Alpincenter Bottrop

Krijgt een 6.7 op basis van 105 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Lange afdaling564m 564m 29m
Oefenhelling117m 117m 29m

Alpincenter Bottrop, gebouwd op een kunstmatige heuvel van kolenafval uit het Ruhrgebied, is een hal waar je van houdt of je vindt het helemaal niks. Deze twee uitersten hoor je vaak van mensen die in andere grote skihallen zijn geweest. Het grote pluspunt ten opzichte van SnowWorld Landgraaf is dat de piste langer is en ook nog eens slingerend omlaag loopt. Je hebt dus echt het idee van een berg te skiën. Het is jammer dat de verlichting in de hal niet optimaal is en er geen ramen zijn, waardoor het zicht niet optimaal is (en eerlijk gezegd is het ook niet heel gezellig).

Op het bovenste deel is de piste vlak en daarmee geschikt voor de echte beginners. Verder naar beneden wordt de piste steiler en krijgt deze een bochtig verloop. Beneden aangekomen moet je echter een hoogteverschil overbruggen om bij de lopende band te komen. In drukke periodes levert dat nog weleens chaotische taferelen op. Houd er rekening mee dat het niveau in deze hal erg laag ligt, daardoor ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties. Omhoog kun je met de twee parallel lopende banden. De rit omhoog duurt vrij lang en deze tijd moet je incalculeren als je in Alpincenter Bottrop gaat skiën, zeker als het druk is. Dat is wel echt een groot nadeel van deze hal. Ze denken hier wel aan het milieu, want het dak ligt vol met zonnepanelen!

Langste afdaling
564m
Sleepliften
1
Lopende banden
2
Locatie
Prosperstraße 299-30146238 BottropDuitslandT: +49 2041 7095 0http://www.alpincenter.com

Sterke punten

Goede pistes

Afgezien van het einde waar het even bergop gaat simuleert de piste het gevoel van een echte afdaling. Er zitten speelse bochten in, en je ziet van tevoren niet waar de piste eindigt.

Goed prijsniveau

Je moet er van houden maar met de all-inclusive formule krijg je waar voor je geld.

Goede sneeuwkwaliteit

Het bovenste gedeelte is vaak druk waardoor de sneeuw daar meer te lijden heeft. Tevens voelt de sneeuw redelijk stroef aan waardoor echt vaart maken moeilijk is.

Zwakke punten

Matig funpark

Er is geen vast funpark, maar onderaan vind je vaak 2 kickers die niet echt worden bijgehouden. Zo nu en dan worden er wat kleine obstakels gemaakt aan de linkerkant van de piste.

Veel wachttijd bij de liften

De verplichte traag lopende band op het einde is sommige skiërs en boarders een doorn in het oog. Tijdens drukke weekenden moet je lang wachten voordat je weer boven bent.

Overige punten

Sfeer

De hal doet met de all-inclusive formule enigszins massaal aan. Toch heeft men door de materiaalkeuze een aardig atmosfeer weten te creëren.

Drukte op de pistes

Op de piste is de drukte meestal onder controle. Zeker voorbij het oefengedeelte kun je vaak prima bochten draaien.

Kindvriendelijk

Het bovenste deel van de piste is vlak en eenvoudig. Een nadeel is dat iedereen hier langs moet en het daardoor behoorlijk druk kan zijn.

Eten op de piste

Het restaurant doet vrij massaal aan vanwege de buffetvorm.

Prijzen

VolwassenenJeugd
All inclusive dagpas€ 35,00 € 34,00€ 24,00 € 23,00

Faciliteiten

Aan faciliteiten en activiteiten is veel aandacht geschonken. Er is een all-inclusive formule waarmee je naast het skiën onbeperkt kunt eten en drinken in het buffetrestaurant. Verder ontbreekt een sportshop, skiverhuur en een après-skibar natuurlijk niet. Niet-skiërs worden ook steeds beter bediend. Je kunt paintballen, indoor skydiven en buiten vind je een zomerrodelbaan, klimpark en zelfs een Biergarten met een weids uitzicht over het Ruhrgebied.

Wat vind jij van Alpincenter Bottrop?

