BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Zillertal 3000

Reviews Zillertal 3000

80% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.9 op basis van 3821 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, uitbundige après-ski en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Druk

Wat vind jij van Zillertal 3000?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast868
    Gast868 14 december 2018 · 19:28

    Erg mooi skigebied, zoals gezegd erg veel moderne en snelle liften en toch aan de kant van Lanersbach redelijk lange afdalingen. Ook heb je veel mogelijkheden om de zonkant op te zoeken en de mogelijkheid voor tochten was zelfs wat groter dan ik had gedacht, het gebied voelt toch best uitgestrekt aan. Nu in december knallen ze de hele berg vol met kunstsneeuw waardoor sommige pistes er wat hard/ijzig bij liggen, maar met nieuwe sneeuwval zal dit ongetwijfeld beter zijn. Mijn voornaamste reden van het achterlaten van een review is wel dat ik vond dat de hoeveelheid vlakke stukken eigenlijk niet beperkt was. Het klopt dat er weinig vlak terrein is, maar juist daarom viel het me tegen hoe vaak je als snowboarder toch (bijna) stil valt op veel verbindingsstukken. Voor deze vlakke stukken waren vaak wel wat steile hellingen zodat je als je het kunt genoeg vaart kunt maken om er redelijk overheen te komen maar voor de mensen die nog net die 3/4 bochten extra nodig hebben op het steile stuk was het vlakke stuk al niet meer te halen. Hier zouden zo nu en dan wat touwtjes goed van pas komen. Ook lopen veel verbindingspaden schuin af waardoor het voor snowboarders die nog niet lekker switch/normaal kunnen afwisselen behoorlijk in de benen gaat zitten. Als skiër heb je hier allemaal niet zoveel last van, maar vooral omdat juist als 1 van de pluspunten van dit gebied werd genoemd dat het weinig vlakke stukken had en geschikt was voor snowboarders leek het me goed om te vermelden dat ik dit zeker niet als 1 van de kenmerken van het gebied zou noemen. Echt gevorderde snowboarders komen er wel, gewoon gemiddelde snowboarders zullen toch vaak de achterste binding los moeten maken.

    Met partner Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • ThomJ
    ThomJ 10 april 2018 · 12:46

    Toen ik hier heenging had ik de andere grote gebieden van het Zillertal al gezien en met de pistekaart in gedachte had ik verwacht dat het de mindere van de 3 zou zijn. Ik zat helemaal fout. Ik heb zelden een gebied gezien dat zo mijn verwachtingen overtrof. Je kunt mooie rondjes skiën/boarden en het liftsysteem zit slim in elkaar. Het Eggalm gebied, en de busverbinding met de Hintertuxer Gletscher is ook echt een leuke toevoeging. Er is daarnaast een mooie mix van lange hele vlakke pistes voor gevorderden, afgewisseld met wat aardig pittige stukken. Ga wel alsjeblieft alleen de Harakiri doen als je er ook echt de techniek voor hebt. Hoeveel mensen ik in de lift en op die piste heb zien stuntelen is echt bizar. Daarnaast willen er daar ook nog wel eens wat gekken zwaar ongecontroleerd voorbij komen suizen. Persoonlijk vond ik de zwarte 33 die vrijwel parallel loopt aan de harakiri veel lekkerder.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • daanprat
    daanprat 8 februari 2017 · 11:05

    Positief: Mooi gebied, zeker met de Superskipas zodat je ook in Zillertal Arena kan skiën, leuke pistes voor gevorderden, leuke après ski, niet te druk. Negatief: - Één persoon was een beginner en voor hem was Zillertal 3000 geen goed gebied om het te leren. Daarvoor kun je beter naar Gerlos gaan. Ook was het jammer dat er geen dalvafdaling is.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast546
    Gast546 30 januari 2017 · 20:17

    erg leuk skigebied, leuke lange afdalingen . ruim voldoende gelegenheid voor uitgebreid lunchen , biertje of andere versnaperingen. Bus vervoer moet je zeker doen, dit is gratis . Parkeren met de auto gaat moeizaam en is niet goedkoop.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Quisa2
    Quisa2 25 januari 2016 · 15:57

    EDIT - Als je naar de Ahorn / Eggalm wil met de bus, kijk dan even welke bus je moet hebben (vond ik niet echt handig aangegeven). De Green-Line is gratis toegankelijk met je skipas, evenals skibussen A-D. De andere bussen niet (4e per enkeltje). - De dalafdaling naar Eggalm was wel geprepareerd en was echt hartstikke leuk (tussen de bomen door) en niet te moeilijk - Ik weet niet wat het was, maar het was verschrikkelijk druk op de weg uit Mayrhofen op zaterdagochtend 9 uur. Iedereen met dakkoffertjes op (weekend/dagjesmensen?) en daar verloren we veel tijd. Misschien is het verstandiger over Stuttgart te rijden (wij reden over Munchen) en even te kijken naar fileberichten vooraf...

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Quisa2
    Quisa2 25 januari 2016 · 15:41

    Net terug van een weekje Mayrhofen met m'n vriend en 5 vrienden. Het gebied Lekker gevarieerd en erg groot. Genoeg om je als 'intermediate' een week te vermaken, genoeg om als gevorderde alles er uit te halen wat er in zit (met uitval naar de Gletscher) en de leukste nog een keer te doen. Er zijn aparte 'gebiedjes' (Finkenberg, Eggalm, Ahorn, de Hintertuxer Gletscher) waar je allemaal met de superskipas heen kan. Verbinding tussen de gebieden is goed, door snelle en moderne liften (dikwijls met 'bubbels' en stoelverwarming). De meeste pistes zijn rood, wat (heb ik begrepen in Oostenrijk in het algemeen) nogal een breed begrip is, dus beginners: laat je niet ontmoedigen! De meeste rode pistes zijn lekker breed en hebben wat glooiingen, zodat je een prima pad kan kiezen als je niet het steilste stukje wil skien. Er zijn wat lekkere, brede blauwe cruise-hellingen (vooral op de Ahorn en tussendoor in Penken) en een aantal erg uitdagende zwarte pistes (12 oftewel de 'devil's run' en de 7 op de Ahorn (dalafdaling) en natuurlijk de Harakiri, maar die is niet altijd open). Deze dalafdaling is overigens een blauwe/lichtrode helling, met 3x een aardig pittig zwart stuk er tussen. Let wel dat je, mocht je deze niet willen nemen, op tijd weer bij de lift omhoog bent. Het gebied lag er verder erg mooi onderhouden bij. De sfeer op de piste is hartstikke leuk met een aantal leuke barren. Tips zijn Mary's Penken Bar / Penkenalm bovenaan de Kombipenken: goed personeel, lekker eten (leberkase noedelsoep en sauerkraut-to-die-for en goedkoop, de Lattenalm in Eggalm (wederom goede service, goedkope drankjes en een geweldig Kitscherig poppenhuis-interieur). Verder zijn de 'pizzahut' tussen de Sun-Jet lift en de sleepjeslift leuk als je in de zon naar de stuntende boarders en skiers wil kijken (en ze hebben er lekkere frietjes en gluhwein). Ook de 'paraplu' bar tegenover de Elchbar onderaan de Kombipenken is aardig als je nog wat wil drinken na het skien: als je doorloopt, hebben ze een leuk terras wat nog net in de zon ligt tot zonsondergang. Meest positieve was voor mij de moderne, snelle liften (bijna geen wachttijd), de variatie in het gebied (op elk moment wel een mooi zonnig stukje te vinden) en de goede sfeer. De barretjes in de beschrijving raad ik van harte aan. Nadelig is misschien het ontbreken van de dalafdaling, al sta je nog geen 3 minuten in de rij met de spiksplinternieuwe Penkenbahn. Verder hadden de boarders nog wel eens te klagen over de rechte stukken. Als je weet waar ze zitten, was er echter nog wel goed snelheid te maken. Het dorp, les en accommodatie Mayrhofen is verder een heel klein dorpje. Klein, maar fijn. Er zijn een paar enorme après-ski plekken, maar verder als je op zoek gaat nog wel wat leuke kleine barretjes. Mo's place had leuke muziek en een prima keuken. De sfeer was er goed en je kan er lekker een avondje hangen. Verder hebben we een keer gegeten bij Gasthof Perauer, die ik kreeg aangeraden. Geweldig klassiek, Oostenrijks eten (De kaiserschmarren waren verrukkelijk, alsmede de vleesgerechten uit eigen slagerij). Verder zijn er een aantal lekkere bakkers en een lekkere slager (tegenover Penkenbahn) te vinden, waar je al staand kan après-skien met een broodje één-of-ander. Er zijn ook 2 grote Spars in het dorp, waar we tegen prima prijs boodschappen hebben gedaan. Gelest en gehuurd hebben we bij Die Rote Profis (Ski Pro Austria), aangezien zij een zeer voordelig les+huur pakket hadden. Gek genoeg zijn hier eerder nare comments gepraat over deze school. Wij hadden het echter geweldig getroffen: Wolfie, een local die normaal alleen privéles geeft, nam ons 5 dagen op sleeptocht en heeft ons zeer vakkundig de mooiste plekken (én de 2 barretjes op de piste!) laten zien. Dit is van harte aan te raden. Verder was het materiaal prima (evenals de service in de winkel: een aantal van ons zijn meerdere keren terug geweest met vragen en materiaalwissels en werden altijd goed geholpen). Voor zover mijn mini-Mayrhofen verslag! Het is dat ik graag meerdere gebieden wil zien, maar ik zou het niet erg vinden nog een keer naar Mayrhofen te gaan ?

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast946
    Gast946 10 januari 2016 · 13:36

    Hier enkele keren geweest en is goed bevallen. Als je het geen probleem vind om even in de auto te zitten, dan kan meerdere gebieden in de Zillertal Arena bezoeken. Wij hebben vanuit Mayrhofen alle gebieden bezocht. Maximale reistijd is vanuit Mayrhofen 30 minuten naar de skigebieden in de buurt. Pistes worden goed onderhouden en de skipas niet duur voor de hoeveelheid piste kilometers van het hele gebied. De SuperSkipas is in de hele Zillertal Arena te gebruiken. De vakantieverblijven in dit gebied zijn vaak ook relatief goedkoop. De skigebieden: Mayrhofen heeft zelf een mooi skigebied, waar je zowel in de zon als in de schaduw kunt skiën. Vooral bovenin zitten mooie stukken piste waar je een mooi zicht hebt door het hele dal. Het skigebied Zilleral Arena is vanuit Gerlos goed te behappen. Je kunt als gevorderde skier richting Zell am Ziller gaan, of juist richting Königsleiten. Doe dit wel bij goed weer, dan is het wat aangenamer dan met mindere weersomstandigheden. Ook kun je ervoor kiezen om te skiën op de Hintertux Gletscher. Vooral als de kwaliteit van de sneeuw in de andere gebieden wat minder is dan is dit een leuke optie. Doordat het gebied wat hoger is gelegen is de sneeuwkwaliteit er relatief wat beter. Dit gebied is niet heel erg uitgebreid, maar wel leuk om een keer te bezoeken. Een andere optie is om het gebied Hochzillertal-Hochfugen te bezoeken. Dit heeft behoorlijk wat pistes waar je goed uit de voeten kunt. De sneeuw is er goed. Zoek de wat rustigere pistes op, dan kun je er heerlijk skiën. De liften in al deze gebieden zijn echt prima. Er is veel geïnvesteerd in snelle en moderne liften. Soms kan het bij de gondel 's morgens even druk zijn, maar verder is het liften netwerk er echt super goed.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast946
    Gast946 10 januari 2016 · 13:36

    Hier enkele keren geweest en is goed bevallen. Als je het geen probleem vind om even in de auto te zitten, dan kan meerdere gebieden in de Zillertal Arena bezoeken. Wij hebben vanuit Mayrhofen alle gebieden bezocht. Maximale reistijd is vanuit Mayrhofen 30 minuten naar de skigebieden in de buurt. Pistes worden goed onderhouden en de skipas niet duur voor de hoeveelheid piste kilometers van het hele gebied. De SuperSkipas is in de hele Zillertal Arena te gebruiken. De vakantieverblijven in dit gebied zijn vaak ook relatief goedkoop. De skigebieden: Mayrhofen heeft zelf een mooi skigebied, waar je zowel in de zon als in de schaduw kunt skiën. Vooral bovenin zitten mooie stukken piste waar je een mooi zicht hebt door het hele dal. Het skigebied Zilleral Arena is vanuit Gerlos goed te behappen. Je kunt als gevorderde skier richting Zell am Ziller gaan, of juist richting Königsleiten. Doe dit wel bij goed weer, dan is het wat aangenamer dan met mindere weersomstandigheden. Ook kun je ervoor kiezen om te skiën op de Hintertux Gletscher. Vooral als de kwaliteit van de sneeuw in de andere gebieden wat minder is dan is dit een leuke optie. Doordat het gebied wat hoger is gelegen is de sneeuwkwaliteit er relatief wat beter. Dit gebied is niet heel erg uitgebreid, maar wel leuk om een keer te bezoeken. Een andere optie is om het gebied Hochzillertal-Hochfugen te bezoeken. Dit heeft behoorlijk wat pistes waar je goed uit de voeten kunt. De sneeuw is er goed. Zoek de wat rustigere pistes op, dan kun je er heerlijk skiën. De liften in al deze gebieden zijn echt prima. Er is veel geïnvesteerd in snelle en moderne liften. Soms kan het bij de gondel 's morgens even druk zijn, maar verder is het liften netwerk er echt super goed.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast040
    Gast040 3 januari 2016 · 11:35

    Fantastisch gebied, mits het goed weer is is de gletsjer echt een aanrader. Het is mooi groot maar zo voelt het niet aan. Een prettige sfeer.

    Met familie Skiër
  • VSteven
    VSteven 23 februari 2015 · 10:15

    Mooi skigebied. Wij logeerden in Hippach dus was de horbergbahn onze lift. In de krokus vakantie hebben we er niet langer dan een kwartier gewacht. Wel voor 9h00 naar boven gegaan. Het gedeelte boven aan de horbergbahn is een heel drukke plek. Veel pistes komen er aan en veel liften vertrekken er waardoor daar dan ook 15min wachten geen uitzondering was. De gebieden rond de finkernberg en rastkogel hadden daar mi minder last van. Veel mooie blauwe pistes zijn er niet in het horberggedeelte. De meeste blauwe zijn relatief smalle vlakke wegen waar het vol loopt met skiklasjes. In de andere gebieden waren wel mooiere blauwe te vinden voor de beginners. Rode pistes zijn overal in orde. De zwarte zijn niet onoverkomelijk moeilijk. Eggalm had wat last van sneeuwgebrek waardoor het skiën er soms op gras afrijden leek... Het leukste deeltje van zillertal3000 was voor ons de penkenberg met de white lounge en de fun slope. Boven heel brede blauwe pistes die overgaan in mooie rode en een leuke zwarte dalafdaling. We gaan zeker nog eens terug

    Met familie Skiër
  • Gast946
    Gast946 13 oktober 2014 · 17:09

    Ik ga al jaren naar Mayrhofen en het voelt als thuiskomen. Bijna alleen maar zeer moderne liften, goed geprepareerde pistes en prachtige restaurants met schitterend uitzicht. Het gebied ligt mooi door de natuur en is erg gevarieerd. Je kan mooi tussen de bomen skiën, of het hoger opzoeken en over prachtige brede pistes knallen. Wel is het jammer dat er geen dalafdaling naar Mayrhofen gaat vanaf de Penken. Vanaf de Penken gaat er wel een skiroute naar het dalstation van de Horbergbahn maar deze is alleen open bij voldoende sneeuw. Hier zijn plannen voor deze permanent te besneeuwen zodat hij het hele seizoen open is. Ook is de wachtrij zowel naar boven als naar beneden lang voor de Penkenbahn. Deze wordt gelukkig in de zomer van 2015 vervangen voor een zeer snelle lift. De Ahorn is erg rustig met eigenlijk maar 1 piste. Bovenaan breed lauw om het goed te leren. Daarna een stukje rood wat goed te doen is. Het laatste stuk is de dalafdaling naar Mayrhofen en die is alleen aan te raden voor gevorderden en vaak blijft deze piste goed door de schaduw kant. Kort om een super gebied! de minpuntjes voor mij gaan ze de komende jaren verbeteren en ook voor families met kinderen is het ideaal. De kinderen worden goed verzorgt. Zeker aan aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast920
    Gast920 31 maart 2014 · 11:10

    Na jaren Serfaus, Ischgl, Solden en Gerlos dit jaar naar Mayrhofen. Een nieuwe gebied en dus ook een nieuwe ervaringen. De liften in Mayrhofen zijn misschien iets te kort maar over het algemeen goed. Toe wij er waren was het niet heel druk wat zeker bevorderlijk is voor dit gebied. Ik kan mij voorstellen dat als het druk is het bij de Kressbrunnalm tot gevaarlijke situaties kan leiden. Hier komen veel afdalingen bij elkaar. De apr ski in Mayrhofen vond ik ook minder. Het gebied kan qua skiën, gezelligheid niet mee ten opzichte van de andere gebieden. Het ontbreken van een dal afdalingen is ook erg jammer en komt het gebied zeker niet ten goede. De Harakiri was, ondanks dat hij ijzig was zeker te doen. Leuke ervaring maar hij is ook maar een heel klein stukje erg stijl. Wat minder mijn ding maar ik wilde hem toch geskied hebben. Het eerste en laatste deel heeft lang niet de moeilijkheidsgraad als het middelste.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast094
    Gast094 10 februari 2014 · 07:08

    De eerste week van februari ben ik met een paar vrienden naar Mayrhofen gegaan. Qua pistes is het een redelijk gemakkelijk gebied. De rode pistes zijn lekker breed en maar op bepaalde korte stukken stijl. Het voelen meer aan als blauwe dan als rode. Onze groep bestond uit beginners als gevorderden. Ieder had het wel naar zijn smaak al denk ik dat je als gevorderden al snel zult uitwijken naar de andere gebieden (die tevens gratis zijn met de super skipas). De liften zijn er echt zeer modern. Ik, als snowboarder, ben geen enkele keer van een lift gevallen. Ook overal gaan de wachtrijen vlotjes door. Enkel bij het nemen van de penken lift om van het dal omhoog te gaan sta je wel meestal een half uurtje te wachten. Zeker tijdens de 'spits' tussen 9u en half 11. Apres ski valt bij mayrhofen zeker niet te klagen. De marginalen kunnen zich uitleven in de ice bar maar dat was voor ons toch veel te druk. De Harakiri bar en de Bruck'n stadl waren daarentegen veel plezanter voor te apresskiën. Samengevat: Een heel leuk en redelijk gemakkelijk gebied. Als je voorbij de wachtrijen aan de lift in het dal kunt kijken dan is dit echt een toppertje. Wij gaan hoogst waarschijnlijk er volgend jaar terug heen.

    Met vrienden Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast047
    Gast047 25 januari 2014 · 09:54

    Tweede week van Januari voor het eerst neergestreken in Mayrhofen. Zonder al te grote verwachtingen afgereisd omdat de algemene geluiden vaak zijn dat het een beperkt skigebied is en zich niet kan meten met gebieden als Solden, Ischgl, Serfaus bijv. Nou, het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Okee er is geen dalafdaling, dat is jammer, maar qua grote en variatie pistes betreft is het een prima gebied om je een week lang te kunnen vermaken. Het dorp Mayrhofen was dan wel groen, de condities boven waren uitstekend. Pistes zijn wel vaak vrij kort maar door de vele en snelle liften is dit geen belemmering (tussen seizoen). Je wijkt snel en makkelijk uit naar de rastkogel en eggalm vanuit Mayrhofen, als het moet kan je met de bus naar de Hintertux Gletscher. De Ahorn (aparte Gondel) is niet veel bezonders. En de Apreski niet te vergeten natuurlijk, met de Icebar en vervolgens Bruck 'n Stadl. Erg gezellig! Ons hotel zal op een steenworp afstand van de Penkenbahn en dus een prima uitvalsbasis om overdag te skiën en 's avonds lekker te gaan feesten. Wat mij betreft is Mayrhofen zeker een aanrader!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Henri.
    Henri. 24 oktober 2013 · 23:20

    Zillertal 3000 is voor zowel beginners als gevorderden een uitstekend gebied om de vakantie door te brengen. De pistes bij de deelgebieden Horberg en Penken zijn redelijk kort, maar zeer uitdagend. (o.a. de Harakiri / Devils Run). Niet alleen de pistes zijn top, ook de liften zijn geweldig. Overal vind je moderne liften. Elk jaar investeert het Zillertal 3000 weer in het vervangen van oudere slome liften door snelle gondelbanen en stoeltjesliften. Hierdoor wordt de capaciteit van de liften flink verhoogd, waardoor je minder hoeft te wachten. Echter kan het op belangrijke knooppunten in het gebied aan het einde van de dag redelijk druk zijn. Met een gondel voor 150 personen kan men de oversteek maken naar het deelgebied Rastkogel (Vorderlanersbach) wat op zijn beurt weer verbonden is met Eggalm (Lanersbach). Hier vind men mooie brede en speelse afdalingen voor zowel beginners als gevorderden. Vooral de pistes van Rastkogel liggen bijna de hele dag in de zon in tegenstelling tot de linkerkant van het deelgebied Horberg. Helemaal achter in het Tuxertal ligt Hintertux wat bekent staat om de Hintertuxer Gletscher met heerlijke afdalingen tot wel 3250 meter. Vanuit de andere gebieden kun je de bus pakken naar het dalstation van de Gletscherbus die je helemaal naar de top brengt. Een wat minder bekend deelgebied van Mayrhofen is de Ahorn. Het gebiedje is klein, maar dat maakt het niet minder leuk. Integendeel, het is vaak rustiger dan in het hoofdgebied en de dalafdaling gaat van 2000 meter tot zo'n 700 meter. Echt een aanrader voor 1/2 of 1 dag.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast663
    Gast663 24 februari 2013 · 13:26

    Zeer mooi afwisselend gebied. Wij zaten in Finkenberg, daar konden we goed omhoog komen in de voorjaarsvakantie. In Mayrhofen was het een stuk drukker. Er zijn goede verbindingen tussen de verschillende deelgebieden, maar terugkomen naar de Penken met de 16 is erg druk. Een voordeel van het gebied is dat er stukken zijn die hoger liggen. Wij hebben 2 dagen in de zon kunnen skiën, terwijl de lager gelegen gebieden bewolking hadden. Binnen het gebied was er afwisseling in soorten horeca. Je had er gezellige Oostenrijkse tentjes en 'vreetschuren'. Erg lekker gegeten in de Schialm op de Eggalm. Over het algemeen een heel mooi gebied voor de gevorderde skier, voor een beginner minder geschikt omdat er weinig blauwe brede pistes zijn. Daarvoor moet je naar de gletscher en de Eggalm.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast712
    Gast712 17 februari 2013 · 14:29

    Leuk gebied maar de liften boven op de berg sluiten niet goed op elkaar aan. De Penkenbaan is traag, en erg druk. En helaas heeft het geen dalafdaling vanuit de penken. Het dorp is wel zeer gezellig, met veel winkeltjes, en cafe's.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 4 december 2012 · 19:59

    De Penkenberg bij Mayrhofen heeft een leuke variatie pistes qua moeilijkheidsgraad. Ik vond de meeste pistes echter wel aan de korte kant. Helaas is het gebied op zijn Oostenrijks "aaneengesloten" en moet je dus met de bus naar andere delen van het gebied. Groot nadeel van de Penkenberg is dat je met de lift naar beneden moet. Met een beetje pech sta je meer dan een uur in de rij. Idem in de ochtend als je in drukke tijden rond 9.00u bij de lift komt.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast513
    Gast513 29 oktober 2012 · 21:18

    8 jaren in Mayerhofen gezeten. 4 x in een hotel en 4 x in een appartement. Het plaatsje is in de loop der later wel veranderd. Veel drukker en menig gezellig knus bergrestaurant is verbouwd om de mensen massa aan te kunnen. 's Ochtends is het een drama bij de cabines om boven te komen, vooral in het weekend. De skischool SMT is super voor kinderen. Onze tweeling heeft hier 4 jaar skiles gehad en dit heeft zeker z'n vruchten afgeworpen. In de krokusvakantie is het gebied overgenomen door de Nederlanders en is de wachttijd bij de liften redelijk lang. De Bergbahnen zijn super modern en de aansluiting tussen de verschillende pistes is goed.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Erik
    Erik 8 februari 2011 · 18:08

    Steilste geprepareede piste van Europa met de Harakiri, 76 % (34,2 graden) ehh, redactie, even aanpassen: In trysil Noorwegen ligt een geprepareerde piste van 100% (45 graden) http://www.sno.co.uk/ski-resort/trysil-trysilfjellet/piste-map-trysil-... Piste bulley wordt met een staalkabel naar boven getrokken om te prepareren! (Zelf mooi af-gecarved met m'n snowboard)

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Joris
    Joris 10 januari 2011 · 19:54

    Leuk skigebied, veel afwisseling in pistes. Lange wachtrijen (min. half uur) bij liften om gebied in te komen en 's avonds weer beneden te komen. Ook door de dag is het druk en moelijke liftverbindingen in het gedeelte van horbergbahn. De reis naar Zillertal viel vies tegen (2 uur stil gestaan) dit omdat de tunnel het Zillertal in wordt begrensd/dichtgezet bij veel doorgaand verkeer. Heeft te maken met CO2 uitstoot. Dus tip ben op tijd door de tunnel. Verder veel apres ski gelegenheid, super sfeer en lekker eten.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Joris
    Joris 10 januari 2011 · 19:53

    Leuk skigebied, veel afwisseling in pistes. Lange wachtrijen (min. half uur) bij liften om gebied in te komen en 's avonds weer beneden te komen. Ook door de dag is het druk en moelijke liftverbindingen in het gedeelte van horbergbahn. De reis naar Zillertal viel vies tegen (2 uur stil gestaan) dit omdat de tunnel het Zillertal in wordt begrensd/dichtgezet bij veel doorgaand verkeer. Heeft te maken met CO2 uitstoot. Dus tip ben op tijd door de tunnel. Verder veel apres ski gelegenheid, super sfeer en lekker eten.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bert
    Bert 1 januari 2011 · 17:17

    Fijne vakantie gahd, maat 1 fikse tegenvaller. We hadden een skipas voor 9 dagen en wilden deze verlengen naar 11 dagen. Dit bleek onmogelijk. Voor 9 dagen betaalden we 272 euro pp, moesten toen nog een pas kopen voor 2 dagen van 84 euro pp. Dit vind ik schandalig en niet gastvrij. Bert

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rob
    Rob 26 december 2010 · 00:19

    Wij komen er al vele jaren ,het is een een mooi gebied om te skien. Het is met de auto zeer goed te bereiken en die heb je daar eigenlijk wel nodig om van alle skigebieden gebruik te maken. Maar dan heb je wel wat en kan je iedere dag iets anders doen.De dorpen Mayerhofen en Zell am Ziller zijn gezellige plaatsjes met veel restaurantjes en een goede apreski Dus eigenlijk al met al een heerlijk gebied om vakantie te houden

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 9 maart 2010 · 15:17

    Het was de eerste keer ski? maar ik denk dat we het erg getroffen hebben. Het appartement in het gezellige dorpje Mayrhofen met voldoende uitgaansmogelijkheid was top, de wachttijden bij vooral de Penkenbahn waren minder, maar de pistes waren behoorlijk afwisselend. Ook al heb ik voorkeur voor een blauwe piste (ben tenslotte beginner), deze zijn vooral op de Ahorn erg mooi, maar ook op de Penken vind je ze.

  • Anoniem
    Anoniem 21 februari 2010 · 21:00

    Voor de 2e keer naar Mayrhofen geweest en we hebben het nu wel gezien. Voor ons als gezin willen we graag op de Penken blijven en is met de bus naar de Ahorn of Hintertuxer geen optie. Dan heb je het na 2 seizoenen wel gezien. Het weer was afgelopen week top en de sfeer goed. Oudste zoon alleen zonder beugel in gondel gezeten en heeft doodsangsten uitgestaan: zeer slecht toezicht bij de liften en dat geeft als ouder geen goed gevoel om je kinderen aan een leraar mee te geven (die er niets aan kon doen!!) Slecht en duur eten bij Bergrast, zeer lekkere chocomel hij Hilde's op de 8 en heerlijke spareribs boven bij de 13 en 13a! Leuke sfeer in Mayrhofen: weinig irritante russen en weinig mondaine lui (lees: kale kak) in dit gebied, redelijk veel snowboarders. Goed geprepareerde pistes.

  • Anoniem
    Anoniem 25 januari 2010 · 15:46

    Over Mayrhofen niets dan goeds, gezellig, leuke pistes, restaurantjes en barretjes. Gemoedelijke sfeer. Alleen een zeer slechte ervaring met de organisator Bizztravel: Zeer onprofessionele reisleiding die niet voor het belang van de reiziger opkomt. Toen we de reisleiding van Bizztravel even nodig hadden voor een onenigheid tussen ons en de eigenaren van het appartement moesten we het in eerste instantie allemaal zelf maar oplossen en haar op de hoogte houden, omdat we hier niet uitkwamen en maar besloten hebben om te vertrekken kwam mevrouw toch nog even langs en verweet ons zelfs dat haar planning voor de dag nu door de war was geschopt, wijzend op haar skikleding! Ze koos meteen partij voor de eigenaren van het appartement en toen we haar wezen op het feit dat ze niet eens ons verhaal fatsoenlijk heeft aangehoord antwoorde ze dat Bizztravel nou eenmaal een 5 jarig contract heeft met dit appartement en dat ze de eigenaren dus liever nog even te vriend houden. Vreselijk slechte service dus!

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2010 · 13:53

    Ik kom net terug van een weekje Mayrhofen. Ik was samen met mijn vader. Als je een Mayrhofen zit kan je makkelijk met twee liften omhoog de Ahornbahn en de Penkenbahn. De Ahornbahn is de grootste pendellift van Oostenrijk. Daar kunnen 160 mensen in. Toen wij er waren was het gelukkig niet zo druk maar af en toe kregen we het idee van sardine in een blikje, want dan was het toch wel erg vol. De Penkenbahn is niet zo groot. Het is een lift waar 15 mensen per cabine in kunnen. Daar was het wel erg druk. Soms moesten we 10 tot 15 minuten wachten. Ik weet het: in het hoogseizoen is het drukker maar ik vond het nog steeds erg druk. De pistes waren goed onderhouden, maar 's middags waren ze wel een beetje afgeragd. Er zijn veel rode pistes en ook wel redelijk wat blauwe, maar zwart was er maar weinig. Zelf heb ik nu twee weken ski ervaring maar aan het eind van de afgelopen week ging rood mij goed af en heb ik een zwarte geprobeerd: de vier op de Penken dat ging mij zo makkelijk af dat ik de Harakiri heb geprobeerd en ook daar ben ik zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Dus eerlijk gezegd denk ik dat die Harakiri makkelijker is dan ze zeggen. Wij hebben erg veel op de Ahorn geskied simpelweg omdat het daar lekker rustig was. Wij hebben op de berg geluncht bij de Panoramahut. Ook daar hebben we lekker gegeten: de apfelstrudel was erg lekker alleen de Fanta was aanmaak limonade maar de cola was wel goed. Je moet niet op de bewegwijzering van de pistes rekenen want die vond ik niet heel overtuigend. Op de 2e dag gingen we zo'n route doen maar we zijn het behoorlijk deel van de tijd bezig geweest met het zoeken naar de goede pistes. PS:kijk voor het verhaal van Mayrhofen https://www.wintersporters.nl/dorpen/mayrhofen/ervaringen...

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2010 · 23:39

    Als je niet van drukte houdt moet je in Finkenberg zijn, vandaaruit ga je snel zonder lange wachttijden de Penken op. Van hieruit kun je gemakkelijk alle kanten van het ski-gebied op. De Penken bij Finkenberg liggen zeer centraal in het inmense ski gebied. Je kunt hier 's morgens skieen vanuit Fibkenberg via Mayerhofen achterlangs de Schapfkopf op, en vervolgens via de 150Tux (grote gondel) naar de Eggalm. Je dag is hier zo voorbij zonder ook maar een piste dubbel te pakken. Voor beginners tot gevorderden, voor zuipende jeugd tot gezinnetjes... Zorg wel dat je in het goede dorpje aan het ski-gebied zit!!! Mayerhofen voor het zuipen, finkenberg voor de wat rustigere traditionelere vakantie.

  • Anoniem
    Anoniem 15 december 2009 · 19:11

    Ja, Zillertal is echt het beste skigebied wat je maar kunt bedenken. Vergeet St.Anton/Lech, Ischgl, Obergurgl, Zermatt, Val d\'Isere, Verbier, Courchevel....dat is allemaal echt veel minder.....

  • Anoniem
    Anoniem 12 december 2009 · 12:47

    Ga a.s 19 dec wederom naar mayrhofen. Voor iemand die het ultieme wintersport gevoel wil hebben/krijgen is alleen Oostenrijk en metname Zillertal bij uitstek de beste.. Ook al zijn er in europa grotere en langere pistes, bij de wintersport hoort ook goede apres ski. Alleen oostenrijk weet hoe dat moet. Voor het geld hoef je het niet te laten... Veel plezier, Don

  • Anoniem
    Anoniem 14 oktober 2009 · 00:23

    We zijn in Maart 2009 in het gebied zillertal 3000 geweest. Zoals iemand anders al aangaf zijn we niet voor een hotel gegaan in Mayrhofen maar in Vorderlanersbach. Voordeel hiervan is dat je heel dicht bij de lift bent (zonder wachttijden) en je ook in het skigebied van Mayrhofen komt. Je bent ook een stuk dichter bij Hintertux wat zeeeeeeeeeeer sneeuwzeker is, je moet hier echter wel de auto of de skibus voor nemen. Ook de prijs voor een overnachting is in Vorderlanersbach zeer redelijk. Nadeel is dat de apresski in Vorderlanersbach zeer beperkt is, dus moet je met de taxi naar Mayrhofen (E25 enkele reis). Qwa skigebied zeer goed voor beginners en gevorderden zowel in Hintertux als in Mayrhofen. Prijzen zijn niet duurder dan andere grote gebieden.

  • Anoniem
    Anoniem 8 oktober 2009 · 11:50

    Het gebied is goed te doen voor de iets wat gevorderde boarders. Vooral het funpark is redelijk zwaar voor beginners. Maar er hangt wel echt een boarders sfeer. Laatste jaar hebben ze ook een mini funparkje naast de grote.

  • Anoniem
    Anoniem 2 januari 2009 · 14:15

    Erg gezellig dorp wat begtreft de apresski, vooral de icebar. Dit is nu de vierde keer dat we in Mayrhofen komen, en het is ons altijd erg goed bevallen. In februari 09 gaan we weer een weekje. Het skigebied is ook lekker uitgebreid, met volop gezellige restaurantjes om tussen de middag ff lekker n hapje te eten. Dit jaar gaan we voor het eerst met onze 1 jarige zoon erheen, kijken of hij het ook zo fijn vind als zijn ma en pa.

  • Anoniem
    Anoniem 17 november 2008 · 14:16

    Hel Moie Appartement in Haus Johanna Hippach/Mayrhofen. Vakantiewoning for de hele familie. Mayrhofen is en ideale Skigebiet for ideren.Moie oudzicht. Perfekt www.hausjohanna.at

  • Anoniem
    Anoniem 28 oktober 2008 · 12:27

    Mayrhofen? Voor al die Nederlanders die zeggen net zo goed te kunnen ski?als dat ze kunnen zuipen een ideaal gebied. Voor de ski?die meer gezien heeft dan de kroegen van Westendorf, Gerlos en Mayrhofen is dit gebied in 1 dagje gedaan.

  • Anoniem
    Anoniem 18 september 2008 · 12:30

    Ik heb al eens gezegd dat Zell am Ziller HET skigebied is in het Zillertal, maar vergeet u vooral niet Mayrhofen te bezoeken. Het is een superdivers gebied, met qua diversiteit nog meer te bieden dan andere dichtbijzijnde skigebieden. Als u uit de gondel stapt denkt u wellicht dat het wel verdacht snel ging, en dat is ook zo. Het bergstation bevindt zich in een dalkom, waar aan bijna alle kanten bergen oprijzen, die ook allemaal afgedaald kunnen worden. Vanuit de gondel kunt u direct naar alle windstreken van het gebied, maar het best te adviseren is de Schneekar. Die lift duurt misschien niet al te kort, maar levert wel een erg lange (licht)rode afdaling op. Op sommige stukken gaat die nagenoeg rechtuit, en kunnen zeer hoge snelheden gehaald worden. Mayrhofen heeft meer te bieden dan alleen pistes. Wat te denken van drie rennstrecken, slalomparcoursen waar uw tijd opgenomen wordt. Nadeel hieraan is dat er (vooral Hollanders) halverwege het parcours ineens van de piste afschieten, het parcours op, en uw tijdwaarneming hiermee de mist ingaat. Naast rennstrecken heeft het gebied ook een speedstrecke. Een paar honderd meter rechtdoor, en aan het eind staat aangegeven wat uw maximum snelheid was. Ik probeer nog altijd op dat korte stukje de 100 km/h aan te tippen. Hoofdattractie voor de gevorderde skier is echter toch wel de Harakiri. De naam klinkt niet uitnodigend en dat is het ook beslist niet. Het betreft de steilste geprepareerde piste van Oostenrijk, met een gemiddeld afdalingspercentage van 78%. Hou uw kinderen in de gaten dus. Vallen betekent pas beneden weer opkrabbelen. Er loopt een lift pal langs, zodat u in alle rust kunt genieten van de prestatie die u geleverd hebt, of dan nog gaat leveren. Sinds een paar jaar is het gebied Mayrhofen verbonden met Lanersbach, Vorder-Lanersback en Eggalm. Dit resulteert in een megagebied, dat draait om de spil 150er Tux. Deze grote gondel brengt 150 mensen per keer op de bergkam die Mayrhofen en Lanersback scheidt. Over deze bergkam heen ligt een panoramapiste, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt. Het is wat lang, deze ervaring, maar dat komt omdat het zo veel ervaringen zijn. De warme choco bij dat restaurantje waar de serveerster probeerde vloeiend nederlands te praten, de dalafdalingen van Eggalm en ook van Mayrhofen, de schaduw die aan het eind van de dag in de Mayrhofen-dalkom lilgt, waardoor de pistes ijzig worden. De rush op het bergstation voor de gondel, waar je dan beter boven in de zon kan blijven zitten om een kwartier later over een lege piste naar beneden te speren: u moet het gewoon meemaken. Mayrhofen is een gebied dat u bijna niet kan teleurstellen.

  • Anoniem
    Anoniem 20 augustus 2008 · 20:44

    wij zijn afgelopen jaar voor het eerst in ski & gletscherwelt 3000 geweest. dit is ons super goed bevallen super afdalingen groot skigebied dat (bijna) allemaak met elkaar verbonden is, en leuke mensen.

  • Anoniem
    Anoniem 28 januari 2008 · 01:08

    Voldoende uitdaging op de rode en zwarte pistes op de Penken. De Ahorn is leuk voor een morgen maar je raakt hier snel uitgekeken, zeker de moeite waard op de Ahorn voor het panorama is de dalafdaling. De skiliften waren zeer goed te doen in de tweede week van januari weinig wachttijd, zorg alleen dat je op tijd weer van de Penkenbahn naar beneden gaat aan het einde van de dag anders sta je al gauw een half uur te wachten. Je kan prima eten bij het restaurant boven aan het Penken station voor een kleine 12,- kan je de middag er weer flink tegen aan. Als je toch beneden bent onder aan de Penkenbahn loop dan links de straat af tot je aan de rechterkant een broodjeszaak ziet waar je voor weinig een flinke boterham met vlees kan wegwerken. Apre ski?is leuk maar moet wel zeggen dat na drie dagen de muziek in de Icebar begon te vervelen vaak de zelfde muziek. We hebben ? avond een poging gedaan om ’s avonds uit te gaan maar de twee discotheken die er zijn niet gezellig (Schl?l) of er is bijna niemand (Arena) na twee uurtjes weer terug in het appartement. We hebben ons prima vermaakt in Mayrhofen.

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2008 · 17:29

    Moderne liften, mooie pistes en goede sneeuw. Sfeer ontbreekt voor een deel, het gebied geeft mij het gevoel dat alles zo perfect mogelijk is ingericht op het skien. Met name alle nieuwe liften. Het gaf mij het gevoel dat alles snel en efficient moest. Een beetje het Mc Donalds gevoel waar je ook nooit rustig kunt eten. De offpiste mogelijkheden voor de ver gevorderde skier zijn formidabel. De pistes zijn divers en bieden voldoende uitdaging. De Harakiri (78%) stelt wel teleur, op het kaartje afgebeeld met doodskopje. Boven aan de piste staan borden met daarop het dalingspercentage en dat het Oostenrijks steilste prepareerde piste is. Dit wekt hoge verwachtingen, de piste is echter kort en maar een klein stukje erg stijl.

  • Tom
    Tom 8 december 2007 · 15:13

    Het Zillertal 3000 is een erg leuk gebied! Vele kilometers, goede, moderne liften, mooie panoramas op het Zillertal en het Tuxertal, met achterin de gletsjer. Verschillende pistes, helaas wel druk bij Mayrhofen, met vaak aso\'s(zowel Duitsers als-helaas-Nederlanders). Aanraders zijn Rastkogel en Eggalm, lekker rustig en mooie pistes.

  • gkg
    gkg 19 maart 2007 · 08:18

    vorige week een weekje in mayrhofen gezeten. Het was in een woord super. Als je rond half 9 bij de lift staat kun je zo door na 9 uur is het iets drukker. Genoeg mogelijkheden om je een weekje te vermaken voor zowel beginner als gevorderer. Een biertje kost zo'n 3,50 Halve liter eten op de piste rond de 10 euro (incl drankje) De icebar is zeker the place to be voor de apre-skie.

  • sebastian
    sebastian 5 maart 2007 · 15:37

    Net terug van een weekje mayrhofen, het gebied is in een woord super! aanrader voor de beginner en gevorderde. De mogelijkheden op de penkenberg, horberg en rastkogel zijn bij goede sneeuwval al groot. Tevens kan je met de superskipas het hele zillertal aandoen waarbij een grote aanrader de hintertuxer gletscher is, Hier ligt altijd verse sneeuw en het is 30 minuten met de bus die erg vaak rijd. De apres ski op de berg is geweldig in tenten als de pilzbar, en in het dal is de icebar een aanrader. Net zoals de discotheek de arena die om 10 uur open gaat voor de late apres skiërs. prijzen voor een lunch op de berg vielen niet erg tegen, voor 10 euro heb ik elke dag prima gelunched. De drankjes in de apres ski zijn uiteraard iets duurder dan in nederland maar 3 euro voor een fles bier is alsnog te doen. Net zoals veel mensen die ik daar ontmoet heb, volgend jaar zeker weer mayrhofen!!!!!!

  • Jan
    Jan 5 maart 2007 · 12:48

    Zijn hier net van terug. Erg slechte ervaringen met skischool Rote Profis. Ongemotiveerde leraren, slechte organisatie en zeer slecht materiaal. Twee van onze drie kinderen na 1 dag ervan afgehaald en hebben supertijd gehad bij SMT. Skigebied is prima hoewel het jammer is dat er geen dalafdaling is van Penken.

  • Jef
    Jef 26 februari 2007 · 11:05

    De ahornbaan is niet druk! Kon er prima skiën. Voordeel met de superskipas is dat je overal in het zillertal kan skiën. Mayrhofen op zich is aangenaam druk. Een aanrader voor beginner en gevorderde.

  • PJ
    PJ 25 februari 2007 · 10:41

    Net als veel landgenoten ben ik net terug van een weekje Mayrhofen in het Zillertal. Natuurlijk erg gezellige apres-ski boven op de Penken en in het dorp. Om de drukte bij de Penkenbahn te mijden moet je wel vroeg uit de veren. Wij stonden vaak al om 8 uur ´s ochtends bij de lift en dan kun je zo doorlopen. Boven heb je dan een paar uur rustige en uitstekend geprepareerde pistes. Ga ook eens met de Greenline (bus, 35 min.) naar Hintertux of naar Gerlos (Zillertal Arena). Wachttijden bij de liften vallen mee als je van bovenaf de berg goed je afdalingen uitzoekt en kijkt waar het rustig is. Het was wel erg warm de afgelopen week, waardoor je ´s middags al gauw papsneeuw hebt. Dan maar lekker snel aan de apres-ski beginnen!!

  • Richard
    Richard 19 februari 2007 · 18:20

    Jacqueline, er is in Mayrhofen een prachtig skigebied bestemd voor kleine kinderen. Dit skigebied is de Ahorn. Dit gebied is uitermate geschikt voor kleine kinderen.

  • Jacqueline
    Jacqueline 18 februari 2007 · 22:18

    Mayerhoven super leuk als je nog jong bent!Geen kinderen mee naar boven hoeft te zeulen en s'nachts weinig slaap nodig heb! Hotel Strass het hotel van Mayerhoven zeggen ze maar owee als je s'nachts wil slapen want dan heb je een probleem met al het volk de hele nacht op straat!En als je dan s'morgens niet goed uitgeslapen met je kleine kinderen een uur in rij van de penken moet staan om vervolgens bijna in elkaar te worden gedrukt, gaat de lol er snel af! Mij zien ze daar niet meer terug!

  • willem
    willem 10 februari 2007 · 22:27

    kom net terug van een weekje mayrhofen. een geweldige week gehad. super mooie pistes, snelle liften en ik moet zeggen dat de wachttijd me bij de penkenbahn ook wel mee viel. Rond 10 uur was er niet veel meer dan een half uur wachttijd. en bij de Ahornbahn niet meer dan 15 min. ook ze apresski was super, zowel boven op de bar bij de pilzbar of elchbar als onder in de icebar of de hollandse apresski tent. kortom: zillertal 3000 is super!!!!!!!!

  • Astrid
    Astrid 8 februari 2007 · 13:02

    Lees bepaalde ervaringen over het gebied die negatief overkomen omdat deze mensen de verkeerde keuzes maken om in Mayerhofen te verblijven,neem b.v. Lanersbach in het zelfde gebied dan heb je helemaal geen wachttijden en ga je 's morgens zonder vroeg te moeten opstaan op de skies naar de Penken van Mayerhofen zonder wachttijden.

  • peter meijs
    peter meijs 7 februari 2007 · 20:23

    leuk compact gebied met gezelligge restaurants wel vaak erg druk bij de liften wij gingen vroeg skieën waardoor je vroeg kunt lunchen dus bij lunch niet druk en dus als iedereen zit te lunchen de liften niet druk

  • Wiebe
    Wiebe 4 februari 2007 · 11:52

    Ahorn pistes uitermate geschikt voor beginners,Horberg pistes zijn over het algemeen wat steiler.Overige ski gebieden zijn prima te bereiken met gratis skibussen en trein.Een apres-ski aanrader is de Yetibar (t.o.Horbergbahn gondel)

  • Kenneth
    Kenneth 2 februari 2007 · 17:40

    Als je de drukte wilt vermijden, moet je gewoon vroeg je bed uit. Ik ga liever 1 uur eerder mijn bed uit, dan dat ik 1 uur langer in de rij sta. Als je voor de grote drukte uit ben, laten we zeggen een uurtje of 8-half 9 bij de liften, is er niks aan de hand. Als je eenmal boven bent is het 1 van de geweldigste skigebiedewn van Oostenrijk. Ook is het niet verstandig om te gaan lunchen bij het restaurant dat aan de Gondel grenst, zoek een restaurantje op halverwege de piste.

  • Daniel
    Daniel 27 januari 2007 · 21:49

    Zojuist teruggekeerd uit het Zillertal en met de Superskipass vrijwel alle gebieden geprobeerd. Mayrhofen e.o. is qua pistes prima voor mekaar. Veel keuze! Eén groot nadeel deed ons na de eerste dag kiezen voor de andere gebieden in het Zillertal: om van de ene afdaling naar de andere lift te komen, moet je vrijwel overal 'klunen'; jezelf voortduwend een flauwe bult op. Je kunt bijna nergens in één keer doorskieën. Deze vorm van fitness heb je elders niet. Een groot nadeel! Zell, Gerlos en Hochfügen waren wat dat betreft veel beter geregeld. Verder alleen maar positiefs over dit gebied!

  • Sjoerd
    Sjoerd 27 januari 2007 · 16:17

    Erg mooi gebied, helaas wel erg druk aan de gondelbanen vanuit Horberg en Mayerhofen maar eenmaal boven valt het best mee. Erg mooie pistes zowel in het bos als boven de boomgrens. Het is zeker een aanrader om eens naar Rastkogel en Eggalm te skien, daar zijn de pistes nog wat mooier en rustiger dan in het hoofdgebied.

  • ranshuysen
    ranshuysen 26 januari 2007 · 13:39

    Mayrhofen ie een heerlijk gebied met vele mogelijkheden,daar komt nog bij dat je in het hele zillertal kunt skien .Als je wilt kun je iedere dag wat anders doen. Met de auto zit je bv snel in Zell am Ziller of Kaltenbach.Eigenlijk is het hele zillertal is een aanrader.

  • Paul
    Paul 11 januari 2007 · 21:06

    Het skigebied van Mayrhofen is best mooi voor zowel beginnende als de verder gevorderde skieer. Liften zijn redelijk up to date, alleen jammer dat er geen dalafdaling mogelijk is. Wat het meeste tegenvalt is de apresski in het dorp. Te veel van die ordinaire Salou types, vrouwen die in worden gehuurd om op de bar te dansen, uitsmijters en om het af te maken krijg je op diverse plekken een flesje Grolsch. Nee dank je hier voel ik me echt niet thuis, en da's toch jammer, voor het skigebied wil ik best nog wel eens die kant op!

  • Peer
    Peer 5 januari 2007 · 11:49

    De Penkenbahn een beetje druk? Waanzinnig druk, ja. 't Is elke morgen verschrikkelijk lang aanschuiven. En het grootste nadeel: een afdaling tot in het dal is niet mogelijk. Gevolg: aanschuiven en een enorme drukte aan diezelfde Penkenbahn 's avonds... Mij zien ze mij daar niet meer terug!

  • P.
    P. 1 januari 2007 · 18:44

    Ik ben hier jaren terug geweest e was erg enthousiast over o.a. de sfeer! het dorp is releatief klein, maar erg gezellig, aardige locals, wel erg veel nederlanders. Wil in maart 2007 weer naar Mayrhofen vertrekken, maar twijfel over de sneeucondities in maart. Heeft iemand hier ervaring mee?

  • Anoniem
    Anoniem 21 oktober 2006 · 16:31

    Het gebied van Mayrhofen is geschikt voor zowel beginners als gevordende skiers. De Harakiri piste is de stijlste, geprepareerde piste van Oostenrijk en daarmee zeker een aanrader! De Penkenbahn (lift vanuit dorp naar het skigebied toe) is wel druk, maar met een beetje timing omzeil je de 'spitsdrukte'. Met de Zillertaler Superskipas kan je ook gebruik maken van de andere gebieden in het gehele Zillertal! De apresski is in Mayrhofen echt uitbundig! Elke dag is het er vanaf een uurtje of vier tot in de avond 1 groot feest. Daarnaast is er ook nog een goed nachtleven.....hoewel, 's morgens moet je weer op je ski's staan ? Kortom: een supergebied voor iedereen!

  • rina
    rina 9 september 2006 · 14:49

    het skigebied van Mayrhofen e.o. is in 1 woord super, voor beginners en gevorderden is het allemaal even leuk!!! Mayrhofen zelf is een leuke stad, en als je oma mee hebt als oppas hoeeft ook zij zich niet te vervelen!!!

>