BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Zugspitz Arena

Accommodaties Zugspitz Arena

De Zugspitz Arena is zeer populair bij Duitse en Nederlandse wintersporters en je vindt hier in de Zugspitz Arena dan ook veel verschillende accommodatie. Dit dal op de grens van Duitsland en Oostenrijk kenmerkt zich door een ruim aanbod van verschillende typen accommodaties die zich voornamelijk richten op families. Het is in de Zugspitz Arena niet moeilijk om een hotel, appartement, chalet of pension te vinden in een van de dorpen die het gebied rijk is. In Lermoos, Ehrwald, Bibierwier, Berwang, Bichlbach of Heiterwang.

Verschillen tussen de dorpen

Hoewel de Zugspitz Arena zich richt op families, zijn er uiteraard nog wel verschillen in accommodatie tussen de dorpen in de Zugspitz Arena. Ehrwald en Lermoos zijn de twee grootste dorpen in de Zugspitz Arena en hier vind je dan ook de meeste accommodatie. Ehrwald is de grootste van de twee en ligt recht onder de Zugspitze. Hier vind je veel hotels, maar het is nog wel een stukje rijden naar het skigebied van de Ehrwalder Alm of de Wettersteinbahn. In Lermoos vind je veel hotels, appartementen, chalets en pensions. Hier is het nooit ver lopen naar een van de liften die omhoog gaan naar de Grubigstein. Een absolute tip voor families is het viersterren hotel Alpenrose. In Bibierwier, Berwang, Bichlbach of Heiterwang, de andere dorpen die deel uitmaken van de Zugspitz Arena, vind je ook een ruim aanbod van hotels, appartementen, pensions en chalets, hetzij wat minder dan in Ehrwald en Lermoos.

Prijsniveau

Het prijsniveau in de Zugspitz Arena is te vergelijken met andere middelgrote skigebieden in Oostenrijk. Over het algemeen ligt de prijs van accommodaties in Lermoos en Ehrwald net even wat hoger dan in de andere dorpen in de Zugspitz Arena. Aan de andere kant kan je ook in Lermoos of Ehrwald een goedkoop appartement of pension vinden. Heb je wat meer te besteden en ben je met de familie, dan is het eerder genoemde hotel Alpenrose in Lermoos een aanrader.

Accommodatie thema's