BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Le Grand Domaine

Reviews Le Grand Domaine

Reviews Le Grand Domaine

83% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.4 op basis van 3754 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, kindvriendelijk en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, veel vlakke stukken, weinig après-ski en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Le Grand Domaine?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast638
    Gast638 27 oktober 2018 · 13:00

    In de carnavalsweek 2018 in Valmorel geweest. Zeer fijn familie gebied met grote variëteit aan pistes. Zelfs in hoogseizoen vrij rustig en amper wachttijden voor de liften. Prima ESF ski school voor onze dochter van 6, wel enkel franstalig. Valmorel is een gezellig dorp met authentieke sfeer.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast500
    Gast500 23 januari 2018 · 13:03

    Heel mooi gebied voor de beginnende en ook gevorderde skier! Alles sluit mooi op elkaar aan en je kan er makkelijk een week lang skien zonder dat het gaat vervelen..

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast187
    Gast187 1 maart 2017 · 09:21

    Skiliften verouderd sommige hekjes zelfs lam! Skiklassen erg vol, geen lessen meer te regelen als je op de zondag aankomt. Dus zoek het maar uit ! uiteindelijk om 17.15 prive leraar kunnen vinden voor 1x van de hele week. Spreken aleen maar Frans. Doen geen enkele moeite om je te begrijpen. Mensen zowel op de piste bij de liften als in het restaurant niet behulpzaam en niet vriendelijk.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast187
    Gast187 1 maart 2017 · 09:15

    Leuk gebied niet al te groot. Helaas verouderde liften waarbij ik de pech heb gehad dat het hekje bij de stoeltjes lift lam was en vanzelf zelf open ging met alle gevolgen van dien? Heb een flinke enkel blessure aan over gehouden waardoor ik niet meer kon skieen. Lift personeel "erg" onvriendelijk en niet behulpzaam geen contact naar mede collega dat er iemand aankomt die geblesseerd is. Triest!!! Andere dag zelfde euvel maar deze persoon moest worden afgevoerd??

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • ThomJ
    ThomJ 23 februari 2016 · 21:30

    Dit gebied was leuk om een week te ontdekken, maar daar houdt het wat mij betreft bij op. Verbindingsliften worden wel erg snel gesloten, en dan stelt saint francois longchamp helaas niet veel meer voor. Het gebied bij Valmorel is daarentegen wel een stuk leuker, met een paar verassende en uitdagende pistes bovenin het gebied. In Valmorel zijn er ook modernere liften en betere accommodaties, waar Saint francois longchamp toch wat goedkoper is qua liften, accommodaties, restaurants en voorzieningen. Voor de mensen met kinderen raad ik het nemen van les af. Ik heb zelf enkel hele grote skiklasjes gezien. Ook heb ik van mensen die les hadden gehoord dat skileraren geen engels spreken. Studievrienden moesten hier aan hun 8 jarige nederlandse skiklasgenoten uitleggen wat de skileraar bedoelde, en ik vind dat dat niet hoort. Off piste zitten er wat leuke stukken, alleen ben je wel afhankelijk van de recente sneeuwval. Saint Francois Longchamp ligt in een kom, waardoor alles 1 helling vormt en er dus veel mensen voor off piste kiezen. Overigens heb ik hier zowel geskied als gesnowboard. Voor skiën zijn de groene pistes op zich wel te doen, maar voor snowboarders zijn sommige stukken echt niet leuk. Voor iedereen die via de Riondet sleeplift terug wil van Valmorel naar Saint francois, ook als skiër moet je hier minuten prikken. Tot slot vond ik het gebied echt heel duur. Restaurants en accomodaties durfden echt veel geld te vragen voor behoorlijk lage kwaliteit. Op de piste begonnen gerechten pas vanaf 20 euro en ook in het dal moesten wij selectief zijn in onze restaurantkeuze om nog enigszins betaalbaar te eten. Voor de week die ik er ben geweest was het wel leuk, maar aangezien de prijzen hoog waren en er voor mij toch veel minpunten aan dit gebied hangen, zou ik het zelf niet aanraden. Voor beginnende skiërs zijn de pistes daarentegen wel erg geschikt. Er waren in het gebied dan ook erg veel beginnende wintersporters toen ik er was. Wel zou ik gezinnen met kinderen aanraden niet de Franse skiles te nemen.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast792
    Gast792 2 februari 2015 · 20:06

