BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Via Lattea

Reviews Via Lattea

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3693 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, geweldige mogelijkheden voor tochten, fantastische off-piste, formidabel eten op de piste, kindvriendelijk, sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Veel vlakke stukken

Wat vind jij van Via Lattea?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast602
    Gast602 7 februari 2018 · 18:49

    Via Lattea is een uitgestrekt skigebied maar door de vele trage liften is eigenlijk niet goed mogelijk om het hele gebied (vanuit Sauze d'Oulx) met ski of snowboard te bereiken. In het weekend is het bij een aantal liften flink wachten. We hadden gehoopt dat het door de weeks rustiger zou zijn. Dat klopte weliswaar maar doordat ze dan een aantal liften / pistes afsluiten is het op een aantal verbindingsliften nog steeds onnodig druk. De pistes zijn over het algemeen breed en netjes geprepareerd maar zoals gezegd zijn de liften het zwakke punt. Op cruciale verbindingen is de capaciteit onvoldoende en zijn liften traag. Ook zijn enkele liften simpelweg niet goed aangelegd waardoor je bij overstappen van de ene naar de andere lift omhoog moet klimmen, of eerst over een bergpas moet klunen voordat je kunt gaan skiën. Ook ontbreekt het structureel aan openbare toiletten. In veel andere skigebieden heb je bij de grotere liften de mogelijkheid om naar het toilet te gaan maar niet in Via Lattea. Je moet dus altijd een restaurant in om je behoefte te gaan doen. Hoewel het skigebied dus echt wel wat nadelen kent zijn er ook voordelen. Door de weeks is het er niet druk, de pistes zijn prima geprepareerd, er zijn veel mogelijkheden om op de piste wat te eten/drinken voor een schappelijke prijs en het menu bestaat overwegend uit Italiaanse smakelijke happen. Een verademing ten opzichte van het vieze en slechte eten in Frankrijk. Tot slot is de prijs voor de skipas heel acceptabel zelfs wanneer men door de weeks een deel van de liften/pistes sluit.

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast239
    Gast239 20 maart 2017 · 10:30

    Ik ben het grotendeels met de beoordeling van ThomJ hieronder eens. Sauze en Sestrière hebben mooie lange pistes. Veel rood, slechts een enkele echt uitdagende zwarte. De liften zijn over het algemeen vrij oud en traag, maar we hadden lekker weer, dus dan was het geen straf. Half maart was het niet druk, dus we hoefden nooit lang te wachten, behalve bij de verbinding naar Cesanna/Clavière. Hoewel ik het gebied bij Clavière prachtig vond, was het verbindingsliftje een ramp en nauwelijks de moeite waard. Montgenèvre hebben we een dagje met de auto bezocht. Hier een paar mooie, uitdagende pistes, maar ook veel vlakke stukken. Sauze d'Oulx is een gezellig dorp. Er komen veel Britten en daar is het ook wel op ingericht. Bars waar je voetbal en rugby kunt kijken, maar ook veel live muziek.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast098
    Gast098 27 februari 2017 · 14:31

    Prachtig mooi gebied waar het goed skiën is op de brede, veelal rode, pistes. Ook de blauwe pistes zijn leuk omdat ze zo mooi liggen en je er prachtige tochten kunt maken. De tocht naar Frankrijk vanuit Sauze d'oulx is lastig omdat er een aantal ouden liften genomen moeten worden die erg ophouden. Wel een prachtige tocht!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast445
    Gast445 26 februari 2017 · 12:31

    het is erg gezellig, de mensen die er werken zijn erg vriendelijk, lekker uitgestrekt gebied, en al schijnt de zon is het echt een plaatje

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • ThomJ
    ThomJ 12 februari 2017 · 17:08

