Willingen of neuastenberg voor een dagje?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiliftkarussell Winterberg

Beste forumleden,

Aankomende winter vertrekken wij met een aantal enthousiastelingen naar winterberg. We willen graag een dagje een ander gebiedje aan doen. Onze keuze is gevallen op willingen of neuastenberg. Beide zijn goed te doen met de auto. Welk gebied raden jullie aan, wat zijn de voor en nadelen en waarom?

Alvast bedankt!

Willingen heeft de langste piste van het Sauerland. Ook heeft Willingen een gondel, verder sleepliften en transportbanden. Na Winterberg is het het grootste qua kilometers. Wel is het gebied niet zo compact. Als het druk is, is het in Willingen eerder vol dan op de Postwiese in neuastenberg.
Neuastenberg heeft leuke pistes maar helaas alleen maar sleepliften. Voor boarders dus was lastiger. Toch is het een erg leuk gebied dat zeker de moeite waard is. De meeste afdalingen liggen naast elkaar op een heel breed weidegebied dat onderaan steiler wordt. Aan de zijkant ligt een zwarte wat uitdagendere piste die wel vrij kort is, zo’n piste heeft Willingen niet.
Tip: Ga op een doordeweekse dag naar Winterberg en in het weekend naar het andere gebiedje. In de weekenden kan het in Winterberg extreem druk zijn.

Vorig jaar in Winterberg ook over deze vraag zitten nadenken. Willingen is iets van 45 km maar met sneeuw en drukte dus een uur rijden. Dat vonden wij het uiteindelijk niet waard. Neu en altastenberg zijn het geworden. Prima voor een dagje en lekker dichtbij.

Mijn ervaring is dat Winterberg-Willingen in 20 minuten te rijden is (pas op, navigatie kan je via een besneeuwde weg door het bos over bergen sturen, die moet je niet hebben in de winter!). Nueastenberg is hooguit 10 minuten vanaf Winterberg.

Bedankt voor jullie reactie.
@ Frank, wat is dan handig om in te vullen op de navigatie?
Misschien dat we dan beide plekken aan gaan doen. Nueastenberg combineren met Winterberg mochten we dat zat worden en Willing een dagje.

Hier nog een vraag. Liggen neuastenberg en altastenberg naast elkaar? Is er veel verschil? Welke heeft de meeste pistes? Of aantal km?Zijn deze gebieden met elkaar verbonden? Welke raden jullie aan? Ik vind de panoramakaarten zo onduidelijk…

Neu- en Altastenberg liggen ongeveer 3 km uitelkaar en de gebieden zijn niet verbonden. Van WInterberg naar Altastenberg en naar Neuastenberg en tussen Neu- en Altastenberg is de reistijd steeds hooguit 5 minuten. Neuastenberg is afwisselend met zeer goede mogelijkheden voor echte beginners. In Altastenberg zijn de pistes voor echte beginners vrij lastig, maar voor (ver-)gevorderden juist interessanter. Qua grootte en pistekilometers zijn de gebieden gelijkwaardig, maar wel heel veel kleiner dan Winterberg

Plaats een reactie