BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Val Gardena

Reviews Val Gardena

84% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.1 op basis van 3836 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, geweldige mogelijkheden voor tochten, formidabel eten op de piste, kindvriendelijk, gezellige après-ski en uitstekende variatie in pistes.

Wat vind jij van Val Gardena?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast023
    Gast023 4 juli 2018 · 15:41

    Ben in vele gebieden geweest maar dit is echt groot als je bijvoorbeeld de sella ronda doet. Selva zelf zit La Bula, daar kun je top eten en eventueel Lunchen, je komt er langs als je de Sella Ronda doet. Ik neem altijd de sella Ronda en blijf in de mooie gebieden hangen, om daarna weer verder te gaan. Negatief nee, laatste keer in Maart begon de sneeuw in de middag papperig te worden, maar dat ligt aan de tijd van het jaar en de temperatuur. Ik vind vooral de zwarte piste boven op de berg, na Colvara te gek om even flink gas te geven.......

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 18 maart 2018 · 11:18

    Verbleven in de week van 10-17 maart 2018. Val Gardena is een erg mooi skigebied met fenomenale uitzichten, mooie pistes, veel afwisseling, goede hutten en gastvrije mensen. Vooral van de Sella Ronda af is het wat rustiger. De Seiseralm is een aanrader om een dag te bezoeken, net als de Seceda. Goed eten onder andere bij de hutten Emilio Comici en Annatal aan La Longia. Wij verbleven in Ortisei, een gezellig en authentiek dorp. Als je verre tochten naar bijvoorbeeld Santa Croce of de Marmolada wil maken vanuit Ortisei, is het aan te raden de auto of skibus te pakken naar Santa Cristina of Selva, aangezien de lus per ski via Seceda best wat tijd in beslag neemt en je daarna tijdens spitsuur in de Sella Ronda belandt. Als je 's avonds een keer uit eten wilt, is Vives een aanrader. Erg verfijnd eten voor een prima prijs, goede wijnen en vriendelijke bediening. Tochten maken is zeker een aanrader, waarbij je soms wel een stukje moet prikken of het gevoel hebt erg veel in de lift te zitten. De liften zijn over het algemeen erg modern. De uitzichten en afgelegen plekken die je bereikt zijn echter zeker de moeite waard. Grootste nadeel vonden wij de drukte en de massaliteit. Vooral de Sella Ronda is, ook buiten de schoolvakanties, erg druk. Doordat de liften snel zijn, vallen de wachttijden grotendeels mee, uitzonderingen daargelaten. Ook veel ongeoefende skiërs op deze ronde. Zodra je van de ronde afgaat, wordt het snel rustiger. Ook dan is het echter vaak drukker dan in andere gebieden waar wij buiten de schoolvakanties geweest zijn. Deze drukte in combinatie met liften met hoge capaciteit maakt dat veel pistes al relatief vroeg kapotgeskied zijn en je erg veel op andere mensen moet letten tijdens het afdalen. Komt het 'echte' skiën dus niet ten goede. Al met al een hele leuke vakantie gehad, maar vanwege de ook in het laagseizoen aanwezige drukte geef ik Val Gardena vier sterren. Ik kom er vast nog eens terug (om de resterende tochten te maken), maar puur om te skiën zijn er naar onze mening mooiere (en interessantere) gebieden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast445
    Gast445 16 maart 2018 · 16:04

    Ortisei is een pracht dorp, met mooie lange pistes en een lekker eettentje. Ook is de sella ronda een prachtige tour om te skiën. Maar vergeet dan zeker niet het uitstapje naar het hoogste punt waar je een verbluffend uitzicht heeft.

    Met familie Skiër
  • Gast168
    Gast168 1 maart 2018 · 17:20

    Aardig gevarieerd skigebied, veel intermediare pistes. Moeilijkheidsgraad ligt gemiddeld lager dan elders . Zwart is vergelijkbaar met donkerrood elders. Als geoefend skier laat dan de seiseralm links liggen tenzij je wilt bekwamen in lang laufen . Sella ronde oranje of groen is in ca 3 uur op het gemak tedoen itt tot wat de officiele kanalen hierover berichten . Rustige liften ook in hoogseizoen . Uitstekend eten zowel op als van de piste. Apres ski geen uitspraak kom om te skieen niet om te feesten.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast293
    Gast293 28 februari 2018 · 16:46

    Val Gardena / Gröden is een fantastisch gebied. Wij hebben er in februari 2018 3,5 dag geskied. Vind dit tot nu toe een van de mooiste gebieden waar ik geweest ben en zou er zo weer naartoe gaan. Postieve punten: Fantastisch landschap met adembenemende rotspartijen / veel kilometers piste / een aantal uitdagende rode en zwarte pistes / Sella Ronda is leuk om te skiën / lekker en niet te duur eten op de piste / over het algemeen moderne en snelle liften / pistes werden heel erg goed geprepareerd. Negatieve punten: eigenlijk heel weinig, als ik er dan toch een paar moet noemen: veelal wat kortere pistes / een enkele lift is verouderd / benodigde tijd om op de Marmolada top te komen / 's middags waren de pistes die onderdeel waren van de Sella Ronda duidelijk van minder kwaliteit (buckels) Tip: koop de Dolomiti Super Ski pas en ski niet alleen de Sella Ronda maar kijk vooral ook in de deel gebieden. Wij hebben erg genoten bij Seceda, Colfosco en Alta Badia. Als je 's ochtends met de auto naar het skigebied moet, zorg dan dat je op tijd bent (voor half 9 aankomen). Anders sta je in de file.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast268
    Gast268 21 februari 2018 · 14:12

    Prachtig skigebied. We zouden direct teruggaan. Grote diversiteit aan pistes. De lekker lange rode pistes aan de Seceda en de Col Raiser zijn prachtig om te doen. En uiteraad de La Longia naar Ortisei. Daar kan je echt afknallen. Op de Seiser Alm is het iets vlakker maar ik ben het niet volledig eens met andere reviews die zeggen dat de Seiser Alm voor absolute beginners is. Iemand die nog maar een jaar of 2 skiet zal toch ook op de Seiser Alm beetje moeten opletten. Er zit hier en daar ook een steil stukje in... heel veel pistes worden dan ook als rood aangeduid op de Seiser Alm, en niet volledig onterecht vind ik. 's Avonds is het lekker rustig in de dorpjes, er is niet zoveel te doen maar dat is ook niet nodig voor ons. We gaan om te skiën en lekker te eten, niet voor zware parties na een skidag. Er zijn heel veel lekkere Italiaanse restaurants in de buurt waar je voor heel schappelijke prijzen kan eten. Met 9 personen lagen wij gemiddeld aan 160 EUR per keer op restaurant. Dus best betaalbaar. Het enige nadeel van het gebied is dat het niet volledig aan elkaar hangt. Soms moet je eens een treintje nemen of een busje of de roltrap om ergens aan een volgende lift te geraken (om bvb van Seiser Alm naar Monte Pana te gaan is er een busje, moest hier een lift hangen zou dit nog beter zijn uiteraard). Dus nu en dan wat stappen, waar goed het is een sportvakantie, dus dat vond ik niet erg. Heel mooi gebied, met gezellige sfeer en lekkere restaurants. Meer moet dat niet zijn.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast325
    Gast325 1 november 2017 · 10:59

    Slechts één woord: SUPER skiregio!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast619
    Gast619 12 september 2017 · 10:15

    Hier afgelopen februari echt een supervakantie gehad. Er lag naast de piste haast geen vlok sneeuw maar de pistes zelf waren onovertroffen geprepareerd. Leuk is dat je heel makkelijk op de Sella Ronda komt waardoor je ontzettend leuke tochten kunt maken en het onmogelijk is om in een week het hele gebied te skiën (mits je een Dolomiti Superski pas neemt). En dan het eten, het is en blijft Italië dus zolang je de self-service restaurants mijdt kan je voor hele redelijke prijzen ontzettend lekker eten op de piste en in de dorpen in de buurt. Een nadeel van de Sella Ronda is wel dat de hoogteverschillen vaak relatief beperkt zijn waardoor veel pistes relatief vlak en/of kort zijn waardoor je veel in de lift zit. Een tip: Doe de oranje route (met de klok mee), die is een stuk leuker dan de groene. Aan de andere kant, als je meer uitdaging wil kan je relatief makkelijk vanaf de ronde een ander skigebied in skiën waar uitdagendere hellingen liggen, inclusief gletscher. Al met al een supergebied waar ik nog vaak hoop terug te komen

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast957
    Gast957 9 augustus 2017 · 13:58

    Ontzettend mooie omgeving. Sella Ronda is prachtig, wel drukker in het hoogseizoen. Fantastische keuken, genieten en voor iedere skiër wat wils.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast957
    Gast957 9 augustus 2017 · 13:55

    Wat een geweldig, onovertroffen natuurschoon. Je kijkt je ogen uit op de pistes. Fantastisch betaalbaar eten, mooie eetgelegenheden. Apres-ski is minder dan in Oostenrijk. Als je dit t belangrijkste vind zou ik niet voor dit gebied kiezen. Is er wel, maar minder dan in Oostenrijk.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast132
    Gast132 13 april 2017 · 12:01

    Na jarenlang wintersport in Oostenrijk en een enkele keer naar Frankrijk, dit jaar de grens overgestoken naar de Dolomieten. Ondanks dat we ons wat zorgen maakte over de hoeveelheid sneeuw hebben we heerlijk kunnen skiën. Met verse sneeuw aan het begin van de week en een goede basis kunstsneeuw waren de pistes in topconditie. We hadden gekozen voor de grote skipas van Dolomiti Superski, die wel wat aan de prijs is, vergeleken met skipasprijzen in Oostenrijk. De uitgestrektheid (±500 aaneengesloten pistekilometers) maakt het een ideaal gebied voor kilometervreters. Elke dag kan een ander deel van het gebied verkend worden, waardoor het erg afwisselend. Begin maart was het eigenlijk overal erg rustig, op bepaalde belangrijke "knooppunten" in het gebied na (bijv. boven Canazei rond 10 uur, in de ochtend bij de grote gondel naar Seceda). Het gebied is geschikt voor alle skiniveau's , al zijn de dalafdalingen bij Santa Cristina wel redelijk pittig. Hoogtepunten van het gebied bij Val Gardena zelf: Monte Pana (mooie rustige pistes Alpha, Bravo en Charlie), je bovenbenen verzuren op de Saslong World Cup afdaling, heerlijk carven op de pistes tussen Plan de Gralba en Passo Sella en de lange afdaling van Seceda naar Ortisei (volgens de borden 11 km, maar volgens de GPS "slechts" 7,5 km). Hoogtepunt van de Dolomiti Superski gebieden waar we zijn geweest: het skigebied tussen Alba en Pozza di Fassa. Prachtige omgeving en heerlijk lange afdalingen. En de slalom world cup piste bij la villa (Gran Risa) is erg pittig maar leuk. Als ik toch wat minpunten moet noemen, bevat het gebied wel veel vlakke stukken, waardoor het minder ideaal is voor snowboarders, maar deze pistes kunnen bijna allemaal wel omzeild worden door andere pistes te kiezen. Ook om terug te keren vanaf Alta Badia naar Val Gardena zit je relatief lang in de lift. Wij gaan er zeker nog een keer heen!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast973
    Gast973 28 februari 2017 · 21:23

    Na 20 jaar weer terug in dit gebied dat ik als fantastisch beoordeelde. Blijkt toch dat ze minder investering in liften en pistes hebben gedaan dan in de ander gebieden zoals in Oostenrijk en Frankrijk. Waar ze toe over spraken als verbetering hebben ze het er nu nog over. Je komt hier voor het heerlijke eten en de mooi omgeving. Maar wat skiën betreft: bereid je voor op lange rijen bij de lift en en veel overgangen waarbij je moet prikken of zelfs lopen. ik heb nog nooit zo weinig geskied en zoveel in de rij gestaan. Mijn kinderen vinden het zelfs verschrikkelijk het eten is wel lekker maar veel te weinig na een portie keisersmarren willen ze apfelstoedel als toetje. Ze kunnen hier nog een hoop leren. ik verwacht dat in de komende jaren de milleu weldoeners blij zulle zijn en het zal gaan terug lopen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Forza
    Forza 29 januari 2017 · 20:39

    Na a De Dolomieten zijn er dit jaar qua natuursneeuw tot eind januari namelijk heel erg bekaaid vanaf gekomen, maar toch lagen alle pistes er formidabel bij. (Natuur)sneeuwzeker dus niet altijd, maar skiën is ook dan geen enkel probleem. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor Val Gardena, maar ook voor omliggende gebieden als Val di Fassa en Alta Badia. Dan heb ik het nog niet eens gehad over het fantastische (en betaalbare!) eten, de heerlijke koffie en de geweldige mogelijkheden van het gebied. Naast de bekende Sellaronda zijn er immers nog veel meer mooie tochten (o.a. Heiligenkreuz, Lagazuoi) waardoor je je nooit hoeft te vervelen. Tel daar de relaxte sfeer bij op en je hebt een (misschien wel onklopbare?) topcombinatie. Al met al dus een grote aanrader!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast364
    Gast364 27 januari 2017 · 12:31

    We gaan met groep vrienden al 10-12 jaar naar dit gebeid. Eerst in Ortesia een appartement en sinds 6 jaar doen we een hutten tocht. De eerste 2x hebben nog met een gids (Luigi) gedaan, maar met wat fantasie kun je goed zelf de rifugio's regelen. Het blijft een fantastische ervaring. Elke avond in een hut hoog in de bergen aankomen een potje bier en goed eten. Slapen is soms wat primitief, maar daar staat wel tegenover een prachtige landschap en in de vroege ochtend over de maagdelijke pistes is een must. Ik heb alle grote skigebieden gehad, maar nergens hebben zo'n goed gevoel en actieve skiweek gehad. Absoluut een aanrader..... Toine en de Hevets

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • OlafK
    OlafK 27 maart 2016 · 11:46

    Wat een waanzinnig mooi gebied! Qua natuurschoon en uitzichten het mooiste waar ik ooit geweest ben en ook het piste-aanbod is overweldigend. Door de aanwezigheid van de Sella Ronda (SR) is het een ideaal gebied voor de liefhebbers van tochten. Voor mensen met een behoorlijk skiniveau kan ook de langste tocht in het gebied (vanaf Santa Christina via SR-oranje naar Marmolada en SR-groen terug) ook gewoon in 1 dag. Leuker is het echter om steeds een stukje van de SR te doen en elke dag een nieuw deelgebied te verkennen. Er zijn letterlijk honderden hutten en overal lijkt het eten Italiaans goed te zijn. Sneeuwzekerheid is dankzij uitstekende preparatie en kunstsneeuwinstallaties ook gegarandeerd. Liften zijn voor het overgrote deel modern en hebben voldoende capaciteit. Zijn er dan helemaal geen nadelen? Toch wel; de smallere pistes van de SR zijn eigenlijk altijd druk en in de topweken van het seizoen kan het bij een aantal cruciale verbindingsliften toch wel druk worden. Niettemin zegt het genoeg dat we nog nooit twee jaar achtereen naar hetzelfde gebied gaan maar dat volgend seizoen daar de uitzondering op gaat worden. Zijn

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast252
    Gast252 15 februari 2016 · 16:49

    Wat een schitterend mooi gebied. Vele jaren naar Serfaus-Fiss geweest, daar vond ik het met name in voorjaarsvakantie erg druk worden, zowel bij de liften als in de restaurants. Wat verschil met dit gebied, amper wachttijden bij de liften, altijd plek in de sfeervolle bergrestaurants (geen grote vreetschuren). Prettige ski beleving in een fantastische omgeving. Pistes mooi breed en perfect geprepareerd. Komende jaren zien ze mij hier weer terug.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast441
    Gast441 7 februari 2016 · 13:57

    Zalige skibestemming. Prima onderhouden pistes en super Italiaanse gastvrijheid! Prachtige omgeving en erg ruim skigebied.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • BertV
    BertV 13 februari 2015 · 07:50

    Geweldig gebied, 500 km aaneengesloten als je aan de Sella Ronde zit! (1200 totaal maar dan heb je auto nodig voor deelgebieden). Goed eten tegen lage prijzen. Skipas en accommodaties zijn over het algemeen duurder dan Oostenrijk/Frankrijk maar daar krijg je dan ook meer voor (halfpension/welness vaak standaard, veel kilometers en niet te druk).

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast998
    Gast998 24 januari 2015 · 21:08

    Fantastisch gebied met heel veel mogelijkheden. Enig vervelende was dat je op sommige stukken behoorlijk moet lopen i.p.v. Makkelijk door kunnen gaan. Eten super en zeer vriendelijke mensen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast456
    Gast456 5 januari 2015 · 22:52

    veel variatie ! geweldig om de Sella Ronda te doen. Piste gebied is zo uitgestrekt en hangt mooi met pistes en liften aan elkaar. Zeker een aanrader.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast637
    Gast637 30 december 2014 · 21:28

    Centraal in Superdolomiti. Zeer groot skigebied en pistes vaak breed zoals Frankrijk. Horeca gezellig en prijsniveau als in Oostenrijk. Bergen als Grand Canyon USA. Eten als in Italie. Dus, wat wil je nog meer?!

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • ceel
    ceel 31 augustus 2014 · 13:58

    Wij hadden altijd het idee om elk jaar naar een ander gebied te gaan,en hebben dat ook enkele jaren gedaan.Wij zijn toen een keer naar Ortisei gegaan en zijn verliefd op dat gebied geworden.Waarom ?,het is er zo prachtig(niet voor niets staat het op de wereld erfgoed lijst van Unesco) en de pistes zijn altijd super geprepareerd.Het is de eerste keer even zoeken maar door de jaren heen stukken verbeterd qua bewijzering (en gebied kennis)dat het nu alleen maar genieten is elke keer wéér.Oké wij zijn wat ouder en de apres is voor de jeugd is minder.Maar wat ik me weleens afvraag gaan we om te sporten of om te zuipen(dat kan ik hier ook)Wij gaan in ieder geval om te skiën en lekker te eten en dat kan hier uitstekend.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast135
    Gast135 29 augustus 2014 · 15:24

    top bestemming echt geweldige pistes die goed geprepareerd zijn. overal kun je goed en lekker eten voor een redelijke prijs. lift pas is best prijzig maar dan krijg je ook wel wat voor terug. minder van het gebied is de apreskie mogelijkheid maar daar ben je zelf natuurlijk ook verantwoordelijk voor want in een van de vele kroegen kan zeker een goed feestje gebouwd worden.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast169
    Gast169 18 december 2013 · 11:34

    Tja, ik begrijp de "haters" niet zo goed. Ik ben nu 45 en ik ski 41 jaar waarvan vanaf mijn 4e heel wat jaren in Val Gardena. Ik ben dus niet helemaal onbevooroordeeld maar toch... Ik heb ook met veel plezier vaak in Val Thorens (met vrienden), Verbier, Chamonix (met mijn ouders) en Oostenrijk (met skireizen met pubers) geskied en elk gebied heeft zo zijn charmes en mooie afdalingen maar ook zo zijn nadelen. Voordeel van Val Gardena: het is gewoon enorm groot met erg veel afwisseling en een adembenemende omgeving, gezellige dorpjes en charmante berghutten. Ik snap heel goed dat sommige skiers liever van een zwarte buckel-piste af willen. Ga dan naar Val Thorens of Verbier. Aan de andere kant: Val Mezdi is behoorlijk uitdagend hoor. Hebben de "haters" die afdaling gedaan? Is voor vergevorderde skiers zelfs spannend. Zo zijn er nog wel een paar zeer spannende off piste afdalingen waar je wel wat moeite voor moet doen om er te komen (vind ik juist leuk). Je moet alleen wel even zoeken en zo'n groot gebied helpt dan niet. Ga met iemand die al vaker is geweest, durf eens buiten de gebaande (sella ronde) paden te gaan en geniet gewoon van die lekker pasta en wijn in een prima berghut waar ze verse espresso uit een mooi kopje schenken bij het haardvuur. Maak een mooie lange dagtocht ergens dwars doorheen. En ga volgend jaar weer voor de zwarte buckels in Frankrijk en drink daar maar een lauwe espresso uit een plastic wegwerpbeker.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Cheizz
    Cheizz 4 november 2013 · 09:34

    Kerst 2012 in Selva (Wolkenstein) gezeten en een heerlijke week gehad. De charme van Zuid-Tirol (en de enigszins Oostenrijkse sfeer) gecombineerd met het Italiaanse genieten maakt het echt een heerlijk gebied. Voor zowel beginners als gevorderden een heerlijk divers gebied, hoewel er voor off-piste skiërs niet zo veel te zoeken is. De vredige Seiser Alm is prachtig om een dagje te cruisen; de lange pistes van de Seceda en de worldcup pistes boven S. Cristina zijn een must voor de performance-skiër die zijn uithoudingsvermogen wil testen. Voor wie van tochten houdt is Val Gardena alleen al prachtig, maar als je de Dolomiti Superski-pas neemt, kan je naar de buur-gebieden van de Sella Ronda. Vanuit Selva of S. Cristina zit je zo op de Passo Sella en heb je toegang tot zo'n 400 km aaneengesloten skipistes. Heerlijk tussen de bomen met een uitzicht dat je niet veel mooier gaat vinden. Het eten en drinken is Italiaans goed. Voor de genieter die eens wat anders wil dan Oostenrijk (of die niet zo veel heeft met après-ski) is Val Gardena een prachtige bestemming. Helemaal aan het begin of het eind van het seizoen is qua sneeuwhoeveelheden wel een beetje een gok. Maar de vele sneeuwkanonnen en de kunde van de Italianen als het gaat om pistepreparatie is uitzonderlijk.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast547
    Gast547 24 februari 2013 · 16:44

    Net terug - dit jaar vanuit Ortisei - Als je komt voor het skien dan zit je hier goed, op zich een gezellig dorp met winkels en restaurants... er is maar een apres ski bar - dus voor degenen die ook voor(al) het apres skien gaan - zal het in Italie tegenvallen. Goedkoop is het niet maar dat mag je -denk ik- ook niet verwachten door alles wat je geboden wordt qua ski pistes.... En het zoeken naar de juiste lift of afdaling hoort bij Italie en geeft er juist een extra tintje aan en valt m.i. allemaal wel mee - kwestie van beetje kaart lezen en logisch nadenken.... Voordeel van het gebied is dat je "gewoon" Duits kunt spreken.... Ga je naar de Seiser Alm - ga dan naar de "Goldknopf" mooie gemakkelijke rode piste - van daaruit per bus voor € 3,-- p.p naar "Monte Pana" via lift nr. 23, 21 & 19 naar "st. Christina" daar via de "ondergrondse" naar de Top - "Ceseda" en dan heerlijk 10,5 km weer terug naar Ortisei - rondje duurt ca. 4,5 uur (hebben we met onze kinderen gedaan die al behoorlijk kunnen skien)

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast793
    Gast793 8 februari 2013 · 17:34

    Els, Marlies, Lian, Ton, Ab, Joep. Vorig jaar in januari(2012) in Selva geweest ( Hotel Armin, aanrader voor eenieder, kleinschalig en fantastisch eten & drinken)Zie web-site hotel verder. We kwamen voor de Sella Ronda te skieën. Het was er fantastisch, wel soms effe wachten op de liften, maar dat hoort erbij ! Een aanrader is De Marmolade vanaf het hoogste punt naar beneden ! Ook qua eten/pasta's bellissimo, een tip Las Vegas midden op de piste , heerlijk restaurant waar ze de pasta's uitstekend bereiden ! We komen zeker terug, het was de moeite waard, alleen apres ski is wat minder, maar we kwamen om te wintersporten met z'n allen Groet Joep.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast547
    Gast547 20 augustus 2012 · 14:01

    Geweldig gebied - Ik ski al 20 jaar - meestal Oostenrijk, 1 x Frankrijk. 2012 eerste x naar Val Gardena - Fantastisch gebied - alle gezeur over slechte condities - dat kan je overal "overkomen" oke als je hoger gaat minder snel natuurlijkj.... en skien is sport - is actief en een x wachten of lopen met de ski's... allemaal luxe problemen die ik graag heb. Maar wij gaan wederom - o ja - kijk wel naar welk dorp je gaat indien je ski school voor de kinderen zoekt !! En behalve de Sella ronde zou ik ook zeker de Marmelade aanbevelen - beetje hoog vertrek punt en lange wachttijd (ca. 20 tot 30 minuten in voorjaarsvakantie 2012) maar ik vond het de moeite van het wachten waard! Het gebied is een beetje een combi van Frankrijk qua breedte / lengte v.d. pistes met Oostenrijkse gezelligheid en inderdaad weinig apres ski - maar met kinderen is dat niet belangrijk wat ons betreft. En wintersport kost geld waar je ook heen gaat...! (tenminste als je flinke ski mogelijkheden wil en een goed bed) En je moet inderdaad een beetje opletten daar de route niet altijd heel duidelijk is aangegeven... Maar dat is dan weer een uitdaging - ben 1x verkeerd afgeslagen - dan pas je je route aan en klaar....

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • BCB
    BCB 5 maart 2012 · 00:23

    In de zomer van 2011 een 12 daagse huttentocht door de Dolomieten gemaakt. Het weerzien was heel leuk. De Dolomietentoppen zijn onovertroffen, de prijzen (behalve van de benzine) zijn heel redelijk en het eten goed, toch enige kritische punten. Het was in Süd-Tirol een sneeuwarme winter. Eind februari 2012 lag er buiten de pistes bijna geen sneeuw, op 2500m hoogte +10 graden! De pistes waren wel bijna allemaal open en goed geprepareerd. In de middag heel zachte sneeuw en daardoor grote buckelpistes op de drukke stukken van de Sellaronde (Ciampinoi, Porta Vescova, Grödner Joch en de oranje route naar Pian Frataces). In St. Christina sluiten de 3 gebieden helemaal niet aan, en is er zelfs een metro nodig. Probeer daar maar eens om van Monte Pana naar Seceda te komen, veel zweet is nodig. De liften op de ronde liggen lang niet overal bij elkaar (Arabba!), je moet soms paswegen kruisen en dan oppassen dat je niet door een auto overreden wordt, in Wolkenstein is zelfs een stoplicht waar de skiërs moeten wachten om over te steken, kortom: veel lopen met de ski's op de schouder. De pistenkaart is te grootschalig, de nummers van de liften staan er wel op, maar niet van de pistes. Als je buiten de Sellaronde wil gaan, bv in het mooie gebied van Corvara is het een heel gezoek. Als je de verkeerde afdaling neemt en midden in Corvara uitkomt moet je maar weer terug op de Sellaronde zien te komen. Een positief punt is de korte wachttijden bij de meeste liften, op een enkele uitzondering na zoals de Costabella-Dantercepies in Wolkenstein en de grote gondels naar de Marmolada en Lagazuoi. Ook daar niet meer dan 15 minuten wachten. Het is aan te bevelen om een keer gedaan te hebben. Of het genoeg is om er nog eens naar toe te gaan??? Voor ons uit Groningen is het toch een stuk verder dan bv Oostenrijk, nog maar eens goed over denken.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Hilde
    Hilde 16 februari 2012 · 15:36

    Fantastisch gebied!!! Zeer veelzijdig, mooie geprepareerde pistes, veel kilometers, rustig gebied, erg gemoedelijk en kleinschalig in de berghutten met fantastisch eten en niet te vergeten het indrukwekkende landschap (in de zon!). We komen zeker terug!!! Wij waren erg verrast vorige week.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Skie
    Skie 2 februari 2012 · 10:49

    Ik kom hier nu al een aantal jaar en elk jaar weer blijft het een geweldig ski gebied. Veel pistes en ook off piste is voor mij weer een leuke uitdaging! De pistes zijn goed en het zonnetje schijnt er in feite altijd! En nu is er in St. Christina bovenin het dorp een apres ski tent en onderaan de piste is een heel gezellig feestje gaande aan het einde van de middag! Dus al met al een top skigebied ik zeg op naar eind Februari!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Pieter
    Pieter 26 januari 2012 · 13:32

    Hate it or love it; Ik hoor bij die eerste groep. Vooropstellend dat de natuur prachtig is en de prijzen redelijk. Voor mij werkt het skigebied gewoon niet; Het is te uitgestrekt: Skiliften die niet op elkaar aansluiten, langzame skiliften, drukke skiliften, langzame skiliften die horizontaal lopen. Voor gevorderde skiers weinig uitdaging. Veel platte stukken, dus voor snowboarders ook niet heel prettig. Als je een gemiddelde oudere skier bent die rustige, mooie tochten wil maken en lekker wil eten kun je hier wel terecht, anders niet.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gw
    Gw 14 januari 2012 · 22:32

    Ik constateer dat de ervaringen in de dolomiti op deze site best verschillen. Zal wel van de referentie af hangen.Wij zijn net terug van een heerlijke week skien in de dolomiti met een groep van divers niveau. Voor enorme zwarte pistes en off piste moet je hier niet zijn. Ook niet voor de uitgebreide apres ski. Maar wel voor heerlijk en betaalbaar eten en drinken in vgl met zwitserland, frankrijk en oostenrijk. En ook voor een prachtige natuur, erg mooie en lange pistes, veel zon, en een groot gebied. Onze skipas kostte overigens 212 euro voor het gehele dolomiti gebied. In de tweede week van januari heb ik helemaal niets van drukte of lange wachttijden gemerkt, vrijwel altijd kon je direct de lift in stappen, die inderdaad niet altijd even handig waren gepositioneerd. Italianen en logistiek gaan vaak niet goed samen, maar met wat kennis van het gebied kom je een heel eind en kun je lange tochten maken. Wij zaten in st christina bij de col raiser, prachtige afdaling, evenals de seceda, een afdaling (10,5 km) die daarnaast ligt en vrijwel de hele dag in de zon. Het gebied heeft veel zon-kans, maar wat minder cm sneeuw. Meer dan voldoende voor goede pistes overigens. Een betere uitvalsplek zou volgens ons bijvoorbeeld Corvarra zijn, dat iets centraler ligt en een directe toegang heeft tot meerde pistes. Ondanks de zeer goede ervaring gaan we volgend jaar wel weer naar een ander gebied (in italie).

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Paul
    Paul 4 januari 2012 · 13:41

    Ik verbaas mij steeds weer over alle goede berichten over dit gebied. Laat ik één ding wel voorop stellen. Het landschap is werkelijk onovertroffen en het aantal km pistes is zeer groot. Maar verder? Ik ben er samen met mijn vrouw, zus en zwager van 12-19 maart 2011 geweest. De omstandigheden waren die week helaas niet al te best. Iedere dag (mot)regen en zeer zware sneeuw. Dat zal vast ook wel wat meegespeeld hebben in de beleving, maar toch. De volgende punten vielen mij erg tegen in dit gebied: - skipas is loeiduur. 240 euro, en dan zit er niet eens de skibus bij inbegrepen (nog eens 7 euro extra). - betaald parkeren bij de liften (5 tot 6 euro per dag). - liften sluiten soms zeer slecht op elkaar aan, vaak maar kleine stukjes loopwerk, maar je skiet niet lekker door. - vrij veel verouderde liften - de Sella Ronda is mooi, maar druk. - wachttijden bij cruciale liften van meer dan 10 minuten kwamen wij geregeld tegen. - sterk wisselende kwaliteit in pisterestaurants. Vaak zeer goed, maar soms ook echt verschrikkelijk slecht. En eigenlijk nergens goedkoop. - ontbreken van sfeervolle après ski. Al met al was voor ons de conclusie eensluidend: leuk om het een keer gezien te hebben, maar we komen er niet snel meer terug. Vooral blijven zitten met een enorm gevoel van teleurstelling, omdat we zoveel lovende verhalen hadden gelezen over dit gebied en we dus ook hoge verwachtingen hadden. Helaas.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Martijn
    Martijn 19 oktober 2011 · 10:41

    Ik ben hier in de beruchte winter van 2010-2011 geweest, heel Europa heeft vanaf januari te kampen gehad met slechte sneeuwval en hoge temperaturen. Behalve in Val Gardena... Wij waren hier de eerste week van April. Achteraf een gedurfde periode, meestal is er rond die tijd nog maar een beperkt aantal pistes open. Op het moment dat wij er waren was echter alles nog open en lagen er massa's sneeuw! De Sella Ronda was nog volledig open, vroeg starten is in die periode wel aanbevolen want vanaf 14:00 word de sneeuw erg zwaar en papperig. Desalniettemin kregen ze het elke dag weer voor elkaar om de volgende perfect geprepareerde pistes te maken. Hulde! Een tip voor de Sella Ronda, pak met de klok mee. Tegen de klok in zit je relatief gezien meer in liften. Eten op de Piz Sella kan worden aanbevolen. Goede prijs-kwaliteits verhouding Owja, je zit aan de zuid-kant van de Alpen, bijna altijd zon! Kortom, leuk gebied met Oostenrijkse gemoedelijkheid, leuke prijzen, schitterende pistes, en bijna gegarandeerd mooi weer.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bennie J
    Bennie J 4 oktober 2011 · 12:04

    Ben er nu 2 jaar geweest en vind het gebied echt prachtig! Nooit lange wachttijden voor liften, ook niet tijdens drukkere periodes. De wereld aan pistes, het is bijna onmogelijk om alle pistes te hebben gezien in een week tijd. Wat ook fantastisch is, zijn de lange afdalingen! Verder genoeg leuke tentjes op de piste waar vanalles te krijgen is, van Italiaans tot het bekende Tirolse eten. (Het gebied ligt dan ook in Süd-Tirol). Ons prachtige appartement ligt in Ortisei(st Ulrich) en is een gezellig stadje met goede restaurants. Voor apres-ski moet je in de seceda-bar, of siglu-bar zijn. Laatste kan soms nog wel eens feest zijn, verder valt het mee. Kortom: Ik vind het er geweldig!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bert
    Bert 29 maart 2011 · 15:35

    Net weer terug, voor de tweede keer in Val Gardena. Ik ken nu de weg dat scheelt een stuk. Het was warm en zonnig, 's morgens op tijd beginnen en 's middags wat eerder op het terras omdat pap met bugels wel heel vermoeiend is. Mooie tochten gemaakt, bij Golfosco omhoog lagen een aantal mooie pistes, Arabba lag er prachtig bij, maar de Marmolada op in drie keer een te volgeperste gondel was geen pretje. Naar beneden was druk en behoorlijk aan bulten geskied.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • gregory
    gregory 27 maart 2011 · 20:48

    ben net terug gekeerd uit italie ortisei. Ik was met mijn vriendin(beginnende boarder) en twee vrienden(1 beginner en 1 ervaren) dit was mijn 1x italie na 2x oostenrijk en wat meteen op valt is hoe ontzettend mooi het gebied is (ook de dorpjes zijn ontzettend mooi)en wat een super weer! maar toch heeft het gebied best wat nadelen, de gebieden sluiten moeilijk op elkaar aan zodat je moeilijk een lange trip kan maken. ook heb je ontzettend veel vlakke (prik) stukken waar je als onervaren snowboader moeilijk over heen komt en dat resulteert in vaak je board uit doen.. de kaarten van het gebied kloppen soms van geen kant(pistes die niet meer bestaan en soms gewoon erg onduidelijk)dus veel kaart kijken.. het is duidelijk dat dit gebied echt op skieers is gebasseerd(zelfs in de winkels zie je geen snowboard) Maar desondanks toch een goede vakantie gehad met hele hoge temperaturen en toch redelijke piste condities.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Peter Izaks
    Peter Izaks 8 maart 2011 · 18:47

    In febr.2011 voor de eerste keer in Valgardena. Fanatisch weer, uitstekende sneeuw en prima pistes. Bijzonder lieflijk gebied in een overweldigend landschap. Uitstekende restaurants, waar je wel iets meerkwaliteit krijgt voor je geld als in Oostenrijk. Noi veniamo l'anno prossimo in Valgardena.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Jan Joost
    Jan Joost 2 maart 2011 · 23:44

    Hier ga ik niet meer naar toe, wat is het allemaal duur!! Dooie boel in 't dorp. Absoluut geen apres ski of iets wat er op lijkt. Volgend jaar gewoon weer lekker naar Oosterijk of Frankrijk.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • rob klok
    rob klok 9 februari 2011 · 12:05

    vorige week voor het eerst naar Wolkenstein geweest. Bijzonder groot ski-gebied, prachtige pistes en zeer afwisselend. Eten en drinken is in vergelijk met bijvoorbeeld Oostenrijk gevarieerd, van beide keukens voor elk wat wils. Prijsniveau voor de Italiaanse gerechten goed, andere gerechten zijn wat duurder. Voor de gemiddelde skiër een uitstekend gebied, vrijwel alleen rode pistes. Voor de die-hard niet veel uitdaging. Sella Ronde is een eitje, de groene kant naar mijn mening meer liften, maar wel erg leuk. Als je de "grote" liftkaart (prijs rond 200 euro) neemt, kun je een week skiën zonder het idee te hebben twee keer dezelfde helling gehad te hebben. Enig kritiekpunt is de wat minder logische bewegwijzering op sommige plekken, maar dat kan ook aan ons gelegen hebben. Kortom, een aanrader! Periode van half januari was lekker rustig. De Russen komen rond Kerstmis en nieuwjaar, dus daar hadden we geen last van.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Don Camilo Eindhoven.
    Don Camilo Eindhoven. 29 januari 2011 · 20:06

    Het beste gebied om je wintersport uit te oefenen.Geen gebied kan tegen dit op.2010 in Canazei geweest maar de week voor carnaval naar wolkestein voor een weekje.Een uurtje of negen rijden van Eindhoven.Vorig jaar supersneeuw en hopenlijk eind februari weer.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • jansenpraha
    jansenpraha 8 januari 2011 · 11:05

    Altijd voldoende sneeuw en meestal veel zon. Super veel restaurantjes op de pistes, geen self service tenten! Centrum Ortisei is autovrij. Niet voor apres ski hossers, wel leuke wijn barretjes en lekker eten. Geen wachttijden bij de liften en kilometers pistes. Ortisei ligt slechts 20 km van de snelweg, vanaf Munchen in 2.5 uur te rijden.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • margreet
    margreet 6 december 2010 · 14:30

    Wij gaan al 8 jaar op een rij naar Wolkenstein. Het gebied is super! Nog elk jaar komen we op onbekende pistes ( niet gek als je bedenkt dat het meer dan 1200km piste is) Het fijne is dat de pistes door iedereen te skien zijn dus je kunt iedereen meenemen en ook nu onze kinderen een beetje leren skien kunnen ze lekker mee touren. Het heeft de charme van Oostenrijk en het eten van Italie en of je nou een koffie in het dorp besteld of op 2500 meter het kost hetzelfde. Het enige Nadeel is dat er voor de zeer gevorderde skier is er niet zoveel uitdaging is behalve km vreten.... persoonlijk vind ik dat heerlijk maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die bloedstollende situaties willen.....Ik ben vroeger altijd naar oostenrijk geweest. Dit is anders, lieflijker en of we nu 10 december gingen met kerst in jan,feb of maart.... tot nu toe altijd super sneeuw 1 dag mist of sneeuw, en verder altijd strak blauwe lucht en zon!!!! WE LOVE VAL GARDENA!!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Frank Verberne Milheeze
    Frank Verberne Milheeze 17 november 2010 · 23:05

    2 jaar geleden zijn we er geweest en in februari 2011 gaan we weer naar Val Gardena. Super mooi gebied, fijn hotel (Oswald) dus dat gaat weer helemaal goed komen, heb er zin in !!!!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 27 maart 2010 · 11:41

    Na 10 jaar weer eens terug geweest naar dit gebied (na Oostenrijk en voornamelijk Frankrijk). Maar wat is dit toch een heerlijk skigebied. Prima geprepareerde piste's. Volop afwisseling, goede liften. Je kunt echt alle kanten op. Horeca is snel, vriendelijk en je word je er netjes bediend. Bovendien betaalbaar. Wij hebben een top week gehad. Komen zeker terug.

  • Anoniem
    Anoniem 11 maart 2010 · 15:20

    Het gebied biedt vele mogelijkheden voor beginners en gevorderden. Rood zoals in Frankrijk is hier zwart dus je kan mooi zeggen dat je van de zwarte piste bent afgeweest. Over het algemeen start men hier iets later op de ochtend, zo rond 1100u en dan merk je meteen. De liften raken vol en de wachttijden worden langer. Dit zijn we niet gewend van Italie. Veel russen, tsjechen en polen op de piste. Zij nemen hun typisch voormalig oostblok gedrag mee wat de sfeer af en toe niet bevordert: veel geduw en voordringen en gevaarlijke situatie op de pistes na 's ochtends al flink aan het bier te zijn geweest. Dit is wel heel jammer aangezien Italie echt een topbestemming is. Goed geprepareerde pistes, lekker eten en erg goed betaalbaar. Leuke slalom parcourtjes die zijn uitgezet en een heus skicross parcours. Mooie omgeving en veel fantastische eettentjes onderweg waar men nog steeds erg gastvrij is en meteen komt vragen wat je wil drinken of eten. In deze periode (6mrt t/m 13 mrt) is het extreem druk en we zien heel veel kinderen op de pistes. Gecheckt of er schoolvakanties zijn maar dat is niet zo dus waar deze drukte vandaan komt is nog steeds een raadsel. We komen graag terug naar Italie maar de drukte doet ons toch heel erg twijfelen.

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2010 · 18:03

    Voor het eerst naar Italie, Selva/Wolkenstein, na 20 jaar Oostenrijk, Zwitserland en vooral Frankrijk. Wat een leuk gebied! Pistes zijn niet super uitdagend maar heerlijke rode/blauwe pistes. En zeer goed geprepareerd, daar kunnen ze in de andere landen nog wat van leren. Verder is het echt wel goedkoper dan in de andere grote skigebieden van Europa. Je moet wel wat vaker een lift nemen, af en toe met de bus of taxi, of achter een paardenslee(!) maar het heeft mij geen moment ge?iteerd. Kom hier zeker terug!!!

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2010 · 22:40

    Wij, 3 vrouwen die al 30 jaar skieen in Oostenrijk, waarvan de laatste 10 jaar 2x per jaar, zijn voor de 1e keer (januari 2010) in Italie/Ortisei geweest. De hele week een strak blauwe lucht, zon en goede sneeuw dus fantastisch. Geen uitdagende pistes maar de hutten onderweg zijn geweldig lekker ontspannend. Het skigebied is voor herhaling vatbaar maar een gezellig cafeetje ontbreekt. Alleen in Wolkenstein is er wat mogelijk. In Ortisei wordt de pizzaria om 23.00 uur een disco-cafe. Wij hebben een geweldige week gehad en zeker het skigebied/hutten is vriendelijker als in Oostenrijk. Onze ervaring in Oostenrijk: Ischgl, Sankt Anton/Lech, Gerlos, Mayerhofen, Saalbach/Hinterglem, Solden, Westendorf, Flachau/Wagrain, Kirchberg, Serfaus/Fiss/Ladis enz. Ik denk dat we hier nog wel 'n keertje terugkomen.

  • Anoniem
    Anoniem 16 januari 2010 · 19:13

    Net terug uit Val Gardena, wat een prachtig gebied. Wij verbleven in hotel Wolkenstein, mooie ruime kamers, erg netjes, goed eten, prima ontbijt en leuke apres ski. Kan dit gebied zeker aanraden, er is voor ieder wat wils.

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2010 · 12:40

    Ik ski al bijna 16 jaar in dit gebied, en het blijft favoriet. Het is een gebied met oneindig veel opties; het staat bekend om de Sella Ronda, een mooie tocht, maar slechts het begin van nog veel meer mogelijkheden. Met een Hotel in Selva Wolkenstein of St Christina kun je gemakkelijk alle kanten op skien, en in elk gebied terecht komen. De auto zul je er niet, of nauwelijks, nodig hebben. Het enige wat mist in het gebied is apres ski; je kunt er heerlijk italiaans eten (ook op de pistes!) in tal van restaurantjes, maar een discotheek of apres skihut is niet of nauwelijks te vinden. Het is een gebied voor mensen die (veel) willen skien. Wat ski-tocht tips: * St Christina -> Col Raiser -> Seceda -> Ortisei -> Seiseralm -> Saltria -> St Christina In St Christina de lift omhoog richting de Col Raiser nemen. Hier de piste(s) verkennen; de Col Raiser is mooi blauw, de Secede is een uitstekende rode piste. Vervolgens via een schitterend lang blauw/rood bospad naar Ortisei skien. In Ortisei kun je te voet, via loopbanden en roltrappen, de oversteek maken naar de andere kant, en daar de cabine lift naar de Seiseralm pakken. Een mooi zonnig blauw (rood) gebied (voor Snowboarders; her en der half pipes en jumps). Je kunt hier een goede dag ski?en uiteindelijk weer terug naar Ortisei, je kunt ook het gebied door ski?om uiteindelijk in het piepkleine dorpje Saltria te eindigen (de pistes rond saltria zijn perfect rood). In Saltria kun je vervolgens de bus pakken die je naar de Monte Pana brengt. Vanaf de monte pana kun je de lift naar beneden richting St Christina pakken, of via de Monte Seura en de Champinoi weer terug skien naar St Christina. * Sella Ronda -> Arabba -> Marmolada Via de Sella Ronda kun je veel andere gebieden verkennen. ?n van mijn favorieten is via Arabba naar de Marmolada te skien. Dit is een flinke tocht, waar je goed voor moet kunnen (door)skien en die je alleen met mooi weer moet doen. De Marmolada is ? van de hoogste bergen in het gebied; je hebt hier een prachtig panorama over de dolimieten (neem de camera mee!) en een van de langste stevige rood/zwarte pistes richting het dal. Een piste die her en der bol staat en je het einde niet kan zien; prachtig. Tijdrovende toch wel, en veel liften op de terugweg, maar een must voor mensen die graag tochten maken. * Sella Ronda -> Canazei/Corvara/Colfosco De Sella Ronda is een klassieker; de reden dat een hoop mensen naar het gebied komen. De tocht zelf is mooi, maar waar hij eigenlijk voor staat (de hele dag skien zonder lopen/auto's/bussen) kan bijna in het hele gebied. Daarbij is hij door de modernisering van alle ski-liften nu veel te snel te doen; vroeger stond er zeker 7 uur (nu 4 a 5) voor, mede door alle sleepliften die het gebied kende. Met de klok mee is mijn favoriet. De Sella Ronda bied aansluiting op veel mooie andere gebieden. Rond Canazei (passo pordoi, passo sella) kun je erg mooi skien op tal van rode pistes. Het is ook prachtig om rond Corvara en Colfosco de pistes te verkennen; veel rood en wat blauw. Boven bij Corvara zitten ook veel mooie ski-hutten en restaurantjes.

  • Anoniem
    Anoniem 22 december 2009 · 14:51

    Indien u meerdere dagen daar verblijft kunt u het beste de sella ronde in dagen doen.(wijzerzin en de volgende dag tegenwijzerzin) Zo kan u genieten van de vele mooie pistes die op de Sella ronde aansluiten. Het is een van de mooiste skigebieden die er te vinden zijn in Europa. De apres is idd wat minder maar in de Luiskeller of La Bulla komt u zeker aan u trekken. Mooi gebied niet te duur en lekker eten en vooral zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers aan de skiliftes !! Kortom genieten van een mooie ski week

  • Anoniem
    Anoniem 25 februari 2009 · 01:08

    Voor de 1ste maal in Val Gardena (oritisei) geweest. Heel mooi ski-gebied. Leuk dorp,alleen is er in de avond helemaal niks te doen. Sella ronda is leuk maar niet meer dan dat.Is meer een marketing product. De oranje ronde is in ongeveer 4uur redelijk te doen. In Val Gardena wel leuke eettentjes en nogmaals skigebied is heel leuk.

  • Anoniem
    Anoniem 30 januari 2009 · 21:03

    Val Gardena vinden wij super, we gaan dit jaar voor de 12e of 13e keer. Het gebied is zeer uitgebreid en je kunt vanuit verschillende dorpen vertrekken. Als je wilt kan je de gehele dag andere pistes pakken. De beste plaats qua opstap vinden wij Wolkenstein, gevolgd door Santa Christina. De Apres-ski zou iets levendiger kunnen, maar dat ligt denk ik ook aan het publiek zelf. Het gebied lijkt meer bezocht te worden door duitsers als nederlanders dat is het enige nadeel.

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2009 · 23:23

    Campitello: maar 1 grote gondel dus toch lange wachttijd (30 min) groot gebied. lage prijzen voor lunch en in restaurants.Nu naar St Christina heeft grote liftcapaciteit.Sella ronde is uniek. Ook voor snowboarden zeer goed. Wel verder rijden maar is het zeker waard.

  • Anoniem
    Anoniem 26 januari 2009 · 14:39

    Groot skigebied met grote diversiteit aan pistes.Sella Ronda, mooie tocht maar wel erg druk.Vooral genoten van heerlijke eten in de gezellige hutjes op de piste.Overal met bediening en zeer smakelijk eten.Geen grote \"vreetschuren\" zoals in Oostenrijk.Met de wachttijden valt het hier mee,zowel in krokusvakantie als buiten het seizoen.Voor de mensen die lekker ski?willen combineren met heerlijk eten en een relaxteen gemoedelijke sfeer is dit gebied echt een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 12 januari 2009 · 13:04

    In december 2008 zijn wij naar Val Gardena geweest, prima skigebied met veel afwisseling. Wij zaten in Ortisei, een erg sfeervol dorpje. Van tevoren was er heel veel sneeuw gevallen en de pistes waren bijna elke dag goed geprepareerd. Het was niet druk. Op de pistes kan je erg lekker eten en het eten is goed betaalbaar. Bij lift nr 61 op Seiser Alm rechts naar beneden en dan bij het kruispunt rechts daar zit een klein hutje met erg lekker eten. Probeer daar eens de hooi(!)soep en de pannekoeken. Qua omgeving is het een erg mooi gebied, mooie bergen en bomen ertussendoor. Apres-ski is er weinig. Vanuit Ortisei heb je twee grote gondels, 1 naar Seiser Alm, de ander naar Seceda. Via Seceda kan je met een dalafdaling van 10 km (!) door naar St. Cristina, daar is een metroverbinding met de rest van het gebied. Wij hebben een erg leuke tijd gehad en gaan zeker terug!

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2009 · 02:19

    Gaan dit jaar voor het eerst naar Val gardena, naar Selva. Kun je vanuit Selva ook de andere dorpen van Val Gardena per ski bereiken of moet je dan toch met de bus? Weet hier iemand iets over?

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2008 · 14:46

    Goed eten. Gezellige sfeer. Prachtig gebied, echt waar. Totaal anders dan de Alpen. Geen grote massa, maar gemoedelijk en vriendelijk. Ook geen grote eetschuren, maar gezellige blokhuten waar het eten per bord word bereid en niet uit een au bain marie bak word gehaald! Je moet echter wel een beetje een skier zijn. Niet het type, na 1 afdaling een kop koffie, want dan kun je net zo goed een kleiner gebied bezoeken. Apres-ski is minder als in Oostenrijk, maar je moet het uit eindelijk toch zelf doen. Zelf in Ortisei geweest en dat is wel de leukste van de drie (Wolkenstein, St. Christina en Ortisei/St. Ulrich) De rit erheen is idd lang, maar wij vertrekken altijd vrijdag, hotelovernachting in Oostenrijk en de volgende ochtend het laatste stukje. Lekker vroeg en uitgerust op de bestemming. Val Gardena: 1 grote aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 16 december 2008 · 19:58

    ik ga in januari voor de 4de maal naar st cristina en moet zeggen dat het mij uitstekend bevalt . met duits kan je dr uitstekend terecht. ski pistes zijn goed . weinig nederlanders wat mij zeer aantrekt. minpuntje is het apres ski.dit schijnt in wolkenstein beter te zijn. zeer mooi en uitgestrekt ski gebied. het negatieve wat sommigen beschrijven zoals dat er alleen maar italiaans gesproken word is absoluut niet waar . en ook het eten en drinken is absoluut niet duur. de sella ronda is heerlijk.

