Zugspitz Arena 14-17 Maart

Dit onderwerp gaat over de bestemming Zugspitz Arena

Algemeen:

Bestemming: Zugspitz Arena in Oostenrijk
Skigebieden: Ehrwald & Lermoos
Verblijf: Hechenbergerhof(Bichlbach)
Aantal skidagen: 3

Dit is de 4e keer in de Zugspitz Arena, meestal voor 1 week maar nu voor 3 volle ski dagen, nog even weg voor het einde van het seizoen!

Donderdag 14 maart:

Om kwart over 3 ‘s nachts vertrokken uit Nederland en de eerste uren verschrikkelijk reisweer gehad. Dichte mist, hagel en sneeuw waarbij je de weg niet meer goed kunt zien. Gelukkig was dit rond half 7 over en de rest van de weg eigenlijk perfect reisweer gehad. Nauwelijks file, vooral het laatste stuk(Memmingen, Fussen) was heerlijk rijden met uitzicht op de bergen.

Om 12 uur aangekomen in Bichlbach, snel de spullen het appartement ingegooid en direct de ski’s gaan halen. Om half 2 stonden we op de piste in Ehrwald. Als eerste wat gegeten in het nieuwe Tirolerhaus(dat was wel noodzakelijk na al dat rijden ;)), wat erg groot en mooi is geworden, en daarna op de piste gestaan tot 16.15. Toch alweer in deze korte tijd 12 kilometer op de teller.

Vrijdag 15 Maart:

Het heeft in de nacht gesneeuwd in het dal en op de berg, al snel een dikke 10 cm. Dat betekende veel goeds voor de piste! Vandaag weer naar Ehrwald gegaan. Het weer om te skien zat een beetje tegen, veel sneeuw(de piste en het dal had dit wel nodig) en koude snijdende wind. Met dat weer duurt de oude issentalkopf bahn al snel te lang. Gelukkig gaan ze die volgend jaar zomer vervangen door een nieuwe lift. Gelukkig klaarde het in de middag wat op.

De pistes en het uitzicht na de issentalkopfbahn blijven elke keer heerlijk. Het zijn niet al te lange pistes, maar lang genoeg om heerlijke afdalingen te maken. In de middag weer heerlijk wat gegeten in het Tirolerhaus en verder de hele middag prima vermaakt met de dalafdalingen en de Ganghoferblitz stoeltjeslift. Vandaag nergens gewacht bij de liften, konden altijd gelijk instappen!

‘s Avonds klaarde het op en werd het later in de avond strakblauw. Wat mooie plaatjes kunnen schieten van zon op de bergtoppen:

null

null

Zaterdag 16 maart:

Vroeg wakker geworden(06.15) want er was mooi weer voorspeld. En dat bleek waar te zijn, strakblauwe lucht met volle zon. Dat beloofde een mooie dag te worden!

null

Vandaag naar Lermoos (Grubigstein bahnen) gegaan. Zoals we gewend waren mooie uitzichten op de top over het hele dal en de Fernpass. Het waaide behoorlijk op de top, waardoor op sommige plekken de sneeuw compleet was weggeblazen en er alleen maar ijs lag. Gelukkig duurde deze stukken niet lang en met het weer erbij waren dit echt heerlijke afdalingen.

Een paar keer van de top naar het dal geskied(~5KM) en voor de rest boven gebleven bij de Gamsjet. De dalafdalingen waren ‘s ochtends prima te doen, maar ‘s middags werd het op sommige plekken al snel pap ook omdat de zon er vol op stond en de temperatuur boven nul was.

null

null

null

null

Zondag 17 maart:

Vandaag de laatste dag helaas en we zijn weer naar Ehrwald gegaan om alleen in de ochtend te skien. Het weer was aardig goed en al snel boven nul, maar de pistes lagen er nog heerlijk bij. Alle pistes hebben we nog minimaal 1x gepakt, en de pistes bij de lift Ganghofer Blitz nog een aantal keer.

Rond half 1 zijn we van de piste gegaan, alle spullen de auto ingegooid en zijn we helaas vertrokken. :( Maandag moest er namelijk weer gewerkt worden van de baas!

De Zugspitz Arena is een prima bestemming om nog lekker een paar dagen heen te gaan. Het ligt redelijk dichtbij(742KM). Bijna alle gebieden hebben moderne liften(behalve de oude Issentalkopfbahn in Ehrwald, maar die wordt vervangen) waardoor er nauwelijks wachttijden zijn. Ehrwald is wat makkelijker en wat kleiner dan Lermoos, maar het zijn beide mooie gebieden met prachtig uitzicht op de Zugspitze.

Mooi verslag, Eric. En ook prachtige foto’s!

Mooi verslag!

Oh wat heerlijk, nu wil ik echt nog even met Pasen!!

Bedankt :) Zal morgen nog wat meer foto’s plaatsen, ook wat mooie panorama foto’s!

Nice verslag!

Nog wat foto’s:

Uitzicht op de Zugspitze vanaf Lermoos

null

Piste Lermoos

null

Piste Lermoos

null

Gaistalbahn Ehrwald

null

Piste Ehrwald

null

Het gebied ziet er mooi uit. En het uitzicht op de Zugspitze is fantastisch. Jammer genoeg is het niet mogelijk om van de Zugspitze helemaal weer naar beneden te skiën.

het probleem is dat je op de zugspitze met een plat zit dat ingesloten is, is een mooie berg om in de zomer te doen, ikzelf ben hem vanaf alle 3 de kanten opgelopen.

No sweat no glory

Hey Eric,
Over 4 dg gaan wij naar lermoos 170 cm sneeuw zal dan nog niet weg zijn maar pap in de middag is misschien wel mogenlijk!
Een anderen vraag: heb je een autobanvignet nodig voor lermoos??
Ik hoor graag v je.

De weersvoorspelling( http://nl.bergfex.com/lermoos/wetter/ ) ziet er goed uit, en in het dal was er ook weer wat gevallen. Zal dus prima sneeuw zijn denk ik zo.

Je hebt geen vignet nodig als je via Fussen binnenkomt, de autobahn houd net voor de grens op! Laatste stuk, fernpass, is een 100-80 weg.

Plaats een reactie