Reviews Skiliftkarussell Winterberg

53% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 6.9 op basis van 3908 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, uitstekend voor beginners, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, laag prijsniveau, goed eten op de piste en eenvoudig bereikbaar.
Zwakke punten: Druk, beperkte off-piste, matige variatie in pistes en niet sneeuwzeker.

Wat vind jij van Skiliftkarussell Winterberg?

Reviews van gebruikers

Gast235
28 februari 2020 · 10:16

Op zich een mooi mini gebied voor een paar dagen. Echter, ik schaam mij dat ik Nederlander ben sinds ik daar 1 keer ben geweest. Massaal komen Nederlanders zonder ski-ervaring van de pistes naar beneden. Belachelijk en er is door de mensen bij de liften totaal geen controle op. Die minkukels komen vaak ook nog zonder helm naar beneden. Het was voor mij eens maar nooit meer.

Skiër
Gast235
21 februari 2020 · 23:32

De Duitsers in Sauerland zijn heel vriendelijk. Helaas in winterberg hebben Hollanders het gebied overgenomen. Hollandse friet en Frikandel, de brabander. Verder is het skien een teleustelling. Hollanders staan als mieren op de piste. Je kunt amper keren zo druk is het. Veel beginners knetteren rode pistes af zonder enige ervaring en zijn een gevaar voor zichzelf en andere.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast879
20 februari 2020 · 22:06

Afdalingen waren slecht. Op veel plekken op de piste is het bruin, sneeuwloos en liggen veel stenen. Het is erg druk op de pistes en je komt bijna niet tussen de mensen heen. Veel mensen kunnen ook niet skiën en hebben totaal geen controle, daarom is het ook niet te adviseren kinderen op de piste te zetten. Verder bieden de afdalingen weinig uitdaging. Ze zijn vlak en kort. Kanonnen werden ook niet aangezet, daarom moet je veel door stenen en modder lopen en de sneeuw die er wel lag is vergelijkbaar met zomerski slush om 2 uur 's middags.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
_Ronald_
10 februari 2020 · 13:34

Een weekend geweest met twee kinderen. Een mooi skigebied om ervaring op te doen/opnieuw in te komen. Lekkere blauwe pistes om het gevoel terug te krijgen en mooie rode pistes voor wat meer uitdaging. Wij hadden P6 - Remmeswiese 10 als uitvalsbasis waarbij we parkeren, skiverhuur/depot en skiles bij elkaar hadden zitten. Vanaf de parkeerplaats loop je zo de skiverhuur in en dan de andere kant op om een liftpas te halen en gelijk de lift in. 2 Horecapunten zorgen ervoor dat je ook wat kunt eten/drinken.

Op vrijdagavond is er avondski. Hiervoor moet je wel een aparte liftpas kopen. Op zaterdag was het een stuk drukker. Bij de liften probeert met dan alle stoeltjes vol te krijgen wat begrijpelijk is. De manier waarop men dat doet kan wel wat vriendelijker. Je krijgt geschreeuw en wilde armgebaren naar je toe als je een stoeltje overslaat omdat je bij je kinderen in de lift wilt. Bij het uitstappen was er vaak wel aandacht voor (jonge) kinderen, meestal ging de lift dan iets langzamer zodat we allemaal goed uit konden stappen.

Voor kinderen vanaf 5 jaar is het een mooi gebied om te leren skiën. Na het goed doorlopen van een beginnerscursus (1 dag 2 x 1,5 uur les) kun je, met wat hulp van ouders, dan ook de blauwe piste van Rauer Busch af. Je kunt er ook voor kiezen om de volgende dag weer les te nemen waarbij je dan met een leraar de piste op gaat.

Voor jongere kinderen is er niet echt skiles. Je kunt wel een priveles doen. Wij hadden verwacht dat het kinderland uitkomst zou bieden. Dit is echter lastig te bereiken zonder eerst een stuk piste af te moeten of een eind te lopen met alle spullen.

++ Skiverhuur/depot is goed.

  • Horeca is aanwezig maar snel erg druk.
    +/- Er is meer te halen uit de beginnerscursus bij Neue Skischule Winterberg, kinderen staan veel te wachten.
    – Parkeerplaatsen zijn snel vol.
    – Wachttijd bij de liften loopt snel op bij drukte.
Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast951
22 december 2019 · 21:08

Niet mega-groot maar leuk skigebied, gezellige après-ski! Leuk voor een dag of een paar dagen. Voor een week te klein.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
ThomJ
29 maart 2019 · 18:39

In Winterberg geskied en gesnowboard. De liften zijn erg modern, maar het is er ook altijd druk in de weekenden. Ik was er in januari toen het zaterdag en zondag de hele dag flink motregende en toch was het niet echt rustig. Ook zijn de afdalingen erg kort (stuk korter dan in Willingen). Het niveau op de piste en de drukte maken het vooral leuk om een dagje heen te gaan, maar niet meer dan 2 a 3. Vergelijk je het met de alpen is het niks, zie je het als een goede keus dicht bij huis die veel meer de bergbeleving geeft dan skihallen dan zal het je verwachtingen overtreffen.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Michael076
26 maart 2019 · 21:54

Winterberg is uitstekend voor beginners! Veel blauwe pistes, maar ook de rode pistes zijn goed te doen voor de beginners! Daarbij zijn er vele skischolen, met Nederlandse leraren en leraressen! Dus ook een uitstekend gebied voor gezinnen met jonge kinderen! Er is volop skiverhuur! Deze groep mensen (beginners en gezinnen met jonge kinderen) komen volop aan hun trekken. Dan kun je gerust een week gaan!
Voor gevorderden is het ook een uitstekend gebied qua skien, niet voor een hele week maar voor een dag of 3! Denk aan pistes die uitkomen bij de skilift van de “kleine Büre” de poppenberg of de Kappe!
Voor de experts is het een leuk gebied om even het skigevoel te krijgen, waarbij het zwarte stuk(je) van de Kappe het meest uitdagende is. En vind de Poppenberg ook wel een leuk stukje! Maar voor de expert is 2 dagen genoeg, want voor 3-4 dagen zou ik al naar de Alpen rijden!

Pistes zijn open tot 31 Maart (2019) en worden aan het einde van de skidag goed geprepareerd!
Liften zijn allemaal modern, variend van 4 tot 8 persoons stoeltjesliften!
Op elke piste staat er om de 50 meter een sneeuwkanon (hebben ze ontzettend goed en veel geld geïnvesteerd de laatste jaren) waardoor het gebied, kan ik bijna met zekerheid zeggen, vanaf half/eind december tot eind Maart sneeuwzeker is.
Genoeg eetgelegenheden/restaurants op en rond de pistes!
Apresski ben ik alleen bij de Brabander geweest en die is top in de drukke periode!
Skipassen kun je zowat bij elke parkeerplaats/ dalstation kopen.

Buiten het skien is er in Winterberg en omgeving nog van alles te doen, zoals:

  • wandelen (ontzettend veel wandelroutes) door de ontzettende mooie natuur! Voor echte wandelaars een droom!
  • bezoek de kahler Asten (op een na hoogste punt vh sauerland, 842 m)
  • rodelen, er zijn een stuk of 4 rodelplekken/mogelijkheden.
  • langlaufen
  • sauna wellness
  • ruhrquelle, bron van de rivier de Ruhr!
  • Bioscoop
  • tropisch zwembad bij Centerparcs (Medebach, 14 km van Winterberg) aanrader zeker voor gezinnen.
  • centrum Winterberg (winkels restaurants)

En nog veel meer!

Winterberg heeft veel te bieden, ik krijg altijd toch een beetje Oostenrijk gevoel daar! Een echt wintersport dorp/stadje in de winter!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast508
22 februari 2019 · 18:09

goed

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast497
14 februari 2019 · 20:54

Enorm veel minkukels op de piste
Liften wel modern. Personeel weinig behulpzaam. restaurants matig gezellig, slechte service…knetter druk.
Wel leuk keer een dagje skien ( 2-3 pistes, kapper/bremberg) maar ga door de weeks.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast005
9 februari 2019 · 13:52

Verrassend mooi gebied en goede pistes. Leuk voor beginners wat ook weer een nadeel is. Valt mij op dat veel mensen geen helm dragen wat hier nu juist belangrijker is dan in Oostenrijk waar 99% een helm draagt en kunnen skiën. Redelijk wst beginners die er niets van kennen en als kamikazen over de piste gaan. Ga les nemen zodat je bochtjes kan maken en remmen. In een pizzapunt de berg af gaat niet lukken.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast005
7 februari 2019 · 10:56

Super relaxed. Had er eerst bedenkingen over. Altijd in Oostenrijk geskied. Dacht bij Winterberg aan een verdedelde skihal. In 3 dagen (zondag t/m dinsdag) een 40km geskied. Uiteraard is het geen hooggebergte, maar heerlijk dichtbij en volop kunnen skien.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast268
5 februari 2019 · 19:08

Bij skilift 19 gevallen op een paaltje. Niemand kwam mij helpen, ik lag daar echt met veel pijn, later bij doktersbezoek gebroken ribben en kneuzingen. Ik moest zelf kruipend aan de kant zien te komen.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast991
28 januari 2019 · 14:49

Leuke gezellige pistes. De zwarte pistes met nummer 2 en 14 mogen de naam zwart dragen. Nummer 6 is echt geen zwart maar gewoon rood.
Leuke skigebied voor beginners en ook voor gevorderden die willen oefenen. Voor lange afdalingen moet je echt in de Alpen zijn.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast766
23 januari 2019 · 21:23

Winterberg is een leuke plek om 2-3 dagen te skiën. Ik vond het fijn om nog even goed te oefenen voordat ik in februari naar Italië ga. Wij zijn gegaan van zondag einde middag tot woensdag. Dit was ideaal, weinig mensen, prachtig weer en echt relaxed kunnen skiën. Ik zou er nooit een weekend heen gaan want dan is het echt veel te druk en sta je denk ik meer te wachten dan dat je kunt skiën.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Superskier
20 januari 2019 · 13:18

We zaten op het landalpark wat een prima uitvalsbasis is om hier te skiën. Als je het vergelijkt met skiën in een hal is het geweldig, als je het vergelijkt met skiën in de Alpen is het het net niet. De afdalinkjes zijn te kort om dat vrije skigevoel te ervaren. Het viel mij op dat er veel mensen zonder enige ervaring als kogels met een nietsontziende blik naar beneden komen denderen.
De pistes lagen er goed bij. Dat de Winterbergers dit voor elkaar hebben gekregen met zo’n gering hoogteverschil is echt knap.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast706
7 januari 2019 · 20:53

Mooi gebied, dicht bij Nederland. Het is natuurlijk geen Oostenrijk maar een prachtige plek om met familie en vrienden een weekend te gaan skien… of wandelen 😉

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast032
16 december 2018 · 17:33

Prima gebied voor een paar dagen!
Wel trek ik de + beoordeling van wintersporters mbt eten op de piste zwaar in twijfel!

Het eten op de piste is ronduit matig c.q. Gaarkeuken voedsel. Dan doet winterberg toch echt wel onder voor vele eetgelegenheden op de pistes in oostenrijk en italie

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast457
15 december 2018 · 19:36

Leuk skigebied bereikbaar na 4 u rijden vanuit Brussel

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast644
2 december 2018 · 20:35

Gewoon goed voor een weekend

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast475
27 maart 2018 · 23:02

Onvoorstelbaar hoeveel sneeuw er tegen april nog op de perfect geprepareerde pistes ligt, waarbij nagenoeg het hele skigebied nog draait ondanks 80% lege stoeltjes! Hypermodern met heel veel koppelbare 4-, 6- en zelfs 8-persoons stoeltjesliften en in het naseizoen heerlijk rustig, natuurlijk zijn het geen Alpen, maar met bijna 200 meter hoogteverschil op de Kappe en meerdere liften van tegen de kilometer op de Bremberg viel het mij eigenlijk best mee.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast934
4 maart 2018 · 13:20

De banen zijn te klein. Je bent in 2 minuten beneden en dan weer een kwartier op een lift wachten.
Skipas is slecht geregeld. De loketmensen nemen je in de maling. Pas voor ze op.
Ga er niet heen.
Jan van Asten

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast934
4 maart 2018 · 13:14

Slechte ervaring met de skipas. 5 dagen betalen 4 dagen skiën.
Ga er niet heen.
Edie van Os

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast952
3 maart 2018 · 20:42

goede dingen snelle liften en goed gepreparerde pistes
nadeel veel mensen die niet kunnen skieen
geen aparte lift voor skie scholen waardoor er gedrongen word
soms erg druk

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast184
1 maart 2018 · 18:12

liften erg goed verlopen.
geen lange wachttijden
pistes goed
restaurant goed
uitstekend hoor.
Restaurant poppenberg super mooi
geworden en ruim van opstelling,. Ook de toiletten geen trapjes op .
Meer wasbakken en toiletten. Veeeeeel beter super snel klaar,

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast632
9 februari 2018 · 06:29

Dit was de eerste keer dat ik in Winterberg geskied heb en dat is me zeer goed bevallen. Prijs/kwaliteitverhouding is zeer goed. Voldoende uitdaging. Op 1 ochtend kon ik niet de gehele carroussel skiën.
Mijn vriendin is beginnende skiër. Wij zijn ook bij Ruhrquellen geweest. Dit is een hele fijne locatie om te oefenen. Prijs/kwaliteitverhouding ook zeer goed.
Ook leuk om te winkelen in zowel Winterberg als Willingen.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast026
7 februari 2018 · 22:13

Als je niet de tijd hebt om een volle week naar de Alpen te gaan en toch een paar dagen wilt skiën is winterberg zeker een aanrader! Echter moet je wel mazzel hebben met het weer, zo had ik het ideale wintersport weer en lag er voldoende sneeuw maar was een vriend van mij een week eerder vroeger naar huis vertrokken omdat er te weinig sneeuw lag. We kwamen aan op een zondag en hadden toen erg veel last van beginners, ze letten niet op, stoppen op de meest onpraktische plekken en veroorzaken verstoppingen op een aantal smalle plekken. De maandag en dinsdag was een heel ander verhaal, het was behoorlijk rustig en hadden geen last van opstoppingen en beginners. Als het mogelijk is ga dan zeker doordeweeks om de drukte te vermijden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast214
25 januari 2018 · 19:18

winter bergen was leuk geen last gehad van beginners korte rijen een wacht tijd bij liften ben er geweest voor een week vond het leuk en ik heb geen spijkerbroek gezeien :]

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast028
27 december 2017 · 09:22

Gewoon een leuk gebied vanwege de korte afstand.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast269
21 december 2017 · 10:12

Dicht bij huis, vier uurtjes rijden.
Drie dagen geweest (twee overnachtingen) in de week buiten de schoolvakanties (18-20/12/ 2017) in een goed hotelletje op wandelafstand van de pistes en P1.
Er was veel sneeuw gevallen voor onze aankomst. Pistes waren goed geprepareerd. Geen drukte.
Partner is een leergierig beginnend skiër voor wie het gebied met zijn blauwe en rode pistes (bij goede sneeuwkwaliteit) een zeer leuke ervaring was.
Komen zeker nog eens terug voor een korte skivakantie.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Roy83
11 december 2017 · 10:17

Begin december 2017 op een zondag weer eens naar Winterberg gegaan. De omstandigheden waren bar (maar dat ligt natuurlijk niet aan Winterberg), maar de sneeuw was goed en alles wat open kon, dat was ook open. Dat vind ik echt een pluspunt. Overdag wel veel kanonnen aan, maar ook dat begrijp ik wel. Ik heb al veel gezegd in vorige reviews, maar dit was voor het eerst dat ik in het weekend was (ook al is het nog ver voor het hoogseizoen) en het volgende viel me op:

  • Relatief druk, ondanks dat het het eerste weekend was dat ze open waren én dat het slecht weer was. Drukte merk je in de liften niet eens zo erg, maar op de piste wel wat meer. Het was prima te doen, maar drukker zou van mij niet hoeven. Ik ben overigens verwend qua drukte, ik ga altijd buiten het seizoen en zoek dan nog rustige gebieden uit
  • Niet alle horeca was open en de horeca die open was, was (mede door het slechte weer) stampvol. We wilden sowieso niet of heel laat lunchen, daarmee ondervang je dat, maar even snel een kop koffie drinken was er niet echt bij
  • Zelfs in dit voorseizoen echt veel prutsers. Dat je niet kan skiën is niet erg, maar neem dan les (en niet van je vriend(in)), in Winterberg zie je toch relatief veel mensen die er geen reet van kunnen die toch op rode pistes zijn (en niet alleen Nederlanders, ook net zo goed Duitsers). Ook veel beginnende snowboarders die vlak bij de lift op de grond zitten. Niet iets wat de dag verpest, maar wel opvallend
  • Ski’s voor mijn vriendin gehuurd bij Schneewitchen. Prima materiaal, nieuwe ski’s, heel professioneel
  • Echt verrassend goede pistes, ondanks dat het pas begin december is en het de hele dag door sneeuwde, was het qua pistes heerlijk skiën!
Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring