SnowWorld Amsterdam

Krijgt een 7.3 op basis van 30 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Lange afdaling170m 170m 28m
Oefenhelling67m 67m 14m

Hoewel SnowWorld gewoon in Spaarnwoude ligt gebruiken ze in de communicatie Amsterdam als locatie. Wellicht is dat om ook wat toeristen te verleiden een uurtje op echte sneeuw te komen skiën of snowboarden, maar eigenlijk heeft deze hal dat helemaal niet nodig. SnowWorld is een no-nonsense skihal met een prima piste.

De piste is niet heel lang, maar de sneeuw is vaak van goede kwaliteit. Wanneer je een wat gevorderde skiër bent dan is het leuk om hier lekker een uurtje te skiën. Aan de rechterkant van de piste ligt een helling die ideaal is voor beginnende skiërs en kinderen. Hier krijgen de kids skiles. Dankzij de pilaren van de hal ligt deze piste netjes apart van de piste voor gevorderden.

Ook in SnowWorld heb je vanuit de horeca zicht op de piste. Dit restaurant heet treffend Schneeblick. Ook de entree ziet er goed verzorgd uit.

Wintersport in Nederland

SnowWorld Amsterdam: Skiën in de Amsterdamse Alpen

Wintersport in Nederland! Deze sneeuwhal met een piste van 170 meter ligt in Spaarnwoude. Een gezellige sneeuwhal met volop wintersportsfeer! Combineer een middag skiën met golfen op de naastgelegen golfbaan, of leef je uit op het mountainbike parcours door het recreatiegebied in Spaarnwoude.

Wat je in deze reis kan ondernemen
Natuurgebied Spaarnwoude
Dagje Haarlem
Strand IJmuiden
Mountainbiken
Grootste openbare golfbaan van Europa
ActieNatuurgebiedStedentripStrand
Langste afdaling
170m
Sleepliften
2
Lopende banden
1
Locatie
Heuvelweg 61981LV Velsen-ZuidNederlandT: +31 (0) 255-545848https://www.snowworld.com/amsterdam/nl

Sterke punten

Sfeervol

SnowWorld Amsterdam is een gezellige hal waar je best wel de wintersportsfeer terug vindt. Ook op de piste zelf is de sfeer goed.

Erg kindvriendelijk

SnowWorld Amsterdam heeft een kinderpiste die wat apart ligt van de ‘grote’ piste. Hier vind je ook een lopende band met een klein kinderland.

Vrijwel geen wachttijden bij de liften

In de drukke periodes (weekenden en schoolvakanties) kan het wel eens druk worden in SnowWorld Amsterdam, maar doordeweeks zijn er nauwelijks wachttijden.

Goede sneeuwkwaliteit

SnowWorld Amsterdam heeft vaak een zeer goede sneeuwkwaliteit, zonder al te veel ijs.

Overige punten

Drukte op de pistes

Behalve in de weekenden en schoolvakanties is het nooit heel druk op de piste in SnowWorld Amsterdam. Houd er wel rekening mee dat lang niet iedereen goed kan skiën of snowboarden, dus wel even opletten!

Funpark

Een echt park ligt er alleen in de zomermaanden, wanneer het wat rustiger is. In de winter moet het park wijken voor de recreatieve skiërs en boarders.

Pistes

SnowWorld Amsterdam heeft twee pistes. Aan de linkerkant een leuke piste voor de gevorderde skiërs en boarders, aan de rechterkant ligt een piste voor de beginners en kids. De pistes zijn van elkaar gescheiden door de pilaren van het dak.

Prijsniveau

SnowWorld Amsterdam is een relatief dure hal. Wel is de sneeuw vaak van goede kwaliteit.

Eten op de piste

Aan de piste ligt een gezellig restaurant en ook in het restaurant De Heuvel kun je prima eten.

Prijzen

VolwassenenJeugd
1 uur€ 22,50€ 20,00reserveer
2 uur€ 34,50€ 30,00reserveer
4 urr€ 44,50€ 40,00reserveer
Dagskipas€ 48,50€ 45,00reserveer
Avondskipas (4 uur)€ 24,50€ 24,50reserveer

Faciliteiten

SnowWorld is geen heel groot complex, maar je vindt er alles wat je eventueel nodig zou moeten hebben. Duijvestein heeft er een winkel en er zijn een aantal restaurants waar je goed kunt eten.

Wat vind jij van SnowWorld Amsterdam?

Krijgt een 7.3 op basis van beoordeling

Gast140
25 juni 2020 · 19:16

Fantastische plek!

Snowboarder
Gast743
8 december 2019 · 19:46

Leuk om te skien

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast026
11 december 2018 · 14:30

Altijd wel een leuke actie, lekker eten, sneeuw is goed!

Snowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast032
11 december 2018 · 14:28

Waant je direct in de Oostenrijkse sferen. Sneeuw is goed, geen overdreven lange wachtrijen. Vriendelijk personeel.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast117
25 november 2018 · 23:25

Lekker om er weer even in te komen. Maandkaart is leuke aanbieding. Ook goed bereikbaar met ov.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast032
28 april 2018 · 10:39

Top baan! Vriendelijk personeel, goede keuken, goede sneeuw. Vaak leuke acties dus niet al te duur.

Snowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Mosquito
13 maart 2018 · 22:25

vrij regelmatig in deze skihal geweest en het lijkt het hier altijd druk, komt ook doordat de baan niet zo groot is. Dit laatste maakt ook dat de baan vooral geschikt is voor het oefenen op techniek of voor mensen die nog niet ver gevorderd zijn. Zelfs zonder een les gevolgd te hebben kun je redelijk beneden komen met wat kracht en mazzel. Helaas wordt dat hier ook regelmatig geprobeerd, het blijft mij verbazen dat het personeel daar nooit op ingrijpt.

Het geheel is sfeervol opgezet, horeca is ook prima. Mooie gelegenheid voor eenuitje met vrienden of collega’s.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast495
2 maart 2018 · 08:41

heel leuk en gezellig

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast495
2 maart 2018 · 08:41

heel leuk en gezellig

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast374
9 mei 2017 · 01:13

Plus:
Sneeuwkwaliteit, de piste is in perfecte conditie.

Min:
Vrijwel alles bij SnowPlanet is net- niet, daardoor geen waar voor je geld. Ik adviseer een andere hal.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Skimams
12 november 2016 · 17:47

Vandaag zag ik een fijne verrassing op Snow Planet Spaarnwoude, die ik hier graag even wil delen: naast de snowboards en -schoenen die al vernieuwd waren, staan ook nieuwe skies en -schoenen klaar en nieuwe stokken (mèt tellers). Super!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast935
11 november 2016 · 11:58

De piste is voldoende om je conditie bij te houden. Het gevoel op de latten te staan in sneeuw, de sleep liftjes die je armspieren wakker houden en je weg laten dromen naar de echte pistes van je skivakanties in de Alpen, of Dolomieten!De reden dat ik het nog steeds aan kan naar de wintersport te gaan? Ik ben 73 !!! Dankzij Snowworld !!!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Marco_ski
3 november 2016 · 19:12

Hier een paar keer geweest.

 • leuk als je dichtbij woont
 • als je beginner ben kan je er uit de voeten.
 • Vrij korte baan zoetermeer/landgraaf zijn betere opties.
 • Als je al een beetje kan skiën bijvoorbeeld rode piste dan leer je niks van deze baan.

Het is in de zomer leuk om het wintersport gevoel weer eens te krijgen maar je bent er al heel snel uitgekeken.
Voor 4 uur betaald maar na 2 uur al gestopt omdat het niet uitdaagt.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Marloes00
29 oktober 2016 · 18:09

Deze review is gebaseerd op een eenmalig bezoek. Datum van bezoeken; een dinsdagmiddag in oktober, 2015.
SnowPlanet is een skihal gelegen in Velsen-zuid. De skihal is makkelijk te bereiken via de A9 en ligt slechts een paar minuten vanaf de snelweg. De parkeergelegenheid is ruim. Ook is er een bushalte aanwezig.
Er is een shop direct bij binnenkomst met een vrij ruim aanbod. Het personeel leek vriendelijk. Verder heb ik geen ervaring met deze winkel.
Bij de balie zijn ze vriendelijk en bereid om mee te denken over het beste aanbod. Aan de balie geef je aan voor welke tijd je gebruik wilt maken van de skihal. Voordat je de hal betreed scan je je ticket net zoals wanneer je de hal verlaat. Ben je niet op tijd uit de hal, dan moet je achteraf betalen wat in mijn ogen een betrouwbaar en eerlijk systeem is. De openingstijden zijn ruim.
Er zijn gescheiden kleedkamers aanwezig met voldoende toiletten en douches. Deze waren goed onderhouden en ook schoon.
Er is een grote hoeveelheid huurmateriaal aanwezig. Helaas is het aanbod beperkt. Ik had dus geen keuze in de soort ski. Wel is het materiaal van voldoende kwaliteit.
De grote piste heeft een lengte van 230 meter. Vergeleken met andere skihallen is dit niet erg lang. Toch is deze piste ook na meerdere malen nog steeds leuk. Het funpark ligt in het midden van de piste. Ook al ben je zelf geen freerider, dan nog kan je soms een klein stukje van het funpark meepikken waarmee je net wat extra variatie aanbrengt aan je afdaling. Als je op zoek bent naar een skihal waarbij het echt alleen om het funpark draait, dan zou ik SnowPlanet niet aanraden omdat de hoeveelheid obstakels beperkt is.
Er zijn twee sleepliften aan weerszijde van de piste aanwezig. Ze variëren in snelheid waardoor het voor een beginner goed te doen is om naar boven te komen door middel van de wat langzamere lift. Aan de onderkant van de piste is een opblaasbare rand/bumper voor wie de controle over zijn of haar ski’s/snowboard is verloren. De sneeuw is van prima kwaliteit. Er wordt vaak geprepareerd waardoor er nauwelijks bulten liggen. Ook is het niet ijzig.
Naast de hoofdpiste ligt nog een wat vlakkere piste van 100 meter. Deze piste is door middel van pilaren gescheiden van de hoofdpiste en is daarom een uitstekende oefenplek voor beginners. Hier wordt je naar boven gebracht door middel van een vliegend tapijt.
De temperatuur in de hal ligt rond vijf graden onder nul wat doet denken aan een winterse sfeer.
Zelf heb ik het restaurant niet bezocht. Wel zag het er gemoedelijk uit en straalde het de sfeer van een skihut uit.
De prijs van de skihal ligt wat boven het gemiddelde vergeleken met andere hallen. Dit vind ik het waard vanwege de vriendelijkheid van het personeel en omdat alles zo netjes onderhouden is. Ook hebben ze verschillende acties. Zo bestaat er een dalurentarief en is er korting voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Daarnaast kan je als student ook nog korting krijgen.
Al met al raad ik SnowPlanet aan als je in de omstreken van Amsterdam woont, zeker als je op zoek bent naar een rustige hal. De faciliteiten zijn goed verzorgd en de prijs- kwaliteitverhouding is prima. Vooral voor gezinnen is dit is een geschikte hal vanwege de kindvriendelijkheid. Een echte aanrader is gebruik maken van het dalurentarief.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast744
27 oktober 2016 · 21:42

Leuke piste .
bovenin vaak ijzig
lastig voor beginners
dus misschien meerdere malen per dag verse sneeuw erop schuiven
gr.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast032
27 oktober 2016 · 15:27

Leuke skibaan, goede sneeuw.
Lekker hapje eten en vriendelijk personeel.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast729
27 oktober 2016 · 12:44

Piste is vrij kort en aan het einde van de dag vaak ijzig. Voor beginners een prefecte plek om te oefenen. Leraren en personeel zijn altijd vriendelijk en proffesioneel

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast879
26 oktober 2016 · 13:04