Krijgt een 6.7 op basis van beoordeling

Gast441
21 februari 2020 · 09:24

Heb daar mijn drie kinderen leren skiën, ze gaan nog graag terug voor sfeer, top.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast376
29 december 2019 · 01:04

Goed, gezellig!
24-12: niet druk, heel relaxed
Eten was lekker
Goede sneeuw, grote afdaling👌
Kortom n leuke sportieve dag gehad 😀

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast107
21 oktober 2019 · 11:55

Was echt een erg goede ervaring. De sneeuwconditie was echt optimaal, de huur materialen waren ook van zeer goede kwaliteit en de wachttijden bij de liften waren erg kort. We waren er afgelopen zondag dus zou je verwachten dat het erg druk zou zijn. Het was inderdaad best druk maar daar merkte je op de piste en bij de liften redelijk weinig van. Snap wel de opmerking van mensen dat de verlichting niet super is en er geen daglicht is door ontbreken van ramen in de skihal. Dit maakt het misschien iets minder gezellig maar verder geen probleem want de kwaliteit van de sneeuw en de grote lengte van de piste maken alles goed. Ook het all inclusive concept is prima. Goede prijs, lekker eten en veel keus. Natuurlijk geen top restaurant kwaliteit maar zeker niet slecht en meer dan goed genoeg voor ons allen. Kortom, een echte aanrader deze Skihal!!!

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast258
25 augustus 2019 · 21:19

Prijs/kwaliteit verhouding is prima

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast624
17 juni 2019 · 00:31

Niet veel geld voor een hele leuke dag! Zeker een aanrader als je eens wilt skieën

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast168
10 juni 2019 · 10:07

Zeer goede sfeer en vriendelijk personeel

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast278
26 april 2019 · 16:10

Lang wachten aan de lift.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast138
20 april 2019 · 18:24

Leuk voor een dagje. Ik had al jaren niet meer geskied en het was leuk om even te oefenen. Verwacht niet teveel van het eten; het is eenvoudig maar prima te eten.
Ondanks dat het de langste skibaan zou moeten zijn ben je erg snel beneden en duurt het lang om naar boven te komen. Wij waren er op een rustige zaterdag, ik ben bang dat dit op drukke dagen verschrikkelijk zal zijn.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast258
6 februari 2019 · 22:59

Was best leuk voor een woensdagmiddag en gelukkig helemaal niet druk. De band naar boven is inderdaad erg traag, zo sta je vaker naar het beton te kijken dan naar de sneeuw. Kan de lifthal niet wat gezelliger - meer graffiti?

Onderaan de piste moet je een behoorlijk stuk ‘prikken’, of je ski’s uitdoen. Dat is wel jammer - zeker met kinderen.

Het buffet is matig; alles is lauw. Maar wel weer prima voor het geld. Een uurtje verderop ben je in Sauerland. Dat heeft dan toch mijn voorkeur, al is dat voor een woensdagmiddag net te ver 😉.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Siard
24 januari 2019 · 13:24

Het bezoek aan Bottrop heeft mij in positieve zin verrast. De laatste keer dat ik er was geweest, was meer dan 10 jaar geleden. Mijn herinneringen aan de hal waren dat de ‘lift’ (lees: lopende band) erg traag ging en dat het er erg druk was.
Ik ben met een drietal vrienden een gehele woensdag in Bottrop verbleven (buiten vakantie). Op de parkeerplaats en in de hal was het rustig. Bij het beginnersstukje was het iets drukker, maar de piste daaronder erg rustig. De sneeuwkwaliteit was prima, al voelde deze soms een beetje traag aan. De piste was absoluut niet ijzig, behalve bovenaan het ‘uitstappen’ van de lift.
Over deze ‘lift’ gesproken, deze viel mij heel erg mee. Er was deze dag maar 1 van de 2 lopende banden open, wat prima was voor de hoeveelheid mensen die er waren. Ik had uit voorzorg niet mijn eigen ski’s meegenomen, omdat ik bang was dat deze door de lopende band zouden worden beschadigd. Dit bleek niet nodig te zijn geweest, want de lopende band en de in- en uitstap waren prima voor elkaar! De band heeft gedurende de gehele dag maar een paar keer stil gestaan (als ik erop stond), waardoor je eigenlijk altijd tussen de 5 en 7 minuten weer boven was.
Wat dan wel jammer is, is dat de baan, ook al is het een van de grootste van Europa, toch nog kort is. Ik ski op aardig tempo en was binnen 30 seconden wel beneden.
Wat betreft het eten, is het ongeveer waar je voor betaald. Het is leuk dat het bij de all-inclusive passen in zit maar verwacht niet te veel. Er is voldoende keus en smaakt aardig. Verwacht echter geen culinaire hoogstandjes.
Dan nog de materiaalhuur. Ik had mijn eigen schoenen mee, dus daarover kan ik niet oordelen. Wat betreft de ski’s, ze vragen keurig naar je niveau (beginner of niet) en gewicht. De vrienden van mij waren (beginnende) snowboarders. Hierbij vroegen ze volgens mij alleen welke voet ze graag voor wilden hebben, maar legden niet uit hoe je hier achter kon komen. Het materiaal dat je krijgt is overigens prima. Over het algemeen scoort de verhuur dus ook een voldoende.

Al met al heb ik een leuke dag in Bottrop gehad. Voor de prijs krijg je relatief veel waar voor je geld en is het een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld Snowworld. Bottrop is ideaal voor (grote) groepen en beginnende wintersporters. Ga je puur en alleen voor het skiën en hecht je niet zoveel waarde aan eten en drinken en de materiaalhuur, zou ik toch Snowworld overwegen vanwege de iets snellere liften.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast064
13 september 2018 · 17:40

Prima hal top geregeld

Snowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast646
15 augustus 2018 · 14:23

Posietief was de prijs, ten opzichte van andere skihallen… De lengte van de piste is goed.
Helaas heel druk en duurt het heel lang voordat je weer boven bent en staan er soms hufters te roken op de band naar boven.
Wachtrijen voor de kassa zijn heel lang. Helaas zijn mijn handschoenen gejat toen ik even niet oplette. Kom hier dus nooit meer.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Roy83
14 juli 2018 · 23:06

Ik ben op een warme juli dag in Bottrop geweest en ik heb er een zeer dubbel gevoel bij.

Allereerst de befaamde lopende band. Ik was er met een vriend en het was rustig, dus er was maar een band open. De band is, zoals je al gelezen hebt, heel traag en als je dan niet naast elkaar kan staan, dan duurt het echt lang. Het is ook wel een beetje vergane glorie en dat zie je daar, op die band, goed. Wel een mooi uitzicht op de industrie (als je daar van houdt). Het was nu heel rustig, maar als beide banden open zijn en het is druk, dan kan ik me voorstellen dat bij de uitstap ook de nodige valpartijen zijn.

Dan het all-in concept. Idee is prima, maar echt goed eten is het natuurlijk niet. De standaard dingen liggen er en het is best ok, maar ook niet meer dan dat. Het eten in bijvoorbeeld Snowworld is beter (maar uiteraard duurder). Koffie en fris is prima, bier heb ik niet genomen.

Je komt natuurlijk om te skien en dat kan heel goed. Het is echt een mooie baan, leuke bocht erin, sommige stukken steiler, andere wat vlakker en echt lang (voor een indoorhal). Het was er nu rustig, dus het was lekker doorskien. Het laatst stukje is wel vervelend, dat loopt echt omhoog en is met geen mogelijkheid te doen zonder prikken of lopen.

Al met al was het prima, maar geef ik toch de voorkeur aan Snowworld Zoetermeer. Als je je naar Bottrop gaat, kijk dan even op Groupon ed, dat is heel vaak korting. Ik had bijv de small inclusive (all-in,zonder materiaal), voor € 20,-.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast596
16 februari 2018 · 11:42

Leuk uitje gehad met vrienden, niet druk geweest, voor gevorderden is ook de lift zonder veel lopen bereikbaar. Eten lekker en vriendelijk personeel in het restaurant. Wij komen zeker weer langs bij alpincenter Bottrop.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast143
29 januari 2018 · 20:48

Veel te druk, liften om de haverklap stil, slecht eten, geen zitplaats om even te eten, je kan niet tot de lift skien! (je moet een stuk lopen), bar bij eetgedeelte was gesloten, personeel onvriendelijk. Zeker niet aan te bevelen! Slechtste indoor skihal van europa.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast511
27 januari 2018 · 19:22

echt een toffe baan met lekkere sneeuw.
lekker eten en mooi restaurant.
nadeel de lift naar boven is aardig lang.
cijfer van mij 1/10= 7,8

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast511
27 januari 2018 · 19:21

echt een toffe baan met lekkere sneeuw.
lekker eten en mooi restaurant.
nadeel de lift naar boven is aardig lang.
cijfer van mij 1/10= 7,8

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast603
4 januari 2018 · 14:01

Om te beginnen betreft het een skihal. Dus iedere vergelijking met de alpen of het Sauerland gaat mank. Voor een skihal echter, is het aardig. Ik persoonlijk vind de skihal van Landgraaf qua piste net iets uitdagender (voor zover je al van uitdagend kunt spreken). Veel scheelt het overigens niet. De liften in zowel Landgraaf als Bottrop zijn gewoonweg irritant langzaam, waarbij Bottrop de kroon spant. Waar Bottrop echter op scoort, is het party gehalte. Er kan goed feest gevierd worden. Dus, wil je serieus skiën, trek dan wat meer tijd en geld uit en ga naar (op zijn minst) het Sauerland, Zwarte Woud of het beste naar de Alpen. Wil je oefenen, dan is Landgraaf beter. Maar wil je feesten 😃 …

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Svenn
13 november 2017 · 08:47

Langste van Europa is serieus overdreven. Qua gevoel niet groter dan Landgraaf. lift in tunnel duurt eindeloos lang

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Marloes00
29 oktober 2016 · 19:39

Deze review is gebaseerd op een eenmalig bezoek. Datum van bezoeken; herfstvakantie 2014
Alpinecenter Bottrop is een skihal gelegen in Duitsland. De hal ligt op ongeveer drie kwartier rijden vanaf de grens met Nederland. Wel zijn ze berekend op bezoek van Hollanders. Daarom kan een deel van hun personeel ook Nederlands spreken of op zijn minst Engels. De ontvangst is vriendelijk en het personeel staat open voor vragen.
Er zijn gescheiden kleedkamers aanwezig met voldoende toiletten en douches. Deze zijn goed onderhouden en ook schoon. Ook zijn er veel lockers. Deze zijn ruim en je krijgt je geld terug na gebruik.
Er is een grote hoeveelheid huurmateriaal aanwezig. Het aanbod was ook groot. Daardoor is er voor elke soort wintersporter een goede set huurmateriaal aanwezig. Helmen zijn ook te verkrijgen.
De piste is de langste van de wereld. Helaas voelt dit niet zo. Het begin van de piste is erg vlak waardoor je veel moet prikken als skiër. Daarna wordt het steiler en kan je meer vaart maken. Deze vaart heb je ook echt nodig. Na de bocht stuit je namelijk op een heuvel die gemaakt is om snelheidsduivels af te remmen. Zo voorkomen ze botsingen met de gasten die voor de lift wachten. Elke keer deze heuvel op klimmen is erg zwaar en ook nog eens tijdrovend. Wel is de kwaliteit van de sneeuw erg goed. Geen bulten opgehoopte sneeuw en ook geen ijzige stukken.
Er zijn twee tapijten die je weer naar boven brengen. Regelmatig stond een van deze twee stil. Ook is het best vermoeiend omdat de lift relatief lang duurt vergeleken met de afdaling. De lift loopt door een soort tunnel en daarom kan je je ondertussen niet vermaken met uitzicht op de piste.
Beginners en kinderen kunnen zich ook prima vermaken. Er is namelijk een kleinere piste aanwezig met een aparte lift. Dit maakt de hal ook geschikt voor gezinnen met wintersporters van verschillende niveaus.
De brede piste zorgt ervoor dat je goed de ruimte hebt om te bewegen. Pas beneden bij de lift merk je eventuele drukte. Zelf bezocht ik de hal in de herfstvakantie. Ik verwachtte het veel drukker vanwege alle scholieren die vrij zouden zijn, maar dit viel erg mee.
De skihal werkt met een all-inclusive prijs. Dat houdt in dat je materiaalhuur bij de prijs inbegrepen is net zoals het onbeperkte eten. De kwaliteit van het eten is voldoende en het aanbood is groot. Er is veel plek in het restaurant en er heerst een gezellige sfeer met echte apres-ski muziek.
De prijs die je voor dit all-inclusive pakket betaald is aan de lage kant. Dit scheelt je onverwachte kosten. De prijs voor een volwassene in het weekend loopt wel op. Verder is er voor kinderen van 5 tot 12 een verlaagde prijs wat voor een gezin voordelig is.
Er is ook de mogelijkheid om lessen te nemen; groepslessen maar ook privéles. Dit zit niet bij de prijs inbegrepen.
Ook voor de niet-wintersporters is erg genoeg te doen op het buitenterrein.
Al met al kan een bezoek aan Alpinecenter Bottrop de moeite waard zijn wanneer je vlak bij de grens woont of op doorreis bent. De prijs is behoorlijk gunstig en het zal niet snel druk op de piste zijn. Het grootste nadeel van de piste vond ik het laatste stuk omhoog moet klimmen. Zodra ze dit zouden verbeteren (of misschien is dit inmiddels al verholpen) dan zou ik een tweede bezoek brengen aan de skihal, maar momenteel vind ik de afstand te groot om nog een keer te gaan.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast329
28 oktober 2016 · 14:04

Wij hebben in Bottrop genoten van een all inclusive avond. Bij aankomst heerlijk gegeten en daarna de hal in. Het is de langste indoor afdaling van Europa en als gevorderde skiër is het leuk om alvast een voorproefje te nemen op de echte wintersport. Een nadeel is dat de lift, een lopende band, vrij traag is. Hierdoor breng je het grootste deel van de tijd door op de lopende band. Voor minder ervaren skiërs zal dit natuurlijk een minder groot probleem zijn, aangezien zei langer onderweg zijn op de piste. Zeker een aanrader en al helemaal voor de wat minder ervaren skiër. Verder is er voor de beginner ook een mooie oefenhelling met een aparte lift en zelfs een klein fun park onder aan de piste.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast009
28 oktober 2016 · 09:31

Super dag gehad met mijn zoon vorige week, eerst les gehad van 2 uur ik in de volwassen groep mijn zoon bij de kinderen en daarna konden we ons al goed zelf redden.
Vriendelijk personeel, lekker eten en een super mooie hal! Wij komen zeker nog wel een keer terug

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast746
27 oktober 2016 · 15:02

Mooie lange piste, alleen jammer dat je zo lang op de lopende band moet staan

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast138
27 oktober 2016 · 12:52

Mooie lange afdaling waarin je alle technieken goed kunt oefenen en onderhouden. Helaas snel beneden door de snelheid en je doet er relatief lang over om boven te komen met de lopende band. Dit is erg jammer want dat kost je dan Veel tijd die je natuurlijk liever besteed aan skiën of snowboarden.
Het is wel een geschikte baan voor beginnende skiërs en zeer ervaren skiërs. ALS je de controle even verliest heb je aan het eind een stuk omhoog lopen wat handig is om te remmen. ALS je echter te langzaam aan komt moet je dit omhoog lopen en dat is minder prettig.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast112
27 oktober 2016 · 11:56

De piste vind ik mooi en voor een skihal nog wel vrij lang. Het nadeel vind ik wel dat je eeuwen op de band wacht tot je eindelijk boven bent. Ook blijft er sneeuw aan je ski’s hangen, waardoor je op de band weg gleid en er een soort domino ontstaat, hierdoor duurt de rit nog langer. Eetgelegenheid en skiverhuur zijn er prima te doen.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast266
26 oktober 2016 · 23:42

Mooie accomodatie en de sneeuwkwaliteit is prima. De band-lift gaat niet snel en voordat je de lift ingaat moet je een stukje klunen om de lift in te komen. Wel zijn er twee banden naast elkaar zodat je wel kunt praten. Wanneer je gaat skieen/snowboarden in Bottrop kun je ook onbeperkt eten en drinken. Het eten is vrij uitgebreid (voor-, hooft-, nagerecht), kwaliteit is gemiddeld. Al met al kun je je een prima dagje vermaken.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast380
26 oktober 2016 · 23:08

Voor beginner is het een mooie baan om de sport skiën te leren, voor de wat meer ervaren skiërs is het minder omdat je langer in de lift staat dan op de piste, dat komt omdat de lift om de minuut stil staat.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast634
26 oktober 2016 · 21:57

Hier mijn eerste afdaling ter oefening gemaakt. Hiervoor is het een prima baan.
Bij de roltrap naar boven duurde het soms wat lang en stond je stil als er bij iemand wat mis ging, dit ging nogal met een knal.
Genoeg eetgelegenheid, per gerecht verschilt kwaliteit.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast481
26 oktober 2016 · 16:44

Het is een mooie grote en overzichtelijke hal. Het is jammer dat als je vanaf helemaal boven komt dat je langs de ingang ongeveer op een derde van de piste komt. Hier is veel opstopping waardoor je niet door kunt gaan. Hier kunnen ze misschien een oplossing voor bedenken.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
keizer87
26 oktober 2016 · 12:41

Wanneer je in het (noord) oosten des lands woont is het Alpincenter te Bottrop een prima te bereiken locatie om in een indoor hal te gaan skiën.
Ik ben hier inmiddels een 4-tal keren geweest en iedere keer is mijn ervaring positief. Net zoals in iedere skihal is het mooie gelegenheid om voorafgaand aan de wintersport even het gevoel alvast terug te krijgen. Ook is het een leuke activiteit om met een aantal vrienden te doen. Wanneer je geen beginnende skiër bent moet je hier niet heen gaan om uitdaging te vinden, meer om even weer op de latten te staan of om een gezellig dagje uit te gaan met vrienden / familie / etc.

Alpincenter biedt de mogelijkheid om all-inclusive te skiën en te consumeren. Alcoholische consumpties zijn beperkt tot 3 stuks (sommige dagen/avonden uitgezonderd, waar onbeperkt alcoholische consumpties genuttigd mogen worden). Je hoeft dus alleen je (ski)kleding vooraf thuis aan te trekken (of meenemen naar Bottrop en je daar omkleden), de rest is op locatie geregeld.

In mijn ogen heeft het Alpincenter de volgende voor- en nadelen.

Voordelen:

 • In vergelijking met andere skihallen een lange piste
 • All inclusive
 • Niet duur (buiten het skiseizoen heb je voor ongeveer 23 euro een dagticket, dus incl. skimateriaal en eten/drinken)
 • Leuk als uitje
 • Er is een oefenpiste die voor echte beginners heel goed te doen is, waardoor een eventuele eerste keer skiën niet gaat tegenvallen doordat het eng/moeilijk/te steil etc. is
 • Gehele jaar de mogelijk om op de latten te staan
 • Ideaal voor mensen die nog beginnend zijn en bijvoorbeeld parallel willen leren skiën
 • Op de juiste dagen (niet vlak voor/in het skiseizoen) is het vaak rustig
 • Soms mogen onbeperkt alcoholconsumpties genuttigd worden (kan je ook een nadeel vinden)
 • De sneeuwkwaliteit is prima (ik heb helaas geen vergelijkingsmateriaal met andere hallen)
 • Er zit ook een klimpark en biergarten op hetzelfde complex

Nadelen:

 • Voor gevorderde skiërs niet uitdagend
 • Eten is niet heel bijzonder (denk aan friet / frikandel / kip / currywurst / schnitzel / salade etc.) maar meestal wel een prima maaltijd
 • Soms mogen onbeperkt alcoholconsumpties genuttigd worden (kan je ook een voordeel vinden)
 • Umweltsticker is (in principe) verplicht om op de voorruit van je auto te hebben
 • Geen stoeltjeslift maar een lopende band, deze duurt erg lang (als je goed kunt skiën erg vervelend, je bent in 2 minuten beneden en het duurt ongeveer 10 minuten voor je weer boven bent)
Met vriendenSkiër

Forum Alpincenter Bottrop

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
ervaring met bottrop
Laatste activiteit: 24-10-17 · 11:32
hansiehans24-10-17 · 11:3252
Dagje snowboarden / skiën in Alpinecenter Bottrop
Laatste activiteit: 01-12-15 · 23:32
Alpincenter Bottrop01-12-15 · 23:3236
Ski's testen in skihal bottrop
Laatste activiteit: 08-10-15 · 12:45
Fortibus08-10-15 · 12:4511
Wie wil er met mij mee naar Bottrop
Laatste activiteit: 10-04-15 · 19:16
Amyy10-04-15 · 19:161
Dagje Skiën of Snowboarden in Bottrop
Laatste activiteit: 24-12-14 · 08:09
Joostw24-12-14 · 08:098
Ervaringen qua drukte skihal Bottrop
Laatste activiteit: 08-01-14 · 22:52
JeffreySki08-01-14 · 22:5219
Nieuwe skies in Bottrop
Laatste activiteit: 13-12-13 · 13:09
Arjen_D13-12-13 · 13:0915
Eigen ski's meenemen naar bottrop
Laatste activiteit: 28-03-13 · 14:57
groenen28-03-13 · 14:5713
indoor pistes
Laatste activiteit: 10-01-12 · 12:26
Erik210-01-12 · 12:2627

Soortgelijke skihallen

Alpincenter BottropSnowWorld LandgraafSnowWorld Amsterdam
Langste afdaling564m387m170m
Aantal pistes242
Stoeltjesliften010
Sleepliften132
Lopende banden241
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit