BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Matterhorn Zermatt

Reviews Matterhorn Zermatt

73% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.0 op basis van 3940 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, geweldige mogelijkheden voor tochten, voldoende off-piste, geen vlakke stukken, gezellige après-ski, erg sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Matterhorn Zermatt?


Beoordelingen van gebruikers

  • ThomJ
    ThomJ 10 april 2018 · 13:11

    Zermatt heeft echt belachelijk hoge prijzen, maar daar krijg je dan ook echt heel veel voor terug. De variatie hier is erg bijzonder. Ook het skibare hoogteverschil van meer dan 2000m is echt uniek. het viel mij op dat de gebieden rond Sunnega, Gornergrat/Riffelberg en de Matterhorn allemaal echt hun eigen karakter hadden. Dat maakt het gebied echt leuk. Ook de liftinfrastructuur is erg modern met een prima capaciteit. Daarnaast moet ik de lange afdalingen die je kunt maken niet vergeten. Al met al een super gebied met meer luxe dan gemiddeld. Wel is het er echt veel duurder dan in Italië of Oostenrijk. Daar schrok ik toch wel even van.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Zeeuwski
    Zeeuwski 10 april 2018 · 10:23

    Maart 2017 zijn wij in het gebied geweest, maar dan via de Italiaanse zijde, Breuil-Cervinia. Het is een geweldig skigebied en ook de liften in het Zwitserse deel van het gebied zijn modern, een enkele (voornamelijk op de gletscher) daargelaten, afgelopen voorjaar was men nog druk bezig om de grote gondelbaan van Trockener Steg naar Klein Matterhorn te vernieuwen. Breuil-Cervinia is voor de portemonnee heel wat vriendelijker dan Zermatt, als zul je de tol voor diverse wegen en tunnel(s) mee moeten wegen. Met name is eten en drinken in Zwitserland schrikbarend duur. Maar het is zonder meer een gebied wat je minimaal eenmaal in je leven bezocht moet hebben, de altijd prominent aanwezig Matterhorn zorgt voor fantastische uitzichten, van welke kant je hem ook bekijkt. Ook de rit met het treintje vanaf Zermatt naar de Gornergrat is schitterend om te doen. Zowel de Italiaanse als de Zwitserse zijde van het skigebied omvatten schitterende pistes. Het moge duidelijk zijn: een aanrader 😃 Overigens ben je in een mum van tijd van Valtournenche of Breuil Cervinia in het Zwitserse deel, en je skipas in Italië is ook nog zo"n € 60,- goedkoper dan in Zwitserland.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • MountainHugger
    MountainHugger 7 april 2018 · 18:51

    Vanwege de hoogte vaak hele goede pistes. De prijzen zijn wat duurder maar dat geld eigenlijk voor alle Zwitserse gebieden. Ik vind de après ski wel beter hier dan in bijv LAAX vooral de papperla en gewoon de bars in Zermatt zelf zijn gewoon veel gezelliger. De verhuurshop (bayard) was erg mooi alleen vergaten ze de bindingen in te stellen. Ik vond wel de pistes in LAAX gevarieerder dan in Zermatt.

    Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast264
    Gast264 23 maart 2016 · 09:50

    Na jaren in St. Anton am Arlberg te hebben doorgebracht hebben we besloten verder te kijken vanwege het 'publiek' wat tegenwoordig naar St. Anton trekt. Met name de drukte op de piste. Tijdje in Lech gezeten, maar ook daar gaat de overall kwaliteit achteruit. Uitstapje gemaakt naar Flims/Laax, fantastisch skien, maar geen fluit na afloop te beleven. Chamonix kent een gezellige aprés ski, maar daar is het skigebied minder aantrekkelijk omdat de diverse skigebieden niet aan elkaar ontsloten liggen. Dit jaar voor het eerst Zermatt bezocht. Wat is dat goed bevallen. Een prachtige omgeving, charmant dorp met zeer veel restaurants en barren. Uiteraard kan de aprés ski zich niet meten met de Oostenrijkse, voor Zwitserse begrippen is het alleraardigst. Dan het skien, dit is werkelijk fenomenaal. Afdalingen van 4000m tot 1500, met pistes van ca. 15km lang. In een rechte lijn naar beneden, prachtig. Het skigebied kent zeer snelle liften, in de ochtend grote drukte bij de liften, maar de afvoercapaciteit is groot waardoor er amper wachttijden zijn. De Italiaanse zijde is eveneens prachtig, alleen zijn de liften hier geantedateerd, hierdoor langere tijden om weer boven te komen. Een prijzige aanrader!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast747
    Gast747 7 januari 2015 · 14:48

    Kerst en nieuw hier naartoe geweest. Skipas International voor 6 dagen (2 volwassenen en 1 kind ) 1390 CHF! Nooit doen...Italië was alle dagen gesloten op 1 dag na open om 10h weer gesloten om 11h30 (wind zeiden ze). Geld terugeisen kan je niet ... enkel als de volledige duur gesloten is!! Het best is elke dag een foto trekken van het infobord, want zei beweren dat alles altijd open is...bedriegers! Helemaal niet vriendelijk en ze zien liever geen buitenlanders! Super duur (vorig jaar in Saas-Fee viel het best nog mee) 7.20 euro voor een suikerwafel, 8.40 euro voor een 1/2L bier en 24.60 euro voor een half haantje met enkele frieten ? Voor de rest : prima skigebied voor ervaren skiërs, weinig snowborders maar héééél koud in december..... Geef ons maar OOstenrijk.....

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast972
    Gast972 8 maart 2014 · 19:46

    Een beginnende skiër heeft hier niets te zoeken. Het gebied ligt erg hoog, het waait vaak stevig op de berg, afdalingen zijn lang en betrekkelijk stijl. Maar wie goed kan skiën/boarden raakt hier niet snel uitgekeken. Zeker niet met het skigebied Cervinia erbij. Wie van het ene naar het andere uiterste van het skigebied gaat en weer terug is de hele dag onder weg. Afdalen tot in het dal is mogelijk en biedt een schitterend uitzicht oop de Matterhorn en Zermatt in het avondlicht. Zermatt zelf is een pittoresk stadje, autovrij, alleen bereikbaar met een trein. Er zijn talloze (luxe)hotels en restaurants, winkels en andere voorzieningen (zelfs een klein museum). Het stadje bruist tot diep in de nacht, maar op een gemoedelijke manier. De prijzen zijn stevig, maar het is iedere cent waard.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast193
    Gast193 23 april 2013 · 11:09

    Zermatt is een must-see vanwege de ligging bij de spectaculaire Matterhorn, misschien wel de mooiste berg ter wereld. Verder een leuk authentiek dorp en een groot sneeuwzeker skigebied. Maar Zermatt is ook: -vaak lang in de lift zitten -vaak erg harde/ijzige sneeuw doordat in dit gedeelte van de Alpen ("inneralpien") relatief weinig sneeuw valt -gletscherpistes vaak saai (heel erg vlak) -naar Italie is leuk, maar ook omslachtig, en je moet de tijd goed in de gaten houden: niet altijd relaxed -weinig ski-in/ski-out, veel lopen naar/van dalstations -Duur: Pizza voor 22 euro -Off-piste matig Wij zijn er twee keer geweest en hebben het nu gezien. Qua skien/pistes zijn er mooiere gebieden in de Alpen, bijvoorbeeld Trois Vallees en Arlberg

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Astrid
    Astrid 13 april 2012 · 22:35

    we hebben een fantastische week gehad met onze familie in Zermatt. Heerlijk geskied, heerlijk gegeten, en een prachtig appartement van www.zermatt-rental.com. Volgend jaar weer!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 18 maart 2012 · 00:25

    Wat een ongelofelijk mooi gebied is Zermatt. Van de vele skigebieden die we de afgelopen jaren hebben bezocht is dit de absolute topper. Naast het skiën hebben we ook erg genoten van de gratis schaatsbaan in Zermatt en de gehele entourage. Door vroeg te boeken hadden we de week voor Kerst 2009 in Zermatt een appartement voor iets meer dan 300 euro, onze dochter van toen 6 jaar kon gratis skiën. Wel lastig was het gesleep met de bagage en ski's naar ons appartement op de berg aan de rand van Zermatt.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Joost Hagemeijer
    Joost Hagemeijer 13 maart 2012 · 21:48

    Zermatt is de ultieme wintersportbestemming. Hoog in de bergen, wit van de sneeuw door de hoogte, omringd door 400 meter toppen, een aangesloten groot skigebied over Zwitserland en Italië, heerlijk eten op de piste en in het dorp. Mooie pistes, sneeuwroutes en offpiste mogelijkheden. Kortom, in Zermatt hoef je nergens een compromis voor te sluiten. Moderne snelle liften en de langste afdaling van Europa vanaf de hoogste piste vanaf Europa. Zermatt is niet de goedkoopste bestemming, alhoewel het ook weer niet veel duurder is dan sommige (veel slechtere,minder sfeervolle en met een minder skigebied) andere bestemmingen in Europa. Zermatt is zeker een plaats waar je als raswintersporter geweest moet zijn. Alhoewel je daarna wellicht nog vaker wilt terugkomen... Zowel voor de beginner als ervaren skiër geschikt. Topsneeuw, het hele jaar door.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • rudi
    rudi 13 maart 2012 · 15:29

    dit jaar in maart naar Zermatt geweest zermatt heeft alles voor een super sportieve skivakantie.snelle liften,een goede verbinding met Cervinia en lange afdalingen.enkel weinig super zwarte pistes maar dat word dan weer gecompenseerd door de vele lekkere lange rode pistes.enkel de prijzen op de piste en de acco's zijn eigenlijk veel te duur zeker nu met de nadelige koers van de zwitserse frank.maar zermat je moet het eens gezien hebben het is prachtig.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 16 juni 2010 · 14:17

    Zojuist naar Zermatt geweest om nog even te ski? helaas was de kabelbaan naar Klein Matterhorn (3880m) gesloten, iets wat niet (duidelijk) op de site vermeld was. Het (zomer)skigebied bestond daardoor slechts uit 1 piste, die op zich nog wel redelijk lang was. Ik denk dat als alles open is dit als zomerskigebied erg leuk is, omdat er te ski?is over een groot hoogteverschil (3880m-2950m). Prachtig dorp, en het gebied is ook erg leuk om te mountainbiken.

  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2010 · 10:29

    In december 2009 in breuil cervinia-valtournenche geweest. Het gehele gebied wordt door velen onderschat. De ski beleving is geweldig op deze hoogte, altijd goede pistes en voldoende sneeuw. Goede Italiaanse keuken op de pistes. Niet druk en geen wachttijden. Geweldig lange afdalingen. Zeker in Valtournenche en Breuil goede mogelijkheden voor de eerste beginners, van transportband naar schotel naar stoeltjeslift met makkelijke pistes, op 200 meter hoogte? Dus lekker lessen in goede sneeuw!. Italiaanse kant is zonniger en vaak beter qua weer dan Zermatt. Italiaanse kant is makkelijker, Zermatt kant is moeilijker. Voor ieder wat wils dus. Valtournenche prijstechnisch het meest interessant. Dorpen wat minder gezellig dan Zermatt. Week voor kerst zit in prijstechnisch heel gunstige periode. Ook niet verder vertellen....

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2010 · 13:58

    Net terug van een 5de skivakantie in Zermatt en het was weer geweldig! Heerlijke lange afdalingen met voldoende uitdaging en altijd een prachtig panorama om tegen aan te kijken. Als ik het vergelijk met mijn vakantie in S?n van eerder dit jaar valt het volgende op: - De afdalingen zijn een stuk langer en gavarieerder maar wel smaller en minder makkelijk - Voor absolute beginners zijn de mogelijkheden beperkt, maar als je fatsoenlijke een rode piste afkomt zul je je niet vervelen! - De liften zijn modern en snel. Alleen bij de liften vanuit het dorp moet je in de spits (9:00 tot 10:00) wat langer wachten, het zelfde geldt verbindingsliften aan het eind van de middag.

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2010 · 09:28

    Zermatt = Zermatt. Niet vergelijken met andere skigebieden. Je houdt ervan of je komt er nooit meer. Vorig jaar in maart geweest. In ? woord SUPER. Zermatt heeft alles wat een ervaren skier/freerider nodig heeft. Ga naar het Stockhorn gebiet en je weet waarom. Hier hebben onervaren skiers niet te zoeken, mits je jezelf wil tegenkomen. Wil je lange tochten maken en lange afdalingen maken dan is Zermatt ideaal. Positief: - Zermatt heeft de Matterhorn. - Zermatt heeft weinig nederlanders. - Zermatt heeft weinig onervaren skiers. - Zermatt heeft het Stockhorn gebiet (Freeriders) - Zermatt heeft 3 skigebieden boven de 3000 m. - Zermaat heeft heliski? - Zermatt heeft meer dan 15 bergen hoger dan 4000m om zich heen. - Klein Matterhorn (3883m) --> Zermatt = 17 km skie? - Klein Matterhorn (3883m) --> Valtournenche = 25 km skie? - Geen wachtijden bij liften (maart 2009) Rekening houden met: - Wind. Bij veel wind is het Klein Matterhorn gesloten. - Van Zermatt (1600m) naar Rothorn (3100m) Gornergrat (3050m) en naar het Klein Matterhorn (3382m) kost ± 30 minuten. Om zulke hoogtes te overbruggen heb je nu eenmaal gondels nodig. Dan krijg je wel iets voor terug. - Als je naar Italie skiet moet je voor 16:00 uur Theodulpass of Plateau Rosa zijn, anders kom je bij slecht weer niet meer terug in Zermatt. Neem een creditcard mee als je onverwacht in Breuill Cervinia moet overnachten. Met de taxi terug naar Zermatt = 150 km. Negatief: Geen. Je houdt ervan of je komt er 1 keer en nooit meer. Daarom zie je hoofzakelijk mensen om je heen die van Zermatt houden en geen zeikers die altijd wel iets hebben om te klagen.

  • Anoniem
    Anoniem 10 januari 2010 · 23:36

    Net terug uit Zermat,lees hier veel positieve reacties die ik niet kan beamen! Namelijk: De ontzettende lange wachttijden en massa's mensen bij de liften begint S'ochtens elke keer weer. Elke lift/gondel is een drama iedere dag weer! De omgeving is echt schitterend, maar de lange wachten bij de liften halen echt je motivatie om een leuke dag te hebben al snel weg. Ik heb van andere mensen gehoord dat dit van jan tot eind maart altijd zo is!Veel in Frankrijk en Oostenrijk geweest en daardoor weet ik zeker voor mij nooit geen Zermat meer! Gelukkig wel mooi weer gehad, maar dat maakt de wachttijden niet goed.

  • Anoniem
    Anoniem 8 januari 2010 · 17:37

    Ben in veel skigebieden geweest (Gstaad, St. Mortiz, Davos, le Quatre Valees, Paradiski, St. Anton am Arlberg, Ischgl, Les Deux Alpes, Zell am See/Kaprun en Engelberg) maar geen enkel skigebied kan wat mij betreft tippen aan Zermatt. Fantastische omgeving, leuk dorp (wel veel bontjassen) en veel afwisseling in pistes. Hoewel sommige liften lang duren, zo duurt de trein naar de Gornergrat erg lang, is de natuur wonderschoon waardoor ik het niet erg vind om een tijdje in de lift te zitten. Ik heb nog in geen enkel ander skigebied vossen en grote groepen berggeiten en herten in het wild zien rondlopen (vooral in de lift tussen Sunnega en Blauherd zijn veel wilde dieren te zien). Daarnaast is er in het dorp ook voldoende te doen als je een dagje geen zin hebt om te ski? Zo is er een leuke ijsbaan en zijn er voldoende winkeltjes.

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2010 · 00:23

    De roem van Zermatt is niet gebaseerd op de kwaliteit van het skigebied. Er zijn een aantal duidelijke nadelen aan het gebied: -erg lange liften, die soms ook erg langzaam zijn (Gornergrat) -erg veel zeer lichtblauwe pistes, in het bijzonder op de gletcher -veel lange glijpaden -in het algemeen: weinig toppistes Wel bijzonder: -de Matterhoren, een must-see -de algemene setting met zoveel vierduizenders en gletschers -internationale sfeer, mix van mondain en sportief -mooi dorpscentrum met nog veel oude gebouwen en hutten -voor de liefhebbers: de vele treintjes -autovrij -veel authentieke berghutten en restaurants op de piste Al met al kan Zermatt als skigebied niet gerekend tot de absolute top-skigebieden (Les Trois Vallees (F), Les Quatres Vallees (CH), Arlberg ?, Whistler (CA), Vail (USA)) De sfeer en het natuurschoon maken Zermatt wel een bestemming die je minimaal 1 keer gezien moet hebben.

  • Anoniem
    Anoniem 16 oktober 2009 · 10:30

    het fijne van dit skigebied is dat er genoeg te doen is en er ligt elk jaar rond februari wel sneeuw... ik kom hier elk jaar en verblijf dan in het gornagrat hotel... wat een uitmuntent hotel is want in de ochtend kun je meteen helemaal naar beneden ski? ook de liften zijn fijn want de wachtrijen zijn niet te lang. het is er wel koud... maarja dat hoort. het heeft ook een gezellige sfeer... bovendien kun je als je naar itali?kied heeerlijke pizza\'s eten en naar de bergen kijken. dit is gewoon een topskigebied!

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2009 · 21:57

    Een top skigebied. De skigebied is verdeeld in drie delen die via skipistes aan elkaar zijn verbonden. Een trein die naar 3090m hoogte gaat, een soort metro die 60 graden naar boven door ee soort tunnel gaat (wel een beetje eng als je daarin zit), kabel liften die naar geweldige hoogtes gaan, heel veel mooie skipistes, veel mooie restaurants op de pistes etc. maken dit gebied tot een droom gebied voor een skier/snowboarder. Een aanraader is een skirit van een Kleine Matterhorn (bijna 3900m). Je gaat naar boven via 3 verschillende kabel liften waarvan laatste eindigt in een punt van de berg. Eenmaal aangekomen ga je door een 100 m tunnel aan de andere kant waar de piste begint. Op die hoogte krijg je minder zuurstof waardoor je zich een beetje duizelig kan voelen. Echter gaat dat snel over als je naar beneden gaat skien. Van de top heb je twee keuzes: links naar Cervinia (Italie) en rechts terug naar Zermatt. Van top (3900m) naar Zermatt (1620m) ski je in een stuk aan elkaar (10 km piste) via blauw, rood en zwarte pistes. De piste eindigt in Zermatt precies op de plaats waar de stadsbus stopt. Eenmaal aangekomen in Zermatt kun je dus meteen aansluiten in de rij voor de bus (tenzij je accomodatie daar in de buurt zit). Alles bij elkaar een geweldige ervaring.

  • Anoniem
    Anoniem 24 september 2008 · 15:56

    Begin september week in Zermatt gezeten, maar 1 dag kunnen ski? rest van de week weer te slecht helaas. Wel een erg leuke ervaring zo tussen alle trainende topskiers... Wel een drama om er te komen, eerst een gondel, dan nog een eitje, dan een tunnel en dan nog op je skieschoenen door een soort bouwput met veel rotsen naar beneden. Daar hadden ze wel even wat aan mogen doen. Ski-ervaring was leuk, pistes goed, maar niet echt een tentje voor koffie ofzo. Ik ben wel erg benieuwd naar dit gebied in de winter.

  • Anoniem
    Anoniem 14 juli 2008 · 08:38

    2 weken geleden gaan zomerski?in Zermatt en het was gewoon super. Perfecte sneeuwcondities ondanks het feit dat het reeds juli was. Heel groot is het zomerskigebied uiteraard niet, maar er zijn toch enkele mooie afdalingen te maken waarbij nog steeds een aanzienlijk hoogteverschil overbrugd wordt, tussen 3880 en 2980 meter.

  • Anoniem
    Anoniem 8 maart 2008 · 15:44

    Ik ben nu voor de 2de keer in Zermatt geweest en vind dit gewoon een prachtig skigebied. behalve dat je erg veel moet wandelen en sukkelen om op de pistes te komen.

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2008 · 22:34

    Net terug van een weekje Zermatt en moet helaas stellen dat alle superlatieven die worden gebruikt om dit gebied te beschrijven wat overdreven zijn. Met name het transport binnen het dorp laat veel te wensen over. Ben je bijvoorbeeld na 10 min wandelen van de Gornergratbahn bij de ingang van de Sunega-metro aangekomen, dan dien je nog 200m door een tunnel te wandelen. Of je komt per skibus of taxi bij de Matterhorn Expresse aan, dan dien je eerst nog een (erg drukke) lift naar de eerste verdieping te nemen voor je kunt instappen. Voor een dorp met dit allure (en zo\'n skipasprijs) verwacht je meer comfort ! De pistes zijn over het algemeen middelzwaar (rood). Het is zoeken naar uitdaging. Met name de Italiaanse kant (cervinia en Valtournenche) heeft wel veel kilometer piste, maar veel van hetzelfde. De Stockhorn (freeride en buckels) is moeilijk, maar de reis ernaar toe omslachtig. De verbindingen van de 3 skigebieden in Zermatt (Rothorn, Gornergrat en Klein Matterhorn) neemt veel tijd in beslag met veel dalafdaling over lange paden. Daarentegen is het natuurlijk qua landschap en uitzichten een schitterende omgeving. Ook de vele leuke restaurantjes (zoals bijv Chez Vrony, op de Rothorn, reserveren voor de lunch een must) zijn erg leuk. Zolang de Zwitserse Franc tov de Euro gunstig is (1¤ = Sfr 1,60) is het bovendien helemaal niet zo duur als geschrven wordt. Sterker nog, de lokale uitgaven zijn een stuk lager dan in de grote franse skigebieden. En nog een pluspunt: afgelopen week was het krokusweek, maar geen/nauwelijks drukte bij de liften! Maar om tot een topskigebied uitgeroepen te mogen worden en te kunnen wedijveren met grote Franse skigebieden of de skiresorts in Colorado, zal er toch echt iets aan de infrastructuur in het dorp moeten .

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2008 · 17:16

    Zojuist terug van een geweldige week Zermatt. De nieuwe liften zijn een hele belangrijke aanvulling. Daarmee komt Zermatt naast alle andere zegeningen (dorp, restaurants, natuur, vergezichten etc.) ook op het gebied van diversiteit/indeling/variatie van pistes en liften in de buurt van de 3 Vallees, en ongeveer gelijk met Espace Killy en Paradiski.

  • Elmer Rietveld
    Elmer Rietveld 11 december 2007 · 18:46

    De ultieme ski ervaring. Ik ben in 7 van de top 10 dorpen geweest in de lijst. Qua skieen is het ? van de beste, maar qua beleving (natuur, huisjes, bergtoppen, zicht etc.) is het met afstand nummer 1. En het is niet eens veel duurder dan de Franse giganten. Maar zeg dat vooral niet verder...

  • eelco
    eelco 10 december 2007 · 17:08

    Zermatt is een zeer goed ski gebied, heel sneeuwzeker en veeel ofpiste. Ook kan je in het gebied goed tourskieen van dagtocht tot meerdere dagen. Het leuke is vooral dat het zo groot is en overal heen kan. tip: als de stockhorn open is en je kan goed skieen zeker doen.

  • Elko
    Elko 8 december 2007 · 19:00

    Waarschijn lijk is Perren nog nooit in Zermatt geweest want dan had hij geweten dat Zermatt helemaal geen overschat dorp is. Waar vind je die dorpen elders? Oostenrijk? Frankrijk?

  • Toby
    Toby 3 december 2007 · 16:51

    Over de hele wereld geskied maar Zermatt blijft mijn nummer 1! Geweldig mooi gebied waarbij je in de ochtend kiest op welk van de drie gebieden je gaat ski? Matterhorn/Breuil-Cervinia/Valtournenche (Itali? Gornergrat of Rothorn. Het laaste gebied is vooral geschikt voor beginners en kinderen terwijl het eerste gebied bekend is voor de enorm lange afdalingen ook richting Itali?Zermatt is ook gevarieerd voor de niet ski?. Je kan er een peak-pass kopen waardoor ook deze personen op de toppen van de zon kunnen genieten. Mijn favorite buckelpiste ligt boven Schwarzsee/Furgg (nr 67) omdat je aan het eind zo het terras op skiet. Maar de mooiste piste is White Hare vanaf Hoht?i (nr. 28) niet geweldig ski?maar wel over een bergkam (met aan beide zijde een afgrond) en geweldig uitzicht op gletchers en de Matterhorn. Zermatt heeft ? groot nadeel: overnachten is er erg prijzig. Goedkope hotels zijn er haast niet te vinden! Daarnaast kunnen in de ochtend de rijen naar Matterhorn glacier paradise lang zijn. (maar goed, de rit naar de top duurt dan ook 40 minuten!)

  • Andr??
    Andr?? 1 december 2007 · 20:34

    Vorig jaar voor het eerst geweest. Kan niet wachten tot we weer gaan eind feb. 2008. Het is een geweldig gebied, zeker als je nog even naar Italie overwipt. (lekker lunchen) Alleen jammer dat het behoolijk aan de prijs is. Ik sluit af met nog een alles omvattend woord, FANTASTISCH.

  • pablo
    pablo 12 april 2007 · 16:28

    Zermatt is een prachtig skigebied, erg mooie (lange) pistes. Zeker niet geschikt voor beginelingen en je ziet ook bijne geen beginelingen skiën. Als je naar zermatt gaat raad ik u zeker aan om de zwarte in Rothorn en de zwarte in furgg te doen. één nadeel was er wel soms dat je vaak redelijk lange stukken had waar je niet op kan skiën en je je moest voortduwen. Maar voor de rest is het skigebiet zeker aanteraden.

  • Paul
    Paul 6 maart 2007 · 14:51

    Zermatt is uniek, vooral de bergwereld met natuurlijk de Matterhorn. Het skigebied is groot en sneeuwzeker. Je staat soms wel lang in de lift door de grote hoogteverschillen. Voor vergevorderden valt het gebied naar mijn smaak tegen, Zermatt is erg gericht op de rustigere skier. Als je een echt uitdagend skigebied zoekt kun je beter naar Verbier, St.Anton of Val d'Isere.

  • Hendrik-Jan
    Hendrik-Jan 5 maart 2007 · 12:08

    Met ruim 30 jaar skiervaring in diverse gebieden ga ik sinds 8 jaar alleen nog naar dit skigebied. In Zermatt is alles net even iets beter dan elders. - Top afdalingen - Sneeuw zeker met veel poeder sneeuw - Weinig wachtijden bij de liften - Weinig beginnenrs op de piste, dus zonder die last kan je relaxed de afdalingen nemen. - Voor zowel de skieers als snowboarders vele uitdagende afdalingen - In elk deel ongewoon veel a-la-carte specialiteiten restaurantjes - Reserveren van een tafel bij restaurants op de berg mogelijk. Dus ook daar geen wachttijden - Volop goede en gezellige apres ski zonder extreem zatte beschonken types om he heen En ach, zo kan ik wel doorgaan. Superlatieven komen te kost bij dit skiparadijs. Beleven = ervaren!!!!

  • Hans
    Hans 19 februari 2007 · 08:50

    Zermatt heeft een perfect sneeuwzeker gebied, door nieuwe liftverbindingen zijn de verschillende gebieden goed en snel aangesloten. Aan de veiligheid wordt hoge prioriteit gegeven; zoals het afschieten van lawine-risicovolle sneeuwhellingen. De voorzieningen zijn top en door de euro en Nederlandse horecaprijzen is de prijs-kwaliteitverhouding zeker op orde. Appartementen in overvloed en van goede tot uitstekende kwaliteit; zeker als je dit met die keine Franse bedjes vergelijkt. Hotels zijn relatief duur. Conclusie: Top-skigebied met lange afdalingen en absolute sneeuwzekerheid en prachtige vergezichten! kortom een unieke ervaring.

  • Paul
    Paul 21 januari 2007 · 13:00

    Een gebied van Superlatieven, de duurste skipass, zeer sneeuwzeker, zeer lange afdalingen, fantastische restaurants en als belangrijkste: een weergaloos mooi skigebied. Heb me hier echt prima vermaakt, heel veel prachtige rode afdalingen, helaas een beetje te weinig zwarte. Maar desalnietemin absoluut ongeschikt voor beginners, en die zie je er dan ook nauwelijks. Het gemiddelde niveau van de skiers ligt er gewoon hoog. Langs de pistes zijn diverse kleinere restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, echt beter dan ik ooit heb meegemaakt. Wat ik jammer vond is dat er nauwelijks iets te apres-skieen valt, te veel Engelsen en Zwitsers. Maar ja als dat alles is, dan kom ik hier heel graag meerdere keren terug!

  • Jacob
    Jacob 2 januari 2007 · 00:36

    Zermatt is een mooi, sfeervol dorp. Autovrij, dat is ook mooi, alhoewel de heen/terugkomst daardoor wat omslachtig is De omgeving is uniek, inclusief de Matterhorn. Nergens anders zo mooi. Het skigebied is gevarieerd en hoog. Gevarieerd aanbod aan pistes. Nadeel: af en toe lastige verbindingen, lange liften (alleen al door de gigantische hoogteverschillen).Veel grote gondelbanen, met af en toe lange wachttijden, en sowieso veel gesleep met de ski's in grote dal/bergstations met lange gangen en trappen. Het Klein-Matterhorn gebied kenmerkt zich door lange en vaak saaie gletscherafdalingen, en bijbehorende lange sleepliften. De oversteek naar Cervinia (Italie) is zeer de moeite waard. Griezelig "Kaprun-ramp-achtig metrotreintje"

  • Maarten
    Maarten 1 januari 2007 · 19:11

    Voor mij is dit het beste skigebied dat ik persoonlijk ken.Ik ben al in redelijk veel skigebieden geweet zoals Valthorans,Davos enz.Zeer lang skieen wel 16 km (Stockhorn) Bij het skiien kun je genieten van de mooiste (persoonlijk)de mooiste bergen. De kleine Materhorn op wel 3800 enzoveel meter is zeer facinerent,je ziet alle alpen. Het eten is prachtig,maar wel duur. Een groot nadeel de skipas en het verblijf zijn wel duur beter in Tach verblijven en dan met de trein naar zermatt gaat. Maar het is zeer veel de moeite waard. Weet je dus niet waarheen de naar zermatt!!!

  • Bridge
    Bridge 19 september 2006 · 23:50

    Best leuk, aardig wat te skieen, maar haalt het niet bij Frankrijk. In het Italiaanse deel zijn de sanitaire voorzieningen uit het jaar kruik. Geen tweede keer voor mij!

  • Regina
    Regina 21 augustus 2006 · 10:28

    Zermatt aan de beroemde Matterhorn is het beste skigebied wat er bestaat. Vanaf het kleine Matterhorn(3860m)te bereiken met de kabellift, heb je de mooiste vergezichten, zelf tot aan de Mont Blanc, de rivier Po in Italie en het Jungfraujoch. Zermatt wordt omringd door bergen die hoger zijn als 4000m hoog. Elke skier kan hier zijn plezier vinden. Zermatt is ook autovrij, wat een gezellige sfeer schept. Een aanrader voor iedereen. En het is niet duurder als andere skigebieden, die minder te bieden hebben.

  • hans
    hans 21 augustus 2006 · 09:39

    Zermatt is een geweldig skidorp, zonder auto's buitengewoon mooie vergezichten, perfect georganiseerd met exellent materiaal aan liften enz. kortom een must om een keer te doen!

  • arno
    arno 18 augustus 2006 · 17:41

    Waanzinnig skigebied, door de hoogte (1650 - 3850) weinig ijzige pistes. De aansluiting op de andere liften is prima, wat mij erg aanspreekt is dat je echt lange afdalingen kunt maken. Het is en blijft wel Zwitserland dwz alles is perfect geregeld, schoon en onderhouden, maar verwacht zeker geen heisa-hosa dit publiek komt hier niet, alhoewel ze zal verwachten dat het echt een bondjassen dorp is valt dat ook wel mee. Mijn ervaring is dat de mensen die er komen ook echt de hele dag skieen. De prijzen zijn pittig maar de ligging, uitstraling en de perfecte skimogelijkheden maken alles goed.

>