Snowplanet is ideaal om de kneepjes van het snowboarden te leren. Vriendelijk personeel en professionele hulp bij vragen en of problemen. De foute aprés ski muziek helpt om alvast in de gezellige stemming te komen en ook het diner en de lunch zijn er goed voor elkaar.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast111
26 oktober 2016 · 01:14

Korte flauwe afdaling vergeleken met de afdalingen in Zoetermeer en Landgraaf

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast714
25 oktober 2016 · 19:19

Gezellige baan, niet te druk perfect om te oefenen en conditie op te bouwen

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
michelr
25 oktober 2016 · 14:11

Leuke kleine baan die bij drukte te kleinen te smal is, is puur een baan om even snel het gevoel weer terug te krijgen. Eenuurtje is eigenlijk meer dan genoeg, het restaurant/cafe is leuk en kan je nog even nagenieten.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Skimams
24 oktober 2016 · 10:50

Ons gezin skiet en traint hier al vele jaren op verschillende tijdstippen en verschillende dagen naar volle tevredenheid. Zowel skiën als snowboarden. Zowel alleen, als met gezin of vrienden ook vrij skiën.
Hier hebben de kids leren skien en nog steeds nemen zij in de vakanties deel aan de kidsweken en kidsdagen die door SnowPlanet worden georgaiseerd.
Daarnaast trainen zij vóór openingstijden bij de ski-racers van Ski-Pro.
Hier wordt alles aan gedaan het iedere klant naar de zin te maken, naar opmerkingen wordt geluisterd.
Positief:

 • vriendelijke ontvangst aan de balie, geen lange wachtrijen.
 • (betaalde) lockers met voldoende grootte.
 • ruime omkleedmogelijkheid inclusief douche.
 • personeel bij uitgihftebalies huurmateriaal is vriendelijk, behulpzaam, kennis van zaken.
 • 1 piste van 230 meter met 2 liften: 1 snelle en 1 langzame.
 • 1 piste van 100 meter met tovertapijt voor beginners.
 • liften vrijwel nooit in storing, liftspoor prima.
 • geen last van trainende raceteams.
 • uitstekende skischool met erg enthousiaste leraren die lesgeven op goed niveau en uitstekende didactische vaardigheden hebben. Goede terugkoppeling naar ouders.
 • veel clubs/lessen te boeken voor de skier of boarder die meer wil.
 • leuke evenementjes voor kids/ouderen en wedstrijden voor niet-licentiehouders.
 • 's zomers een mooi funpark en tube-baan.
 • er staat regelmatig een Big Air Bag.
 • ook 's zomers ruime openingstijden.
 • goede shop (Van den Berg Surf en Snow) met mooi assortiment.
 • horeca: van goede kwaliteit tegen fatsoenlijke prijzen en ouderwets goed bedienend personeel.
  Minder positief:
 • kwaliteit van huurmateriaal kan beter (ze hebben een aanvang gemaakt met vervangen dus dat is dan weer positief eigenlijk)
 • de piste is wat kort.
 • in de zomer wordt veel plaats ingenomen door het fun park en de tube-baan. Voor de niet funnende skiër of boarder zorgt dat voor veel minder ruimte op de piste.

kortom, een hele fijne, knusse skihal qua sfeer, met goede kwaliteit van de sneeuw.
Niet een plek voor een hele dag (tenzij je er buitenactiviteiten bij pakt of voor een evenement komt) maar wel een erg leuke hal om een paar uurtjes te skiën/boarden of lekker hard te trainen en daarna bijvoorbeeld een kaasfondue en drankeje te pakken.
Mooie rustige tijden:

 • door de week: overdag, rond diner-tijd, na 20:30.
 • weekend: zaterdag meteen bij opening, vanaf 17:00. Zondag meteen bij opening, vanaf 16:00.
  Foto’s die een indruk geven van deze skihal zoals ze op hun website en fb staan, geven echt de werkelijkheid weer.
Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast634
23 oktober 2016 · 11:10

Vanaf jongs af aan kom ik bij snowplanet (14 jaar al als ik het goed heb.) hier heb ik dan ook mijn eerste snowboardlessen gehad. De hal is niet enorm groot (230m) maar er wordt wel veel geprobeerd om de lay out te variëren. Helaas geldt dit niet voor de piste zelf van hierin blijven natuurlijk altijd dezelfde bulten en hobbels zitten als het terrein eronder.
De sneeuw wordt vooral in het hoogseizoen prima onderhouden en ik denk ook zo af en toe vervangen. Over de kwaliteit van de indoorsneeuw valt niets te klagen.
Ik heb zelf een eigen board. Maar het huurmateriaal is niet “de van het” voor de Iers gevorderde snowboarder. Het is wel redelijk onderhouden en daarmee prima geschikt voor een beginner.
wat betreft de sfeer bevalt snowplanet ook wel prima. Vriendelijk personeel, eenvoudige en leuke lay out. Een klein nadeel is wel dat het hele pand inclusief de, omkleedruimte toiletten skiliften etc erg verouderd overkomen. Veel punten hiervan zijn hiervan ook al jaren niet veranderd
Snowplanet is een leuke aanrader voor een dagje weg met het gezin, een oefendag als voorbereiding op de wintersport, maar ook om skilessen te nemen (vorig jaar heb ik hieraan meegedaan, deze waren goed geregeld en werden gegeven door een professioneel team).

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast274
23 oktober 2016 · 10:24

Leuke plek voor een beginner. Was erg rustig dus alle ruimte om het skieen te leren. Sneeuwkwaliteit in mijn ogen matig, alhoewel ik nooit eerder in een skihal ben geweest. Voor gevorderde skiërs is een skihal niet heel spannend. Leuke horeca gelegenheid !!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast142
23 oktober 2016 · 10:13

Gezellige skihal, waar ze de de wintersport sfeer goed naar voren weten te brengen. De zalen hebben leuke Oostenrijkse namen waardoor je helemaal in de sfeer komt, daarnaast is er een foto punt waar je een foto van het gezin kan laten maken met een leuke stoeltjeslift en witte bergen achtergrond. Over de pistes er zijn 2 pistes 1 voor beginners en 1 voor gevorderde. De pistes zijn over het algemeen van goede kwaliteit en relatief rustig. In de vakantie en in sommige weekenden kan het wat drukker zijn, dan is de kwaliteit van de sneeuw iets minder. Vooral in de avond kan de baan dan ijzig zijn. Voor beginnende skiërs zou ik ervoor kiezen om in de avond of in de ochtend te gaan skiën en een les te boeken. Snowplanet biedt een prima skischool met leuke leraren die je echt wat leren. Verder is het personeel erg vriendelijk.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast468
23 oktober 2016 · 10:10

Spaarnwoude is leuk voor mensen die nog geen ervaring hebben met skieen op echte pistes of überhaupt met wintersport. Het is een kleine baan vind ik, die erg druk is (dat is weer minder voor de minder geoefende skiër onder ons).

Toen ik er was om mijn partner te leren skieen was het voornamelijk druk met veel gezinnen waarbij menig persoon als een idioot naar beneden kwam “skiën”. Door het aanwezige personeel wordt hier totaal geen aandacht aan geschonken en leverde dit tal van gevaarlijke situaties op.

Na anderhalf uur hebben we het voor gezien gehouden. Mijn inziens laten ze teveel mensen toe op de baan per uur waardoor het absoluut niet veilig is.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring

Forum SnowWorld Amsterdam

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
Snowboard / Skimaat Snowplanet
Laatste activiteit: 03-02-15 · 00:34
Dylantjer03-02-15 · 00:340
Spijkerbroek in indoor skihal
Laatste activiteit: 18-10-14 · 01:29
CJAHulskamp18-10-14 · 01:2917

Soortgelijke skihallen

SnowWorld AmsterdamSnowWorld Zoetermeer
Langste afdaling170m300m
Aantal pistes23
Stoeltjesliften00
Sleepliften25
Lopende banden15
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit