar liefst 100 liftmasten hebben weggehaald. Ik denk eerder dat het een centenkwestie is. Vooral jammer dat de verdere verbinding vanaf de charmasson naar het plateau weg is. De liftcapaciteit is voldoende. Ook in de voorjaarsvakantie hoef je nauwelijks te wachten (behalve als de skiklassen beginnen). Op de pistes kan het wel erg druk zijn. Het dorp is gezellig met veel mooie chalets en een paar grotere gebouwen met franse hokken die door de touroperators worden aangeboden. De prijzen van de liftpas zijn zeer vriendelijk. Al met al een prima week gehad. Ik zou er best terugkomen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast564
    Gast564 9 februari 2014 · 01:30

    Tja, vol verwachting naar dit ski gebied. We wisten dat het niet groot was en kunnen daar me leven. Echter bij een beetje sneeuwval of bewolking gooien ze ook nog eens de helft van de pistes dicht waardoor je tot een paar afdalingen veroordeeld bent. Beide dal afdalingen zijn vrij vlak waardoor je ook nog eens best een stuk moet klunen en je doornat van het zweet beneden aankomt. Al met al dus best tegen gevallen. Onderhoud van de pistes was ook matig waardoor de toch al smalle blauwe stukken nog moeilijker werden. De hier vermelde pas geeft geen toegang tot la Norma. Hiervoor heb je een ander soort pas nodig, de zogenaamde Eskimo pas die een stuk duurder is. De restaurants waar we geweest zijn, zijn erg goed en we hebben overal erg lekker gegeten.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast551
    Gast551 14 januari 2014 · 14:58

    Heerlijke vakantie gehad. Wij zijn mooi weer skiers dus na aankomst de hele dag sneeuw en daarna de hele week zon hebben we het erg getroffen. Skigebied is goed te overzien en heerlijke pistes. Als je niet gaat skieen kan je met de gondel omhoog waar een heerlijk restaurant is, in de zon, en er is genoeg te zien.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast772
    Gast772 12 maart 2013 · 23:49

    Lelijkste en het ergste plek in Frankrijk. Nog nooit zoveel mensen meegemaakt die niet konden skien, het leek op Zoetermeer in de maand devember met spijkerbroeken en adidas trainingspakken. Ik ben echt fanatieke skier maar ik was een half dag eerder gestopt met skien want ik kon het niet meer aanzien. Nee....Foei.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast789
    Gast789 8 maart 2013 · 11:49

    Leuk dorpje, voor niet ervaren skiërs zeker de moeite. De lessen voor de kids waren super, zaten 3 kindjes voor 2 leraars wat het zowat privéles maakte aan school tarief. Na de les kon hij zich nog wat uitleven op de twee groene pistes boven wat hij makkelijk alleen kon doen. Kleine appartementjes, dus 2 personen bijboeken is aangeraden, het is wel een kleine meerprijs maar te verwaarlozen. Veel sneeuw en dagelijks goed geprepareerde pistes. Nadeel is wel dat er weinig zon is door de ligging, toch in begin februari. Aprés ski was er niet of nauwelijks. Prijs kwaliteit zeker een aanrader, volgend jaar zeker terug van de partij daar.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ronald
    Ronald 6 februari 2013 · 20:21

    Afgelopen weekend in Valfrejus geweest. Het was weer een prima vakantie. Het gebied is sinds de laatste keer (2 jaar terug) iets aangepast. Er is inmiddels een bordercross aanwezig en een bob/slee baan. Alle pistes lagen er goed bij voor zover ze open waren. Door de hevige sneeuwval/lawinegevaar waren niet altijd alle pistes open. We verbleven in appartement LE thabor. De reacties over deze appartementen verschillen nogal. Wij hadden een zeer goed en ruim vierpersoons appartement met vier personen bezet. De bedden waren prima alles was schoon. Het lijkt erop dat er nogal verschil zit in de gebouwen van le thabor. Wij zaten in het gebouw 3 boven de supermarkt. De après-ski was er eigenlijk niet. Sinds de laatste keer waren een aantal barretjes opgeknapt. Of dit de sfeer ten goede komt is de vraag. Gammele stoelen, kapotte wc's naar mijn mening is het allemaal net niet.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast370
    Gast370 28 december 2012 · 13:53

    Really strange experience, most fully expressed with one word: crappy... Being a frequent skier (3-4 times per season), I try not to miss any opportunity, so this trip was rather spontaneous: just bought a last-minute (so, very cheap as well). Well, I probably should have payed a bit more to get at least some satisfaction). The hotel we stayed (le Thabor) in my opinion, should not be rented as accommodation anymore. It is literally falling apart: during our stay the wooden gallery at our balcony almost fell down. Rooms are small, old and crappy. Then there is not enough restaurants, so dinner might not be possible w/o reservation. The bars are filled with some strange french public (locals?), prices are rocketing, while any design and comfort is simply absent. Rented skies through internet - faced a try to be cheated at the rental (another price, 2x higher). Now, the skiing. Pistes are enough for maybe 1 or 2 days, blacks are unprepared at all, reds partially, blues are mostly groomed a little. Off-piste is good. In general: we could see the wish of the hosts to make money, but no wish to do anything in return. Personally, I would Strongly disadvise this resort (been to Valthorens couple of weeks ago - it is much better there).

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Erik
    Erik 8 maart 2012 · 19:50

    wat een waardeloos systeem als je hele dag in auto hebt gezeten en dan moet je samen met misschien wel 80 mensen voor een klein loketje 2 en een 1/2 uur wachten op een sleutel. Vooral als je ook nog eens 3 kleine kinderen aan je been hebt hangen die na hele dag moe zijn. en dan volgende dag weer zelfde verhaal voor de skiverhuur. Waardeloos! Gereserveerde spullen kun je samen met het hele dorp op 2 punten afhalen. Je eerste dag ben je voor het grootste deel daaraan kwijt. super irritant. Beter niet van te voren huren wat dat betreft Verder is het een klein dorp en dito pistes waar ze eens een stoep moeten aanleggen, zodat je niet telkens door modder hoeft te banjeren. en honden die overal (!) kakken moeten ze verbieden. verder best een leuke week gehad. grrr.

    Met vrienden Snowboarder
  • Ronald
    Ronald 3 januari 2012 · 13:51

    Eind januari 2011 naar valfrejus geweest. Het appartement (Chalets du Thabor) aan de piste was prima. Vanaf de piste zo het skihok in en vanuit het skihok kun het laatste stukje zo naar de lift glijden. Het appartement is groot genoeg. Bij het aantal personen in het appertement wordt er wel vanuit gegaan dat er twee op de slaapbank slapen. Het in- en uitchecken is erg druk en rommelig maar gaat verder prima. Het skigebied is erg overzichtelijk. De gondellift brengt je naar het sneeuwplein. Vanuit het sneeuwplein (plateau d'arrondaz) kun je alle kanten uit. Op de top (punta Bagna) heb je een mooi uitzicht en lekkere pistes naar het sneeuwplein. Pak deze niet als eerste als je nog niet veel ervaring hebt, sommige stukken zijn nog erg steil. Op het sneeuwplein kun je goed oefenen wat je tijdens de les hebt geleerd. Pistes in alle kleuren liggen dicht bij elkaar en de liften brengen je snel weer boven. Een leuke lange afdeling brengt je weer naar het dorp/appartement. Het 'groene' stuk van de afdaling naar het dorp is erg vlak. (piste Escargot) Ondanks een goede 'aanloop' moesten veel mensen toch een stukje lopen. De lessen waren redelijk/goed, het een en ander is wel afhankelijk van het geduld van de skileraar. Spreek ze er op aan en dan hebben ze wel tijd voor je. Let wel op dat in het laagseizoen de klassen niet altijd vol zijn. De skieschool noemt het dan 'prive'lessen waardoor je maar twee lessen krijgt ipv van de volle week. Het dorp is klein maar er is wel alles wat je nodig hebt. Kleine suppermarkt, eettentjes, souvenirwinkeltjes en skiwinkels. In modane is eventueel nog een grote suppermarkt te vinden.

    Met familie Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Ad-Jan van Riet
    Ad-Jan van Riet 31 december 2011 · 18:31

    Hoe zijn de boekel piste ervaringen? Hoe zijn de off-piste ervaringen? Er ligt op dit moment bijna 2 meter, lijkt ons een groot feest. We zijn heel nieuwsschierig naar de ervaring. Ziet er op de kaart van het gebied prima uit zo op het eerste gezicht. Alvast dank voor de reactie.

    Met familie Skiër
  • Anoniem
    Anoniem 14 november 2011 · 14:26

    voor het geld een super plek om te wintersporten wij gaan nu voor de derde keer naar valfrejus en de derde keer naar la turra! een super appartement aan de piste en rustig gelegen met een heerlijk verwarmd buiten zwembad. après-ski is inderdaad wat minder maar is te overzien als je met een leuk gezelschap bent. off piste is erg goed en de piste's zelf worden goed onderhouden!het dorp zelf is klein met een paar horecagelegenheden en een kleine(dure) supermarkt.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • M.
    M. 1 maart 2011 · 13:36

    Net terug van een heerlijke vakantie in Valfrejus. Bijna de hele week mooi weer gehad, pistes waren mooi, het 10 km pad is een aanrader..voor boarders iets lastiger om te doen. Het gebied is prima voor beginners, de blauwe pistes zijn vrij hoog vergeleken bij Oostenrijk. Kan me voorstellen als gevorderen dat je snel uitgegeken bent op het gebied, maar aan de andere kant zijn er ook heel veel off piste mogelijkheden. Wij zaten in appartementen thabor en dat was prima te doen. Het is inderdaad wat klein, maar toch erg gezellig. Het dorpje is heel schattig, alles ligt bij elkaar en daardoor is het erg knus en makkelijk bereikbaar. De apres ski is inderdaad niet denderend, maar wij hebben ons prima kunnen vermaken in die week.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • anoniem
    anoniem 14 februari 2011 · 22:21

    Het skigebied is best leuk voor de beginner; de pistes zijn erg kort en er zijn een tweetal langere afdalingen. het gebied ligt in de schaduw; pas tegen de middag komt de zon op de pistes.(december). Wij hebben veel last gehad van lallende italianen 's avonds in het dorpje. Alles ligt dicht bij elkaar en is daardoor ook gevoelig voor overlast van feestende duitsers/nederlanders/italianen. We gaan er niet meer heen; hoewel we de afdaling door de bossen wel spectaculair vonden.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anton
    Anton 6 februari 2011 · 09:29

    Gezeten in chalets du thabor; prima appartement met top ligging en lekkere sauna. Er was internet bij de receptie-ruimte, handig. Zeker voor de prijs echt top. Dorpje is mooi maar weinig te doen in vergelijking tot andere dorpen. Mooie omgeving, ook om te wandelen. Supermarkt prima en betaalbaar. Mensen erg aardig en zeer behulpzaam (ook in de bergrestaurants), grote pre. Dorp is goed en snel bereikaar vanaf de snelweg. Ski al meer dan 20 jaar en dit jaar voor 1e keer gesnowboard; gebied is redelijk geschikt voor beginners maar niet top voor de echte beginner. Zoals paar anderen ook al schreven: veel blauwe pistes hebben rode stukken en maken de blauwe pistes daarmee niet geschikt voor de echte beginners. Gelukkig paar groene pistes op le plateau die super plat zijn..handig voor de eerste daagjes wennen op een snowboard. Jammer dat de langste afdaling - le jeu - gesloten was. Ondanks dat t al paar weken niet gesneeuwd had was sneeuwkwaliteit best goed; gebied wordt behoorlijk goed onderhouden vind ik.

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Hoefs
    Hoefs 8 januari 2011 · 12:59

    Zijn al twee keer hier geweest dit jaar wordt de derde keer. Het appartement waar wij voor kiezen is extreem klein de kids (11-12-14jr) slapen in een boekenkast stapelbed 3 hoog!! Volgend jaar nemen we een groter app. De kinderen zijn altijd op les geweest en wij kunnen ze gerust of piste nemen. Vooral de blauwe piste buitenom heeft legio off piste mogelijkheden. Ideaal als je skien nog betaalbaar wilt houden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jean de Bink
    Jean de Bink 15 november 2010 · 15:01

    Wij zijn er meerdere winters wezen skieën, heeft ons hart gestolen, appartementje in Cheval blanc is goed zeker als je naar de prijs kijkt. Uit eten gaan kun je er ook prima. derde week maart 2011 zijn wij weer, en weten nu al dat de sneeuw dan weer perfect zal zijn.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2010 · 15:57

    appartementen zijn aan vernieuwing toe alles is oud en vies zelfs de matrassen zijn hele maal doorgelegen ons bad was zo lek als een zeef en de kamers heel klein en niet geschikt om met kinderen er naar toe te gaan. het eten is er erg slechten en niet goedkoop en erg onhygi?sch de restaurant zijn ongezellig het beste kun je zelf koken. alles zit wel in de buurt (supermarkt, winkels, skilift). ski gebied is mooi maar klein ook al licht er nog zo veel sneeuw ze doen maar de helft van de liften los paar stuken zijn wel smal en dan erg druk maar om de prijs hoef je het niet te laten

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2010 · 19:45

    Heb samen met mijn vriend een heerlijke vakantie gehad... Vooral off piste geweest en dat was super voor onder de gondel liften (zwart off piste) haha... Je moet het er zelf naar je zin maken wat apres ski betreft en als je heen gaat neem je eigen cd's mee en een goed humeur. De Fransen in dit gebied zijn echt super spontaan, niet van die stugge lui nee cht TOP!!!

  • Anoniem
    Anoniem 15 december 2009 · 17:54

    Beste mensen dit gebied is al een langere tijd bij off piste boarders en is alszodanig erg geschikt (meer dan dat zelfs). Maar voor de beginnende skier en of boarder is het misschien wat klein alhoewel je achter het restaurant op het eerste station toch ook een paar leuke doch korte beginners afdalingen hebt. Inderdaad is de ruimte in de appartementen wat klein maar als je dit eenmaal weet kun je het volgende jaar een grotere boeken. Als je heengaat met een gezelschap en niet veel geeft om de apresski dan is het hier hardstikke leuk tevens is het weer vaak goed zodat je na de laatste afdaling mooi kunt zitten op een van de terrassen. Ik denk dat als je een feestbeest bent je zowiezo beter af bent in oostenrijk dan in frankrijk in het algemeen. Al met al een goeie locatie met voor ieder wat wils.

  • Anoniem
    Anoniem 8 april 2009 · 16:45

    Het skigebied van Valfr?s is erg klein; 65 km. Daarentegen kun je heel goed off piste ski? maar dat is voor de goede ski?van toepassing. De pistes voor beginners zijn mager; 2 groene en die zijn ook nog eens erg kort, dus je zit zo weer op de sleep. De blauwe daarentegen zijn voor de beginners weer vrij pittig. Er zitten soms rode stukken in. Ook de blauwe pistes naar het dorp kunnen lastig zijn; ze zijn erg nauw, dus bochtjes draaien moet je wel enigszins kunnen. Bovendien liggen deze pistes in de schaduw en kunnen ijzig zijn. Voor mensen die goedkoop willen ski?biedt Valfr?s genoeg mogelijkheden, maar realiseer je wel dat je in 1 dag het skigebied door kunt ski?(als gevorderd ski?. Meerdere malen zelfs. Maar de pistes en vooral de omgeving zijn erg mooi, met name \'Le Jeu\' is een aanrader. Minpunt is dat deze route nogal eens gesloten is, vanwege lawinegevaar. Dus probeer \'Le Jeu\' meteen als deze piste open is bij aankomst. Zou zonde zijn deze te missen. Boven op de berg heb je 3 restaurants met een prachtig uitzicht. Al met al zou ik zeggen; prima dorp met mooi skigebied voor degene die het niet te kritisch is.Bovendien kun je uitstapjes maken (eerst met de bus/auto) naar La Norma/Aussois en Val Thorens (via Orelle) dat ligt op een steenworp afstand. Mogelijkheden genoeg!

  • Anoniem
    Anoniem 9 februari 2009 · 11:55

    Ik ga al 20 jaar naar Oosterijk dit jaar voor het eerst naar Frankrijk. Mijn reis genoot had nog nooit op de ski\'s gestaan vandaar voor Valfrejus gekozen. Het is een zeer knus dorp. Mensen zijn erg vriendelijk en spreken voldoende Engels. Er zijn 4 kroegen niet erg druk maar als je het treft en er zit toevallig een groep gezellige mensen is het gezellig. (je moet het uiteindelijk zelf gezellig maken)Bakker is al van af 7.00 uur open en supermarkt van af 8.00 uur. Al met al is Valfrejus een aanrader voor mensen die niet langer dan 3 jaar skieen.

  • Anoniem
    Anoniem 5 februari 2009 · 18:01

    Voor ons 2e ski vakantie. Wij vonden het een mooi gebied met (zeker voor beginners) voldoende mogelijkheden op de pistes. Apres ski; weinig te beleven. Je kunt er in goed uitziende kroegjes voldoende krijgen, maar er waren weinig mede feestvierders. Appartement geboekt via bizz. Kost weinig, maar is ook weinig. Wij hebben ons met z\'n 3-en prima vermaakt!

  • Anoniem
    Anoniem 21 januari 2009 · 21:50

    Net terug van Valfrejus in de rustigste week van januari. Apr?ski was er dus gewoon n?. Ik was hier al eens eerder geweest drie jaar terug. Toen was er wel wat aan apr?ski. ALLEREERST EEN TIP VOOR ALLE VALFREJUS GANGERS: BOEK ALTIJD EEN APPARTEMENT MET TWEE PERSONEN RUIMTE MEER, DAN JE GAAT! Echt, in het hele dorp is het krap bemeten met de ruimte en je past net met zijn zessen in een acht persoons appartementje. Als je dus met zijn achten gaat, kan je er beter 2 boeken, echt! Dat zal een hoop ergenis schelen. Ik vind het voor een beginner prettig dat je met de cabinelift naar de groene, brede pistes bovenin kan en weer terug. Veel meer dan dit is er echter niet voor een beginner. Zelf vond ik de blauwe pistes als net-beginner-af best lastig: van helemaal boven naar beneden over blauw zaten pittige steile stukken en van het midden station naar beneden-blauw heb je erg smalle stukken zonder net, waar je als boarder wel vaart m?maken anders kom je er niet erover heen. Van de oude liften heb ik eigenlijk weinig gemerkt. Het werkte en ik vond het niet extreem traag. De sleepliften zijn te doen, al zijn de twee halverwege het station naar blauw irritant: je wordt zo wat gelanceert! Volgend jaar worden echter de cabine liften vernieuwd. Over de lessen hebben we geklaagd bij bizz travel, waar we geboekt hadden. De leraren waren ongeinteresseerd en deden maar wat, daar werd dus niets van geleerd. Nadat we ons beklag hadden gedaan ging het een stuk beter. Ik vind Valfrejus een leuk dorpje voor weinig geld.

