BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Ice Mountain

Ice Mountain

(5 reviews)

Beoordeeld met een 6.0 op basis van 5 stemmen.

Langste afdaling
210m
sleepliften
3
lopende band
1
Locatie
Capellestraat 16
7780 Komen
België
T: +32 (0)56 55 45 40
http://www.ice-mountain.com

Sterke punten

Goede pistes

Een korte beginnerspiste en een 210 meter lange piste voor gevorderden. Meer dan prima voor een skihal in de Benelux.

Goede sfeer

Omdat je in Ice Mountain meer kan doen dan alleen skiën is het er vaak gezellig druk en dat levert een prima sfeer op.

Uitstekende prijsniveau

Ice Mountain is een van de goedkopere skihallen in Nedeland en België terwijl ze met een piste van 210 meter niet onderdoen voor de bekende hallen.

Erg kindvriendelijk

Met een speciale piste voor beginners en kinderen wordt hier prima nagedacht om kinderen zo prettig mogelijk te leren skiën.

Overige punten

Wachttijden bij de liften

De sleeplift zorgt voor een goede doorstroming. Als het bij de liften druk is, is het op de piste ook druk.

Drukte op de pistes

De hal is niet al te breed waardoor het snel wat druk aanvoelt. Zeker als er ook klasjes bezig zijn.

Funpark

Zoals bijna elke skihal maakt Ice Mountain ook een funpark. Zeker in de zomer is deze prima. Helaas is hij alleen 's avonds geopend.

Eten & drinken

Met alle activiteiten die mogelijk zijn vind je hier ook twee prima restaurants. Het eenvoudigere, maar leuk aangeklede Ice Mountain en het Savoyardse restaurant Le Montagnard waar je goede fondues kunt eten. De laatste is alleen in de herfst en winter geopend.

Sneeuwkwaliteit

Net als in sommige alle skihallen kan de sneeuwkwaliteit sterk wisselen. Zeker in de drukkere herfstmaanden kan het hier vrij matig zijn.

Afdaling Lengte   Breedte
Lange afdaling 210m210m   30m
Oefenhelling 85m85m   30m

Ice Mountain heeft twee pistes. De eenvoudigste is 85 meter lang en vooral geschikt voor beginners en kinderen. Hier vind je een eenvoudige lopende band als je de sleeplift nog niet aandurft. De andere piste is een helling van 210 meter lang die aan beide zijdes een sleeplift heeft.

Deze langere helling is lang genoeg voor de gevorderde skiër of boarder om even lekker een uurtje te knallen en er weer even in te komen voor de wintersportvakantie. De freestylemodules maken het geheel nog wat uitdagender. Helaas zijn deze alleen 's avonds geopend. Samen met de overige activiteiten die worden aangeboden is dit een heel compleet outdoorcentrum.

In Ice Mountain zijn beginners verplicht om een les te volgen. Als je nog nooit op de ski's of board hebt gestaan mag je dus niet zomaar de piste op. Natuurlijk biedt Ice Mountain zelf prima en goed betaalbare lessen aan.

Prijzen

  Volwassenen Jeugd  
1 uur €17,00 €15,00
2 uur €31,00 €26,00
8 uur €42,00 €37,00

Faciliteiten

Ice Mountain heeft meer te bieden dan alleen een skihal. Het is een heel outdoorcentrum. Je kunt hier bijvoorbeeld indoor skydiven (dit is echt erg gaaf!) in een verticale windtunnel. Maar ook hebben ze een behoorlijk paintballterrein. Eveneens vind je hier een adventure/klimparcours en twee leuke restaurants, waarvan Le Montagnard alleen in de herfst en winter open is. Ze bieden hier wel hele goede fondues aan. In het bar-restaurant Ice Mountain is het iets simpeler, maar kun je ook prima eten.


Wat vind jij van Ice Mountain?

Beoordeeld met een 6.0 op basis van 5 reviews

 • Gast721
  Gast721 13 november 2017 · 10:10

  Beetje klein maar wel gezellig. Oefenpiste is prima om te leren en veilig

  Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast798
  Gast798 20 december 2016 · 23:47

  Goed, maar de zaterdag is de piste altijd zee bubbelig, dit komt omdat er 's ochtends getraind wordt dor het racing team, net als de woensdagnamiddag. Voor de test is deze sneeuw wel goed maar regelmatig niet meer zo "vers", ze plakt en glijdt niet goed. Er ligt wel altijd een dikke pak sneeuw waardoor hier geen ijsplekken zijn. Enig minpunt is het restaurant waar je vaak lang moet wachten.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • ChabeliCottyn
  ChabeliCottyn 30 oktober 2016 · 12:16

  De pistes worden goed onderhouden in Komen waardoor je er heel vlot op kan skiën en boarden. Voor snowboarders en free-ride skiërs is er denk ik wel voldoende uitdaging door de aanleg van het funpark op de grote piste. De kleine piste is dan weer goed voor beginnende skiërs en boarders. Zelf als ervaren vrije tijds skiër vind ik echter weinig uitdaging in Ice Mountain. Ik ga er vooral naartoe om mijn techniek wat bij te werken. Vanwege de gemakkelijke afdaling lukt duit ook redelijk. Iemand die puur wil gaan om zijn latten nog eens aan te trekken zal zich hier snel vervelen. De liften vind ik alles behalve handig, hier mag zeker in geïnvesteerd worden om deftige sleepliften aan de leggen. Nu hang je vooral aan de kabel en dat is geen goed idee voor je handschoenen. De bar is gezellig ingericht en er is ook een mooie shop aangelegd.

  Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast697
  Gast697 23 oktober 2016 · 20:06

  De sneeuwkwaliteit is niet altijd top en de liften zijn traag en ouderwets. Ook het restaurant laat te wensen over, zeer lang wachten om je bestelling door te geven, je bestelling te brengen en vaak nog veel langer om af te rekenen, de meesten spreken zelfs geen Nederlands.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast587
  Gast587 23 oktober 2016 · 11:38

  Als beginner heb ik er skilessen gevolgd, dit was een zeer goeie basis om op de latten te staan nu een jaar geleden in de haute savoie/frankrijk. Een zeer goeie skileraar, Philippe heeft ons goed op weg gezet richting het grotere werk in de bergen. Na onze skireis heb ik ICE MOUNTAIN nog enkele keren bezocht, maar wat de meeste gelijkenis gaf met het echte skiën was de bar. Vorige week zaterdagnamiddag ben ik er geweest en de piste lag erbarmelijk slecht. Wellicht had men veel volk gehad op vrijdagavond en de piste niet meer klaargemaakt voor zaterdag, dat was zeer jammer. Al bij al is een bezoek aan ICE MOUNTAIN de moeite waard voor iemand die nog nooit op de latten heeft gestaan, de basis kun je er echt wel leren.

  Skiër 1 tot 4 jaar ervaring

Forum

Onderwerp Topic starter Laatste activiteit Reacties
Beginner Laatste activiteit: 1-12-16 · 00:18 Bmws1000rr 01-12-16 00:18 11

Soortgelijke skihallen

  Ice Mountain (huidige) SnowWorld Terneuzen Snow Valley Peer
 
Langste afdaling 210m 220m 235m
Maximaal hoogteverschil 40m 30m 42m
Aantal pistes 2 2 3
Stoeltjesliften 0 0 0
Sleepliften 3 3 0
Lopende banden 1 1 7
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit