Skihalle Neuss

Krijgt een 8.1 op basis van 16 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Lange afdaling272m 272m 50m
Oefenhelling80m 80m 26m

Skihalle Neuss is de eerste skihal die in Duitsland geopend is, met succes. Met een hoogteverschil van 50 meter en een piste van een kleine 300 meter is deze hal de moeite waard. Je bent hier echt lekker aan het skiën of boarden. De piste is relatief breed waardoor je hier prima je eigen bochten kunt maken in je eigen ritme. Tel daarbij op dat je hier een stoeltjeslift vindt, de skihal prettig is aangekleed en goede verlicht is en je begrijpt dat je in een enorme vrieskist niet veel dichter bij het wintersportgevoel kunt komen.

Een lopende band brengt kinderen en beginners (beginnende boarders!) omhoog in het 100 meter lange beginnersdeel van de hal. Twee sleepliften en een stoeltjeslift maken de infrastructuur in deze hal af. Natuurlijk heeft deze skihal ook wat modules staan voor de freestyler. Verder kun je op de beginnersbaan op verschillende tijdstippen rodelen. Kijk voor de tijden en condities op de website van de skihal.

Langste afdaling
272m
Stoeltjesliften
1
Sleepliften
2
Lopende banden
1
Locatie
An der Skihalle 141472 NeussDuitslandT: +49 2131-12440http://www.allrounder.de

Sterke punten

Sfeervol

Dit is een mooie en fijne hal. Er hangt hier een prima sfeer. In een vrieskist kom je niet snel dichterbij het wintersportgevoel. En de verschillende restaurants maken het helemaal af.

Niet druk op de pistes

Overdag en in het weekend wil het wel eens druk zijn. Zeker richting de herfst. 's avonds is het hier vrij rustig. In de zomer ook trouwens.

Geen wachttijden bij de liften

Met een stoeltjeslift en prima sleepliften sta je hier nooit echt lang te wachten. Zeker 's avonds is het hier zelden druk.

Uitstekende pistes

Met een hoogteverschil van 50 meter en een piste van 300 meter is dit een grote en mooie skihal. Hiernaast vind je hier ook een 100 meter lange beginnerspiste.

Goed prijsniveau

Een dagkaart is heel goed te betalen. De vraag is alleen of je het een dag volhoudt in een skihal. Maar ook de uurprijzen zijn op z’n minst erg concurerend te noemen!

Formidabel eten op de piste

Maar liefst vijf restaurants en een heuze Salzburger Alm Biergarten! Een geweldig aanbod. Het eten is van goede kwaliteit. Het bier lekker. En de prijzen liggen relatief laag voor dit type outdoor centrum.

Goede sneeuwkwaliteit

Ze hebben hier de kwaliteit in huis om goede sneeuw te maken. Ze verkopen de sneeuw zelfs voor evenementen. Normaal gesproken is de sneeuw hier goed. Maar na een drukke herfstweek wil dat wel eens anders zijn. Maar dat is in de bergen toch ook zo…

Overige punten

Funpark

Een paar boxen, een rails en wat schansjes. De verplchte nummers. Op freestyle gebied blinkt deze hal niet uit.

Kindvriendelijk

Met een rodelbaan, een magisch tapijt in de eenvoudige hal en prima lessen is dit een prima hal voor kinderen. Maar bedenk wel: hier geen Nederlandse lessen.

Prijzen

VolwassenenJeugd
3 uur (op werkdagen)€ 28,00€ 21,00reserveer
3 uur (weekend)€ 32,00€ 25,00reserveer
Dagkaart (op werkdagen)€ 35,00€ 25,00reserveer
Dagkaart (weekend)€ 39,00€ 29,00reserveer
Dagkaart + eten + drankje€ 49,00€ 39,00reserveer

Faciliteiten

Skihalle Neuss biedt net als vele andere skihallen ook wat andere activiteiten aan. Zo heb je hier een klauterbaan, een midgetgolfbaan en een voetbalvariant die men “Fun Fussball” noemt. Geen van allen een reden om naar Duitsland te rijden, want deze activiteiten zijn verre van uniek. Naast de skihal en de andere activiteiten vind je hier echter vijf verschillende restaurants en een heuse biergarten. En de prijzen zijn hier Duits en dat betekent prima te betalen.

Wat vind jij van Skihalle Neuss?

Krijgt een 8.1 op basis van beoordeling

Gast222
13 december 2019 · 18:46

Één vrij vlakke piste. Wel goede sneeuw en fijne lift. Gezellige horeca. Helaas qua skiën snel uitgekeken. Landgraaf veel beter.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast612
31 oktober 2019 · 20:38

Geweldige sfeer. Goede sneeuw. Aanrader !

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast632
5 juni 2019 · 12:34

Op een rustige (warme) dag geweest met 2 kids. Het was heerlijk rustig en de piste is lekker breed, genoeg om te carven en flat tricks te oefenen. Helaas was er geen fun park en/of rollers/kickers deze keer. Men kon wel zelf wat plastic schansjes/boxen neerleggen. Sneeuwkwaliteit was inderdaad erg fijn. Wel los, maar aangezien het niet zo druk was, geen hopen sneeuw of ijzig. Stoeltjes lift mocht wel iets harder, maar was niet storend langzaam. Buiten hebben de kids zich goed vermaakt met het klimpark van verschillende niveaus en mini golf. Daarbij is er ook een fun voetbal gedeelte. Er was genoeg parkeerplek (en gratis). Het eten was ok, echter denk ik door buiten het seizoen het aanbod niet erg groot. Niet alle winkels/restaurants waren open.

Snowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast694
13 april 2019 · 19:18

Mooi skihal, goede sneeuw. De prijs is ook mooi alleen de liften zijn wat traag. Ik ga er zeker wel vaker naartoe.