  • Anoniem
    Anoniem 2 september 2008 · 20:24

    Erg leuk skigebied ook voor beginners. We zijn erheen gegaan met 2 kinderen van 14 en 15 jaar (nu 15 & 16). Dit jaar gaan we weer terug. De wachttijden bij de liften zijn niet lang. Altijd voldoende sneeuw door de sneeuwkanonnen. Eigenlijk vind ik het enige minpunt dat er geen uitgaansgelegenheid is. Maar toch een aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 11 augustus 2008 · 14:57

    Het is al een aantal jaren geleden dat we in Valfrejus zijn geweest. Toen nog de beginnende skiers dus we hadden niet veel diversiteit nodig, maar bovenin was er weinig sneeuw, dus daar hebben we niet geskied. niet al te groot skigebied maar voor beginners is er veel skiplezier. De apres-ski is er bijna niet maar dat is vaak zo in Frankrijk.

  • Anoniem
    Anoniem 14 april 2008 · 12:01

    Ik ben samen met mijn vriendin de 2e week van Januari gaan skien in Valfrejus. We kozen voor het gebied omdat de prijs/kwaliteit verhouding erg goed was en we niet zo\'n groot gebied nodig hadden omdat het voor haar de 1e keer skien was. Het dorp is goed te bereiken en de ligging van 1550 meter is gunstig voor de dalafdaling. verder ligt het middelstation (en 80% van de pistes op dezelfde hoogte of daarboven) op 2200 meter wat vaak een grote hoeveelheid sneeuw oplevert. Het gebied zelf gaat tot ongeveer 2800 meter. Minpunten van het gebied zijn de verouderde liften, liften die snel dicht, of vanwege de wind terwijl het helemaal niet zo hard waait of omdat er misschien te weinig animo is voor een lift. Daarnaast moet je veel lopen met een snowboard of skies omdat veel pistes niet optimaal aansluiten op elkaar. Ik zou het gebied dan ook aanbevelen voor mensen die voor de 1e of 2e keer gaan skien, daarna is een ander gebied beter.

  • Anoniem
    Anoniem 31 maart 2008 · 12:49

    Valfrejus is een klein ski gebiedje. Heel veel keus voor meer ervaren skiers is er niet. Van een van de leraren begreep ik dat er geen geld is om alle liften open te houden, omdat het gebied afgelopen zomer bijna failliet gegaan is. De bovenste cabine lift mag vanaf 50 km/uur wind niet meer draaien. Daardoor is die ook vaak dicht. Men overweegt die komende zomer te vervangen voor een ander soort lift. De stoeltjes lift col 1 en 2 is een doorlopende lift, die weer over de top heen naar beneden verdwijnt. Aparte ervaring, maar ook deze is erg gammel, je hebt geen steun voor je benen en de beugel is wel erg flexibel. De afdalingen Lac (vanaf de top) en dan Jeu zijn zeker de moeite waard!

  • Anoniem
    Anoniem 30 maart 2008 · 20:39

    Gisteren terug gekomen uit Valfrejus. Leuk en knus dorpje met voor ons heerlijk veel verse sneeuw. Helaas voor kinderen is dit een moeilijk gebied. Met name de dalafdaling (lees blauwe afdaling)is erg lastig om te doen. De skileraren zijn erg bekwaam en vriendelijk voor de kinderen. Jerome spreek een beetje nederlands wat fijn is. De weg naar Valfrejus is heel goed te doen, wel veel haarspeldbochten (14 maal) maar 1 maal boven een practig uitzicht over de bergen. De appartementen zijn klein maar verzorgd. Al met al een fijne ervaring en zeker de moeite waard om naar naar terug te gaan, is wel een vereiste dat onze kinderen eerst de techniek van het skien beter onder de knie moeten hebben.

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2008 · 14:06

    Net terug van een heerlijke week. Ondanks de mindere sneeuw en veel ijs vonden we Valfrejus een prima gebied! Het is niet heel erg groot inderdaad maar als je het niet erg vindt om pistes een aantal keren te doen dan is het prima. Helemaal naar boven met twee liftjes en dan via blauw tot in het dal is helemaal perfect. Ook zijn er genoeg uitdagende rode en een paar zwarte, die bij ons afgesloten waren door te weinig sneeuw. Prijzen zijn prima. Doordat we de dalafdaling namen hebben we steeds in het \'dorpje\' gegeten waar een bakkertje zit waar je een half vers stokbrood voor 4,10 krijgt! Wijn is 1,90 en een goede koffie met slagroom 2,50. Al met al een aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 23 januari 2008 · 21:17

    wij zijn er vorig jaar geweest en is goed bevallen.is voor beginners zeer goed te doen maar voor de gevorderde minder leuk omdat het niet een groot gebied is. er is een lange blauwe piste die zowel voor beginners als gevorderde goed te doen is.de leraren zij n aardig en vakkundig wij zaten bij ecole de ski een aanrader. ook voor de off-piste skier en snowboarders zijn de omstandigheden perfect.

  • Jens
    Jens 10 december 2007 · 01:45

    Zeer mooi skiegebied met zeer vriendelijke mensen. Liften zijn goed, en niet heel erg oud, en het beschikt over sneeuwkannonen op de lagere pistes. Echt een aanrader!

  • Vd Kallen
    Vd Kallen 10 december 2007 · 01:35

    Prachtig en compact skiegebied met alles binnen handbereik. Na inmiddels vele skigebieden gehad te hebben waaronder zilertal arena hebben wij vorig jaar dit skigebied geprobeert. Het skieen zelf was prachtig, en er was voldoende afwisseling. Het grootste pluspunt was dat je maar heel weinig in de lift hoeft door de Cabines die je van het laagste naar het hoogste punt brengen, hierdoor kan je (met een kleine tussenlift) meer dan 50 minuten onafgebroken skieen. Een minpunt was dat het de gezelligheid en charme van oostenrijk mistte, maar zeg nou zelf dat is in vrijwel heel frankrijk het geval.. Een topper!

  • Tom
    Tom 8 december 2007 · 15:06

    Ik vond Valfr?s geen mooi skigebied. Weinig pistekilometers, oude, trage liften, geen leuke sfeer, en korte pistes. ?n afdaling was wel erg leuk om te doen: Vanaf de Punta Bagna, via le Lac en Jeu naar beneden. Een erg mooie afdaling! Al met al zou ik Valfr?s afraden.

  • Peter Jan de KOk
    Peter Jan de KOk 26 november 2007 · 15:28

    Quote; Vanaf het sneeuwplein in het dorp stijgt de cabinelift op naar het middelpunt van het gebied. Dat klopt helemaal. Echter kan het wel extreem druk zijn op dit plein - vooral in de ochtend als iedereen omhoog wil.

  • Marc
    Marc 22 juli 2007 · 21:36

    Voor een skigebied van 65 km pistes biedt Valfrejus voldoende variatie om 1 week te boeien. Er is een zeer toffe blauwe afdaling naar het dorp met veel afwisseling. Als je het skieën wil aanleren of vervolmaken en niet te veel wil uitgeven is Valfrejus absoluut een aanrader. Opmerkelijk veel Nederlanders voor een Frans skigebied.

  • Anoniem
    Anoniem 19 maart 2007 · 19:16

    Voor de beginnende snowboarder/skieer is valfrejus een goed gebied. Er zijn veel blauwe pistes die goed te doen zijn. Sfeer in het dorp is goed, alleen jammer dat er zo weinig is te doen wat betreft de apres-ski.

  • Mark
    Mark 19 maart 2007 · 13:20

    Wij zijn ook net terug uit Valfrejus. Geboekt via Jiba. Bij aankomst inderdaad melden in een kroeg, niet ideaal, maar niet storend. Wel klote dat je 's ochtends aankomt en pas tegen een uur of 5 in je appartement kunt. Bij vertrek precies hetzelfde..vroeg je app. uit en pas 's avonds vertrekken. Het weer was ideaal. Toen we aankwamen verse sneeuw, voor de rest veel zon gehad. Na een paar dagen begonnen enkele pistes toch wel smelt te vertonen door de aanhoudende zon. Apres-ski stelt niets voor, twee kroegen, om het uur dezelfde muziek, weinig mensen, weinig jeugd. Prijzen goed te doen. Pils op het terras 2,50 en een cola 2,60. Boven op de piste betaal je voor een blikje echter 3,20... Supermarkten ook niet overdreven duur. Met een beetje fantasie kun je voor weinig geld een lekkere maaltijd maken. Zelf hadden we wat soep/knakworsten/beleg etc meegenomen. Snowboardles goed bevallen. Veel geleerd. Piste-aanbod is goed voor een beginner (lees: snelle leerling). We hebben alle pistes (behalve zwart) wel een keer gehad. Liften en dergelijke ook naar behoren, dat de deurtjes niet goed sluiten maakte niets uit. Materiaalverhuur wat minder. Enkele van ons hadden toch wat problemen met de boards. Scheelde wel dat we de extra dag materiaal niet hoefde te betalen. Niet voor herhaling vatbaar. Volgend jaar gebied met meer apres-ski en zeker met eigen vervoer.

  • Diana
    Diana 4 maart 2007 · 12:42

    Kom net terug uit Valfréjus, geboekt via Jiba, aankomst en vertrek vond ik erg slecht moest in een kroeg je melden en dat met twee kinderen niet erg prettig ook zaten wij helemaal aan het begin van het dorp en de kroeg was dus helemaal aan het einde er was geen pendelbusje om de mensen weg te brengen. Het gebied vind ik voor beginners niet erg simpel, er zijn veel sleepliften en ook de blauwe afdaling naar beneden is erg smal en dat met de vele klasjes dus erg druk, heb verschillende bananen naar beneden zien gaan. Mensen bij de liften zetten hem wel langzamer als je met kinderen aankomt en de liften zijn zeker oud, gondeldeurtjes gaan niet helemaal dicht en in een stoeltjes lift hem je geen steun voor je voeten. Door het lawinegevaar konden we weinig helemaal naar boven dus ieder aangewezen was op die ene blauwe afdaling. Ik vind het dorpje wel heel gezellig.

  • wim
    wim 19 februari 2007 · 13:34

    wij zijn er meerdere keren geweest voor een beginner is dit geen goed gebied het is geen uitgebreid piste plan maar je kunt je er een week vermaken wil je prijs technisch over stappen raad ik meiringen aan zeer goed voor beginners en leuk voor de ervaren skier en nog betaalbaar

  • d.veldman
    d.veldman 14 februari 2007 · 18:48

    wij zijn met ons gezin ouders met 2 kinderen van 7 en 9 met oud en nieuw een week in valfrejus geweest Het was een prettige ervaring.Ons appartement was zo`n 30 meter van de lift, wat overigens voor de meeste accomodties in valfrejus geld.Het skigebied is uitstekend, al moest je wel op het midden station een eindje lopen vanaf de meeste pistes om weer naar boven in de lift te gaan.Ook voor de apreski is het hier minimaal, al hebben wij ons goed vermaakt. Dit gebied is een aanrader voor beginnende skiers en kinderen , maar ook de gevorderde kan hier aardig overweg.Al met al hebben wij een fantastische vakantie gehad.

  • Rik Mooi
    Rik Mooi 8 januari 2007 · 16:30

    Wij zijn net terug uit valvréjus, wij zijn met Jiba geweest. Het is ons byzonder goed bevallen. Voor onze kinderen van 6 en 8 jaar was het ski-gebied perfect. Ondanks dat de sneeuwcondities dit jaar wat minder zijn was er goed te skiën. De mensen bij de liften zijn erg behulpzaam en door de sneeuwkanonnen is de blauwe dalafdaling altijd open.Kortom het is ons erg goed bevallen, zeker als je de prijs kwaliteits verhouding bekijkt

  • Niels
    Niels 4 september 2006 · 18:35

    ik was er in de tweede week van januari 2006 met mn vriendin. Ik als vergevorderd skier had het eigenlijk na 2 volle skidagen wel gezien, het gebied is vrij klein en er zijn maar enkele leuke pistes. Het leuke aan het gebied vond ik dat het middenstation enkele groene, blauwe, rode en een zwarte piste om zich heen had, op die manier kon mn vriendin (die voor het eerst op de ski's stond) mooi de makkelijke pistes doen terwijl ik de moeilijkere deed en zo konden we elkaar toch een beetje in het oog houden. Een andere leuke ervaring is om met snowboots de kabelbaan tot aan de top te nemen en dan via de blauwe piste helemaal om de berg heen terug te lopen ( best goed te doen als je een beetje flexibel bent ? ), daar doe je wel een paar uur over, maar het is een fantastische wandeling (neem wel eten/ drinken mee, want je komt onderweg geen tentjes tegen). Het dorp kwam erg gezellig op mij over. er is geen hoogbouw en de winkeltjes liggen allemaal rond het plein met de ijsbaan en de kabelbaan. Prijzen zijn normaal. Het uitgaan viel tegen, dat komt vast ook doordat de tweede week van januari de rustigste (en goedkoopste week ongeveer) is. We zaten in appartementencomplex les mezelets ofzoiets. We hadden een 4p app. Het was oud en klein, ondanks dat hebben we er toch wat gezelligs van kunnen maken. De ligging was overigens wel uitstekend, 50mtr je app uit en je zat in de lift. In de tweede week van januari staan er overigens nooit rijen. Concluderend kan ik stellen dat we een hele leuke week hebben gehad maar dat we deze winter(06-07) toch wat andere skigebieden gaan proberen.

  • peter
    peter 21 augustus 2006 · 10:28

    super vakantie gehad in valfrejus! erg veel sneeuw en de prijzen zijn voor franse begrippen zeker niet hoog, wij zijn zeer tevreden over onze reisorganisatie snowtrex en ons verblijf in chalets du thabor is zeker voor herhaling vatbaar! kortom wij gaan volgend jaar zeker weer naar valfrejus!

  • Anoniem
    Anoniem 21 augustus 2006 · 10:28

    Afgelopen paasvakantie doorgebracht in Valfrejus. Ik vond het absoluut GEEN topper ! De liften zijn oud en langzaam waardoor het gehele gebied zeer ouderwets overkomt. De gezellige aprés ski rondom de dalgondel maakt gelukkig wel wat goed. Als gevorderde skiër ben je snel uitgeskied. Gelukkig ligt Val Thorens op slechts 20 minuten rijden. Beginners kunnen zich echter prima uitleven op de brede pistes. Ik zou hier niet zo snel naar terugkeren.

  • p.j.
    p.j. 21 augustus 2006 · 10:28

    Wij waren in de februarie vakantie in valfrejus. We zaten in Chaletclub wat echt ENORM SLECHT WAS!!! een kamer net zo groot als een wc en alles oud, 10m2. Er was kortsluiting in Chaletclub geweest en giftige stoffen vrij gekomen.. wij waren over geplaatst naar chamrousse met snowtrex. snowtrex.nl is echt goed dus boek daar!

  • Anne
    Anne 21 augustus 2006 · 10:19

    Erg leuk en divers gebied. Voor gevordenen niet erg groot, maar dagtripjes naar Aussois/Val Thorens/La Norma zijn erg leuk. De offpiste mogelijkheden zijn inderdaad zo geweldig als in de folder(s) wordt beweerd.

  • Marcel & Betsy
    Marcel & Betsy 21 augustus 2006 · 09:56

    Komen er nu voor de zesde keer. Hebben het hier prima naar onze zin! Gevorderden zullen hier snel uitgekeken zijn. Wij kunnen er nog genoeg leren. Genoeg restaurants. Challet du Thabor een aanrader! Je gaat skieend uit je hotel naar de lift. Gaan er in maart weer heen. Tellen de dagen weer af ?

  • beanie
    beanie 18 augustus 2006 · 17:40

    Het skigebied is klein met maar 60 kilometer aan piste. echter heb je er wel veel off-piste mogelijkheden en kun je met een helicopter onder leiding van een gids gedropt worden. het voordeel van valfrejus is dat het zeer betaalbaar is en uitstekend geschikt is voor de beginnende en gemiddelde skier. de vergevorderde skier is hier misschien na een dag of 3 uitgekken. Hou je van off piste dan kun je je hier helemaal uitleven. Er zijn verschillende kroegjes, discotheken en restaurantjes in Frejus, waar het zeer goed toeven is, maar verwacht geen dikke apres ski feesten

  • carol van der toorn
    carol van der toorn 18 augustus 2006 · 15:38

    het is zeker geen gebied voor beginners zoals iedereen maar beweerd wij waren er in de krokus vakantie met niet zoveel sneeuw het was een ijsvlakte probeer dan maar eens van de piste af te gaan die veels te stijl waren alleen de jue was een piste voor beginners maar als je daar tien dagen vanaf moet heb je het ook wel snel gezien.verder het eten in valfrejus is bar slecht geen knap restaurant te vinden dus dan maar tien dagen patat met worst bij de snackbar de enige goede tent in het hele dorp

  • elselien en jurgen en kids
    elselien en jurgen en kids 18 augustus 2006 · 15:38

    We zijn net terug van een super vakantie in Valfrejus.Het is een klein maar zeer sfeer vol skigebied en echtideaal voor kids.Er zijn idd offpiste mogelijkheden maar denk aan lawine gevaar (hebben het van zeer dichtbij mee gemaakt, met gelukkig 4 overlevende door de super snelle actie van de reddingswerkers en skileraren). Voor skiles van de kids is esi(ecole de ski )echt een aanrader, leraren spreken een beetje nederlands maar zijn super lief en geduldig en zeer kundig!!!!!!Het restaurant op de piste weet van prijzen,een bord eten kost 12,00 maar genoeg voor twee pers.en een koffie (wel een soepkom vol)is daar 4,00.Voor ons zeker nog een keer VALFREJUS !!!!

>