Wandelen mayrhofen

Dit onderwerp gaat over de bestemming Mayrhofen

In januari gaan we met een groepje naar Mayrhofen. Een aantal daarvan gaan niet skiën maar willen graag wandelen, liefst door de sneeuw natuurlijk.

Zijn er boven op de Penken wandelroutes uitgezet door de sneeuw?

Volgens mij zijn er alleen op de Ahorn goede wandelmogelijkheden. Op de Penken wel een keer ‘wandelaars’ tegen gekomen, maar die liepen half op de piste.

Overigens vermeld de website van Mayrhofen ook de nodige informatie: http://www.mayrhofen.at/en/101008/101099/101138/winter-walki…

Voor zover ik weet is dit het beste te doen op de Ahorn. Ik heb wel eens wandelaars gezien die vanaf het beginpunt van de Kombibahn naar de top lopen over een blauwe piste, maar dat is nauwelijks te doen en hinderlijk voor de skiers. Ook op de Horberg kan ik me niks herinneren dat ik wandelroutes/wandelaars heb gezien…

Boven op de Penken is het niet echt om te wandelen, je kan misschien wel vanuit Schwendau door het bos naar boven lopen, daar kruis je een paar keer de dal afdaling. Op de Ahorn heb je meer kans. Achter de tennis baan in het dorp kun je ook naar boven, er zijn genoeg wandelmogelijkheden maar niet richting skipistes.

Dienten Die Alte schule

Dank voor jullie berichten!

Mocht er nog iemand op dit onderwerp informatie zoeken: ik heb nog gevonden dat je op de Eggalm ook kunt wandelen.
http://www.eggalm.com/de/winter/fussgaenger-nichtskifahrer.h…

En ook rondom Tux valt er te wandelen…
http://www.berghof.at/winterurlaub/winterwandern.html…

Tot mijn verbazing waren er afgelopen seizoen op de Penken tussen bergstation Mayrhofen en bergstation Finkenberg best redelijk veel wandelaars. Die lopen dan langs de blauwe 2 of de zgn familie-afdaling.

Skiën. What else.

In de buurt van mayrhofen kun je ook nog dichterbij prachtig wandelen. Vanuit mayrhofen via de tunnel of het oude bergweggetje naar het rustige bergdorpje brandberg. Tegenover gasthof Thanner staat een informatiebord met allerlei wandelroutes. Al deze routes staan onderweg goed aangegeven en gaan door de besneeuwde bossen. Een leuke optie als je even weg wilt zijn uit het drukke zillertal en geen liftpas wilt kopen. Er is zelfs ook nog een bus naar brandberg.

Plaats een reactie