    Net 2 dagen terug van een week skiën in Saint-François-Longchamp. Voor het eerst in dit gebied geweest en het is erg goed bevallen! Hele vriendelijke mensen in de appartementen en restaurants. Skiën tot in je appartement, al zal ik een ieder die erheen gaat aanraden om een appartement te boeken in de wijk 1650m. Dit is het hart van het dorp en vanaf hier kun je het makkelijkst alle evenementen bijwonen. Ondanks dat we redelijk goed konden skiën hebben we nog een week les gevolgd via de ESF en dit is super goed bevallen! Kleine groep (buiten vakantie) veel afwisseling (pistes en off piste) en veel geleerd. Volgende keer weer Saint-Francois-Longchamp!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast193
    Gast193 30 maart 2013 · 11:28

    leuk gebied voor families, skilessen voor kids wat minder teveel kids in een groep. Toch een leuke wintersport gehad! Voor de gevorderde skier is er genoeg te doen bij poeder

    Met familie Skiër
  • Gast999
    Gast999 6 januari 2013 · 14:25

    Vamorel zelf is een prachtig en gezellig dorp. Doet een beetje "gemaakt", sprookjesachtig aan. Sfeer vonden wij super. Ons appartement was nogal gedateerd en dat is erg jammer voor de hoge huurprijs (800 euro). Goed opletten dus bij reserveren via het internet. (we hadden wel een vaatwasser maar die was van 1979). Dorp is helemaal ingericht op de skier. Prima pistes tot aan de voordeur. Pistes werden goed geprepareerd. Liftvoorzieningen zijn ook gewoon goed op een enkele wat oudere stoeltjeslift na. Overweeg je naar Valmorel te gaan, informeer dan eens bij Frits Enschede, een Nederlander die daar al jaren woont. Een prima gastheer die service hoog in zijn vaandel heeft staan. Valmorel is echt "la belle"

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Jasper
    Jasper 27 februari 2012 · 19:37

    Afgelopen week (voorjaarsvakantie) met 3 kids (9,7,4)in gebied geweest. Wij zaten in plaatsje Doucy (vrijwel geen Nederlanders hier, alleen Fransen) vanwaar je met 1 stoeltjeslift en vervolgens 2 sleeplliftjes in het Grand Domain zit. Goed voor kinderen, maar liften zijn verouderd, zeker de sleepliften met ijzerenstang (die niet continue rondgaan)geven bij het starten een enorme ruk waardoor je samen met een klein kind (4 jaar, kon nog niet alleen) niet echt lekker samen naar boven komt (vaak gevallen bij begin, terwijl toch zeer ervaren skier ben, kind durfde niet meer mee op een gegeven moment). Les voor kinderen was terplekke niet meer te boeken (alles vol), hadden we blijkbaar moeten reserveren. Skigebied is mooi en best afwisselend, pistes niet allemaal goed onderhouden (niet allemaal elke nacht geprepareerd)

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Annie
    Annie 20 februari 2012 · 11:12

    PRIMA ! Gemoedelijk, behulpzame mensen aan de liften. Prima ski huur. ( ruilen als het nodig is, kosteloos) Goede appartementen. Veel gezellige (familie-avonden) die door het dorp worden geregeld. Gratis chocomelk en gluhwein ! Fantastisch vuurwerk en leuke ski- snowboard shows. Wij komen eraan ..........

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Mieke
    Mieke 30 januari 2012 · 17:05

    Wij zijn een weekje terug van Valmorel. Ik ben een beginnend skiër, mijn partner heeft meer ervaring. We vonden voor ons beide dat de pistes heel goed aangepast zijn naar beide niveaus. Misschien iets minder voor de beginners maar uitstekend voor de gemiddelde skiër. Daarbij verbleven we in het nieuwe resort van Club Med, uniek gelegen op de pistes. De skilessen worden uitstekend gegeven door professionele ESF monitoren, die heel veel geduld hebben en heel behulpzaam zijn. Het dorpje zelf is ook een aanrader, niet groot maar best gezellig. Het Club Med resort ligt volledig bovenaan maar de gratis bus brengt je overal heen. Wij zijn heel tevreden over het skigebied en zeker over ons Club Med verblijf, toch wel een aanrader, geen gesleur met skies enz alles wordt voor jou georganiseerd ! Gewoon top !

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Leon
    Leon 26 januari 2012 · 18:13

    @matthijs heb ook een jaar in Valmorel gezeten. Ben het wel met je eens dat valmorel meer een dorpsgevoel geeft, Maar ik vind niet dat die paar hogere gebouwen het gelijk ongezellig maken in st Francois. Voordeel in st Francois is is dat je langer in de zon skiet, voordeel van Valmorel is dat je een dorpje hebt waar je sneller even naartoe gaat dan in st Francois. Al is dat natuurlijk maar net wat je zoekt op wintersport..

  • Ivo
    Ivo 17 januari 2012 · 20:32

    Prima gebied voor zowel een korte als langere vakantie. Veel brede vlakke piste's voor de beginner om te spelen, en de gevorderde om lekker aan de techniek te werken. Paar leuke zwarte piste's, maar het accent ligt op blauw/rood. Je staat zo buiten de piste's maar let op, veel gevaarlijke "crevasses" waar je bij veel sneeuw goed op moet passen. Prijsniveau is gemiddeld, en mijn dorp naar keuze zou toch Valmorel zijn, met meer sfeer door de bomen en de vriendelijkere opbouw. Op het forum staat mijn verslag van 14 januari!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • DM
    DM 13 januari 2012 · 17:22

    Afgelopen kerstvakantie voor het eerst in Valmorel geweest. Valmorel is een gezellig dorpje dat helemaal voor de wintersport ontworpen is. Het bestaat uit één winkelstraat met daaromheen voornamelijk appartementen gebouwen. Het dorpje doet een beetje 'Efteling' aan, maar dat maakt het ook wel weer gezellig. De pistes zijn veelal blauw en prima te doen voor de beginnende skiër. Ook veel rode pistes zijn prima te doen. Toen wij er waren, waren de meeste moeilijke rode en zwarte pistes dicht door de hevige sneeuwval. Ook zijn dit er niet zo heel veel zwarte pistes. Vandaar denk ik dat het gebied wat minder geschikt is voor diegenen die grote uitdagingen zoeken. Niet alle liften zijn even snel en de pistes waren ook niet altijd helemaal top geprepareerd. Maar al met al voldoende. Wel zijn de meeste pistes heerlijk breed en is het er zelfs in één van de drukste weken niet heel erg druk. Samen met de prachtige vergezichten maakt dit een hoop goed! Het is een aanrader om je auto in één van de overdekte parkeergarages neer te zetten (zeker als er sneeuw voorspeld wordt) Dit kost wel wat extra's maar het scheelt veel uitgraafwerk aan het einde van de week. De niet overdekte parkeerplaatsen worden namelijk slecht of niet sneeuwvrij gemaakt.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Matthijs
    Matthijs 7 januari 2012 · 17:07

    @kempen @leon; leon jij zit duidelijk in st. Francois want wanneer je in Valmorel had gezeten had je direct gezegt dat Valmorel veruit een veel gezelliger dorp is. Valmorel heeft geen 1 betonnen flatgebouw waar St. Francois er zeker 3 of 4 is. wanneer je naar Le Grand Domaine wilt gaan is het zeker een aanrader Valmorel te kiezen. alle huisje zijn op dezelfde manier gebouwd met hout en leistenen op het dak. verder is het loopvriendelijk, en laat je de auto eigenlijk de hele vakantie staan in Valmorel!! verder zijn de pistes geweldig in beide St. Francois als Valmorel alleen heeft Valmorel wat meer uitdaging, St. Francois heeft dan weer wel de Lauziere wat (meestal) een geweldige afdaling is. Valmorel heeft de Lanchette, Mottet en de Gollet wat allemaal zeer uitdagende pistes zijn!! Je moet toch zelf kiezen welk dorp je uitkiest maar mijn aanrader is de Valmorel, waar nu ook een Club Med is met 5 sterren ?!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Matthijs
    Matthijs 7 januari 2012 · 10:10

    @kempen @leon; leon jij zit duidelijk in st. Francois want wanneer je in Valmorel had gezeten had je direct gezegt dat Valmorel veruit een veel gezelliger dorp is. Valmorel heeft geen 1 betonnen flatgebouw waar St. Francois er zeker 3 of 4 is. wanneer je naar Le Grand Domaine wilt gaan is het zeker een aanrader Valmorel te kiezen. alle huisje zijn op dezelfde manier gebouwd met hout en leistenen op het dak. verder is het loopvriendelijk, en laat je de auto eigenlijk de hele vakantie staan in Valmorel!! verder zijn de pistes geweldig in beide St. Francois als Valmorel alleen heeft Valmorel wat meer uitdaging, St. Francois heeft dan weer wel de Lauziere wat (meestal) een geweldige afdaling is. Valmorel heeft de Lanchette, Mottet en de Gollet wat allemaal zeer uitdagende pistes zijn!! Je moet toch zelf kiezen welk dorp je uitkiest maar mijn aanrader is de Valmorel, waar nu ook een Club Med is met 5 sterren ?!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Piet
    Piet 4 januari 2012 · 10:15

    Geen rijen voor de lift, hooguit een paar minuten bij de opening in de ochtend of als de skischool begint. Je kunt dus altijd lekker doorskieen. Eigenlijk alle oude liften zin vervangen door nieuwe snelle liften. Ook de pistes van en naar valmorel of naar St. Franscois, maar net aan welke kant je zit, zijn prachtig. Veel groene en blauwe pistes, waarvan een groot gedeelte Oostenrijks rood is op de meeste stukken. Je kunt vaak kiezen tussen een makkelijke en een wat moeilijkere route.

    Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Leon
    Leon 1 januari 2012 · 12:08

    @Kempen valmorel is meer een dorp, alles ligt wat dichter bij elkaar. St. François ligt iets meer verspreid, maar daar zit je langer in de zon. Beide dorpen hebben niet echt veel betonnen hoogbouw, maar kleinere appartement gebouwen met meestal maar 4 of 5 verdiepingen.

    4 tot 6 jaar ervaring
  • eric
    eric 9 december 2011 · 22:58

    na 15x oostenrijk een keer naar valmoral zeer goed bevallen, geen wachttijden en drukte op de piste. het dorpje keileuk en gezellig. piste voor alle niveau's. winter 2012 2x frankrijk geboekt.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Leon
    Leon 13 november 2011 · 20:22

    Mooi gebied, of je nou in Valmorel of Saint-Francois zit er is voor ieder wat wils: beginners hebben aan een van de twee delen genoeg, wil je meer dan ga je naar de zwarte pistes van Valmorel of naar de col de la madeleine in Saint Francois. Beide dorpen liggen mooi en bieden veel skiplezier voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Lennart
    Lennart 10 februari 2011 · 15:18

    in de week van januari/februari 2011 naar longchamp geweest. Dit is mijn vierde keer wintersport, en ik moet toch zeggen dat dit geen gebied is voor echte beginners zoals de beschrijving van het gebied aangeeft, en dat is vooral het geval als de pistes een beetje ijzig beginnen te worden. Ik kan nu toch wel redelijk skieen, en heb al een aantal verschillende gebieden geskiied, maar dit gebied slaat echt alles als het om kleuraanduiding van de pistes gaat!! Groen is op sommige stukken qua steilheid tegen rood aan, en op sommige blauwe pistes sta je weer stil!! Nou zijn de meeste pistes wel net 3 baans snelwegen dus gewoon van links naar rechts dan komt alles goed. Maar een beginners gebied zoals de beschrijving weergeeft is het zeker niet!!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Martine
    Martine 2 januari 2011 · 20:55

    In de week van oud & nieuw 2010/2011 heerlijk geskied in Valmorel la Belle! Wij waren met vier volwassenen en skien allemaal op verschillend niveau, van beginner tot expert. Alle vier gelesd bij de skischool ESF en allemaal zeer tevreden over de leraren, die allen goed Engels spreken. Fijn dat er aparte groepen voor volwassenen en kinderen zijn, zeker als beginner is dat prettig! Een aantal skiliften aan de kant van Valmorel zijn verouderd (en dus traag), maar dat heeft ook wel wat leuks. De wachttijd bij de liften was zelfs in deze week maximaal 10 minuten. Het leuke van Valmorel is de kleinschalige opzet van het dorp, gecombineerd met veel en lange pistes. Wij vonden het een topplek!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 augustus 2010 · 18:58

    Wat ik in mijn onderstaande uitgebreide review heb vergeten te vertellen, is dat er zo goed als g? wachttijden zijn bij de stoeltjesliften. Hoogstens een paar minuutjes als de liften opengaan en na de lunch, maar daarna meteen weer lekker doorstroming. Ook dit hebben de Fransen toch goed geregeld!

  • Anoniem
    Anoniem 11 augustus 2010 · 18:14

    Januari 2009 in dit skigebied geweest. Groot skigebied met een goede prijs kwaliteitsverhouding. Wel goed opletten dat je in dit skigebied bij een betrouwbare reisorganisatie boekt! Veel appartementen in dit skigebied bevinden zich direct onderaan de Pisten en de Stoeltjesliften. Het hele skigebied kent slechts ? Gondelbaan en die is in Valmorel. Wij zaten betraden het skigebied vanuit Saint Francois Longchamp, bij Le Hameau, waar veel aanbod is aan groene en blauwe pistes. Wel opgevallen is dat sommige blauwe pistes bepaalde 'rode' verschijnselen hebben. Daarbij viel mij het op dat naaste de vele brede pistes er ook rare smalle pistes voor beginners waren. Niet echt veilig... Wel een super groot pluspunt aan dit skigebied is dat erg ?haupt veel pistes zijn, waarvan 99% goed is geprepareerd! 's Avonds, 's nachts en 's ochtends vroeg is men daar heel druk bezig om alle Pistes er netjes bij te laten liggen; met een goed resultaat! Ook een pluspunt is dat het skigebied groot genoeg is, om behoorlijk toertochten te kunnen maken. Wel opletten is dat men op tijd naar zijn of haar verblijfplaats (Valmorel of Saint Francois Longchamp) plaats gaat, omdat de liften vanaf 17:00 gesloten zijn. Er is nl. geen busverbinding tussen beide plaatsen en dan zou je met een heel groot probleem zitten. Maar goed, een beetje oplettende ski?of snowboarder houd daar wel rekening mee. Zoals gelukkig ook wij. De klachten dat er veel langzame liften in dit gebied zich bevinden is nu niet meer van toepassing. Veel van die langzame liften zijn de laatste jaren vervangen. De laatste lange en trage stoeltjeslift (Lune Bleue) in Saint Francois Longchamp hebben we nog wel meegemaakt, maar sinds de Winter van 2010 is daar nu een splinternieuwe snelle stoeltjeslift voor in de plaats gekomen. Wel een nadeel aan dit skigebied is dat al bij een beetje slecht weer direct de verbinding met Valmorel wordt stilgelegd. Daardoor is ineens meer dan de helft van het skigebied weggevallen en kan je ook niet meer op de Col de la Madeleine komen. Hierdoor worden de mogelijkheden wel erg ingeperkt, maar gelukkig heeft Saint Francois Longchamp wel genoeg Pistes te bieden, waardoor het niet meteen saai hoeft te zijn. De verbinding met Valmorel is overigens een nieuwe en snelle stoeltjeslift. Verder vond ik het jammer dat hier niet 's avonds geskied kan worden. De skiliften zijn gewoon alleen open tijdens werktijden (09:00 - 17:00) en dat vind ik wel jammer. Persoonlijk had ik het leuk gevonden dat de liften ook 's avonds wel eens open gingen. Tevergeefs... Wel waren veruit de meeste liftbedienden vriendelijk, op een enkele chagrijn na. Vooral opviel is juist dat de vrouwelijke liftbediendes het aardigst waren. Nog een klein nadeeltje van het skigebied is zeker dat het 's ochtends erg lang duurt voordat de zon op de pistes komt te staan. Maar ? de zon er dan is, blijft hij er de hele dag tot zonsondergang. Omdat we toch min of meer beginners zijn, hebben we skilessen genomen, en die zijn in dit gebied heel goed bevallen. Zeer aardige skileraren die goed Engels spreken en je het 'vak' ski?goed aanleren. De skischool is een echte aanrader! De skipas van het skigebied wordt in de meeste gevallen samen de accommodatie aangeboden en is daardoor erg goedkoop. Het skigebied is uiterst goed geschikt voor beginners en gevorderden, de mogelijkheden zijn grandioos. Experts kunnen vooral in Valmorel terecht, maar zullen wat sneller uitgekeken zijn. Al met al is dit skigebied, zeker dankzij de scherpe prijzen, een grote aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 29 januari 2010 · 10:23

    Voor de vierde keer in St.Francois Longchamp geweest. Daarvoor twee keer in Valmorel. Wederom geweldige vakantie. Veel sneeuw, skien van en tot appartement, geen wachttijden bij de liften en niet druk op de pistes. Voor elk wat wils. Mooie (breede) blauwe pistes voor beginners en uitdagende rode en zwarte voor gevorderden. Zeker als je het hele gebied neemt ( dus ook het dorp Valmorel ). Appartement prima, niet al te groot als je er met meerderen in zit, maar voor ons twee prima.

  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2010 · 20:16

    Een aanrader voor beginners: Het was mijn tweede wintersport en de eerste voor mijn vriend. Het skigebied is ideaal voor ons. Veel blauwe en groene pistes, maar ook hier zat veel vari?it in: een wat moeilijkere blauwe en een uitdagend stuk op de groene piste. De eerste dag hebben we een priveles genomen (niet veel duurder dan een groepsles (per dag), zeker een aanrader), wat heel goed is bevallen, bedankt Amandine. Ook de skiles voor kinderen zag er heel goed en leuk georganiseerd uit. In St. Francois waren de pistes breed en overzichtelijk en de verschillende pistes waren ook goed met elkaar verbonden. Valmorel heeft een afwisselendere "scenery". Ook hier veel brede pistes. Het skigebied wordt goed geprepareerd. Alleen na een sneeuwbui waren er de volgende dag wat meer boekels op de piste te vinden. Het was opvallend hoe rustig het soms op de piste was, dit was heerlijk ski?zonder opgejaagd gevoel. Al met al een geslaagde vakantie voor een goede prijs.

  • Anoniem
    Anoniem 8 april 2009 · 14:57

    Afgelopen weekend naar St Francois Longschamp geweest. Inderdaad op het eind van het seizoen, dit voor het eerst geprobeerd.was in principe al wel wat te warm. Maar toch hebben we heerlijk geskied. Gebied: redelijk groot gebied, alhoewel wij als redelijke skiers wel met 3 dagen alles zon beetje gedaan hebben.. wel veel leuke pistes, lekker afwisselend. veel mooie blauwe snelle pistes! mooie ver gezichten, weinig leuke tentjes op de pistes en toch wel een paar te trage liften. Al met al, want dit is toch een beetje een budget bestemming, is het ons goed bevallen. Kan je nou niet zo heel goed skien? Dan is dit een absolute aanrader! niet te druk, makkelijke pistes en echt het gevoel dat je op wintersport bent!

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2009 · 13:11

    Gisteren teruggekomen van een 10 daagse skivakantie in St. Francois Longchamps. Het gehele gebied is me erg goed bevallen, al zijn de rode en zwarte pistes met name bij Valmorel gelegen. Verder is het gebied leuk afwisselend en zijn de pistes goed geprepareerd. Door verse sneeuw en daarna veel zon hebben wij er de afgelopen week een prima skivakantie gehad. Aanrader

  • Anoniem
    Anoniem 11 maart 2008 · 12:22

    Eind januari met Sportura in Saint Francois geweest. We zaten direct aan de lift, wat ideaal is. Als semi-gevorderd snowboarder heb ik het hier prima naar mijn zin gehad. Aan de kant van St. Francois zijn veel mooie brede blauwe pistes die afgewisseld kunnen worden met hier en daar pistes met paadjes. Verder is er voldoende rood en zwart voor de gevorderden. Ik kan me wel voorstellen dat wanneer je een crack bent met een voorliefde voor zwart, dat je dan misschien na een paar dagen uitgekeken bent. Maar voor de liefhebbers van carven is er veel moois! De kant van Valmorel heeft ook veel te bieden, mooie blauwe en rode afdalingen en paadjes door het bos (misschien vooral leuk voor skiers). Verder was het liftpersoneel vriendelijk en altijd behulpzaam en druk bezig, en het viel me op hoe goed de pistes werden geprepareerd. Er lag op zich genoeg sneeuw maar het was af en toe warm met als gevolg dat er veel smelt was. Met behulp van sneeuwkanonnen en pistebullies wisten ze er toch iedere ochtend weer iets moois van te maken. Toen er ook nog eens een laag van 30 cm verse sneeuw viel, werd ook duidelijk dat je hier heel goed off-piste kunt skieen en boarden. Verder vielen de prijzen in het dorp mee, maar mijdt de weinige en dus veel te dure tenten op de piste. Qua uitgaan is er niet veel te doen, wij zaten boven de Yeti die nogal klein is en de muziekkeuze nogal Nederlands en beperkt. Dansen tot 3 uur \'s nachts zat er dan ook niet in.

  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2008 · 14:10

    In de eerste week van maart een week met Sportura naar Saint Francois geweest. We zaten vlakbij de lift. Het gebied leent zich makkelijk voor dagtochtjes. De pistes waren vrijwel leeg en bij de liften hoefden we nauwelijks te wachten. De liften waren \'op zijn frans\' langzaam en dat maakt dat je in verhouding als gevorderde skie?meer in de lift zit dan skiet. Naar Valmorel kan je ook tussen de bomen ski?en het dorpje valmorel heeft wat meer weg van een echt wintersportdorp, met wat gezellige eetgelegenheden. Op de piste hoef je niet te proberen om wat te eten. De prijzen zijn absurd, met 5 euro voor een espresso en het personeel is ronduit onbeschofd. Over Sportura waren wij bijzonder te spreken. De reisleiding ter plekke zorgden dat alles soepel verliep.

  • Femke van de Meeberg
    Femke van de Meeberg 30 december 2007 · 15:14

    Skipas SFL (dus zonder Valmorel) is E. 122,=. Niet duur dus. Veel variatie in pistes. Van relaxed afdalen op de Col de Madeleine (Route du Tour) tot uitdagende zwarte pistes. Brede en smalle pistes. Vaak met een kleine omweg is het lastige begin van de afdalingen goed te doen. Door de breedte van de pisten zijn ook de blauwe pistes goed te doen voor beginners. Goede off-pistemogelijkheden. Rond 1650 zijn de meeste mogelijkheden met goede sneeuwkwaliteit. Bij 1450 de minste (sneeuwkwaliteit was daar ook niet goed). Bij de lift geen wachttijden. Wel even spits net na opening liften en na de lunch. Pistes niet al te druk. Soms zelfs rustig. Wij hebben een supervakantie gehad (Kerst 2007).

  • Dennis
    Dennis 15 december 2007 · 16:37

    Afgelopen februari(2007) geweest,een chalet gehad in Saint Francois Longchamp, toen we aan kwamen de schrik van: geen sneeuw. Dat was binnen een dag opgelost 1 meter erbij en klaar, was wel de eerste serieuze sneeuw van het seizoen mazzeltje voor ons. Aan het eind van de week mocht er wel weer wat bij komen. Leuk gebied en overzichtelijk. Alleen op de bekende tijdstippen moet je heel even wachten als je de eerste lift neemt(hoogseizoen). Wel af en toe liftuitval gehad, waarschijlijk voor onderhoud. Voor snowboarders is het af en toe lastig dat bij sommige afdalingen, je van te voren moet weten waar iedereen heen wil anders haal je de aansluitende piste niet, dus dan moet je lopen of een lift naar boven pakken en weer proberen. Aan de kant van Francois Longchamp zitten de mooiere pistes, maar de dorpjes aan de andere kant kant van het gebied schijnen leuker te zijn. Wij gaan voor de sport en niet voor de dorpjes.

  • Harry
    Harry 9 december 2007 · 15:47

    Prima skigebied er is voor elk wat wils, je kunt alle kanten op ook voor de gevorderde skieer zijn er voldoende uitdagingen te vinden. de omgeving is goed en de piste condities zijn uitstekend ook als er wat minder sneeuw is zoals de afgelopen jaarwisselling(2006-2007) is er nog redelijk te skieen, de prijs kwaliteits verhouding is t.o.v. b.v. Oostenrijk uitstekend. De mensen zijn over het algemeen vriendelijk al moet je de gezelligheid voor een deel vooral zelf maken. Onze ervaringen zijn goed daarom gaan we dit seizoen weer en nu met een groter gezelschap(28 pers.) waarvan een groot deel niet kan skieen. De lessen zijn goed en de instructeurs van goede kwaliteit ook voor beginnende skieers.

  • Bas
    Bas 13 januari 2007 · 15:41

    Fijn gebied, afgelopen week ook redelijk goede sneeuw gehad. de pistes bij Francois zijn wat vlak, bij Valmorel wat stijler. we hebben heerlijk kunnen boarden, erg rustig, en bijna niet hoeven wachten bij de liften. al met al ben ik positief.

  • Arnold
    Arnold 11 januari 2007 · 05:32

    het gebied lijkt me prachtig,alleen toen wij er met kerst waren was het bedroevend slecht skien met 3 pistes open met of ijs ,steen gras of takken,erg jammer wel super acc rpdp skihok uit en je staat vlak bij de lift.ga zeker terug met hoop op beter condities

  • Arnold
    Arnold 11 januari 2007 · 05:32

    het gebied lijkt me prachtig,alleen toen wij er met kerst waren was het bedroevend slecht skien met 3 pistes open met of ijs ,steen gras of takken,erg jammer wel super acc rpdp skihok uit en je staat vlak bij de lift.ga zeker terug met hoop op beter condities

  • Peter
    Peter 21 augustus 2006 · 10:19

    Afgelopen weekend zijn we voor een korte ski-break naar Saint Francois Longchamp geweest. We zaten in een appartement direct aan de piste, echt super. Helaas hadden we van de 3 dagen 2 volledige dagen met alleen maar sneeuw en was de verbinding met Valmorel dicht wegens lawinegevaar. Echt balen, want hierdoor wordt het toch een vrij beperkt skigebied. Wel mooie, goed geprepareerde pistes en heel veel sneeuw, waardoor het off-piste skiën echt supergaaf was!

  • diana
    diana 21 augustus 2006 · 09:59

    Zijn hier nu voor de tweede keer heen geweest speciaal voor de kinderen omdat het een perfect gebied is voor ze, helemaal nu er een nieuwe stoeltjes lift naar valmorel gaat, was eerst een hele lange sleep, ook de mensen bij de liften zijn erg behulpzaam als je met kinderen in of uit moet stappen.

  • joost
    joost 21 augustus 2006 · 09:48

    leuk en kindvriendelijk gebied eenvoudige pistes st francois is de zonnige kant. Ook in de kerstvakantie redelijk rustige lessen. jammer dat de "moeilijkste" piste "gesloten"was. er was genoeg sneeuw en weinig lawine gevaar

  • wout stempher
    wout stempher 18 augustus 2006 · 16:56

    Onze eerste keer met de kinderen(3,5 en bijna 6jaar)perfect voor kinderen wat wij misten was een skibox in de buurt van de piste.Het hotel wat wij hadden zat 5 min. met de bus van de piou-piou af maar slepen met eigen ski's en die van je kinderen in een volle bus met wel rond zwaaiende ski's vlak bij de hoofden van je kinderen is niet echt een leuk begin van een lekkere skidag die je in Valmorel veel/meestal hebt.Ook voor gevorderde skieers is het prima skieen m.n de Lauziere lift en de mottet zijn manifiek Let vooral op het uitzicht als je boven aan de piste van de lauziere staat. M.a.w aanrader voor ski liefhebbers.

>