    Sauze d'Oulx en Sestriere krijgen van mij een 8,5. Hier zijn mooie lange pistes te vinden met daarnaast snelle en lange liften. De pistes waren hier super geprepareerd en er is voor ieder niveau wel een flink aantal afwisselende afdalingen. Wel viel me op dat een aantal liften onnodig gesloten waren, waardoor niet alle pistes te gebruiken waren. Claviere en Montgenevre vielen me aan de andere kant nogal tegen, en krijgen daarom een 6 van mij. De Pistes waren minder breed. Ook heb je maar weinig opties bij iedere lift, waardoor het maken van een tocht soms wat omslachtig is. Verder was de kom rechtsboven op de kaart nogal saai. Voor beginners is dit een goed gebied om aan je techniek te werken. Voor gemiddelde tot gevorderde skiërs en boarders was hier vrij weinig aan. Ik was met een grotere groep, en iedereen had hier hetzelfde oordeel over. Tot slot vond ik de pistes rond Sauze d'Oulx gezellig, met leuke restaurantjes. Sestriere was meer een Frans appartementendorp, waar geen authenticiteit te vinden te was. Ook de sfeer in Montgenevre en Claviere viel me tegen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • taman
    taman 11 januari 2017 · 11:19

    Uitgebreid gebied met hoofdzakelijk rode pistes. In het Italiaanse gedeelte zijn de blauwe pistes bijna allemaal verbindingspistes of smalle paden. Voor beginners dus minder geschikt. Prijs/kwaliteit goed en nooit echt druk, ook niet in het weekend.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast464
    Gast464 8 januari 2017 · 00:41

    Op het eerste zicht een heel mooi gebied, veel pistes een een mooie ligging. Echter is er voor de gemiddelde skiër niet veel te doen, de pistes zijn of heel simpel of gelijk redelijk uitdagend. Tevens zitten er vele vlakke stukken in het gebied, of liften die net te laag eindigen. (nu valt het wel op dat ze het een en ander aan het aanpassen zijn, voornamelijk herplaatsen van liften ?!) Groot minpunt: Vele liften zijn oud en traag. Dus waarom deze hergebruikt worden, geen idee. Doordat de liften zo oud zijn, dus ook open stoeltjes liften. die met hun snelheid... heel koud worden als ze uit het zonnetje komen. De verbinding tussen Frankrijk en Italië is een grote deceptie!! De liften die je vanuit Sansicario via Cesana naar Claviere moet brengen zijn lang en langzaam. Tevens zijn de pistes die Frankrijk en Italië verbinden het hele seizoen gesloten! (pistes 100) Hierdoor moet je met liften en vlakke pistes terug. Ook zijn er vele pistes gereserveerd voor (het oefenen van) ski races. Buitenom deze minpunten is het gedeelte bij Sestriere en Sansiscario voor de gevorderde skiër, geweldig. Genoeg afwisseling tussen de pistes en bijvoorbeeld een hele lange maar mooie zwarte afdaling; KN (Kandahar Nassi) of de Olimpica (alta & media) Als je een tocht wilt plannen in het gebied, is het aan te raden goed uit te zoeken/ na te vragen hoe sommige pistes lopen. Op de piste kaart is het niet altijd even duidelijk welke kant een piste op loopt. Als je uiteten wilt in Sestriere is het verstandig ruim van te voren te reserveren bij een restaurant. Er zijn niet zo heel veel restaurants en binnenlopen is er niet bij, ook al is het restaurant op zicht leeg, alles is vol gereserveerd.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast464
    Gast464 8 januari 2017 · 00:31

    Op het eerste zicht een heel mooi gebied, veel pistes een een mooie ligging. Echter is er voor de gemiddelde skiër niet veel te doen, de pistes zijn of heel simpel of gelijk redelijk uitdagend. Tevens zitten er vele vlakke stukken in het gebied, of liften die net te laag eindigen. (nu valt het wel op dat ze het een en ander aan het aanpassen zijn, voornamelijk herplaatsen van liften ?!) De verbinding tussen Frankrijk en Italië is een grote deceptie!! De liften die je vanuit Sansicario via Cesana naar Claviere moet brengen zijn lang en langzaam. Tevens zijn de pistes die Frankrijk en Italië verbinden het hele seizoen gesloten! (pistes 100) Hierdoor moet je met liften en vlakke pistes terug. Ook zijn er vele pistes gereserveerd voor (het oefenen van) ski races. Buitenom deze minpunten is het gedeelte bij Sestriere en Sansiscario voor de gevorderde skiër, geweldig. Genoeg afwisseling tussen de pistes en bijvoorbeeld een hele lange maar mooie zwarte afdaling; KN (Kandahar Nassi) of de Olimpica (alta & media) Als je een tocht wilt plannen in het gebied, is het aan te raden goed uit te zoeken/ na te vragen hoe sommige pistes lopen. Op de piste kaart is het niet altijd even duidelijk welke kant een piste op loopt. Als je uiteten wilt in Sestriere is het verstandig ruim van te voren te reserveren bij een restaurant. Er zijn niet zo heel veel restaurants en binnenlopen is er niet bij, ook al is het restaurant op zicht leeg, alles is vol gereserveerd.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast940
    Gast940 18 maart 2015 · 13:15

    De week van 7 - 13 maart 2015 met partner en vrienden. Ski/boardniveau gemiddeld tot goed en een hele week erg mooi weer. We zaten in een hotel in Sauze d'Oulx, op 150 meter van de piste/lift. Het dorp is leuk, gezellig en er is een hoop te doen. 's Nachts is het wat luidruchtig. Parkeren kan wel een probleem zijn en er is erg veel hoogteverschil waardoor 'vlak bij de piste' toch nog best een stevige wandeling kan zijn op skischoenen. Het gebied Via Lattea is ons heel goed bevallen. De pistes liggen onder en boven de boomgrens en zijn erg gevarieerd. Van golvende, overzichtelijke, blauwe pistes tot rode (en zwarte) pistes die na elke bocht weer anders zijn. Van langgerekte paden met fenomenale uitzichten (bv de afdaling naar Sestriere) tot krappe bospaadjes met bobsleebaan-gevoel. De liften zijn ook erg gevarieerd en gemiddeld niet erg groot of snel en er waren er altijd wel een paar die het niet deden (en daarbij niet duidelijk aangeven welke en waarom). Omdat het geen hoogseizoen meer was hebben we zelden in de rij hoeven staan. Alleen in het weekend was het vrij druk (dagjesmensen uit Turijn?). Eten en drinken langs de piste was prima, kleinschalig en relatief goedkoop. Als je gewend bent aan moderne skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk valt de bewegwijzering en informatievoorziening een beetje tegen. Geen grote borden met live informatie over geopende pistes en liften, een niet al te duidelijke pistekaart en langs de pistes alleen kleine wegwijzertjes. Ook opvallend was dat op de warmere dagen de pistes van Sauze d'Oulx minder gevoelig voor de zon bleken te zijn dan die aan de kant van Sestriere en Montgenevre. Al met al hebben we één van de betere wintersportvakanties ooit gehad en komen we hier vast nog een keer terug.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast558
    Gast558 14 maart 2015 · 23:00

    Heerlijke zonnige week gehad. Liften veelal zeer traag en verouderd en verbinding van Sauze naar sestriere met een 2 zitter die ook nog al eens hapert is belachelijk evenals verbinding sansicario naar Sauze met een slepertje, 1 van de 2 hele week kapot. Tevens nergens info in het gebied over open of gesloten pistes dus gisteren ineens voor een gesloten afdaling naar sestriere. Montgenevre met de auto naartoe gegaan en dan leuk voorheen dagje. Mooie natuur maar ook oude en trage liften. Als de zon schijt allemaal niet zo erg natuurlijk. Prijzen voor koffie prima en eten ook redelijk maar niet echt heel veel tentjes. Kan nog heel veel gemoderniseerd worden hier om te kunnen concurreren met andere gebieden. HEt was wel bijzonder rustig wat ook resulteerde in veel gesloten liften buiten het weekend, uiteraard betaal je wel de volle mep voor een skipas. Pistes lagen er over het algemeen prima bij. Het is maar wat je zoekt maar wij hebben een goede week gehad, relaxt mede door het mooie weer.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast163
    Gast163 27 januari 2015 · 15:37

    Van 17 tot 24 januari 2015 in dit gebied geweest. Een rustige week dus logisch dat niet alle liften en pistes open waren. Maar vanuit Sauze d'Oulx waren alle gebieden elke dag prima te bereiken. Er lag ruim voldoende sneeuw, de pistes waren prima te doen van blauw tot zwart. Er was ook ruim voldoende horeca open. Dit was onze derde keer in dit gebied en het biedt ons alles wat we zoeken: veel pistes, lekker en betaalbaar eten en drinken, een gezellig dorpje. We komen zeker terug.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast748
    Gast748 21 januari 2015 · 16:45

    Het skigebied was een enorme teleurstelling. Er was weliswaar erg weinig sneeuw en daar is natuurlijk weinig aan te doen maar daarbij waren de verbindingen naar andere skigebieden grotendeel gesloten vanwege te harde wind. Er werd daar heel slecht over gecommuniceerd. s' Morgens vroeg stond bijvoorbeeld op de infosite dat de verbindingen open waren en een uur later stonden we ter plekke en bleek dat niet zo te zijn. En waren ze aan de sneeuw te zien ook helemaal niet open geweest. Dat betekende dat we een groot deel van de week aangewezen waren op ca 3 liften in het gebied van Sauze 'd Oulx. Die liften waren bovendien sterk verouderd en traag. De dagen dat de verbinding naar Sestriere wel open was kwamen daar ca 7 liften bij. Liften waren om onduidelijke redenen dicht. Verder dan Sestriere zijn de verbindingen helemaal niet open geweest. Ook niet toen er inmiddels een flinke sneeuwdump was geweest en het windstil was. Waar de 91 liften op hun website te vinden zijn is ons een groot raadsel. Kortom: slechte informatie of misleiding. Wij komen hier nooit weer.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sandor
    Sandor 17 maart 2014 · 21:26

    Prachtig weid skigebied met zeer brede pistes. Veel mogelijkheden voor kleine tourtjes binnen het gebied. Wat lager ski je direct tussen de bomen wat ook bijdraagt aan de sfeer. Zelf geweest in mid maart met grote groep. Ondanks de uitgestrektheid kom je elkaar toch best aardig tegen. (Voornamelijk geweest in Sauze en Sestrière). Het gebied bij Sauze is wat groter en ook interessanter wat mij betreft. De liften waren nog in redelijke staat, maar zeker niet zo modern als je ze nu in de meeste grotere Oostenrijkse gebieden treft. Kan me voorstellen dat bij grote(re) drukte dit voor stremmingen en lange rijen zorgt. Sleepliften die er in het gebied zijn zijn vaak lang en steil, maar brengen je dan wel op prachtige lege pistes! Verder leuke barretjes en restaurants op de piste met zeer goedkope en goede koffie en prima eten voor een redelijke prijs.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Reinier
    Reinier 11 oktober 2013 · 22:42

    Afgelopen jaar (2013) een dag in dit skigebied geweest, met de skipas van Serre Chevalier. Zoals vaker gezegd is de verbinding tussen montgenevre en sestriere niet ideaal, maar het is per ski te doen, en dan ben ik tevreden. (Ik zit liever een paar meter in een lift naar beneden dan dat ik de bus pak). Dat het gebied op meteorologische scheiding ligt hebben we duidelijk gemerkt, de sneeuw was vele malen beter dan aan de kant van Briancon. Het gebied kenmerkt zich door zijn uitgestrektheid. Wow! Adembenemend is de afstand die je hemelsbreed kunt afleggen. De investeringen die in dit gebied zijn gedaan zijn goed merkbaar. Door de vele nieuwe snelle liften en in combinatie met het heerlijke italiaanse (en goedkope!) eten dat hier te verkrijgen was, hadden we een beetje spijt dat we naar Serre Chevalier zijn gegaan en niet naar Via Lattea. Maar dit gebied staat zeker hoog op ons lijstje voor een volgende vakantie.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • bombacloud
    bombacloud 19 maart 2012 · 20:41

    Net terug van een weekje Via Lattea (Sestriere), supergebied voor beginners en gemiddelde skiërs. Eten spotgoedkoop, mooie vrouwen, goeie hotels, toffe uitgaansmogelijkheden, lokaal skiverhuur biedt topmateriaal en prachtig weer. Voor gevorderden is het gebied te weinig uitdagend, de zwarte pistes zijn hoogstens rood. Gevorderden, zoek uw heil elders...

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bayram
    Bayram 17 oktober 2011 · 22:54

    Sestrière is een ware skiparadijs. Het gebied heeft alles te bieden wat men kan verwachten van een skivakantie. Het doet op geen enkel vlak onder aan de populairste skigebieden in Europa. Een aanrader voor iedereen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Suus
    Suus 22 juni 2011 · 19:16

    Prima gebied. Totaal 400 km piste. het kost wel veel tijd om van de ene naar de andere kant te komen door de vele verbindingsliften. Daardoor hebben we voor de zekerheid op een bepaald moment de auto gepakt en dichterbij een parkeerplaats gezocht om zonder haast te kunnen skieen. Apres-ski is weinig aanwezig. Pistekwaliteit was prima. We hebben leuke tochten gemaakt.Er komen daar weinig Nederlanders. De wachttijd bij de liften was minimaal in de krokus.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Koen
    Koen 18 januari 2011 · 13:35

    Afgelopen week een dagje naar Via Lattea geweest, gratis met onze week-skipas van Serre Chevalier. Begonnen in Sestriere, heel de tour gemaakt naar het Franse gedeelte en weer terug. Liften en pistes aan sestriere zijde zeer goed, in het franse deel bij Montgenevre zit je werkelijk alleen maar in ontzettend trage liften. De pistes zijn wel aardig maar voor gevorderden wat weinig spectaculair. Je kunt dit skigebied ook niet echt als 1 gebied zien. Het is wel verbonden, maar die verbinding door de vallei is een ramp: De piste reikt niet tot het dal (omlaag met een lift is natuurlijk nooit leuk) en aan de Franse zijde heb je een serie ontzettend tragen liften nodig om de eerste berg over te komen. Ook de verbinding terug naar sestriere bestaat niet. De piste lijkt in het dorp uit te komen bij de pistes maar dit is niet zo: Hij komt bovenin het dorp uit en dan mag je 10 minuten lopen naar het sestriere gedeelte. Verder wel prachtige uitzichten, vriendelijke mensen, prima piste-kwaliteit. Dus: Leuk voor een dagje (of twee), maar als je een ervaren wintersporter bent zou ik hier geen week naar toe gaan.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Ben de Wit
    Ben de Wit 18 maart 2009 · 12:22

    Is het sneeuw en zon, of toch zon en sneeuw in Via Lattea !!!

    Sestriere, Sauze d\'Oulx en Sansicario vormen een prachtig skigebied met pistes voor elk niveau.
    De ambiance is vriendelijk Italiaans met een niet te uitbundige apres-ski en redelijke prijzen.
    Wij hebben genoten !!!

    Ben 07.03-14.03.09

  • Anoniem
    Anoniem 21 januari 2009 · 15:57

    Prachtige brede, goed geprepareerde pistes. Veel afwisseling. Heel sneeuwzeker. Sestriere ligt op 1950 meter! Leuke betaalbare berghutjes met fantastisch italiaans eten! Jammer dat stoeltjesliften zonder kappen zijn, hierdoor wel koud! Goed te bereiken. Franse snelwegen zijn in de winter vrijwel leeg.

  • Jan Frakking
    Jan Frakking 1 februari 2007 · 20:50

    Wij zijn hier vorig jaar geweest vlak voordat de paralympics begonnen. Wij vonden het een perfect skigebied! Eten en drinken plus onderdak spotgoedkoop, niet te vergelijken met andere landen en de sertvice staat hier nog steeds bovenaan! Skien is hier echt fantastisch en we gaan dit jaar dus weer naar Sestriere naar hotel Banchetta. Een oergezellig familiehotel, lekker onconventioneel met leuke bediening en goede verzorging.

  • roman bussem
    roman bussem 27 september 2006 · 09:29

    Wij zijn hier geweest tijdens de olympische spelen van dit jaar. en om precies te zijn in het plaatsje sauze d'oulx. met een perfect mooi eigen skigebied met leuke en mooie hotels een overzichtelijk skigebied. heel veel apres ski mogelijkheden. zoals pubs en cafe's alleen het rare en het leuke van dit gebied is dat het nog niet bedolven door nederlandse jonge lui.

  • stef
    stef 18 augustus 2006 · 17:02

    Het is al enige tijd geleden dat ik hier geweest ben, maar het was uitstekende value for money. Eten & drinken langs de piste's was belachelijk goedkoop én lekker. Gebied had destijds teveel sleepliften, maar dat zal inmiddels ongetwijfelt beter zijn. Italië is iets verder rijden, maar heeft daardoor een aantal voordelen. Het is goedkoop en je vind er niet zo veel niet Italianen. Gebied zelf is leuk maar niet super.

>