BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Vallnord

Reviews Vallnord

87% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3692 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, geen vlakke stukken en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Beperkte off-piste, minder kindvriendelijk en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Vallnord?


Beoordelingen van gebruikers

  • Anma
    Anma 5 april 2020 · 22:20

    Een ontzettend rustig skigebied zowel in Pal als in Arinsal. Wij hebben nooit in de rij hoeven staan voor een lift. Op veel plaatsen zijn de pistes breed en er is ruimte genoeg voor iedereen. Ik ben geen een keer onderste boven geskied. De sneeuwkwaliteit was hartstikke goed. Tijdens ons verblijf was het weer iets minder. Derde week januari 2020. Vooral het middengedeelte van Arinsal is voor beginners makkelijk te skiën. Hier heb je de blauwe pistes Les Fonts of de Port Vell. De gevorderde skiër zal in Arinsal liever bovenin skiën op Tub Estadi waar je vaak alleen zult zijn. Korte stukje maar wel steil. Tip, neem niet de sleeplift bij El Coll maar neem de stoeltjeslift bij Port Negre. De sleeplift El Coll schudt de longen uit je lijf en je krijgt er een whiplash bij. Beginners kunnen beter Comallemple in Arinsal overslaan. Deze afdeling is steil en smal en veel beginners hadden hier erg veel moeite mee. Het staat als blauw op de kaart maar was tijdens ons verblijf meerdere keren rood gekleurd. Vanuit Arinsal kun je ook de skibus nemen naar La Massana. Check de tijden goed. In La Massana ga je met de gondel omhoog naar het skigebied van Pal. De rit van de skibus voelt als een lange weg door een dorp, geen smalle haarspeldbochten. Pal is uitgebreider, meer keuze in routes en ook in moeilijkheid. Links op de kaart daar zijn de klasjes. Maar ook de eetgelegenheden en terrasjes. Het is er wat drukker voor Andorrese begrippen en rechts is het ontzettend rustig. Persoonlijk vond ik Pal leuker, al hadden de skiliften wel iets sneller gemogen. Maar je kunt niet alles hebben. Mijn favoriet piste, de blauwe Seturia, kort maar heel veel snelheid en heel, heel breed en vaak helemaal alleen.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • G11ling
    G11ling 29 december 2019 · 19:15

    De eerste kerstweek zijn we helemaal.naar Andorra gereden om Vallnord te ontdekken. We verbleven in Arinsal, naastde lift Josep Serra die je rechtstreeks het Arinsal-deel in bracht. Helemaal bovenaan kan je met een gondel naar het (grotere) deel van Pal. Omdat de wind erg hard was, hebben we deze verbinding de eerste 2 dagen niet gebruikem en namen we de auto naar Pal. Tip: ga bij de T-splitsing bovenaan de weg naar Pal naar rechts, je kan daar parkeren, recht inder de lift El Cubil. Het is nergens druk, en het personeel is overal erg vriendelijk. Met Engels kom je een heel eind. Fijne pistes: El Besurt II (blauw) Corpalanca (rood) Tub del coll (zwart, ongeprepareerd!) Het crêpes-hutje (crêpes and go) helemaal links in het gebied (daar waar de gondel uit la Massana aankomt) heeft prima crêpes waar we dagelijks even pauzeerden. De oversteek tussen Arinsal en Pal kost stiekem beat wat tijd, met de auto was sneller, de 2 delen zijn ook erg verschillend. Arinsal heeft meer een hooggebergte-karakter, Pal heeft meer pistes tussen de bomen. Let op! Sinds december 2019, valt Arcalis-Ordino NIET meer onder de Vallnord-pas! Wij hebben de route over Parijs genomen, dat was ook het enige knelpunt. Terugreis naar Belgisch Limburg hebben we in 14u gedaan.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast583
    Gast583 21 mei 2019 · 19:59

    In maart 2019 voor de 6e keer naar Andorra. Dit keer in Vall Nord 2e keer. Hotels liggen meestal aan de piste en zijn betaalbaar. Ondanks het warme weer onbegrijpelijk hoe de piste goed waren. Je kunt ook kiezen voor een Andorra super skikaart voor beide gebieden. Prijzen zijn wel gestegen op de pistes.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast432
    Gast432 28 december 2016 · 12:25

    prijs-kwaliteit een topper. zeer leuk voor de kleintjes omdat in arinsal alles op dezelfde flank ligt. Pal is over het algemeen leuker omdat er meer variatie is. de prijs voor een drankje in de café's sterk kan verschillen in het dorp. op de pistes democratisch. keren in 2017 voor de 3e keer terug naar daar. de kinderen kennen het gebied nu als hun broekzak en kijken er naar uit. over het algemeen veel britten op de pistes. zijn gedisciplineerd en helpen iedereen die ten val komt.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 15 december 2008 · 16:27

    Wij gaan in februari voor de 2de maal naar Andorra. Vorig jaar zijn wij in Arinsal geweest en dit jaar gaan we naar Pal. Het gebied is uitstekend voor beginners maar ook gevorderden kunnen hier goed terecht. Het voordeel van Andorra is dat de wachttijden bij de lift minimaal zijn en de pistes zijn niet overvol. Het eten op de pistes is ook goed betaalbaar evenals de drankjes. Wil je met je gezin een betaalbare wintersportvakantie dan is Andorra zeker een aanrader. Wij boeken ons hotel altijd zonder vlucht. De vliegreis boeken wij zelf via Ryan Air die op Girona vliegt. In Girona staat dan een huurauto klaar zodat wij op eigen gelegenheid naar Andorra kunnen rijden.

  • Bibi
    Bibi 18 oktober 2007 · 14:52

    Wij gaan reeds voor de 7 keer naar Andorra. Het skigebied Vallnord hebben we nog steeds niet volledig gedaan, maar misschien dit jaar. Het skigebied arinsal is ideaal met jonge kinderen, zij kunnen niet verloren ski?en wanen zich groot omdat ze alleen kunnen en eens mogen ski?of boarden. In de skiwinkel op de piste kennen ze ons al na het 2de seizoen en zo voel je je echt een beetje thuis. Ook de skimonitoren zijn meestal dezelfde. Echt een aanrader, want elk jaar verandert er wel iets op de pistes zodat het nooit helemaal hetzelfde is. Tot met nieuwjaar.

  • eveline
    eveline 16 januari 2007 · 19:02

    mijn positieve ervaring is dat je altijd op het zelfde punt uitkomt mijn negatieve ervaring is dat er met pasen niet zo'n goede sneeuw lag maar daar kan niemand iets aan doen... de halfpipe is cool!

  • Louis Herber
    Louis Herber 31 december 2006 · 14:58

    Zeer goed gebied. Altijd mooi weer, vriendelijke medewerkers (een woordje spaans kennen is af en toe wel makkelijk). Ook qua techniek en liften loopt andorra goed mee. het is er vaak niet druk, op enkele dagen na. Dagjesmensen uit frankrijk en spanje komen dan met bussen aan. Nooit lange wachtttijden voor de liften. Eten op de piste is goed,echter meestal in minder gezellige hutjes als in bv. oostenrijk. Apres-ski is zeer goed mogelijk wanneer je in een toeristisch dorp verblijft. Wij gaan dit jaar voor de derde maal naar andorra, en mits de wat lange reis goed verloopt, weet ik zeker dat het weer een top ski-ervaring zal worden!

  • miwibi
    miwibi 18 augustus 2006 · 17:40

    Twee afzonderlijke gebieden door een gondel met elkaar verbonden Pal zeer bosrijk en uitgesttrekt met zwarte rode blauwe en zelfs groene pistes die op schaatsbanen lijken. Arinsal is kleiner, erg kaal en heeft meer weg van een gletscher maar beslist niet minder leuk. Een gezellige en erg familiere wintersportplaats waar je vaak na enkele jaren weer de zelfde personen tegenkomt er zijn zeker in andorra betere plaatsen voor wat het skiegebied betreft maar daar kun je ook vanuit pal-arinsal makkelijk een dagje naar toe als je er eenmaal geweest bent zul je er zeker nog terug komen.

>