Nog sneeuw met de paasvakantie

Dit onderwerp gaat over de bestemming Zugspitz Arena

Wij zouden met Pasen naar de Zugspitze arena gaan skien.
Iemand ervaring met dit skiegbied in deze periode?
In welk dorp we gaan verblijven zijn we nog niet uit,maar weet er iemand of winkels zijn in Lermoos en Ehrwald?Er mogen ook altijd tips komen van eventuele huizen voor 9 personen

Alvast bedankt.

De Zugspitz arena ligt algemeen te laag om nog met pasen te skiën, op uitzondering van de kilometers van de Zugspitze, je kan beter een meer sneeuwzeker skigebied zoeken.

Helemaal eens met wat Mathijs zegt! Er zijn winkels in Lermoos en Ehrwald ja. Ehrwald is het grootste. Supermarkten vind je in beide dorpen

Eens met Martijn. Ik zou een ander skigebied kiezen.

Welk gebied zouden jullie dan nemen?Het moet in Oostenrijk zijn.
We zouden dit gebied ook nemen omdat het te doen is van km.

Ik ben persoonlijk laatste paasvakantie (1-7 april) naar Diedamskopf, Warth-Schröcken en Damüls geweest, is me zeer goed bevallen. De afstand is vergelijkbaar, maar het Bregenzerwald is sneeuwzekerder én met één skipas kan je deze drie skigebieden aandoen, gratis skibussen rijden tussen alledrie. Vooral de rust en de eenzame pistes zijn geweldig.

Ik heb er ook verslagen over gemaakt:
Diedamskopf: https://www.wintersport.nl/forum/topic/61798
Warth-Schröcken: https://www.wintersport.nl/forum/topic/72765
Damüls: https://www.wintersport.nl/forum/topic/77220

Sölden, Obergurgl/Hochgurgl zijn sneeuwzeker.

Skigebied Ehrwald is zelfs al gesloten met de paasvakantie denk ik. Ligt maar op 900m hoogte
Ik ben net een weekje terug van Zugspitz Arena en er lag enorm weinig sneeuw. Op sommige plaatsen zelfs gewoon blote aarde. Enige oplossing is de gletsjer op Zugspitz zelf.

Skiing is a dance, and the mountain always leads.

in het dorpje berwang heeft het hele seizoen genoeg sneeuw gelegen. maar is dan ook een van de sneeuwzekerste gebieden van de zugspitz arena

in het dorpje berwang heeft het hele seizoen genoeg sneeuw gelegen. maar is dan ook een van de sneeuwzekerste gebieden van de zugspitz arena

Gast507 op 6 mrt. 2013 22:46

Gelukkig gaan wij met pasen naar Berwang ;)

Gemiddelde sneeuwhoogte in Berwang gedurende het jaar, als het goed is prima te doen dus met pasen

null

In Ehrwald zal het misschien lastig worden, vooral de dalafdaling, maar verder in Lermoos en Berwang moet het nog wel goed te doen zijn. Dit was mijn ervaring tenminste vorig jaar.

@Maarten17: Jouw statistiek is niet geloofwaardig, volgen de statistiek ligt er begin mei dan nog een meter op 1400m? Ik dacht het niet.

De liften zijn wel nog gewoon open tot na Pasen. Hoeveel sneeuw durf ik niet te zeggen smelt momenteel snel weg. Op de webcam van Biberwier is dat te zien. Geen zorgen want het gaat weer flink vriezen. Ik denk dat Pasen dit jaar wel mogelijk word. Of er dan veel sneeuw in het dal ligt, dat denk ik niet.

Hier de links naar de betriebszeiten van de bergbahnen :)

Berwang:
http://www.bergbahnen-berwang.at/bergbahn/betriebszeiten/bet…
Lermoos & Biberwier:
http://www.bergbahnen-langes.at/de/service/betriebszeiten/be…
Ehrwald:
http://www.ehrwalderalmbahn.at/ehrwalderalmbahn/de/betriebsz…

Ik zelf gebruik deze link voor de webcams te bekijken kon de fullscreen link niet meer vinden op hun website dus post em maar even!

http://ski3.intermaps.com/zugspitzarena/index.asp?Aktuell=Li…

@mathijs, het zijn de statistieken die wintersporters.nl opgeeft voor sneeuwhoogte berwang.

Persoonlijk vind ik ze ook wel erg positief. Zelf heb ik geboekt bij een hoteleigenaar die aangaf dat normaliter gezien de sneeuw in berwang nog goed is in deze periode! Wanneer er onvoldoende sneeuw ligt in die periode ben ik vrij om te annuleren…

Heb ook net nog voor het paasweekend een shortski geboekt naar lermoos, met het goede gedacht dat het daar nog goede condities zouden zijn na afgelopen weken.
Nu doen jullie mij al bang afwachten naar volgend weekend.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

@ Arnou
De berichten hierboven dateren ( de laatste ) van 07/03.
Ondertss is er een betere kijk op deze periode.

@Arno11, volgens mij ligt er nog ruim voldoende sneeuw in alle gebiedjes van de Zugspitze Arene. Ik ga zelf ook aankomend weekend naar dit gebied en volg het geheel al tijden op de webcams ;)

Ligt nog genoeg. :D

null

null

null

@Eric3 waar komen deze beelden vandaan? ziet er goed uit voor dit weekend in ieder geval ;) welk gebied is dit in de Zugspitze?

[mention=“118152”]@Eric3[/mention] waar komen deze beelden vandaan? ziet er goed uit voor dit weekend in ieder geval ;) welk gebied is dit in de Zugspitze?

Maarten17 op 26 mrt. 2013 08:20

Dit is de Ehrwalder Almbahn:

http://www.ehrwalderalmbahn.at/ehrwalderalmbahn/de/webcams.h…

In het dal bij de Wettersteinbahnen(dicht bij Ehrwalder Almbahn) is ook weer sneeuw gevallen:

null

Alleen dit gebied is al gedeeltelijk dicht blijkbaar.

En inmiddels in het dal ook weer gevallen;

http://www.post-lermoos.at/webcams/post/?type=10

Sneeuw genoeg nog!

Ok ! :-D Ben laatste voorbereiding aan het doen en morgenavond de auto in en weg.
Ik neem aan dat het hoogstewaaarschijnlijk niet nodig is om sneeuwkettingen rond te doen omdat het dal redelijk laag ligt? (aangezien ik ze voor de zekerheid meeneem)

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

Ook ik vertrek morgennacht richting zugspitze, voldoende sneeuw iig, nu hopen op nog wat zon ;)

Ok ! :-D Ben laatste voorbereiding aan het doen en morgenavond de auto in en weg.
Ik neem aan dat het hoogstewaaarschijnlijk niet nodig is om sneeuwkettingen rond te doen omdat het dal redelijk laag ligt? (aangezien ik ze voor de zekerheid meeneem)

Arno11 op 27 mrt. 2013 18:51

Ik heb ze daar nog nooit nodig gehad in ieder geval. Ook nadat er 10 CM sneeuw was gevallen niet, de hoofdweg was goed schoongemaakt. Misschien in het dorp met wat steile weggetjes wel, maar waar ik altijd zit in Bichlbach niet.

De weg naar de Ehrwalder almbahn wordt ook keurig schoongehouden.

Vanuit Berwang kan ik meedelen dat er nog genoeg sneeuw ligt in het gebied, zelfs inhet dal van Berwang licht ongelofelijk veel sneeuw! Daarbij is er de laatste 24 uur nog eens 20cm verse sneeuw gevallen in het dal en 40cm op de berg!

De condities zijn gewoon nog erg goed!

Vrijdag in Berwang geskies, gister op de zugspitze en bij Lermoos en zojuist terug van wederom ee heerlijke dag skien in berwang!

Nu ligt hier veel meer sneeuw dan met de krokus in ischgl. Overigens vind ik de zugspitze arena een verassend leuk skigebied, en ook het dorpje berwang is erg leuk en mooi!

Bovenstaand ben ik, was niet ingelogd

Goed om te horen! Veel plezier nog ;) Ga je nog naar de Ehrwalder Alm? :)

Nee morgen helaas naar huis! Ehrwalder Alm leek er vanaf een afstandje ook niet meer super bij te liggen. Onderaan witte strepen in een groen landschap! Bovenin zal het waarschijnlijk ook wel goed zijn geweest. Ehrwalder Alm stond overigens ook niet op het to do lijstje van deze short ski ;)

Plaats een reactie