Winterberg stelt opening uit

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiliftkarussell Winterberg
Matthias12324 november 2020 · 08:43

Skiliftcarrousel Winterberg verschuift opening alpine-seizoen naar half december 2020…
De eerste testproductie van sneeuw was succesvol. De stoeltjesliften en kabelbanen zijn eveneens startklaar. Maar de Skiliftcarrousel Winterberg heeft besloten om alle werkzaamheden voorlopig te laten rusten en hoopt nu op een versoepeling van de huidige Duitse lockdown rond half december.
Eigenlijk was de start van het alpine-skiseizoen begin december met zes pistes gepland en ook mogelijk geweest, aldus de Skiliftcarrousel. Een uitgebreid hygiëneconcept werd in samenwerking met de diverse verantwoordelijke autoriteiten uitgewerkt. Maar de Duitse maatregelen ter indamming van de pandemie gelden nog altijd en het is onzeker wat de toekomst brengt. “De productiemachines van sneeuw hebben succesvol gedraaid. Maar vanwege de huidige situatie, waarbij de lockdown alle vrijetijdsbedrijven en daarmee ook de skigebieden treft, heeft het momenteel geen zin om uit water grotere hoeveelheden sneeuw te produceren”, aldus directeur Christoph Klante van dit samenwerkingsverband.
Bij alle technische mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, is de start van het skiseizoen in het Sauerland maar beperkt te sturen. De skigebieden hebben daarvoor een aanzienlijke hoeveelheid natuursneeuw nodig of tenminste twee of drie zeer koude nachten met enkele graden onder nul. De nieuwe machines “Snow Factory’s” kunnen ook een bepaalde hoeveelheid sneeuw produceren bij temperaturen boven nul, maar hebben een duidelijk lagere capaciteit dan de klassieke sneeuwkanonnen. Om de start van een seizoen te kunnen plannen, hebben de skiliftexploitanten daarvóór twee weken nodig om dan zeker te kunnen starten.
De sneeuwgebieden in de Wintersport-Arena Sauerland die zelf uit water sneeuw kunnen produceren, zorgen meestal voor een doorgaande skiperiode van ongeveer half december tot ten minste eind maart. Een betrouwbaar wintersportaanbod is belangrijk voor alle sectoren in de streek, die direct of indirect van toerisme leven. Zo worden duizenden arbeidsplaatsen veilig gesteld.
Op bijgaande foto’s zie je de hopen sneeuw die door de Snow Factory’s in november in Winterberg werden geproduceerd bij temperaturen boven nul. Voor verdere informatie: www.skiliftkarussell.de.

Born to Ride

Plaats een reactie