  • Anoniem
    Anoniem 13 december 2008 · 20:57

    Al heel veel ski gebieden gehad de laatste 30 jaar. De laatste 5 jaren naar Selva (Wolkenstein) geweest met een wat grotere groep skiers. Delen de groep in 3 subgroepen in naar gelang de ski ervaring. Wachttijden kennen we niet of nauwelijks. De sella ronde alleen bij slecht weer dan is het niet zo druk. Ik (wij) vinden het gebied nog steeds heel leuk en vooral de vele kleine restaurantjes tussen de middag doen we veel aan. Vooral lange tochten het ski gebied uit vind ik leuk b.v kroneplatz en verder bestemmingen, maar dan wel een lange dag skien van 8.30 tot 18.00 uur.

  • Anoniem
    Anoniem 1 december 2008 · 14:42

    Vanaf de Seiseralm (prachtig skigebied met veel blauwe en rode pistes) is er een verbinding met de bus naar Monte Pana (st.Christina), vanwaar skiend een aansluiting bestaat op de Sella Ronda. Alternatief is skiend vanaf de Seceda naar St.Christina te gaan. Nadeel in Ortisei is de slechte busverbinding naar het dalstation van de Seiseralm. Deze stopt ver van dit station zodat altijd over een lange brug naar het dalstation gelopen moet worden. Echter, boven op de Seiseralm kun je de ski\'s stallen in het depot van het souvenir winkeltje.

  • Anoniem
    Anoniem 1 december 2008 · 14:38

    Ski? op de Seiseralm (heerlijk gebied met veel blauwe en rode pistes) moet je met de bus van de Florianlift naar de Monte Pana, waarnaar je in het gebied van Selva en St.Christina komt en bv de Sella Ronda kunt doen. Alternatief is via het gebied Seceda naar St.Christiana en vervolgens naar Selva te ski? Gratis ski-bus in Ortisei stopt niet vlakbij het dalstation van de Seiseralm.

  • Anoniem
    Anoniem 12 oktober 2008 · 18:26

    Ik heb al vele wintersportgebieden in mijn leven gezien, maar deze staat toch absoluut in mijn top 3. Zeer uitgestrekt, en iedere dag mogelijkheden om weer nieuwe pistes en liften te ontdekken. Uitzicht onder het ski?is adembenemend mooi. De Dolomieten is toch echt wat anders als de Alpen. Zeer vriendelijke mensen, prima prijzen en ski?is echt helemaal geweldig hier. Dan nog even wat minpuntjes. De Sella Ronda waar iedereen zo vol van zit vond ik zelf wat minder, omdat je eigenlijk alleen maar van lift naar lift aan het gaan bent in een race tegen de klok. En dat samen met duizenden anderen... Ander minpuntje is de apr?ski. Die valt als je Oostenrijk gewend bent, bijzonder tegen in dit gebied. En laatste minpuntje is dat de pistes voor ervaringen ski? wel erg makkelijk zijn. Maar wel mooi gebied dus om aan je techniek te werken! Conclusie: absolute aanrader voor iedereen die gek is op ski?

  • Anoniem
    Anoniem 24 september 2008 · 21:15

    Heb al vele skigebieden gehad. Maar dit is toch wel het mooiste gebied in europa. Ook heel fijn om bijna geen nederlanders tegen te komen. Waarschijnlijk omdat het verder rijden is dan oostenrijk(kost te veel). Laten we dat dan ook zo houden. Ben in st cristina en in Ortisei geweest. St cristina is een dorp dat een stuk rustiger is dan Ortisei. Ortisei zelf vind ik leuker met een gezellige winkelstraat. Met genoeg restaurantjes(ook op de pistes) waar je goed kan eten zoals dst gebruikelijk is in Italie. In 2009 gaan we weer naar Ortisei. Ben de voorgaande jaren met de auto gegaan maar willen nu met het vliegtuig gaan. Heeft er iemand ervaring met het vliegen en de bustranfer vanuit bergamo? graag reacties dan weten wat ons te verwachten staat.

  • Anoniem
    Anoniem 21 september 2008 · 01:28

    Na alle reacties gelezen te hebben vroeg ik me af of de sella ronda helemaal aaneengesloten is en vanwaar je het best kan beginnen. Heeft hier iemand tips over?

  • Anoniem
    Anoniem 10 september 2008 · 18:59

    Ik vond het echt een top vakantie! Eerst 3 keer in Oosterijk geskied, maar dit overtrefte alles! Een enorm groot skigebied, lekker weer (voorjaarsvakantie), trek geen dikke jas aan of zo! Je kon allerlei tochten maken! Veel rood en blauw, en af en toe zwarte hellingen! Zelf in Ortisei verbleven, een erg gezellig/leuk plaatsje moet ik zeggen! Zoek je een supermarkt? Als je aan het begin van de winkelstraat bent (rechts ga je naar de skilift) dan moet je helemaal rechtdoor lopen, heel eind! VEEL PLEZIER!

  • Anoniem
    Anoniem 28 augustus 2008 · 22:37

    Wij zijn nu 2 keer met de kinderen in St Cristina geweest en we hebben er twee mooie vakanties gehad. We konden nog buiten de schoolvakanties en het was daarom erg rustig op de pistes. Het ski klasje bij Monte Pana was prima, hoewel men alleen Italiaans spreekt konden de kinderen prima mee komen in het klasje. Voor ons was de Sella Ronda echt top. Ortisei (St. Ulrich is het mooiste plaatsje) en het Italiaanse eten is natuurlijk top. Wel iets verder rijden en weinig Nederlanders. Appres ski is er bijna nie...

  • Anoniem
    Anoniem 18 juni 2008 · 21:25

    dit jaar zijn we met een aantal gezinnen voor het eerst naar italie geweest. mijn 13e wintersport, en deze staat zeker in de top 3! qua weer was dit de beste vakantie, volop zon en prachtige sneeuw. het dorpje is ook hartstikke mooi, en ons appartement lag onderaan bij de liften, dus die waren vrij makkelijk te bereiken. aangezien wij met best veel jeugd waren hebben we nog even gezocht naar leuke apres ski plekken, maar die waren er, op een paar gezellige barretjes, helaas niet echt. het skigebied zelf is zo fantastisch groot, en de sella ronda is ook prachtig om te skien! elke dag hebben we vanaf dat de liften open waren, totdat ze dicht gingen geskied, en dat was niet eens genoeg om elke piste te hebben gezien. vandaar dat we volgend jaar ook maar al te graag terug gaan! ? ik zie er nu al naar uit.. val gardena is zeker een aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 21 maart 2008 · 17:17

    al jaren ga ik met een van mijn vrienden naar ortisei,om in val gardena te skieen.een schitterend mooi gebied met prachtige afdalingen.er is voor ieder wat wils!!wij pakken de ski-bus bij stua catores,waar wij altijd logeren,en die brengt ons naar alle liften/gondels,en van daar uit kun je overal naar toe !!!.dit skigebied is een echte aanrader.de meeste pistes zijn rood.ben 20 maart teruggekomen,en kijk nu weer uit naar volgend jaar.de skipas is vrij duur,maar je krijgt er wel wat voor terug.

  • Anoniem
    Anoniem 18 maart 2008 · 14:46

    ben zondag thuis gekomen een zeer fijn week gehad in wolkenstein de sneeuw was goed de piste uitsteken de mensen vriendelijk het uit gaan goed de ski pas kost inderdaat 200 ¤ maar vertel er dan ook bij dat je hier 1600 km op kan skien zeer mmoi tour gemaakt per dag 60km geski dit was voor de tweede keer volgend jaar zeker weer een tip ga op zondag reizen ook wij hebben dit gedaan en zijn in 12 thuis gekomen {amsterdam)

  • Anoniem
    Anoniem 15 maart 2008 · 19:17

    Ski al vele, vele jaren (ca. 25 seizoenen) maar in Italie kom ik niet weer. Ten eerste een lange reis om op de plaats van bestemming te komen, voordat je heel Oostenrijk door bent met al die weekend gangers op de weg ben je een aantal uren achterop (Utrecht - Val Gardena ca. 16 uur is normaal). En dan Italie zelf. Ben in Val Gardena geweest, plaatsje Wolkenstein. Eten kun je er wel maar apres ski kennen ze niet. Ook de onbeschoftheid van de Italianen op de pistes en bij liften (voordringen!) en dat er alleen Italiaans of Duits gesproken wordt is irritant. Pistes zijn niet uitdagend (ja als het je 2e keer is), off piste hebben ze nog niet van gehoord. Skipas is duur +¤ 200,-. Kortom; ervaring rijker illusie armer. Volgend jaar weer naar Oostenrijk, heerlijk!

  • Anoniem
    Anoniem 11 maart 2008 · 16:57

    Het is een erg mooi skigebied. Bij ortisei heb je leuke tochten van vooral blauw en rood en kan je alle kanten uit. Je hebt ook self-timers en een paar zwarte pistes. In de buurt van St. Christina heb je veel rood en de Sella Ronda dat is een heel groot gebied waar je in het begin begint en eindigt ook bij het begin. Bij selva ben ik niet geweest, maar dat zal ook wel een mooi gebied zijn! ORTISEI is zeker weten het leukste dorpje! Veel straatmuzikanten en zat winkels om te shoppen, je kan ook lekker eten! De skiklasjes zijn goed, ze spreken Italiaans en Duits. Sommige spreken ook een beetje Engels en Nederlands.

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2008 · 10:02

    Een prachtige omgeving in Ortisei en omstreken. Ben er in de krokus-vakantie geweest en het was echt geweldig. Ik hoop voor degene die binnenkort er naar toe gaan dat het wel snel gaat sneeuwen. De pistes werden toch een stuk minder, laatste sneeuwval is van 5 februari 2008.

  • Anoniem
    Anoniem 24 februari 2008 · 14:15

    Wij gaan met 6 mannen op 12 maart naar val Gardena, we zijn erg benieuwd. w We hebben in Frankrijk en oostenrijk veel meters achter ons gelaten, de positive reactie lezend, kunnen we bijna niet meer wachten!! We laten horen wat we hebben ervaren!!

  • Anoniem
    Anoniem 20 februari 2008 · 19:01

    10 jaar geleden in dit gebied geweest, heel erg mooi, nu gaan we in de krokus met de kinderen er naar toe. vertel na volgende week hoe het is geweest.(De kinderen kunnen het wel goed hoor!)

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2008 · 14:49

    Afgelopen januari in Ortisei verbleven. Sfeervol dorp, heerlijk hotel/bed/eten. Mijn eerste bezoek aan het mooiste skigebied van Europa. Ik ben van heel wat bergen afgeskied, maar dit massief is het mooiste van alle gebieden die ik tot nu toe heb gezien. Ps; wilde deze ervaring eigenlijk voor mezelf houden, want ik hou niet van massa\'s mensen op de piste, maar kan mijn medemens toch niet van dit God\'s wonder onthouden!!

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2008 · 14:04

    Zoals uit vele ervaringen blijkt is Val Gardena een gebied waar je regelmatig terug zult komen. Dat geldt ook voor mijzelf: als fanatiek wintersporter (snowboarden) ben ik hier in de afgelopen 25 jaar al zeker 15 keer geweest. Ook in januari 2008 gaan wij weer. Vrijwel altijd verblijven wij in Hotel Wolkenstein (St Chistina). Dit hotel heeft alles wat je nodig hebt: goede kamers, goed eten, gezelligheid en apres-ski en dat alles tegen een prima prijs-kwaliteit verhouding! (website www.wolkenstein.it). Dit jaar gaan we voor het eerst met het vliegtuig (Eindhoven-Bergamo). Retourtje kost via RyanAir nog geen euro 50,- p/p (inclusief alle belastingen!). Er is ook een op de vluchten van RyanAir aangesloten busshuttel van Bergamo naar Val-Gardena (duur ca 2,5 uur). Het skigebied zelf: Werkelijk supermooie natuur (Geld niet alleen voor Val-Gardena maar ook voor de aangesloten gebieden). De liften eindigen vaak waar de rotsen nog eens 300 meter loodrecht omhoogsteken (niet voor niets is de film Cliffhanger van Silvester Stalone juist in dit gebied opgenomen!). Het skigebied is zeer groot (1200km op 1 skipas) en ook als zeer gevorderde skieer of snowboarder kun je hier dagelijks andere tochten maken. De sfeer bestaat uit een mix van Oostenrijks (het heet er ook Zuid-Tirol) en Italiaans. Dat betekent dus heerlijk eten in oude, vaak zonovergoten houten berghutten. En niet te duur. Kortom, een ongeevenaard gebied en meer dan een aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 10 januari 2008 · 22:21

    Dit is echt een fantastisch gebied. Vooral voor de beginner is er de Seiseralm. Maar daar kun je als gevorderde ook goed terecht. Een grotere uitdaging is de Sella Ronde. Het oranje of het groene rondje. Voor diegene die er voor het eerst heen gaan..... het is daar zo verschrikkelijk mooi. Voor beide ronde geldt: niet een keer in de zelfde lift!!!!! Wij gaan namelijk al een jaar of 20 op wintersport, maar zoals dit heb ik nog nooit gezien. SUPER GEBIED!!! Voor een ieder die nog gaat(net als ik) veel plezier in Val Gardena!!

  • Anoniem
    Anoniem 7 januari 2008 · 21:36

    wij gaan voor de eerste keer in maart 2008 naar ortisei in italie om te skien na dat we 14 jaar in oosterrijk te hebben geskied en als ik jullie ervaringen hier allmaal lees moet het gewoon super zijn daar in de dollemieten in kan haast niet wachten tot maart maar als jullie nog een paar goeie tips voor ons hebben houd ik me graag aanbevolen bij voorbaat alvast bedankt en allemaal veel skiplezier in 2008 doeiiiiiiiiiiiiiiii

  • Jaap
    Jaap 5 januari 2008 · 14:50

    Ik ga nu voor het 7de jaar met een skisafari door sud-tirol. Deze begint in st.Cristina. !ste dag s\'morgens melden bij de lift met rugzak met verschoning, kennismaking met de andere van de groep en gaan. Lekker de hele dag ski?onder begeleiding van een skigroepleider. Deze laatse weet precies waar de mooie pistes zijn, waar het druk is op de pistes en waar we moeten zijn om rond 16.30uur de laatste lift te nemen. Vanaf de lift nog even ski?naar onze slaapplaats. Deze zijn goede plekken. De meeste van jullie kennen deze plekken wel maar weten niet dat daar ook slaapplaatsen zijn. Het zijn namelijk de restaurants alwaar smiddags gegeten wordt door de mensen op de piste. De groep is een samenstelling van mensen met diverse achtergronden. Vaak alleenstaanden maar ook koppels, vrienden en gezinnen gaan mee. Eenmaal de ski\'s uit en hop naar de tafel om daar even een welverdiende versnapering te nuttigen. Na de kamerindeling gaan de eerste zich douchen terwijl de anderen de ervaringen van de dag nog even bespreken. De volgende morgen na het onbijt weer op de skies om als eerste op de piste te staan en over de maagdelijke pistes naar beneden te gaan op weg naar het volgende gebied. De pistes zijn formidabel goed onderhouden. De liften zijn perfect. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Het eten is heerlijk en divers. De kosten zijn laag als je het vergelijkt met Frankrijk. De enige plek waar ik hoge prijzen heb gezien was in Cortina en dan nog waren deze prijzen gelijk als mijn vakantie in Frankrijk. De kwaliteit daarentegen was 100 keer beter. (Het lijkt wel of ik aandelen heb in het gebied zoals ik erover schrijf ?) Ik heb echt alle jaren genoten en ga er deze krokusvakantie(februari 2008) weer naar toe.

  • jos
    jos 30 november 2007 · 16:10

    Ik ben op mijn 62 jaar gaan leren skieen,natuurlijk met skiles,en na drie dagen kwamen we van het hoogste punt naar beneden,soms met wat schrik maar wat wil je ik ben ook niet meer van de jongste.Dit jaar ga ik voor de dede keer en ik moet zeggen ik ben verkocht,en telkens hebben we prachtig weer met een zeer goed onderhouden pistes.

  • Jos Lavrijsen Reusel
    Jos Lavrijsen Reusel 20 november 2007 · 21:45

    Ik komal 5 jaar in Selva. het is er geweldig zeker in ons klein pensionnetje aan de Saslong afdaling in Selva. Elke morgen over een prima geprepareerde piste naar beneden. En als het mogelijk is zo snel en vroeg mogelijk naar de geweldige Seceda afdaling. En dan de Sella Ronda of deSeiser alm. We gaan zeker weer terug.

  • Christine D, Antwerpen
    Christine D, Antwerpen 20 november 2007 · 13:42

    Wij gaan voor in december 2007 voor de 9de keer ski?in Val-Gardena(Wolkenstein) en het blijft nog steeds een h? leuke ervaring. Het is een prachtig, gevarie? skigebied voor elk niveau met mooie pisten voor beginners bij Dantercepi?en Plan Gralba. Echt moeilijke pisten zijn er niet, waardoor het echt een skioord is voor families; waarvan veel Italiaanse families. Voor Snowboarders zijn er wel leuke brede afdalingen, maar verder zijn er weinig faciliteiten. De Sella Ronda is dan ook minder geschikt voor snowboarders, vanwege enkele vlakken stukken onderweg. Verder is het aangenaam verpozen in de vele berghutten en is het eten en drinken van een goede prijs/kwaliteit. Als je echt van apr?ski houdt zoals in Oostenrijk ( Solden, Iscghl)dan is dit niet het juiste plaats. Aftellen tot december !!!

  • Peter
    Peter 21 maart 2007 · 14:28

    Dit is nou gewoon het perfecte gebied. Ik ski al 30 jaar en kom de laatste jaren vaak in dit gebied. Ik ben vergevorderd en kan echt goed skiën ( Dus Henk: Dit gebied is wel uitstekend voor gevorderden hoor en negatieveling Theo R ( De prijzen hoog???, jij gaat zeker in Tsjechie op vakantie! ) nee de prijzen zijn verre van hoog in dit gebied.

  • Ronald
    Ronald 9 maart 2007 · 18:10

    Gisteren teruggekomen uit Wolkenstein. De omgeving in 1 woord geweldig! De pistes zijn lekker breed, dus ook ruimte voor de wat minder ervaren skieërs. De conditie van de sneeuw op de pistes beneden de 1000 meter helaas van minder kwaliteit (door het warme weer erg papperig). Tip : als je op een goede piste wilt skieën, zoek het dan wat hoger op en begin als het kan vroeg in de ochtend. Après-ski : Oostenrijk is een betere optie voor de die-hards onder ons. Voor wie geen après-ski nodig heeft en meer behoefte heeft aan sportief glijden, is Val Gardena een van de mooiste ski-omgevingen van Europa! Een goede prijs-kwaliteit verhouding met volop eet- en drinkgelegenheden (m.n. Café Mozart in Wolkenstein voor de ongeëvenaarde keuzes aan gebak).

  • Ludy de Vos
    Ludy de Vos 27 februari 2007 · 08:46

    Prima toegang tot een van de grootste aaneengesloten skigebieden van Europa. Prachtige omgeving, veel pistes en heel weinig sleepliften, Oostenrijkse gezelligheid in hutten en tijdens apres-ski(Sud-Titol), prima keuken en betaalbare accommodaties voor elke beurs, en dichterbij dan je denkt (1120 km van Utrecht). Prijs-kwaliteit is top! Met kinderen kun je het best terecht in St Christina, anders is Selva het beste plekje in het dal. Weinig echte off-piste mogelijkheden en minder geschikt voor snowboarders.

  • Fendana
    Fendana 24 februari 2007 · 13:27

    Volgende week gaan wij voor de 5de keer naar Ortisei. Een geweldig skigebied, brede pistes en voor de beginner als gevorderde optimaal skigenot. Er wordt alles aangedaan om het voor de skieer zo optimaal mogelijk te maken qua liften, pistes en sfeer. Kortom genieten maar.

  • christiaan van os
    christiaan van os 16 februari 2007 · 21:37

    Ik kom al 20 jaar in de Val Gardena en ben tussendoor ook in Oosterijk en Zwitserland geweest.De prijs -kwaliteit verhouding is zeer goed,goed onderhouden pistes,prachtige natuur,heerlijk eten (visrestaurant riffio de comici op de piste) en vriendelijke mensen.Oh ja zoiets simpels als een koffie,altijd super!Wij zullen nooit van skigebied veranderen.

  • Sander
    Sander 16 februari 2007 · 00:13

    Fantastisch skigebied, veel skitochtmogelijkheden. Op het 1e gezicht lijkt het een makkelijk gebied voor vergevorderden, maar wie zich laat informeren door de lokalen zal de mooiste afdalingen van de alpen ervaren (Mittagstal). De natuur en eten zijn een niet te vergeten pluspunt. Een nadeel zijn de minder strakke verbindingen van dal naar dal (Lopen en prikken).

  • theo r
    theo r 10 februari 2007 · 18:22

    erg veel zon en daardoor weinig en slechte sneeuw. prijzen zijn hoog en je moet heel veel lopen ..... wel mooi gebied, maar voor betere skieers is Frankrijk aan te radenzeker in het hoogseizoen is het gewoon te druk op de pistes.

  • Bianca
    Bianca 9 februari 2007 · 18:38

    Vorig jaar voor het eerst geweest, geweldig gebied, mooie lange tochten kunnen skien, heerlijk eten op de piste en in het dorp. Dit jaar gaan we weer naar dit gebied, kan bijna niet wachten tot het zover is.

  • Marco en Susan
    Marco en Susan 5 februari 2007 · 20:02

    Groot gebied met afwisselende afdalingen. Wel moet er veel met de ski's op de rug gelopen worden om van het grote gebied te kunnen genieten. Eten op de pistes is duur te noemen.Eind januari was de sneeuwconditie prima.

  • Martin
    Martin 7 januari 2007 · 14:12

    Kom ruim 30 jaar in dit gebied, eerst met mijn ourders en nu met mijn eigen kinderen. Zeer relaxed gebied, ideaal voor kinderen. Fijn is ook dat er nergens in de bars mag worden gerookt dus dat je de kids ook eens mee kunt nemen na het skien zonder in een rokerig hol te belanden. Enorm gebied (aansluiting met 3 andere dalen) van meer dan 600 km pisten ! Alleen voor de echte top skier wat beperkt, de lange zwarte afdalingen worden pas begin maart echt leuk met boekels e.d. De psites worden super onderhouden. Ik kom ook veel in andere gebieden, maar kom zelden deze kwaliteit tegen !

  • bram
    bram 22 december 2006 · 23:10

    We komen er weer aan!!!! Heb er erg veel zin in om naar het mooiste skigebied van de alpen te gaan. Groten aan Jan, Jacky, Olga, Jan-Willem, Roos en Teun en natuurlijk de achterblivers Geertje en Floortje.

  • Robin
    Robin 21 december 2006 · 19:19

    Ben al 3 keer in Val Gardena geweest, altijd overnacht in Ortisei/St. Ulrich. Dit gebied is echt heel verslavend, er zijn erg mooie en goede pistes. Het weer is altijd goed, nog nooit slecht weer op de piste gehad. Uitgaan bevalt erg goed in Ortisei, zoals de Iglo of de Maurits. Ook is het funpark genaamd KingLaurin, dat is aan bij de Seiseralm echt super goed. Mooie halfpipe kickers en railsetup. Echt de moeite waard voor snowboarders! (zie voor foto's http://www.snow-parks.com/ranking/italy/seiseralm/)

  • Maud
    Maud 18 oktober 2006 · 11:35

    Wij zijn vijf jaar naar Ortisei geweest en het liefst zou ik elk jaar gaan. We hebben niet elk jaar even goede sneeuw gehad (vaak heel zonnig), maar dat deert allemaal niet als je hier bent. Het is hier fantastisch, de sfeer,de idyllische dorpjes, de pistes, het geweldig lekkere eten. Gelukkig zijn er veel kanonnen om toch te zorgen dat je altijd kan skiën. Er wordt zeer goed geprepareert en omdat je niet zo hoog zit ski je wat vaker door bossen heen en niet zoals in Frankrijk van die snelwegpistes. Het is wel bijna onmogelijk om tijdens de kerst/oud en nieuw een appartement te huren voor maar één week, helaas. Ga die Brenner over en ontdek de Dolomiti-Superski

  • philippe
    philippe 17 oktober 2006 · 12:05

    Ik ben nu 2 keer op wintersport geweest in Val Gardena, het is me erg bevallen. Vooral de Sella Ronde vond ik heel mooi, ook voor boarders! Wel is het verstandig om dit met mooi weer te doen, vanwege de uitzichten. Ook zijn de boardersparken erg mooi en goed ingedeeld. De wachttijden met kerst zijn goed te doen. Vond het alleen wat minder qua uitgaansmogelijkheden.

  • N. Boonen
    N. Boonen 21 augustus 2006 · 10:12

    Ik ben naar Selva geweest in Val Gardena. Ik vond het een heel mooi gebied, er is voor de beginners een hele grote oefenweide aan de rand van het dorp. De pistes zijn heel erg divers en allemaal goed geprepareerd! Voor de beginners opstappen bij Piz Sella, daar zijn heel veel makkelijke pistes. Apres skien kan bij Luislkeller in Selva, gezellige tent. Mooi weer, lekker eten, ga volgend jaar weer!

  • robin
    robin 21 augustus 2006 · 09:59

    Ik ga al drie jaar naar dit gebied, en het blijft zo onwijs heerlijk! de zon is altijd warm, nooit last van sneeuw gehad, en toch hebben we goede sneeuw elk jaar. Ik zou zeggen probeer het!

  • Seisersuusje
    Seisersuusje 21 augustus 2006 · 09:59

    Geweldige week gehad ! In Hotel Lersc vlakbij Seceda lift die je toegang geeft tot een zeer uitgebreid en afwisselend skigebied. Sneeuw was super, zon heerlijk en de moeite waard om even door Oostenrijk heen te rijden ! Stop op route 2 bij Cafe Annatal voor koffie/lunch/borrel !

  • Louis en Ilse
    Louis en Ilse 21 augustus 2006 · 09:56

    Een super mooi gebied waarmee je alle kanten uit kunt gaan. Seiseralm is een zeer mooi gebied voor beginners die toch vanalles willen proberen. Er zijn mooie lange afdalingen te maken bij Col Raiser (11 km achter elkaar). Tevens kun je hier genieten van het lekkere eten van italie! Het is iets verder rijden dan oostenrijk maar zeker goed te doen!

  • Christina Vos
    Christina Vos 21 augustus 2006 · 09:48

    Met 9 volwassenen en een kind van 2 in een appartement gezeten aan Plan da Tieja in Selva (rand St. Christina). We hebben genoten: van het weer (eigenlijk TE warm), van de gastvrijheid van mensen en de heerlijke pizza's en uiteraard van het uitgebreide gebied. Voor boarders (en dat zijn wij allemaal) en vooral voor beginners is het eigenlijk wat minder, de bindingen moesten geregeld worden losgemaakt om over de 'heuvel' te komen. Dolomiti Superskipas genomen en na een week nog niet over elke piste geglede, dus...terugkomen doen we zeker ! Snelle gondels, en een ontzetttend gave dalafdaling van 10,5 km van de Col Raiser naar Ortisei. Zeker de moeite waard dit gebied te verkennen ! En zoals ik al zei: zon genoeg. In de week van 28 jan. tot 4 febr. geweest: 8 tot 10 C op de berg en in het dal is op de temperatuurmeter van een auto (in de schaduw !) 24,5 C gemeten ! Het is er gelukkig nu weer kouder, want zo blijft er weinig sneeuw over. Maar sneeuwkanonnen genoeg, dus geen zorgen ! Alvast veel plezier daar...

  • Martin van Rijswijk
    Martin van Rijswijk 21 augustus 2006 · 09:39

    We komen na ruim 12 jaar Oostenrijk al een jaar of 8 in Val Gardena (Ortisei) en alles is gewoon super: skimogelijkheden, gastvrijheid (daar kan Oostenrijk nog een puntje aan zuigen), eten (eens wat anders dan wurstl mit pommes..) en de gezelligheid. Alles is er. Ben zelf een zeer ervaren skiër en kan er altijd nog prima uit de voeten zonder mij te vervelen. Ook ons dochtertje (nu bijna 5) heeft zich er altijd prima vermaakt. Aprés ski is misschien niet zoals in Oostenrijk (maar die Anton aus Tirol en andere rampestampers kan ik missen als kiespijn) en betekent in Ortisei vooral lekker slenteren door de winkelstraten. Kortom: zeker een keer doen, rijdt vooral eens wat verder dan Oostenrijk.

  • Dennis
    Dennis 18 augustus 2006 · 17:47

    Aanrader: Wij hebben een fantastische skitour met gids gedaan in het gebied Super Dolomiti vertrekkend vanuit Val Gardena. De reis hebben we geboekt vanuit Nederland via een reisbureau. Vervolgens hebben we in verschillende hutten geslapen en diverse trips gemaakt. De gids laat je de beste plekjes zien van het gebied. De ultieme wintersport als je van veel skiën houd en sportief bent ingesteld. Onze conclusie was dat de Dolomieten erg ondergewaardeerd is door de Nederlanders (vandaar dat je ze niet vaak tegenkomt op de piste).

  • gtjhoof
    gtjhoof 18 augustus 2006 · 17:41

    De pistes variëren van erg makkelijk tot vrij pittig (de Weltcupafdaling in S. Christina). De Seiseralm is vanuit Ortisei met een gondelbaan te bereiken. Dit almgebied is een hoogvlakte op ongeveer 2000 m, waar goede langlaufmogelijkheden zijn. Doordat het gebied aan de zuidkant van de Alpen ligt, schijnt de zon er overvloedig. Het risico van te weinig sneeuw wordt teniet gedaan door het grote aantal sneeuwkanonnen. De pistes zijn bijna altijd perfect geprepareerd. (veel beter dan in veel Franse ski-gebieden).

  • M.Verhaegh
    M.Verhaegh 18 augustus 2006 · 15:31

    Na een jaar of tien in Oostenrijk geweest te zijn, gaan wij sinds een jaar of 4 naar Val Gardena. Vooral de prijs -kwaliteitverhouding is zeer goed. Het gebied is enorm uitgestrekt; je hoeft geen dag op dezelfde piste te skien. Probeer ook eens de Sella Ronda te skien; GEWELDIG!!! Kortom, rijd eens wat verder dan Oostenrijk!

  • Marco
    Marco 18 augustus 2006 · 15:28

    Was voor het eerst in italie,is zeer goed bevallen. Zat in ortisei. Mooie pistes,veel zon en goed eten zowel op de berg als in het hotel. Apres ski bij seceda lift was elke dag gezellig. Ga er zeker weer naar toe.

>