Snow Valley Peer

Krijgt een 7.3 op basis van 20 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Lange afdaling300m 300m 29m
Oefenpiste 160m 60m 21m
Oefenpiste 230m 30m 21m
Boarders paradise (funpark)86m 86m 26m

Al sinds 1997 steekt deze skibaan boven het maaiveld van het Belgische Peer uit. Met een maximale pistelengte van ongeveer 300 meter is het echter nog altijd een van de langere banen van de Benelux. De baan bestaat uit drie pistes in aparte hallen die onderling met elkaar verbonden zijn: de hoofdpiste in de grote hal, twee oefenpistes en een freestylepiste. Alles mooi gescheiden van elkaar waardoor groepen elkaar niet in de weg zitten.

De piste in de grote hal heeft een prettige hellingsgraad met halverwege een kleine horizontaal stukje. Om boven te komen ben je aangewezen op twee lopende banden aan weerszijden van de 30 meter brede piste. Afhankelijk van of er lessen/trainingen worden gegeven kan de piste hierdoor aan de smalle kant zijn. Voor de oefenpistes speelt dit probleem niet, en ook het funpark ziet er goed uit met enkele boxen, rails en soms een Big Air Bag.

Langste afdaling
300m
Lopende banden
7
Locatie
Deusterstraat 74 E3990 PeerBelgiëT: +32 (0)11 611 490http://www.snowvalley.be

Sterke punten

Goed funpark

In een aparte hal vind je het funpark met diverse freestyle obstakels en jumps.

Super kindvriendelijk

Doordat de oefenpiste fysiek gescheiden ligt kunnen de kleinsten ongehinderd hun eerste bochtjes draaien. Voor niet-skiënde kinderen is er een indoor speelparadijs.

Goede pistes

Alle pistes zijn van elkaar gescheiden waardoor gevorderden, freestylers en echte beginners elkaar niet in de weg zitten. De hoofdpiste heeft een aangename lengte.

Goede sneeuwkwaliteit

In vergelijking met andere hallen is de sneeuw, ook als het wat drukker is, vaak verrassend goed.

Overige punten

Sfeer

De hal is niet nieuw. Van buiten verdient de skihal ook geen schoonheidsprijs. Van binnen is er echter het nodige aan gedaan om het ooglijk te maken.

Drukte op de pistes

De hoofdpiste is tijdens lessen/trainingen nog weleens aan de smalle kant waardoor het krap wordt op de piste.

Wachttijden bij de liften

Je komt alleen boven via een lopende band. Op de hoofdpiste vind je er twee die de drukte redelijk aankunnen.

Prijsniveau

Met de uurprijs is weinig mis, die is in relatie tot het gebodene prima. Verblijf je langer dan telt het wel aan.

Eten op de piste

Het restaurant is groot en doet enigszins massaal aan. Er is ruim voldoende keuze in eten en drinken.

Prijzen

VolwassenenJeugd
1 uur€ 19,50€ 17,50
2 uur€ 32,00€ 27,00
Dagkaart€ 40,00€ 35,00

Faciliteiten

De faciliteiten bij Snow Valley zijn prima op orde. Er is een groot restaurant met uitzicht op de piste, een wintersportzaak waar je ook je ski’s of board kunt laten slijpen/waxen en natuurlijk een skiverhuur. Aan après-ski is gedacht in de vorm van het Snowboard Café dat in sixties stijl is aangekleed. In Snow Valley vind je tal van mogelijkheden om lessen te volgen.

Wat vind jij van Snow Valley Peer?

Krijgt een 7.3 op basis van beoordeling

Gast327
29 november 2019 · 15:19

Fantastische lange indoorpiste. Goed verzorgde sneeuw. Uitstekende catering - vriendelijk personeel. Minpuntjes: de prijzen (mogelijk gewoon in de skiwereld, maar hoog voor iedereen die niet bemiddeld is).

meer dan 10 jaar ervaring
Gast527
16 februari 2019 · 15:40

De baan is erg goed en zelfs weer langer gemaakt.
Het restaurant is sterk achteruit gegaan.
Nep hamburgers met smakeloze frieten.
Cola zonder prik met een 2 dagen uitgedroogd stukje citroen. Pizza was ook smakeloos. Hopelijk slaan ze wat beter eten in zoals jaren geleden. Ik raad dus alleen de baan aan…

Snowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast371
3 december 2018 · 10:37

Toffe skipiste
Enkel puntje van kritiek is de tijd die je erover doet om boven te komen

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Svenn
13 november 2017 · 08:51

Leren snowboarden hier met groepsles, nadien priveles. Kwaliteit van lessen is superieur, niet te vergelijken met andere skihallen. Snowpark is indrukwekken. Oefenpiste perfect qua veiligheid, steiltegraad en prima om het te leren. Grote piste is goed genoeg voor indoor. Beste sneeuw van alle indoor hallen die ik al gezien heb.

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast432
24 november 2016 · 14:37
  • Beste sneeuw in Benelux
  • Onderhoud skibaan in orde
  • Snelle skiband om naar boven te gaan ipv trage zetellift

Met de verlenging die eraan komt …een toppiste

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast947
31 oktober 2016 · 11:25

De faciliteiten zijn in orde en goed te vinden (kleedkamer, douches, lockers, verhuur)
organisatie van de groepslessen vind ik persoonlijk heel handig: gewoon opdagen op het moment van de groepsles, je niveau aangeven en hup! Aan het einde van de les geven ze je mee op welk niveau van de groepsles je de volgende keer kan aansluiten. je moet dus niet elke keer op dezelfde dag komen, je kan de ene week op woensdag gaan en de volgende op vrijdag als dat beter uitkomt, niet zo rigide als op andere plaatsen.
wel jammer dat de groepslessen op weekdagen nogal laat geprogrammeerd staan, als je nog een eind moet rijden is dat wat minder. (voordeel is wel dat het rustig is op de skipiste)

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast203
28 oktober 2016 · 08:35

Snowvalley is tegenover Snowworld in Landgraaf maar erg klein. Dit is toch niet altijd een negatief punt! Ik zelf heb er 14 jaar geleden mijn eerste snowboard lessen gehad. Skien kon ik toen al! Ik vind de manier van lesgeven in Snowvalley echt enorm goed! Ze maken de groepen niet te groot en hebben zo ook veel meer oog naar iedereen die in het klasje zit. Als je er eenmaal weg mee bent dan zijn er grotere uitdagingen zoals dus Landgraaf. Echter vind ik snowvalley echt de beste om te beginnen met een wintersport. Nu aankomend winterseizoen gaan mijn partner en mijn schoonbroer hier daarom ook op les!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast486
26 oktober 2016 · 00:11

Korte maar leuke piste,goed te skiën.
Lopende band vind ik persoonlijk niets,hij schokt,staat om de haverklap plotseling stil( en probeer dan je evenwicht maar te houden) en bij het uitstappen moet je goed opletten,gelukkig wel een reling om je vast te houden.Vroeger hadden ze een touwlift,dat was nog erger.
Goede sneeuw,weinig ijs.
Hal is niet bijzonder,wel snel binnen.
Restaurant is onvriendelijk,je mag bv je skiës niet mee naar boven nemen.
Leuk voor een middagje/avondje…

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast652
25 oktober 2016 · 15:53

Pluspunten:
Mooie hal met (toen wij er waren) fijne sneeuw
Zeer vriendelijk personeel
Goede bereikbaarheid (dichterbij dan je denkt)
Gratis parkeren en ruim voldoende plek

Minpunten:
Lopende band (lift) lijkt leuk voor beginners, maar die hebben nergens ‘houvast’…

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast094
25 oktober 2016 · 10:06

Meestal goede sneeuwkwaliteit en niet te druk. Snowpark mag wel iets consequenter worden onderhouden.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Bart14
24 oktober 2016 · 08:51

+: De sneeuwkwaliteit in deze hal vind ik vaak verrassend goed
+: Voldoende parkeergelegenheid
+: Leuke zondagavond aanbieiding (4 uur voor nog geen 20 euro in een bijna lege hal)
+: Vanuit de horeca leuk zicht op de baan
+: Verschillende pistes met aparte lopende banden. De lessende beginner kan hierdoor relaxed de basis leren

-: De bediening in de horeca is soms treurig (ik heb een keer een ober op een vriendelijke manier carriere advies gegeven: ‘wat je ook doet, wordt geen ober’)
-: Veel wachttijd op de lopende band (traag)
-: De baan is redelijk kort vergeleken met bijv. de Landgraaf

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast828
23 oktober 2016 · 23:35

Leuke en ruime skipiste, soms wat jammer van de wachtrijen

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
PimdelaPada
23 oktober 2016 · 19:49

Ik kwam zeer regelmatig in Peer, maar het laatste jaar niet meer, maar de reden daarvoor zal ik later toelichten. Wat mij meteen opvalt als je bij Peer aan komt rijden is de hoge constructie in het open landschap, heel anders dan bijvoorbeeld SnowWorld in Landgraaf. Dit oogt, hoe zal ik het zeggen van buiten niet meteen heel degelijk, maar gelukkig merk je daar binnen niets van. Parkeergelegenheid is er voldoende en parkeren is gratis. Er is weinig aankleding en je waant je dus ook niet gelijk in een wintersportsfeer. Er is een wintersportshop en restaurant. De omkleedruimte is ook weer op z’n Belgisch, net maar de paar leren fauteuils zijn apart en passen eigelijk helemaal niet. Ingang geschiedt via een draaipoortje en net als bij de meeste andere skihallen kun je zo vaak naar buiten en weer naar binnen, zolang je uren hebt gekocht, tijd stopt bij naar buiten gaan. Bij binnenkomst kijk je direct op de grootste piste, welke voorzien is van twee lopende banden, 1 links en 1 rechts. Helaas komt het regelmatig voor dat er maar een werkt, er is dan een storing of er wordt onderhoud uitgevoerd. De loopbanden maken sowieso niet een hele betrouwbare indruk, piepen en schokken. Ik heb ook meegemaakt dat ze in een keer spontaan stil staan. Dit gaat niet geleidelijk en je moet je dan echt opvangen om niet te vallen. Na een reset van de noodstop werkt het dan weer. Bovenaan is het uitstappen redelijk. Rechtdoor skien van de lopende band kan, maar persoonlijk stap ik zelf liever eerder uit om beschading aan mijn ski’s te voorkomen. Afdaling is leuk en uitdagend en er zit een mooi steil stuk in, afgewisseld met een vlakker deel vrij bovenaan. Sneeuw wordt goed geprepareerd en regelmatig bijgewerkt. Naast de grote piste liggen twee oefenruimtes, beiden met een lopende band. De oefenpistes liggen tegenover elkaar in een kom, dus niet tijdig kunnen remmen levert niet direct gevaarlijke situaties op. Op de kleinste oefenpiste staan ook vaak kinderslalomfiguren. Naast de kleinste oefenpiste ligt dan nog een funpark ook weer met eigen lopende band, verschillende schansen en luchtkussen. Niet aan mij besteedt, maar ik ga er vanuit dat je hier veel plezier kunt hebben. Het restaurant kijkt van boven uit op de grote piste en het eten is goed en betaalbaar. Zoals ik in het begin al heb aangegeven kwam ik altijd graag op deze skibaan, echter na mijn laatste ervaring, waarbij ik mijn schouder heb gebroken niet meer. Niet dat ik niet meer ski, maar meer omdat mij totaal geen hulp geboden werd terwijl men duidelijk zag dat er iets aan de hand was en dat vind ik echt niet kunnen. Jammer want op de hulpvaardigheid van het personeel na is dit een hele leuke skihallen waar je voor een leuke prijs kunt skien.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Thorski
23 oktober 2016 · 18:05

De hoofdpiste is niet zo lang (voor gevorderde skiërs). Als de leden van Snow Valley les hebben, zetten ze een slalom af aan de zijkant van de piste (ongeveer 4 meter) en is de piste niet zo breed en dan moet je wel extra goed uitkijken. De lopende banden duren best lang als je met een goed tempo van de piste afgaat, het zou beter zijn moest er een sleeplift zijn en een band. Het funpark is best groot en licht helemaal appart van de andere skibanen waardoor je geen last hebt van andere skiërs. De sneeuw licht er goed bij. Het eten is er redelijk duur maar je hebt dan wel een mooi uitzicht op de piste. Ik raad de piste aan voor beginnende skiërs om te leren skiën maar voor gevorderde skiër zou ik eerder naar Landgraaf of Bottrop gaan omdat de piste’s langer zijn.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast258
23 oktober 2016 · 16:20

Vooral een leuke ervaring voor beginners, of voor even op te frissen. Voor gevorderde komt deze skihal echter te kort. Meestal werkt er maar 1 automatische rolband die je naar boven brengt en die nog eens van de trage kant is. De wachtijden aan de incheckbalie zijn dan weer wel aan de korte kant. Er is tevens ook een speciaal funpark aangelegd. Kortom leuk voor 2 of 3 keer per jaar als opfrisbeurt maar daar stopt het ook bij.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast985
23 oktober 2016 · 12:48

Zeer fijne en gezellige piste! Uitstekend als je voor je vakantie naar de bergen wil om je skiervaringen nog eens op te frissen!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast763
23 oktober 2016 · 11:52

Perfect voor een namiddagje uit met vrienden of familie!
Beginners kunnen zich top amuseren op de beginnerspistes terwijl de gevorderden zich uit de laan kunnen skien op de hoofdpiste.
Nadeel dat je onmiddellijk beneden bent. De lengte is dus niet zo lang.
Vergeet zeker het funpark niet om je beste stunts te tonen.
Na het skien/boarden iets drinken? Dat kan in het gezellige café met uitzicht op de piste!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast582
23 oktober 2016 · 11:07

Door de centrale ligging in Peer, Belgie is de locatie voor zowel Brabantse en Limburge sneeuwliefhebbers goed aan te rijden. De verhuurmogelijkheden zijn prima, de sneeuw is goed en de pistes zijn prima geprepareerd. De hogere piste is ideaal om de eerste sneeuwmeters te maken, de techniek weer los te maken en je materiaal te testen. De lagere pistes geeft de ruimte aan de beginners en kleinere kinderen. Het snowpark biedt alle mogelijkheden voor de stuntmannen.

  • kleinschalig dus overzichtelijk
  • centrale ligging dus ook fijn voor een uurtje in de sneeuw
  • als je druk is dan is het ook echt druk
Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast893
23 oktober 2016 · 10:17

Vindt het hier best wel fijn de grote piste is juist lang en breed genoeg om even wat leuke bichten te kunnen doen. Ook zijn er 2 kleinere piste’s die ideaal zijn om het te leren. Ook is een een funpark aanwezig met de nodige jumps, rails en tafels. Het enigste nadeel hier -maar dit vindt ik in alle skihallen wel- zijn dat de bandliften om naar boven te gaan zo traag zijn.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring

Forum Snow Valley Peer

Er zijn nog geen discussies in ons forum over Snow Valley Peer

Soortgelijke skihallen

Snow Valley PeerSnowWorld LandgraafMontana Snowcenter
Langste afdaling300m387m126m
Aantal pistes442
Stoeltjesliften010
Sleepliften031
Lopende banden742
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit