BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Wildkogel Arena

Reviews Wildkogel Arena

74% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.5 op basis van 3757 reviews.

 • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk en laag prijsniveau.
 • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en beperkte off-piste.

Wat vind jij van Wildkogel Arena?


Beoordelingen van gebruikers

 • Gast822
  Gast822 11 maart 2019 · 15:15

  Wij zijn er geweest met onze 3 kindjes (5, 8 en 9) en die vonden het er geweldig! Niet te druk (ondanks een week in het hoogseizoen), leuke, haalbare en goed onderhouden pistes. Een gemoedelijke sfeer, lekker eten op de piste en vriendelijk liftpersoneel, voor ons dus zeker voor herhaling vatbaar! Het is een klein overzichtelijk gebied, ideaal voor beginners en lichtgevorderde skiërs. Ook amper wachttijd aan de liften, behalve beneden in het dalstation in Neukirchen… daar 10 tot 15 minuutjes aanschuiven...

  Met familie Skiër
 • Gast542
  Gast542 8 februari 2019 · 22:17

  In totaal drie keer in 'die Wildkogelarena' geweest. Twee keer een huisje in Bramberg, één keer in Neukirchen. Het is een overzichtelijk skigebied dat uitermate geschikt is voor families. Doordat alles vrij dicht bij elkaar ligt, ben je (Binnen de kom) hooguit een half uur van elkaar verwijderd. Vorig jaar is er binnen de kom een grote kabelbaan bijgekomen die bijna parallel loopt aan de andere kabelbaan. De lange wachttijden (en dus ergernis of je wel op tijd bent om de kinderen van skiles af te halen) naar boven zijn hiermee in het hoogseizoen compleet verleden tijd. Bovendien zijn er toen ook weer een aantal pistekilometers bijgekomen. Kortom, een fijne en verstandige investering van 'die Arena'. Er zijn meerdere skischolen en de meesten hebben ook een mooi kinderland. Dat is allemaal prima geregeld. De meeste pistes liggen in de kom en daar is de sneeuw prima. Aan de kant van de dorpen komt er beduidend meer zon op pistes en daar zijn de pistes in de loop van de dag vaak wat hobbelig. De dalafdaling naar Bramberg eindigt 'gewoon' bij de kabelbaan. De dalafdaling naar Neukirchen eindigt aan de andere kant van het dorp, dus daar moet je nog een heel stuk lopen als je weer naar de kabelbaan wilt. Persoonlijk vind ik Neukirchen wat traditioneler en Bramberg wat moderner qua uitstraling, maar het zijn allebei prima dorpen. De rodelbaan is één van de eyecatchers van het gebied. Deze is echt eentje van de lange adem, want je bent al gauw een uur onderweg naar beneden. Na drie keer naar beneden rodelen ben je ook wel bekaf. Zwisschenzeit op 2/3e van de baan is dan ook een mooie en lekkere onderbreking om de kelen weer even te smeren. Het laatste stuk is vaak van mindere kwaliteit. Dat komt omdat er aan de ene kant veel gebruik van de rodelbaan gemaakt wordt en aan de andere kant door de ligging van de baan, namelijk aan de zuidkant van de berg, waardoor deze snel zon pakt. De rodelbaan zelf is afwisselend en eigenlijk nooit saai. Ook kun je er, als je wilt, prima snelheid pakken. Concluderend vinden wij dit een fantastische rodelbaan. Wat het eten betreft kun je uitstekend happen in het Wildkogelhaus. Dat is een mooie gelegenheid met werkelijk schitterende uitzichten op het lange dal (richting Zell am See). Deze eet- en werkgelegenheid serveert gewoon aan tafel en is, ondanks de grootte van de zaak (vorig jaar vernieuwd en uitgebreid) én de enorme drukte, best snel. Bovendien is het eten er kwalitatief uitstekend. Dat hebben ze daar knap voor elkaar. Al met al blijven we, denk ik, zo lang we kinderen hebben dit gebied aandoen. Daarna lekker fris op zoek naar een ander skigebied voor nieuwe inzichten.

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Bennie
  Bennie 27 januari 2019 · 15:10

  In een eerder review was ik misschien iets te streng voor de Wildkogel Arena. Op de juiste momenten is het best een aangenaam gebied met leuke afdalingen en een gemoedelijke sfeer. Echter blijft het af en toe zoeken naar de juiste piste of doorsteek; de pistekaart oogt wat onduidelijk, maar dat komt omdat het in de praktijk ook wat zoeken is. Je skiet in een driekwart ronde kom waarin je - als je een verbindingspad mist - je niet zomaar van de verre Bramberger zijde naar de Neukirchenkant komt. Daarnaast vind ik de pistekleuren wat arbitrair. Als ze de paden bovenin blauw hadden gemaakt en de rest rood had ik het ook geloofd. De blauwe 13 is een mooi voorbeeld. Lekker breed en mooi sportief, maar voor een beginner toch wel erg steil en hobbelig. De dalafdalingen zijn bovenin van het zelfde kaliber. Je neemt òf de lange blauwe paden, of de behoorlijk sportieve afdalingen. Geen middenweg. En in beide gevallen eindig je vlak. Dat is op de afdaling naar Neukirchen geen straf. Een erg fijne afdaling met een mooi stuk tussen de bomen richting het dorp. Geen pad, maar een echte piste, op een echte zuidhelling. Dat betekent een lastige afdaling later in het seizoen. Al met al zou ik het gebied niet keihard afraden, en voor kinderen is het best leuk bovenop de alm. Wil je echter wat meer combineer de Wildkogel Arena dan met KitzSki en de Zillertal Arena. Hollersbach is maar 10 minuten tot een kwartier rijden, en de andere kant op rijdt er een skibus naar Königsleiten.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast609
  Gast609 15 november 2018 · 12:11

  Kindvriendelijk gebied met goede voorzieningen. Mogelijkheid om skipas te kopen welke bruikbaar is in twee gebieden.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast377
  Gast377 30 maart 2018 · 19:41

  Al vier jaar gaan wij naar Chalet Eisenrose in Bramberg. Dit jaar eind maart, super veel sneeuw, hierdoor heel veel off-piste geskied. Bij wat mindere condities nemen we de SalzburgerSuperSkiCard en gaan ook op andere plaatsen skiën

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast979
  Gast979 9 maart 2018 · 12:43

  Dit gebied bied veel blauw en rood, maar géén dal afdaling zodat je ook gelijk weer met gondel of lift naar boven kunt. De piste werden toen wij er waren 1e week maart slecht onderhouden, in de middag waren het allemaal buckelpistes geworden, veel kinderen en beginners vielen daarom ook. Ze kunnen de piste's in de middag toch best wel weer eens glad maken met zo'n pistenbully. Wachttijden bij de lift hebben wij niet gehad.

  Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast979
  Gast979 9 maart 2018 · 12:41

  Dit gebied bied veel blauw en rood, maar géén dal afdaling zodat je ook gelijk weer met gondel of lift naar boven kunt. De piste werden toen wij er waren 1e week maart slecht onderhouden, met de middag waren het allemaal bochel pistes geworden daardoor werden de blauwe pistes eng en erg slecht, veel kinderen en beginners vielen daarom ook. Ze kunnen de piste"s in de middag toch best wel weer eens glad maken met zo"n pistebully.

  Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast490
  Gast490 20 februari 2018 · 13:26

  + Neukirchen is een gezellig dorpje + Prijzen zijn redelijk betaalbaar + Voldoende restaurantjes/ barretjes, zowel beneden als bij de pistes + Het was niet te druk toen wij er waren (weekend in januari, buiten de schoolvakanties). Bij de gondellift naar boven hebben wij nooit langer dan 5 minuten gewacht. + Voor wat meer ervaren skiers zijn er veel pistes - De blauwe piste van Wolkenstein naar Rettenstein (4a of 3 geloof ik) was op sommige plaatsen véél te steil voor een blauwe piste. Mijn partner, die ervaren skier is, vond dat dit duidelijk een rode piste had moeten zijn. Ik moest hier uiteindelijk lopend/ op mijn kont naar beneden, en zag ook anderen dit doen. Het vervelende is dat je vanuit Neukirchen deze piste móet nemen om bij de andere blauwe pistes te komen, bijvoorbeeld piste 5a (die wel goed te doen was). Doordat ik deze piste niet meer af durfde, was ik uiteindelijk aangewezen op de (zeer) korte blauwe pistes bij het bergstation. Dat werd al snel saai. - Er was geen blauwe piste die tot aan het station van de gondellift in het dal doorliep. Eén blauwe piste loopt weliswaar tot in het dal, maar aan de andere kant van het dorp dan de opslag en de verhuur (=niet handig). Een andere piste stopt halverwege het middenstation en dal, zonder manier om er weg te komen. - In diverse cafés langs de piste wordt binnen gerookt, als je dat niet meer gewend bent is het erg smerig en ben je aangewezen op het terras.

  Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast608
  Gast608 7 februari 2018 · 15:45

  In januari goed te doen maar minpunt is de wachttijd bij de gondel door de rodelaars. Zij staan ook te wachten om de gondel in te gaan en dat schiet niet op. Voor beginner leuk skigebied . Je kan wel makkelijk met auto naar Gerlos of Kitzbuhel met grote skipas

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Bennie
  Bennie 22 juni 2017 · 20:50

  Op een gewone doordeweekse dag eind januari was het verrassend druk bovenop de alm van de Wildkogel arena. Hoewel er bij de liften amper gewacht hoefde te worden was het op de pistes best druk en moest je goed opletten. Er zijn behoorlijk wat blauwe pistes te vinden aan de Neukirchen zijde, maar vanuit Bramberg moet je eerst rondskiën voor je daar bent. Daarnaast is het voor zo'n overzichtelijk gebied qua grootte en opzet behoorlijk zoeken naar de juiste liften en pistes om op de gewenste plek aan te komen. De dalafdaling(en) naar Neukirchen vind je bijvoorbeeld niet zomaar, en zijn ook best lastig. De blauwe paden zijn namelijk snel verspoord. Dat is bij Bramberg niet veel beter. De dorpen zelf zijn best wel leuk, maar met die wachttijden en pistencondities ben je wellicht te moe om er van te kunnen genieten. In het absolute laagseizoen misschien goed te doen, maar even verderop bij de Resterhöhe kun je beter uit de voeten wat mij betreft.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast853
  Gast853 4 maart 2017 · 15:49

  Wij raden iedereen af om in de voorjaarsvakantie naar Bramberg te gaan. Wij vonden het gebied ontzettend druk en heel erg duur voor dit toch wel beperkte skigebied. Wachttijden van 45 minuten bij de gondel om naar boven te komen. Nadeel is dat iedereen weer met 1 stoeltjeslift vanuit het gebied naar boven moet om de dalafdaling te kunnen maken of om weer met de gondel naar beneden te kunnen of om naar verzamelpunt van de lessen te gaan. Allemaal via dezelfde lift. Dus daar ook steeds 30 minuten wachten. Kortom: meer gewacht dan geskied. Van de blauwe skipakken les gehad. Hoofdprijs betaald en vervolgens maar anderhalf uur les omdat de klasjes wachtten op de kinderen die door de lange wachttijden te laat kwamen. Daarna moesten de klasjes ook eindeloos wachten voor de liften dus effectief bijna geen les. Allemaal Nederlandse skileraren. Voor gevorderden geen geschikte skiklas. Ondanks het warme weer en lage ligging waren de pistes boven in goede conditie en was dalafdaling mogelijk. Rodelen was erg leuk. Hotel Tauernblick met mooi zwembad, sauna en lekker eten heeft onze vakantie gered. Aanrader. Wij gaan iig nooit meer naar Bramberg am Wildkogel!

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast946
  Gast946 21 april 2015 · 14:21

  Ter aanvulling op Gast905: op mooie dagen tijdens de vakantieperiodes is dit gebied wel degelijk heel erg druk. Vooral voor beginners zijn er soms wachttijden van een half uur of meer per lift. Dalafdaling naar Neukirchen is prachtig, jammer dat deze niet direct aansluit op de lift. Wel een erg mooi en gezellig gebied.

  Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • Gast905
  Gast905 4 februari 2015 · 13:56

  Review over het dorp Bramberg am Wildkogel Ik ben al 5 keer geweest. Iedere keer sneeuwzeker, mooie rustige pistes, NOOIT wachttijd gehad bij de liften!! Vriendelijke mensen, goede restaurants, in Bramberg twee hele leuke apresski barren (Der Schmiede & Der Fliegerbichl). Let wel hier gaat men (zeker op hele koude dagen) anders apres skien. Aan het einde van de middag ski je via de langste rodelbaan van de wereld (14 km) naar beneden, ongeveer 2 km voor het einde het je een heeeeeeele gave apres ski restaurant/bar (binnen en buiten) Zwischenzeit. Daar feest je tot het donker wordt. Dan ski je op de verlichte rodelbaan naar beneden. Dan ga je zwemmen, sauna pakken. Dan uiteten bij Der Bergschmied, S'lounge of Der Fliegerbichl. (allemaal onder aan de smaragdbaan lift in Bramberg). Na het diner ga je door feesten in de twee apres ski barren....03:00 is niet te vroeg om te gaan slapen. In het weekeinde is het druk want de lokale bevolking gaat ook graag dansen. Is het minder koud en heb je langer daglicht dan kun je ook gaan apres skien op de terrassen van de twee bars. Nog even over 'eventuele wachttijden' bij de liften...als je nog nooit in de Jaren 80 op wintersport bent geweest, dan heb je nog nooit wachttijden bij liften mee gemaakt. 3 minuten wachten in de zon is helemaal niet erg!! Er zijn twee skischolen in Bramberg. Mijn vriendinnen hebben gelest bij het het blauwe team, die hebben hun ' beginnerspiste' direct boven aan de smaragdbahn. Nederlandse mannen en vrouwen geven les. Er zijn een aantal hele grote luxe accomodaties die op loopafstand van de smaragdbahn liggen. wildkogelresort is toch echt wel de mooiste!! Voor de rest is het dorp Gemutlich. Er zijn nog meer restaurantjes die verder van de lift liggen. Ook is er een konditorei/bakker met terras en heerlijk gebak. Er is een spar in het centrum van het dorp en een grote Mpreise supermarket, en een apotheek aan het einde van het dorp. Het dorp lijkt autovrij, maar dat is het niet. Alles ligt gewoon op loopafstand, dus laat iedereen zijn auto staan Er zijn verschillende verhuurbedrijven die ski's en snowboard etc verhuren, allemaal bij de smaragdbahn. Bramberg is voor gezinnen, vriendengroepen en feestbeesten echt geweldig! Wil je nog meer beleven....neem dan de dalafdaling naar neukirchen, daar kan je ook feesten en dan pak je de skibus of taxi terug naar Bramberg. mijn review is gebaseerd op bezoekdata : 6/13 dec 2012. 5/15 jan 2014. 06/12 maart 2014, 11/21 aug 2014, 24/28 jan 2015 en maart 2015 en aug 2015 ga ik weer! (ene keer met vriendinnen groep, andere keer weer met mijn Eigen gezin (2 kleine kindjes)

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • erikl
  erikl 9 mei 2012 · 14:23

  Ik vond het een ideale ligging. Met de kids in wildkogel arena met de nieuwe skilift. Boven hadden ze les. Kan je prima boarden en skieen. En zelf ben ik 3x naar een ander gebied gegaan. De bus brengt je in 5 minuten naar de eerst volgende lift in Hollersbach zo in de kitzbuhler alpen. En de bus naar het zillertal in Krimml (dat was 15-20 minuten). Dit jaar zijn we weer van plan en wellicht dan eens naar Kaprun (25min met de auto) Al met al kun je dus over al heen, als je tochten wilt maken.

  Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
 • Anoniem
  Anoniem 22 augustus 2011 · 13:00

  wij zijn 2 jaar geleden in wildkogel geweest. het was er leuk wandelen en langlaufen, maar voor ons als geoefende skiers was het toch echt wat te klein. voor beginners of mensen met kleine skieeende kinderen is het wel ideaal. erg overzichtelijk want alles in 1 kom. wij zijn zelf 2 dagen naar het gebied van Gelos geweest, waardoor de vakantie in totaal wel zeer geslaagd was.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Erni
  Erni 28 februari 2011 · 13:21

  Fijne vakantie gehad met kleine kinderen in dit overzichtelijke skigebied. Goede sneeuw ook. Nieuwe gondelbaan vanuit Bramberg is rustig. Je wordt dan bovenop de berg met de Kogel Mogel Express, een soort skitreintje, naar het Kindergedeelte verderop gebracht. Voor de echt ervaren skier die lange dagtochten wil maken misschien een tikkie saai op den duur, alhoewel de dalafdaling door de bossen naar het dorp wel weer erg leuk is. Mensen zijn overal erg aardig, weinig geduw en getrek bij de skiliften, gemoedelijke sfeer. Bergstation restaurant is erg (te) vol tussen de middag, maar dat komt waarschijnlijk ook doordat we in de voorjaarsvakantie waren en het druk was met skiklassen. Apres ski bar Ramba Zambar, aan de andere kant van de gondelbaan vanuit Neukirchen, was heerlijk rustig tussen de middag, met goede pizza's en tosti's en echt supervriendelijk personeel.

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • anoniem
  anoniem 8 januari 2011 · 14:41

  Wildkogel is zeker de moeite waard om een keer te bezoeken, door de "kom" die het gebied heeft, heb je nooit last van wind de kaart klopt niet, piste 17 is zwart en er is een gloednieuwe gondellift vanuit Bramberg, echt geweldig! de restaurants zijn meestal wel rustig, een aanrader is Geisl Alm, een klassiek oostenrijks hutje enige nadeel aan dit gebied is dat je aan het einde van de dag massale drukte hebt bij lift 7, want alleen daarmee kom je uit het "kommetje" conclusie: als je in de zillertal arena zit, is dit toch wel een leuk dagje uit

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • fiseler
  fiseler 5 januari 2011 · 21:51

  Eerste keer in het skigebied geweest, een zeer positieve ervaring. Enige nadelige ervaring is Scneesportschule Wildkogel waar alles nogal (vaker als 3x) chaotisch verloopt. Een heerlijk skigebied met af en toe wat vlakke stukken erin, je kan er bijna niet verdwalen. De RODELBAAN is een echte aanrader om te doen, wel goede schoenen aan met stevige en ruwe zolen. Wij willen wel weer terug hier naar toe.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Herbert
  Herbert 30 december 2010 · 12:54

  Net terug van een week skiën in Neukirchen. Het was heerlijk rustig ondanks dat ze bij ons in Limburg al schoolvakantie hadden. Skischool Neukirchen is echt een aanrader. Vell nederlandse skileraren en allemaal even vriendelijk voor de kinderen. Ook het lift personeel is super vriendelijk en zeer behulpzaam voor de iedereen maar met name voor de kinderen. Met de nieuwe lift vanaf Bramberg erbij wordt het zeer aantrekkelijk om ook de dalafdaling naar Bramberg te doen. Zeer mooie afdaling. Ook het rodelen over de langste rodelbaan in Europa (14 km) is een aanrader. Kortom een perfect gebied om met kinderen te gaan skiën. Er is voor ieder wat wils.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Anoniem
  Anoniem 7 december 2009 · 11:39

  Ik sluit me graag aan bij de vorige review, maar dan zou ik graag wel een positieve totaal beoordeling willen geven. Ideaal en overzichtelijk gebied voor beginners en kinderen. En ook nog eens lekker rustig; regelmatig heb je de piste helemaal voor je alleen. Als je uitdagend wil skien kun je altijd naar Gerlos(platte) en Konigsleiten met de auto of skibus voor 20 euro extra voor een 6-daagse skipas. Echter de drukte, de grote vreetschuren en de schreeuwende Hollanders aldaar staan me tegenwoordig wat tegen; gelukkig heb je daar in Neukirchen (nog) geen last van!

 • Anoniem
  Anoniem 9 maart 2009 · 14:55

  Wat een heerlijk skigebied is dit toch; in de week na carnaval heerlijk rustig en weinig Nederlanders (vergeleken met 5 jaar terug zijn het er al meer). In vergelijking met het nabijgelegen Gerlos en Gerlosplatte veel rustiger en minder massaal qua restaurants en groepen Nederlanders; heerlijk! Echt een ideaal gebied voor de beginnende skier met een heel goede skischool en veel authentieke Oostenrijkse sfeer. Aanraders om \'s middags te gaan eten zijn de Thurnerstube en het Geisalm restaurantje. Qua apres-ski stelt het allemaal weinig voor, maar de prijzen daarentegen zijn heel redelijk.

 • Anoniem
  Anoniem 24 februari 2009 · 19:49

  Net terug van een week Wildkogel met de hele familie (voorjaarsvakantie februari 2009). Skigebied was groter dan ik vooraf gedacht had (de echt gevorderden moeten wel naar Gerlos of (via de panoramabaan) naar Kitzbuhl). De pisten liggen in een soort komcirkel en kunnen goed met elkaar gecombineerd worden. Er zijn behoorlijk veel restaurants, maar op toptijden wel vol. Bij de cabinebaan en de grote stoeltjesliften op de pistes ontstaan toch regelmatig wachttijden (10/15 minuten). Er zijn mooie dalafdalingen en restaurant Wildkogelhaus is relatief rustig.

 • Anoniem
  Anoniem 27 december 2008 · 18:14

  Goed en rustig skigebied, voor ieder wat wils. In schoolvakanties veel nederlandse groepen, hierdoor ook nederlandse skileraren, wij waren zeer tevreden

 • Anoniem
  Anoniem 19 februari 2008 · 17:50

  Er zijn niet alleen sleepliften ook genoeg anderen volgens mij hebben ze sinds een paar jaar een nieuwe lift. Ben er al een aantal keer geweest. Met school ben ik er al 3 jaar geweest en met mijn ouders 1x. Altijd nog goede sneeuw gehad. sfeer is er ook heel goed. vooral de man bij de lift bovenaan die zegt je altijd goedendag ?.

 • Anoniem
  Anoniem 10 januari 2008 · 13:55

  Dit jaar in wildkogel geweest. Was er geweldig. Het is geen groot skigebied maar daardoor is het makkelijk iemand te vinden. Ik vond de zwarte piste er niet zo geweldig omdat het een buckelpiste was maar de rode er naast had net zo goed zwart kunnen zijn want die was bijna even stijl. Je hebt in verhouding veel restaurantjes en in tegenstelling tot grotere gebieden betaal je voor n halve liter bier 3,00 + patat is 6,50 ofzo.. niet duur dus..

 • John Verschoor
  John Verschoor 27 maart 2007 · 15:31

  Ik ben net terug van een ski-weekend naar Neukirchen/Wildkogel. Het ski-gebied is mij erg goed bevallen. Het is niet erg groot, maar daardoor wel erg overzichtelijk en voor een weekend zeker aan te raden. Als je een beginner bent of een paar jaar ervaring hebt kun je hier uitstekend skiën met ruim voldoende afwisseling. Als je veel ervaring hebt en lange tochten wil maken denk ik niet dat je hier voldoende aan je trekken komt. Er zijn ook niet veel zwarte pistes, voornamelijk blauw en rood. De mensen in het hele gebied zijn heel erg vriendelijk en zeer behulpzaam. Er zijn ook ruim voldoende restaurantjes op de pistes die geen van allen massaal zijn (geen vreetschuren dus). Neukirchen is een leuk dorp, met vrij veel winkels, maar vrij weinig apres-ski mogelijkheden. Die paar die er wel zijn zijn wel erg gezellig, ook zo aan het einde van het seizoen.

 • Mark
  Mark 18 november 2006 · 20:31

  Ik in de voorjaarsvakantie van 2006 naar neukirchen geweest. Dat was mijn eerste wintersportvakantie, om ervaring op te doen was wildkogel een perfect gebied. De pistes waren ten alle tijden perfect geprepareerd (geen uitzondering), de sneeuwconditie was uitstekend. Ondanks dat er maar een gondel naar het skigebied gaat (vanuit Neukirchen) was de wachttijd daar gering. Eenmaal in het skigebied waren er vrijwel geen wachttijden bij de liften. Er zijn wel enkele off piste mogelijkheden. Een aanrader is om vanaf het hoogste punt via de bergkam de fruhmesser te beklimmen (alleen voor gevorderde en mensen met conditie). Vanaf de top een geweldig uitzicht over salzburgerland, en heerlijke poedersneeuw bij de afdaling. Er zijn enkele dalafdalingen (rodelbanen), voor wat rust en afwisseling zijn deze erg aan te raden, stop tussendoor even om te zonnen bij goed weer en te genieten van het uitzicht. Er gaat ook een dalafdaling naar het restaurant/gasthuis Neuhaushof. Heerlijk eten met een terras waarvan je kan genieten van een formidabel uitzicht over de vallei. Probeer daar vooral de huisgebranden schnaps, en koop zonodig een fles van de (overigens zeer aardige) eigenaar. Na het eten brengt een busje van het restaurant je weer naar de gondel. Ik raad mensen aan om wel in Neukirchen te boeken. Er gaat geen gondel vanaf Bramberg naar het skigebied. Je zal dus met de (gratis) skibus dan eerst naar Neukirchen moeten. Weinig ervaring, behoefte aan een gezellige dorpssfeer en/of kinderen? Wildkogel is een aanrader!

 • Martijn
  Martijn 8 september 2006 · 23:41

  Een van de best bewaarde geheimtip van Oostenrijk. Zeer rustig gebied met een nog onverdorven Oostenrijkse (pinzgauer)sfeer waar mensen hallo zeggen als je een bar binnen stapt?! Het skigebied is uitermate geschikt voor beginners het is een cirkel vormige kom waarinn alles samenkomt, voor de gevorderde zijn er ook een aantal pistes vrij gevarieerd allemaal. Voor de ver gevorderdepiste skier heb je hier nauwelijks iets, echter....offpiste!! eindeloos lange poeder afdalingen van 1600m hoogte verschil!! met paden die je weer terugleiden naar de lift of een speciale bus. Niemand komt hier dus alles voor jezelf! in elke hellingshoek dus afhankelijk van het tijdspunt in het seizoen heen heb je mogenlijkheden. ben je uitgekeken op het piste skien kun je relatief makkelijk (met auto) uitwijken naar grotere gebieden Kitzbuhel of het Zillertal arena. Als klap op de vuurpijl: een van s'werelds langste rodelbanen! 14km van 2200m naar 850m op een slee...bijna een uur lang....bizarre ervaring.. En hard...op het eind ga je over een ca. 800m lange piste recht naar beneden waarin je angsten op een hoger niveau komen te liggen!! daarna n pilske met de lokale bevolking met een adrenaline kick die een aantal uurtjes voort duurt dit alles kost je 12 Euro incl. slee (slee op tijd reserveren). Deze rodelbaan is zelfs bij veel oostenrijkers totaal onbekend. Dus veel poeder en rodelen hier!

 • peter
  peter 21 augustus 2006 · 09:56

  voor een beginnende skieër is het een uitermate geschikt gebied, er zijn vooral blauwe en rode piste's, vooral met kinderen is het vrij overzichtelijk, de kans dat je elkaar tegenkomt is vrij groot. Na 3 jaar ken ik het gebied wel en ben ik toe aan een uitgebreider gebied.

>