1 tot 4 jaar ervaring
Matthieu
13 september 2018 · 08:54

Dit jaar op 1 van de warmste dagen begin augustus geweest. Het asfalt op de parkeerplaats smolt bijna. De sneeuw binnen gelukkig niet 😉
Buiten wat jeugdige slalombeoefenaars van een skiclub was er bijna niemand. Heerlijk kunnen skiën. Goede sneeuw met fijne grip. Stoeltjeslift is wat traag. Piste is wat korter en minder steil dan die van Zoetermeer maar er valt toch redelijk wat vaart te maken. Prijs is prima: dagkaart voor 35 euro.
Tussendoor even buiten gegeten bij de Salzburger Alm bij het klimpark buiten. Binnen was nagenoeg alles dicht. Eten was goed.
Al met al een goede ervaring.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast546
13 maart 2018 · 20:24

Een fijne hal, goede sneeuw met een relatief korte baan.
Afgelopen vrijdag relatief rustig en ons heerlijk vermaakt door na 10 jaar weer eens een snowboard onder gebonden te hebben.
Wanneer we hier waren gaan skiën, hadden we ons vermoedelijk wat sneller verveeld i.v.m. uitdaging/lengte van de baan.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast481
17 december 2017 · 16:31

Eind december op vrijdagavond wezen skiën in deze skihal. Zeer mooi aangelegd, vrijwel geen wachtrijen en goede eet-gelegenheden. Aanrader!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
tomwillem
2 januari 2017 · 21:12

Op woensdagavond kan je vanaf 18:00 uur tegen een gereduceerd tarief de baan op, een goed moment om Neuss eens uit te proberen. Helaas viel het mij toch wel tegen. De sneeuw was niet al te best, ijzig en hopen sneeuw. Ook was de baan toch best wel kort, maar dat is iets wat je van tevoren weet. Het voordeel dan wel is de stoeltjeslift waardoor je makkelijk weer boven komt. Op de baan waren ook erg veel beginners waardoor het door skiën niet echt mogelijk was, het ging er kris kras door elkaar. Het kan zijn dat ik een slechte avond heb getroffen maar ik zal er niet zo snel meer heen gaan. Dan ga ik toch nog liever naar Bottrop, ondanks de erg vervelende lift daar.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Renemoderator
31 oktober 2016 · 15:04

Zonder verwachtingen gingen we naar Skihalle Neuss, maar de hal heeft ons ontzettend positief verrast. Het begint eigenlijk al met de binnenkomst waar alles er tip top in orde uitziet en je direct in de wintersport sferen komt. De restaurants voelen aan alsof in Oostenrijk een restaurant inloopt, de kleedruimtes zijn keurig verzorgt, schoon en netjes. De skihal zelf had lekkere sneeuw en dat komt waarschijnlijk doordat ze vaak bij sneeuwen in deze hal. De stoeltjes lift is erg aangenaam. Tip van een snowboarder; pak wel de 2 linker stoeltjes, de 2 rechter stoeltjes hebben een kinder beveiliging wat niet makkelijk zitten is voor een snowboarder.

Lengte van de afdaling is verder pima. Geen Landgraaf of Bottrop, maar lang genoeg om aardig wat bochten te draaien. Let wel op; door dat ze de baan blijven besneeuwen kunnen er hopen ontstaan. Op zich niet erg, maar voor een beginner kan dit wat lastiger zijn. Wel is de hal ontzettend breed wat juist voor beginners erg fijn is omdat het niet zo druk oogt hierdoor. Er zijn ook nog 2 korte rodelbanen waar je gratis gebruik van kunt maken.

Al met al niets meer dan lof over deze hal. Alles was echt dik in orde!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast755
26 oktober 2016 · 15:58

Sneeuw in de hal valt nooit tegen, dit jaar 6x geweest en vorigjaar 8x. Het is er zeer koud maar niet storend. Het eten in de restaurants is goed. Verder zijn er erg veel klusjes beschikbaar en de verhuurservice is erg behulpzaam als er iets mis is met je materiaal. Ook zit er een leuke ski winkel in het gebouw waar je relatief goedkoop ski’s kan halen van goede kwaliteit!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast036
24 oktober 2016 · 17:08

Erg goede condities in deze skihal. Binnen is een goede temperatuur wat de echte wintersport goed doet weergeven. Verder beschikt het over 3 liften. Er loopt een band voor de echte beginners, een sleeplift voor de gemiddelde skiër en is er een stoeltjeslift voor de gevordeder skiër. Ook de horeca is prima en doet je denken aan de echte skihutjes.

Minpunt is dat het geen goedkope skihal is. Ook is de afdaling vrij kort, waardoor je veelal in de stoeltjeslift zit.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Martijn89
23 oktober 2016 · 14:42

Neuss is erg leuk. De baan is vrij kort, maar dat heeft ook als voordeel dat je met de stoeltjeslift weer zo boven staat. Bij het restaurant kun je leuk zitten en lekker eten en drinken.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast669
23 oktober 2016 · 13:54

Goede sneeuwkwaliteit, niet al te lange maar wel ruime hal.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast634
23 oktober 2016 · 10:28

Super fijn dat er een vlotte stoeltjeslift is alleen jammer dat de baan relatief kort is.
Prima baan om je eerste bochten te draaien!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring

Forum Skihalle Neuss

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
Indoorhal Neuss
Laatste activiteit: 08-01-12 · 13:46
Martijn708-01-12 · 13:4614

Soortgelijke skihallen

Skihalle NeussSnowWorld LandgraafAlpincenter Bottrop
Langste afdaling272m387m564m
Aantal pistes242
Stoeltjesliften110
Sleepliften231
Lopende banden142
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit