Kinderen in stoeltjeslift

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiliftkarussell Winterberg

Weet iemand of de stoeltjesliften in Winterberg (veilig) geschikt zijn voor kinderen rond de 5 of 6 jaar?
Wij zullen natuurlijk bij hen zitten in de lift maar wij hebben zelf niet heel ervaring met stoeltjesliften mbt het in - en uitstappen.

De meeste stoeltjesliften zijn open met van die veligheidsbeugels ervoor en tussen je benen ook zo’n beugel. Onze dochter van 4 jaar gaat er ook in. We hebben met haar afgesproken dat dat ze stil moet blijven zitten, omdat ze nog klein is. Instappen dan tillen wij haar in de lift en uitstappen hetzelfde ook optillen omdat ze nog niet met de voeten aan de grond komt. Suc6

De meeste zetelliften in Winterberg zijn goed tot erg goed geschikt voor kleine kinderen. De Brembergkopf, Büre-Bremberg-Xpress, QuickJet en de Sürenberg hebben automatisch sluitende beugels. In principe is het mogelijk om bij de QuickJet en de Sürenberg onder de beugel door te kruipen, maar spontaan eruit vallen is onmogelijk. Bij de Brembergkopf en Büre-Bremberg-Xpress is het zelfs geheel onmogelijk om eronder door te kruipen.

De Schneewittchen heeft geen automatisch sluitende beugels, maar zodra de beugel eenmaal gesloten is, kan deze pas eerst bij het bergstation geopend worden. Ook hier is het net zoals bij de Brembergkopf niet mogelijk om eronder door te kruipen.

Bij de overige zetelliften kunnen de beugels vrij geopend en gesloten worden. Hier is extra opletten bij kleine kinderen wel gewenst, maar aangezien deze zetels slechts voor vier personen geschikt zijn, blijft het wel een stuk overzichtelijker.

Er zijn bij diverse liften loopbanden, om zo effectief mogelijk mensen mee te nemen. Let hier wel op dat je aan het einde van de loopband komt stil te staan! Dit geldt voor de QuickJet en de Büre-Bremberg-Xpress. Als het glad is kan je soms hier in de afgrond vallen. Bij de Kleine Büre is er ook een loopband, maar voordat deze eindigd wordt je al reeds opgepikt door de zetel.

Nou Frans, bij de Kleine Bure heb ik er ook eentje door zien schieten. Het licht dacht vooruit te moeten stappen op de band. De 3, 8, 10, 12, 22 en 25 zijn hypermoderne koppelbare liften en zeer veilig. Bij stoeltjesliften 2, 4, 6, 7 en 14 een beetje oppassen.
Harry (Winterberg)

@Harry: De poortjes voor die lopende band (Kleine Büre) had afgelopen seizoen nog een paar kleine probleempjes, waardoor een dergelijke situatie wel eens voorkwam. Inmiddels is dat probleem opgelost.

De band is lang genoeg om niet zomaar tot het einde door te glijden. De zetel pikt je ruim op tijd op. Wanneer dat niet het geval is, dan ben je te vroeg of veel te laat door een blokkerend poortje op de lopende band gekomen.

Plaats een reactie