Altijd keycard nodig bij skipas ?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiliftkarussell Winterberg

Hallo,

Een skipas voor Winterberg, is daar altijd zo’n keycard voor nodig? Op diverse websites staan nml wel prijzen vermeld voor de skipas, maar als je die online wil bestellen kom je uit bij https://www.tickets.skiliftkarussell.de en moet je eerst een persoonlijke keycard aanschaffen die je dan als het ware oplaadt.

Is dat alleen bij online bestellen het geval, of is dat altijd zo? Maw. als ik ter plekke een skipas koop bij de lift, kost het dan ook de prijs van de skipas (€ 75 voor 3 dgn) + keycard (€ 5 ongeveer) ?

Die extra kosten voor de keycard worden vrijwel nergens vermeld… hier bijv. https://www.wintersport.nl/skigebieden/winterberg/skipas… maar ook hier http://www.winterberg-info.nl/skipas/ wordt alleen gesproken over die € 75 voor 3 dagen.

Als het goed is kun je de keycard na afloop weer inleveren en krijg je de 5 euro terug. Zo werkt het althans in menig ander gebied.

Mr. Slow

Je raakt wat in de war omdat er nu ook een heroplaadbare kaart gebruikt kan worden in winterberg.
Als je in winterberg de skipas haalt is deze gewoon voor eenmalig gebruik en betaal je 75 euro voor 3 dagen.
Je kunt online een heroplaadbare pas kopen, die krijg je binnen een paar dagen thuis gestuurd. Kosten 5 euro. Deze kun je thuis opwaarderen met 1 of 2 of3 dagen skieen.
Voordeel hiervan is dat je bij aankomst in winterberg direct de lift in kan en niet in een rij hoeft bij de kassa.

Het wordt misschien wel eens tijd dat alle skigebieden dezelfde keycard gaan gebruiken en je van thuis uit de keycard kan opladen voor het gekozen skigebied. Zo moeten er minder kaartjes in omloop komen en staan we sneller op de piste! Een utopie?

Plaats een reactie