De Uithof Den Haag

Krijgt een 5.4 op basis van 25 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Lange afdaling177m 177m 25m
Oefenhelling67m 67m 16m

De sneeuwbaan van de Uithof maakt deel uit van het multifunctionele sportcentrum De Uithof dat aan de zuidwestkant van Den Haag ligt. Het bijzondere van de sneeuwbaan van de Uithof is dat er een bocht in de baan zit, zodat je het einde van de piste niet kunt zien wanneer je start met de afdaling. Qua lengte ligt de sneeuwbaan van de Uithof een beetje tussen de pistes van SnowWorld Zoetermeer in.

Doordat de Uithof een groot sportcentrum is, met onder andere enkele ijsbanen en een kartbaan, mis je hier de echte wintersportsfeer. Er is wel een skicafé dat uitzicht biedt op de sneeuwbaan, maar afgezien van het weekend is het hier vaak rustig. De piste zelf is beneden erg breed, met aan de rechterkant van de baan ruimte voor een kinderpiste.

Aan de linkerkant van de piste gaat de sleeplift helemaal naar boven. Hier wordt het wat steiler en smaller. Niet echt geschikt voor absolute beginners, ook omdat er hier regelmatig ijzige plekken zijn, zeker als het wat drukker is. De Uithof is wel een van de goedkopere skihallen van de Randstad.

Wintersport in Nederland

De Uithof: Glijden door de Haagse duinen

De combinatie van sneeuw, stad en strand vind je bij de Uithof in Den Haag. Dat maakt wintersport in Nederland wel heel bijzonder! Het multifunctionele centrum ligt aan de zuidwestkant van de stad en je bent zowel snel op het strand als in het centrum van Den Haag!

Wat je in deze reis kan ondernemen
Ook 400 meter lange schaatsbaan aanwezig
E-karten en gamen
Vlakbij het strand
Historisch Den Haag
ActieStedentripStrandWellness
Langste afdaling
177m
Sleepliften
2
Lopende banden
2
Locatie
Jaap Edenweg 102544NL Den HaagNederlandT: 0900-33848463http://www.deuithof.nl

Sterke punten

Vrijwel geen wachttijden bij de liften

Wachttijden komen niet zo heel veel voor bij De Uithof. Met uitzondering van de vakanties en de weekenden hoef je nooit lang te wachten bij de sleeplift.

Goed prijsniveau

De Uithof is een van de goedkopere skihallen van de Randstad. Zeker wanneer je wat langer de piste op wilt krijg je een goed tarief.

Zwakke punten

Matig funpark

In de winter is er nauwelijks sprake van een funpark, daarvoor is er simpelweg te weinig ruimte. Een kleine schans en wat rails is dan vaak waar je het mee moet doen.

Overige punten

Sfeer

Ondanks dat je in het centrum als geheel niet bepaald die echte wintersportsfeer vindt is het op de piste van de Uithof wel gezellig.

Drukte op de pistes

Het is nooit heel druk op de piste van de Uithof, met uitzondering van de kerstvakanties en drukke weekenden.

Kindvriendelijk

De kinderpiste van De Uithof ligt aan de rechterkant van de baan en heeft een lopende band. De Uithof heeft een aantal enthousiaste skileraren.

Pistes

De piste van De Uithof heeft een flauwe bocht, waardoor je bovenaan niet helemaal naar beneden kunt kijken. Beneden wordt de piste breder en ligt er aan de rechterkant een piste voor beginners en kinderen met een lopende band.

Eten op de piste

In het grote zelfbedieningsrestaurant van De Uithof heb je uitzicht op de ijsbaan, dus de echte wintersportsfeer ontbreekt. In het skicafé (wel met uitzicht op de piste) kan het in de weekenden gezellig zijn.

Sneeuwkwaliteit

Zeker hoger op de piste kan de sneeuwkwaliteit wat beter. Omdat het hier wat smaller is wordt de sneeuw sneller weg geskied en kunnen er ijzige plekken ontstaan.

Prijzen

VolwassenenJeugd
1 uur€ 15,00€ 15,00
2 uur€ 20,00€ 20,00

Faciliteiten

Er zijn weinig indoor skihallen met zoveel andere activiteiten als De Uithof. Dat heeft er vooral mee te maken dat De Uithof van origine een schaatsbaan is. Je vindt hier een 400-meter ijsbaan, ijshockeyhal, indoor kartbaan, lasergame, bungee soccer, klimmuur, diverse winkels en nog heel veel meer. In de centrale horeca (zelfbedieningsrestaurant) kun je wat eten met alle andere sporters.

Wat vind jij van De Uithof Den Haag?

Krijgt een 5.4 op basis van beoordeling

Gast179
5 juli 2020 · 12:21

Met stip op nr 1 van de aller slechtste sneeuwhallen van nl.
Liften gaan heel vaak stuk en de baan is heel snel ijzig.

Snowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast179
5 juli 2020 · 11:43

De liften vallen vaak meerdere keren per dag uit . Verschillende personeelsleden zijn onvriendelijk abonnementhouders zien ze liever gaan dan komen.
De manager van de sneeuwbaan is zwaar onkundig erg onvriendelijk en heeft 0 verstand van een funpark of klantenbinding.
De sneeuw kwaliteit is vaak goed maar het komt niet zelden voor dat er verschillende ijsvlakken verschijnen.
Ik ga er nooit meer heen.
Owja een intens lange rij voor de enige lift die het doet is ook niet zeldzaam.

1 ster is nog te veel maar ik kan niet minder geven

Snowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast976
22 november 2019 · 19:16

Ijzige piste. Vooral bovenaan

6 tot 10 jaar ervaring
Gast377
21 maart 2019 · 10:27

Lekker rustige hal. Verder vond ik de baan erg kort, schansen waren dicht. Personeel was of niet aanwezig, of de lift aan het repareren. Totaal niet betrokken wanneer iemand moeite had met de lift.

Snowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast932
5 juni 2018 · 10:37

Leuke en gezellige baan. Zeer goede skischool.

meer dan 10 jaar ervaring
Gast154
27 oktober 2016 · 14:08

Goede prijs voor de skihal. Goede sneeuw kwaliteit. Wel regelmatig gehad dat de loopband het niet deed. Ook is het erg druk in het weekend.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast392
26 oktober 2016 · 16:30

Super leuke locatie. Echt een aanrader. Vriendelijk persooneel en heeft een leuke skithut erbij waar je lekker kan eten. Leuke baan ook om te skiën.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast540
26 oktober 2016 · 15:31

Als ski-leraar heb je vaak een net iets andere kijk op de pistes die aanwezig zijn in de ski-hallen. Je weet dat je er niet heen gaat voor de uitdaging, maar juist voor de techniek, of voor het lesgeven.

De piste die iedere binnenbaan te bieden heeft is voor iedere ervaren wintersport per definitie erg klein. In verhouding met de andere binnenbanen in Nederland is de piste ook niet enorm, zeker omdat in tegenstelling tot de baan in Zoetermeer de piste gedeeld moet worden tussen de gevorderden en de beginners.

De ruimte beneden is adequaat voor de beginners, en ook de hellingshoek van de piste is goed om de beginselen van het skiën te leren. De ruimte boven is niet bedoelt voor de absolute beginners, en daar ook zeker niet geschikt voor. Hier is de hellingshoek groter, en het is er vaak ijzig. Dit betekent tevens dat het ook niet optimaal is voor het verbeteren van de techniek van de meer gevorderde skiërs. Daarnaast is de piste boven erg smal, wat de situatie verder bemoeilijkt.

Zoals bij alle binnenbanen zou ik het aanbevelen om ski’s te huren, omdat gebruik op de binnen banen vaak niet optimaal is voor de ski’s. Mocht je hiervoor kiezen dan zijn de huurski’s prima voor beginners, maar zoals te verwachten met intensief gebruikte huur ski’s, niet optimaal voor gevorderden.

Al met al, een prima baan om de beginselen van het skiën bij te leren, maar met relatief weinig mogelijkheden om technisch door te groeien richting gevorderd.

Skiër
Gast771
26 oktober 2016 · 13:25

De baan is vrij klein en begint heel steil aan het begin waardoor het daar vaak kaal is. Heel ijzig en weinig zinvol voor beginners waar denk ik deze baan juist chill voor kan zijn. Ben met vrienden geweest die het niet tot niet zo vaak gedaan hebben. Het huurmateriaal gleed niet echt waardoor de oefenweide tot halverwege maar nuttig was (gelukkig kan je daar wel weer opstappen). Daarentegen was de normale baan weer te hoog gegrepen aan het begin. De belangrijkste factor is echter de prijs, de prijs van de skibaan in den Haag is zo laag dat je daar bijna niet tegenop kan. Dat was dan ook de grootste rede dat we hierheen zijn gegaan. Het restaurant heeft een leuke sfeer en de baan is vooral wel ok door de prijs/kwaliteit verhouding. Aanraden zou ik alleen als dat is wat je zoekt.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast209
25 oktober 2016 · 08:14

Dit is een hal die ik minder fijn vind als ervaren skiër, hij is klein en heeft een bocht er in zitten.
Voor beginners is het prima, voor hen is ook alle ruimte gegeven, zo veel dat het voor de ervaren skiër minder aantrekkelijk word.
Wel hebben ze er alles aan gedaan om het zo leuk mogelijk te maken, zo hebben ze vaak wel een schansje of een box staan.
Verder alle faciliteiten aanwezig in het complex.
Prima voor de beginneling, als ervaren zal ik sneller een grotere hal kiezen.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast120
25 oktober 2016 · 00:07

Positieve punten: het was rustig, een aparte ‘piste’ voor de lessen. Top verhuur! (Board etc.)
Negatieve punten: hele korte baan, beginners starten midden op de piste en hierdoor moet je echt heel erg uitkijken. Was met 30 seconden beneden en kon weer in de rij.
Tips: laat de lessen echt alleen maar op dr aparte piste, doe per uur een kwartier voor alleen vanaf bovenaf de piste starten.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
miepmiep
24 oktober 2016 · 20:07

Te druk, slechte sneeuw, veel liften kapot, beginners moesten naar boven lopen om uberhaupt te kunnen gaan skien. Eigenlijk is niet veel positiefs te vertellen als je in het weekend in de winter perioden naar deze ski hal gaat. Enige positieve is dat we korting krijgen via Nederlandse ski vereniging kregen.

Buiten het seizoen zal het prima zijn. Maar hoogseizoen in het weekend houdt rekening mee dat er een wachttijd van minimaal 2 uur is. Ze bevestigde zelf dat dit bijnaa ( vaak) in het weekend zo is.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast541
24 oktober 2016 · 14:38

Kleine hal maar mooi all in pakket met ski’s. Klein baantje om de eerste bochtjes te leren.
Andere kant sluit helaas niet helemaal aan doordat daarboven het net te stijl is. Zou dus een extra lift of uitstap moeten komen. Restaurant is netjes en ontvangst was zeer goed qua uitleg en vriendelijkheid.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
T_omm80
24 oktober 2016 · 13:11

De uithof is een skihal waar er eigenlijk een hoop aan moet gebeuren.
De sneeuwkwaliteit was meerdere keren ERG slecht en de stoeltjeslift is verschrikkelijk. Het laatste stuk is voor 90% niet te doen wat erg begrijpelijk is.
Ook de lopende band is te steil wat voor meerdere valpartijen zorgde.
De afdaling is voor de prijs die je ervoor betaald best leuk alleen is het jammer van de sneeuwkwaliteit.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast638
23 oktober 2016 · 23:05

Prima baan om freestyle skills te oefenen.
Staan genoeg obstakels etc.

Bovenste stijle stukje een beetje ijzig.

Echt een baan voor het gezin en beginners met een oefenwedstrijd stukje voor de Kids en echte starters.
2 liften, zijn prima.
Gezellige après ski en veel parkeerplek.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Nicky17
23 oktober 2016 · 20:46

Een leuke en gezellige indoor hal. Er zijn 2 pistes, waardoor de beginners en gevorderden over het algemeen wel redelijk gescheiden zijn. Dat is wel fijn, alleen is de piste voor gevorderden skiërs niet al te lang.
Voordeel: na het skiën gezellig een drankje doen in het skicafe met uitzicht op de piste!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast002
23 oktober 2016 · 20:21

Hal is goed bereikbaar en je kan makkelijk parkeren.
Binnen is de hal ruim genoeg om goed te kunnen oefenen.
Kwaliteit van de kunstsneeuw kan soms beter. Diverse ijsplaten.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast378
23 oktober 2016 · 18:03

Goede service, kom graag in deze hal. Is vaak een vriendenuitje wanneer ik mijn ver wonende vrienden of familie bezoek.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast633
23 oktober 2016 · 14:20

Mijn jongens van 7 en 4 jaar zitten op de skiclub en hebben het erg naar hun zin. Aardige leraren. Wij zijn hier elke week op de baan. Goed betaalbaar. Heerlijke warme chocolademelk met slagroom in het skicafe te krijgen.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Matthias123
23 oktober 2016 · 10:59

Korte pistes, ijzige sneeuw en soms lange wachttijden. Wel een redelijk snelle sleeplift. Al met al niet voldoende voor een gevorderde boarder.

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast634
23 oktober 2016 · 10:30

Grappig baantje, buiten het weekend lekker rustig om met je vrienden effu een uurtje snowfUn te hebben

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast648
23 oktober 2016 · 10:21

De baan is erg rommelig, met obstakels zoals schansen en funpark attributen, waardoor het meer hier omheen zigzaggen is dan skiën. Sneeuw is wel oké, maar vaak ijzig. Wel leuk is dat je vanuit de bar op de piste kan kijken.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast500
23 oktober 2016 · 10:12

Goede service wanneer de sneeuw aan je board plakt, krijg je een nieuwe mits het niet te druk is.

Na de overstap van skiën naar snowboarden prima hal om te oefenen voor de wintersportvakantie!

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring

Forum De Uithof Den Haag

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
De Uithof Den Haag
Laatste activiteit: 29-10-13 · 16:23
Jorian29-10-13 · 16:236
Uithof indoor Ski
Laatste activiteit: 22-01-13 · 11:35
De Uithof22-01-13 · 11:351
AFRADER: Skihal De Uithof Den Haag
Laatste activiteit: 09-01-12 · 19:43
De Uithof09-01-12 · 19:4355

Soortgelijke skihallen

De Uithof Den HaagSnowWorld RucphenSnowWorld Zoetermeer
Langste afdaling177m160m300m
Aantal pistes233
Stoeltjesliften000
Sleepliften215
Lopende banden235
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit