BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Zillertal Arena

Accommodaties Zillertal Arena

De Zillertal Arena is een groot skigebied waar je dus ook veel verschillende soorten accommodatie kan vinden. In de grootste dorpen van de Zillertal Arena, zoals Zell am Ziller, Gerlos en Konigsleiten, vind je dan ook een bijzonder groot aanbod van appartementen, pensions, hotels en chalets. Daarnaast vind je in de dorpen Hippach, Ramsau im Zillertal, Wald im Pinzgau en Krimml nog meer accommodatie.

Verschillen tussen dorpen

Wanneer je dichtbij de pistes wilt verblijven dan zijn de dorpen Zell am Ziller, Gerlos en Konigsleiten de aanraders. Uiteraard zijn er wel verschillen tussen de dorpen in de Zillertal Arena. In Zell am Ziller vind je een goede mix tussen appartementen, hotels en pensions. Het dorp ligt wel wat verder weg van de lift en er is geen dalafdaling. Gerlos ligt op een hoogte van 1300 meter middenin het skigebied. De vele Nederlandse wintersporters weten de weg naar de hotels en appartementen in Gerlos goed te vinden. In dit dorp in de Zillertal Arena vind je maar liefst elf viersterrenhotels, waarvan het Gaspingerhof het meest in het oog springende hotel is. In Konigsleiten vind je vele chalets en appartementen, maar ook diverse hotels zoals hotel Sterngucker. De overige dorpen in de Zillertal Arena zijn beduidend kleiner.

Prijsniveau

Het prijsniveau van de accommodatie in de Zillertal Arena varieert enorm. Los van het feit of je de Zillertal Arena in het hoogseizoen of het laagseizoen bezoekt, zijn er behoorlijke verschillen tussen de dorpen. Over het algemeen is accommodatie in een van de drie grote dorpen in de Zillertal Arena (Gerlos, Zell am Ziller en Konigsleiten) duurder dan accommodatie in de overige dorpen (Hippach, Ramsau im Zillertal, Wald im Pinzgau en Krimml). Daarentegen is de Zillertal Arena niet duurder dan gemiddeld. Als je goed zoekt dan kan je hier voor een gunstige prijs verblijven.

Accommodatie thema's