SnowWorld Landgraaf

Krijgt een 7.4 op basis van 103 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Piste 1 (FIS-Rennstrecke)369m 369m 37m
Piste 2387m 387m 28m
Piste 3 (oefenhelling ski)45m 45m 23m
Piste 4 (oefenhelling snowboard)55m 55m 26m

SnowWorld Landgraaf is voor de meeste Nederlanders een behoorlijk stukje rijden, maar heb je de rit naar het zuidelijkste puntje van Nederland er voor over, dan kun je genieten van de grootste sneeuwhal van Europa. In Snowworld Landgraaf kun je - mits het niet te druk is - lekker skiën. De pistes zijn lang en breed en de hal beschikt als enige sneeuwhal in Nederland over een stoeltjeslift, wat de beleving natuurlijk alleen maar vergroot.

De pistes

Piste 1 is een officiële FIS piste waar in het verleden internationale wedstrijden zijn gehouden. Halverwege de piste ligt een houten après-ski hut waar je lekker wat kan drinken. Aan de andere kant van de stoeltjeslift ligt piste 2. Net als piste 1 is dit een blauwe piste van (officieel) een kleine 400 meter lengte. Jammer genoeg heb je soms het gevoel op een kopie van piste 1 te skiën, ze verschillen niet heel veel.

Beginners en kleine kinderen krijgen op twee aparte pistes les. Deze pistes (3 en 4) zijn kort en niet interessant voor mensen die wel kunnen skiën. Een voordeel is dat het daardoor wel rustiger is dan op de langere pistes. Piste 3 is voor beginnende skiërs en piste 4 is iets steiler en daarom perfect geschikt voor beginnende snowboarders.

Let op de drukte

SnowWorld Landgraaf is zonder de twijfel de sneeuwbaan in Nederland waar je het meeste het echte wintersportgevoel krijgt. Met een stoeltjeslift, meerdere sleepliften, een funpark, hutje op de piste en twee relatief lange pistes kun je hier voor indoorbegrippen goed uit de voeten. Dat heeft meteen ook een nadeel. Houd er rekening mee dat het tussen november en maart erg druk kan zijn waar ook de sneeuwkwaliteit onder te lijden heeft!

Let op: piste 1 is vaak gereserveerd voor wedstrijdskiërs. Wanneer de wedstrijdskiërs niet aanwezig zijn is de piste ook vaak gesloten. Dit omdat ze dan bezig zijn om de piste te prepareren voor een wedstrijd die gaat komen.

Wintersport in Nederland

SnowWorld Landgraaf: De grootste skihal van Europa

Dit jaar een Wintersport in Nederland! Bij SnowWorld Landgraaf kun je skiën in de grootste skihal van Europa en met maar liefst vier pistes en een echte stoeltjeslift is het wintersportgevoel hier helemaal compleet. Combineer het met een dagje Valkenburg, klimmen in het nabijgelegen Adventure Valley of een dagje dierentuin.

Wat je in deze reis kan ondernemen
Grootste skihal van Europa
Vlakbij de mooie Limburgse plaats Valkenburg
Wandelen in Park Gravenrode
GaiaZoo
Familie hotel
ActieNatuurgebiedPretpark / dierentuin / museaStedentrip
Langste afdaling
387m
Stoeltjesliften
1
Sleepliften
3
Lopende banden
4
Locatie
Witte Wereld 16372VG LandgraafNederlandT: +31 (0)45 5470 700https://www.snowworld.com/landgraaf/nl

Sterke punten

Enorm sfeervol

Een stoeltjeslift, een hut op de piste, après-ski en een sfeervol restaurant… SnowWorld Landgraaf weet het echte wintersportgevoel goed te benaderen.

Goed funpark

SnowWorld Landgraaf beschikt ook in de wintermaanden over een prima funpark met een aantal kickers, boxen en rails. Ideaal voor beginnende freestylers.

Erg kindvriendelijk

Kinderen krijgen les op de pistes 3 en 4. Op deze korte pistes kunnen de kids in alle rust lessen. Bij het restaurant is ook een grote kinderspeelhoek.

Goede pistes

SnowWorld Landgraaf is voor gevorderde skiërs of boarders zonder twijfel de meest interessante skibaan van Nederland. Op de ruim 500 meter lange piste kun je lekker skiën en er ligt een mooi funpark.

Goed eten op de piste

SnowWorld Landgraaf beschikt over een aantal restaurants, die variëren van lekker fonduen tot een snelle hap in het zelfbedieningsrestaurant. In de weekenden kan het in de Bierstube en Schirmbar erg gezellig zijn.

Overige punten

Drukte op de pistes

De pistes zijn lang en breed. In drukke periodes wordt het bochtjes draaien een stuk lastiger en moet je rekening houden met skiërs die er nog niets van kunnen.

Wachttijden bij de liften

Met een aantal sleepliften en een stoeltjeslift is de capaciteit behoorlijk groot. Toch moet je in de weekenden in het hoogseizoen rekenen op wachttijden.

Prijsniveau

SnowWorld Landgraaf is niet de goedkoopste indoorbaan, maar gegeven de lengte van de piste en de stoeltjeslift is de prijs/kwaliteit verhouding in orde. Wel jammer dat je hier moet betalen om te parkeren.

Sneeuwkwaliteit

De sneeuwkwaliteit van SnowWorld Landgraaf is over het algemeen goed, vooral op piste 1. Er ligt hier weinig ijs, maar in drukke tijden wordt de sneeuw korrelig en gaat de kwaliteit snel achteruit.

Prijzen

VolwassenenJeugd
1 uur€ 22,50€ 20,00reserveer
2 uur€ 34,50€ 30,00reserveer
4 uur€ 44,50€ 40,00reserveer
Dagskipas€ 48,50€ 45,00reserveer
Avondskipas (4 uur)€ 24,50€ 24,50reserveer

Faciliteiten

SnowWorld Landgraaf is meer dan alleen een skibaan. Je vindt er een à la carte- en zelfbedieningsrestaurant met uitzicht op de piste, en voor de skiërs en boarders die wat verder weg wonen is er zelfs een viersterren hotel. Net als in SnowWorld Zoetermeer vind je ook in Snowworld Landgraaf een Health Club en een winkel van Duijvestein Wintersport. Je kunt verder ook op een andere manier sportief bezig zijn, want je vindt in het klimpark ziplines, een alpine coaster en meerdere klimparcoursen op hoogte.

Wat vind jij van SnowWorld Landgraaf?

Krijgt een 7.4 op basis van beoordeling

Gast248
24 oktober 2019 · 18:52

Erg goed !!! In restaurant missen we wel de verse juice d orange

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast542
14 juli 2019 · 18:21

Er bleken bij aankomst maar 2 pistes open te zijn en wel de volle pond moeten betalen, dat was tegenvaller 1 (dan is 4 uur skiën/boarden wel heeeeel lang). Vervolgens huur je materiaal en krijg je natte skischoenen, tegenvaller 2. De mooiste piste was dus dicht ivm training, op een gegeven moment waren ze klaar met de training en vroegen we beneden of de piste open was en dat werd bevestigd, boven aangekomen was de afzetting ook weggehaald dus wij de piste op. Werden we eraf gestuurd, en niet zomaar, op een zeer onbeschofte en onvriendelijke manier. Vervolgens nam deze medewerker niet van ons aan dat zijn collega beneden had gezegd dat de piste open was, zeer grote tegenvaller en teleurstelling. Erg jammer dit allemaal!

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast694
1 januari 2019 · 22:57

Wij hadden een kortingsbon van de postcode loterij en daarmee gingen wij naar Snowworld Landgraaf. I.v.m. verwachtte drukte via internet tickets geregeld. Wij konden via internet geen kortingscode intoetsen en dus besloten bij kassa Snowworld korting te incasseren. Dat bleek dus alleen mogelijk als wij ter plaatsen de kaartjes hadden gekocht. We moesten nog maar een keer terugkomen en dan zouden wij de kortingsbon pas kunnen gebruiken. Dat viel ons tegen. Maar we lieten ons hierdoor niet ontmoedigen. Vervolgens de gehuurde materialen gehaald en eigendommen in kluisjes gedaan. Een van ons moest nog even iets in het reeds afgesloten kluisje doen en maakte dese open met zijn sleutel. Vervolgens moet je dan opnieuw 50 cent in het kastje stoppen om het weer af te sluiten. Nu had hij nog een extra muntje bij zich, maar als je dat niet hebt dan moet je dus ergens € 0,50 zien te krijgen om je kluisje weer te kunnen sluiten. Wij vonden dit niet bepaald klantvriendelijk. Tot slot hadden wij voor vier uur geboekt en wilden wij nog ongeveer vier uur de skihelm verlaten. Daarbij ga je door een poortje. Drie van ons konden er gewoon door en de vierde zou moeten bijbetalen omdat hij net iets langer dan vier uur in de hal zou zijn geweest?? Al die tijd waren wij bij elkaar gebleven. Toen we weigerden extra te betalen mocht ook de laatste van de groep door, maar een vreemde gang van zaken vonden wij het wel. Ons advies aan Snowworld zou zijn om een pasje te gaan gebruiken waarmee je niet meer de lift in kan als de tijd verlopen is, dan hoef je als klant niet zelf steeds in de gaten te houden of je al aan je tijd zit. Was er dan niets goed. Jawel, wij hadden zelfgeprinte skitickets op dubbelzijdig papier en omdat dat onhandig zou zijn bij het inchecken bij de liften kregen wij op ons verzoek aparte skipassen van een medewerker zodat het instappen makkelijker zou zijn voor ons. Kortom, een individuele medewerker kan in positieve of negatieve zin het verschil maken, maar het is belangrijker dat Snowworld structureel wat zaken wijzigt waardoor de klantvriendelijkheid een boost krijgt.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast328
1 december 2018 · 23:20

Gezellig dagje wintersport

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast712
17 november 2018 · 21:17

De fijnste baan was lang dicht v 1 les. En de baan was flink afgeragd. De bediening in het restaurant niet vriendelijk. En het duurde lang omdat ze een fout hadden gemaakt.

Skiër6 tot 10 jaar ervaring
JarnoB
25 januari 2018 · 17:58

Snowworld is fijn om voor dat je op wintersport gaat er al vast even in te komen of tegen het einde van het seizoen het even af te leren. Zorg wel dat je op een door de weekse dag gaat en dus ook niet in de vakanties, anders is het er niet te doen. verder vind ik het top om even een paar uurtjes te skien

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast426
30 november 2017 · 11:10

Mooie pistes die voldoende lang en breed zijn, maar slechts deels toegankelijk voor niet teamleden of afgesloten.
Sfeervol restaurant met vlotte en vriendelijke bediening.
Mooi funpark voor de liefhebbers.
Weinig toezicht en soms gevaarlijke toestanden, en waarom geen helmdracht verplichten?
Stoeltjeslift met voldoende capaciteit maar trager dan de sleeplift. Berghutte vaak gesloten.
Eerder prijzig en betalende parking.
Sneeuwkwaliteit matig en stenen die het ski- snowboardbelag krassen.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
BaLin
27 november 2017 · 09:37

Prima locatie om voor de vakantie weer even de techniek bij te schaven, het gevoel weer te krijgen en/of (nieuw) materiaal te testen. Indien je in de buurt woont, zoals ik, is een maandkaart een aanrader. Ga dan vooral ook in de ochtend, dan is de sneeuw het beste.

Jammer is dat piste 1 regelmatig (deels) gereserveerd is. Deze heb ik dus ook weinig kunnen afdalen. Piste 2 is altijd open. Sneeuwkwaliteit wordt gedurende dag wel snel minder.
Leuk: stoeltjeslift voor de totale beleving. Sneller: de sleeplift, hiermee kun je vaker de afdaling maken.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Svenn
13 november 2017 · 08:44

Komen hier al jaren en altijd ok geweest. sneeuw niet top maar grootte van de baan en de kwaliteit van de liften maken deze piste de beste die er is

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Userd
28 november 2016 · 11:31

Ondertussen een aantal keer in Landgraaf geweest, op zich altijd weer even lekker om in de sneeuw te staan en je kan er daadwerkelijk een aardig stukje skiën. Kwaliteit van de sneeuw is redelijk, aan het einde van de dag beginnen er, zeker aan begin en eind van de pistes, flinke hobbels en ijsplaten te ontstaan en komen er wat steentjes boven.
Wat mij wel iedere keer weer (negatief) opvalt is het totale gebrek aan controle op en rond de pistes, iedereen die toegang heeft betaald heeft mag de piste op en daar zijn/haar gang gaan, het personeel bij de liften hangt wat ongemotiveerd rond en schreeuwt af en toe iemand wat toe. Onbegrijpelijk ook dat niet minimaal een helm verplicht gesteld wordt, gezien de vele beginners en kamikazes die samen de pistes delen.
Toch, als je een beetje oplet kan je je er prima voor een paar uur vermaken, de pistes zijn lang genoeg om het idee van een afdaling te krijgen, sneeuw en faciliteiten zijn oke en als geheel is het een leuk uitstapje, zeker als je de mogelijkheid hebt om in de daluren te gaan.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast395
13 november 2016 · 11:20

Zeer mooie pistes, zowel voor beginners als gevorderden. De funpiste is mooi afgesloten van de andere pistes zodat accidentjes niet kunnen voorvallen met beginnende wintersporters die plots voor de jumping komen.
De kleine, iets minder stijle piste aan de rechter kant (van de 2 grote pistes) is perfect om u geleerde technieken in het echt te oefenen. Er is een kant waar je een iets stijler stukje hebt en een platte kant.
DeGrote piste aan de linker kant is geweldig voor de wat gevorderden. Deze is heel erg lang, heeft een stijler stukje wat meer technieken verijst, je kan hier lekker snelheid maken. In het midden van die piste kan je stoppen voor een apres ski gevoel in het hutje.

Helemaal aan de rechter kant zijn kleine pistes waar de beginners vaak starten met hun lessen. 1 heel stijl stuk , 1 platter stuk. Wordt ook vaak gebruikt om van de piste af te gaan met leuke banden.

voor op de grote pistes te geraken kan je een sleeplift gebruiken (aan alle uitzijdes van de baan) of een stoellift van 6 personen per lift.

'savonds en op feestdagen is het hier altijd drukker door de kortingen die je kan krijgen, dan is het voor beginnelingen wat moeilijker om te leren snowboarden/skieen en om de liften te gebruiken.
De sneeuw is dan ook iets minder van kwaliteit.

Als je echt goeie kwaliteit sneeuw wilt ga je best gedurende de dag, in de week. Dan ligt alles perfect erbij en kan je je technieken bijschaven.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Phan
29 oktober 2016 · 19:32

Snowworld Landgraaf is een prima gelegenheid om als beginner een en ander bij te schaven.
De twee lange pisten zijn breed en lopen lekker.
De stoeltjeslift had iets sneller mogen draaien maar echt oponthoud heb ik er zelden gehad.
De hut midden in de hal is ideaal om een drankje te nuttigen.
De omkleedmogelijkheden vind ik matig. Lockers en (te weinig) banken in een grote ruimte maar nauwelijks seperate kleedruimten.

Conclusie: het bezoeken waard, zeker als beginner. Als ik voor mezelf spreek heb ik het na 1 bezoek per seizoen wel weer gezien.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast254
28 oktober 2016 · 00:54

Goed onderhouden pistes, mooie sneeuw. Nadeel is wel dat ze het hebben over een stijle piste voor de gevorderden maar dit vond ik geen stijle piste. Ze geven lessen voor diegene die het voor het eerst deden en ook deze mensen konden na een uur de normale piste op, perfect dus!! De EHBO was minder goed. Iets voor sluitingstijd kwam een vriendin van mij ten val en moest naar de EHBO, daar zeiden ze: ‘sorry we gaan sluiten dus ga maar in het restaurant zitten.’ Wij zijn met haar naar het ziekenhuis geweest en ze bleek een flinke hersenschudding te hebben. Slecht van deze EHBO verplegers dat ze haar zomaar weg stuurden. Verder goed restaurant en goede service, ook bij het passen van schoenen/skies!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast650
27 oktober 2016 · 17:02

Lekker ruim, waardoor je ook als gevorderde nog lekker bochten kan maken. Stoeltjeslift is erg fijn, zelf krijg ik van sleepliftjes na een paar uur last van mijn voeten maar daar heb ik hier dus geen last van. Het funpark is helaas alleen voor gevorderden. Ondanks dat er heel veel features zijn is er eigenlijk niks voor beginners.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast616
27 oktober 2016 · 16:50

Zeer goede piste voor gevorderde als beginner, door de stoeltjes lift kun je het langer volhouden, ook de apres ski is prima. Zelfs een bar op de piste. Je kunt er ook prima blijven slapen in het aangrenzende hotel.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast138
27 oktober 2016 · 12:54

Grote piste waar iedereen zijn niveau kan beoefenen. Vriendelijk personeel.
Veel ijs op de baan.

Hotel ervaring was zeer goed. Bedden badkamer en kamer waren dik in orde

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast729
27 oktober 2016 · 12:47

Mooie lange pistes. Korte wachttijd bij de lift. De stoeltjeslift is ideaal, zeker voor kinderen en beginners. Wel is het in de lift erg koud doordat de blowers recht op je staan. Proffesionele leraren die aan alle niveaus les kunnen geven.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast138
27 oktober 2016 · 12:43

Deze skihal is echt super voor iedereen. De beginnende skiër kan les krijgen of zelf oefenen op de kleinere banen terwijl de gevorderde skiër van de hoge hellingen af kan! Zo ervaren de beginnende skiërs geen last van de andere en geeft ze een veilig gevoel.
De grote pistes zijn altijd goed te skiën, soms als het heel druk is, is er lichte bugels vorming. Dit kan als minder prettig ervaren worden.
Door de stoeltjes lift een snelle doorstroom naar boven en dus minimale wachttijden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast009
26 oktober 2016 · 23:13

Voor beginners een leuke en goede manier om te leren. Voor de gevorderde skiër niet uitdagend genoeg (wat logisch is). Wel leuk voor een dagje

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast367
26 oktober 2016 · 22:48

Mooie baan , voordeel aan landgraaf is de stoeltjeslift om weer boven te komen , regelmatig geweest en de ene keer wat meer ijzige stukken dan de andere keer .

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast312
26 oktober 2016 · 22:45

Snowworld Landgraaf is een goede locatie om het skigevoel weer even op te halen. Met echte stoeltjeslift en redelijk lange afdalingen, kun je zeker goed oefenen. Al is het toch een compleet andere ervaring dan in de Alpen. als je gaat, kleed je dan goed warm aan. Want ondanks (of dankzij) dat je binnen bent, voel je de koude lucht heel goed, zeker als je in de lift zit. En een ritje naar boven duurt lang.
Neem een skipas van twee uur. Dan maak je genoeg afdalingen zonder dat het (te) saai wordt.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast650
26 oktober 2016 · 22:28

Mega goed funpark, goede doorloop met lift en ruime openingstijden. Als student ideale prijs kwaliteit verhouding. Lastige bereikbaarheid met openbaar vervoer.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
StijnV
26 oktober 2016 · 20:45

Ik ben als beginnen skiër meerdere malen in Snowworld Landgraaf geweest. Voor mij zijn de pistes in landgraaf zeker goed genoeg om me vier uur (studentenkaart) te vermaken. De prijs is in dit geval zeer redelijk inclusief materiaalhuur. Zeer positief aan landgraaf is de stoeltjeslift; hierdoor sta je niet constant op de ski’s en kun je dus even lekker op adem komen. Vooral op doordeweekse dagen buiten de schoolvakanties is het lekker rustig skiën in deze hal. Ik zou hier zeker teruggaan vlak voor komende wintersportvakanties om het gevoel weer een beetje terug te krijgen en de voorpret te vergroten!

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast165
26 oktober 2016 · 19:57

Snowworld Landgraaf, voor velen waarschijnlijk de hal der hallen en dat is ook niet vreemd want het is qua oppervlakte nogsteeds de grootste skihal ter wereld en heeft zelfs een eigen hotel.

De locatie:
Snowworld Landgraaf ligt bij het plaatsje Landgraaf. De hal is in ongeveer 5 tot 10 minuten vanaf de snelweg bereikbaar en je rijdt het laatste stuk ook vooral over hoofdwegen. Ver van tevoren staat het al aangegeven op de borden en daardoor is het ook zonder Tom-Tom (of soortgelijk apparaat) niet al te moeilijk om de hal te vinden. Voor veel Nederlanders is de hal wel wat verder rijden aangezien hij in een redelijk uiterst puntje van Nederland ligt. Vanaf Zeeland kost het je zo’n 2 tot 2.5 uur bij gemiddelde verkeersdrukte. Door de ligging in de Limburgse heuvels hebben ze de hal tegen een heuvel op kunnen bouwen waardoor hij deze lengte heeft kunnen halen. Bij de hal zelf ligt een enorme parkeerplaats die eigenlijk nooit vol is. Deze parkeerplaats wordt ook gebruikt door het klimpark, de rodelbaan en de fitness. Het hotel heeft een eigen parkeerplaats. Al met al is de locatie dus overwegend goed gekozen en voldoet het aanbod aan parkeergelegenheid ruimschoots.

De pistes:
Snowworld Landgraaf beschikt over 5 pistes (funpark meegerekend), 1 ‘rode’ FIS piste van zo’n 510 meter, 1 blauwe piste van ook rond de 510 meter, een funpark van rond de 235 meter lang en nog 2 oefenhellingen van een meter of 70. De rode en de blauwe piste zijn allebei erg breed en lekker lang, zeker voor indoorbegrippen. De rode piste is FIS gekwalificeerd en wordt daarom ook regelmatig voor officiële wedstrijden gebruikt. Op allebei de pistes heb je erg veel ruimte en kun je makkelijk je eigen baan kiezen. Het funpark is erg uitgebreid, je hebt er meerdere grote en kleine schansen, rails, boxen en andere objecten. Je kunt er meerdere objecten achter elkaar pakken en ze hebben voor elk niveau wel wat. Het funpark wisselt ongeveer 2 keer per jaar van opzet. Verder heb je nog 2 oefenhellingen, waarvan de een iets steiler is dan de andere. De steilere wordt ook gebruikt voor het snowtuben waardoor het soms dus wel een beetje oppassen kan zijn. Samenvattend kan ik zeggen dat het aanbod aan pistes erg ruim is voor een skihal, lekkere lange en brede pistes, een groot en divers funpark en genoeg mogelijkheden voor beginners.

De liften:
In deze hal beschikken ze over de enige indoor zespersoons stoeltjeslift ter wereld. Deze lift is niet koppelbaar en heeft ook geen rolband bij de ingang. Om het voor minder gevorderde wintersporters ook mogelijk te maken om gemakkelijk in te stappen ligt de snelheid van de lift erg laag. Dit resulteert in een lift die er zo’n 7 minuten over doet om je 500 meter verder te brengen. Het is aan de andere kant wel een comfortabele (en koude) plek om even uit te rusten na een afdaling. Buiten de stoeltjeslift ligt er nog een sleeplift naast de rode- en naast de blauwe piste welke de capaciteit tijdens drukte behoorlijk kunnen verhogen. Vaak staat de sleeplift bij de blauwe piste aan zodat beginners op de helft uit kunnen stappen. Ook het funpark beschikt over een sleeplift die langs het gehele funpark loopt. Bij de oefenhellingen liggen moving carpets die de liftrit makkelijk maken voor beginners, kinderen en mensen die gaan sleeën of snowtuben. Conclusie: Snowworld Landgraaf heeft de liften goed op orde; Een hoge capaciteit stoeltjeslift die comfortabel is maar ook wel iets te koud, extra sleepliften, een privélift voor het funpark en makkelijke liften voor de beginners.

Sneeuwkwaliteit:
Kom je 's ochtends vroeg als eerste op de piste dan vind je heerlijke biljartlakens. Ook tot later op de dag houdt de sneeuw zich best goed. In de loop van de dag wordt de sneeuwlaag wat losser wat op de blauwe piste veelal voor wat losse sneeuwhopen en juist hardere delen kan zorgen. Op de rode piste kom je regelmatig kleine ijsplaten of steentjes tegen. De ijsplaten ontstaan deels door de slalom trainingen waardoor het ijs verder boven komt maar ook door de erg lage temperatuur (rond de -5 meestal) en door de minder gevorderde skiërs die het ijs naar boven halen. De Pistebullys staan buiten en bij het naar binnen rijden voor het prepareren willen nog wel eens enige steentjes mee de rode piste op komen.
Om een lang verhaal kort te maken, de sneeuwkwaliteit is over het algemeen goed rekeninghoudend met het feit dat losse sneeuw en enige ijsplaten eigenlijk altijd aanwezig zijn bij een indoorhal. De preparatie zelf is erg goed, maar de sneeuwlaag zou vooral op de rode piste wel iets dikker mogen.

Drukte:
Op doordeweekse dagen is het erg goed vertoeven in Snowworld landgraaf. In de weekenden van het winterseizoen en in de vakanties kan het wel erg druk zijn. Wachttijden komen alsnog nagenoeg niet voor (maximaal zo’n 5 stoeltjes) maar op de pistes zelf kan het wel erg druk worden. Dat samen met het feit dat veel wintersporters nog geen heel hoog niveau hebben kan het vooral op de blauwe piste soms eerder lastig dan plezierig maken. In de zomer kan het soms ook nog wat aan de drukke kant zijn aangezien de rode piste vaak afgesloten wordt voor slalomteams en alles dan op de blauwe piste gepropt wordt. Over het algemeen is het dus doordeweeks goed te doen om je afdalingen te maken. In vakanties en weekenden kan het drukker zijn en in de zomer is er maar een piste beschikbaar.

Materiaal:
De verhuur van Snowworld Landgraaf biedt goed materiaal aan voor een skihal. Ze hebben voor de skiërs de Völkl Sensor ski en voor snowboarders de Burton Progression, allebei nog redelijk moderne modellen welke voor de meeste verhuurder absoluut geschikt zullen zijn. De ski’s en snowboarders worden regelmatig onderhouden, ondanks dat kan het zeker voorkomen dat je ski’s aan de wat botte kant zijn of dat je snowboard best weer eens gewaxt zou mogen worden maar dit is eerder uitzondering dan regel. Voor een skihal biedt Snowworld Landgraaf dus goed materiaal aan.

Horeca:
Als er iets is wat ze bij Snowworld Landgraaf voldoende hebben, dan is het het aanbod aan horeca wel. Qua restaurants heb je de keuze uit een fonduerestaurant, de Bistro, een zelfbedieningsrestaurant en momenteel staat er nog een karretje waar worsten gegrild worden. In de zomer is er ook nog de mogelijkheid om te genieten van een all-you-can-eat barbecue. De kwaliteit van het eten is erg goed, het eten is (van wat ik geprobeerd heb) lekker en er is voldoende om uit te kiezen, van Hollandse pannenkoeken tot Schnitzel of Bratwurst mit Pommes, ze hebben het allemaal. Ook om wat te drinken is er genoeg aanbod: zo is er een bar met veel zitplekken en uitzicht op de piste, een echte après-ski bar waar het feest tot rond half 3 doorgaat (jaja ervaring…) en zelfs op de piste ligt nog een hut! Bij de bar op de piste kun je buiten de standaard (alcoholische) dranken ook nog wat kleine snacks zoals chips of een mars halen. Hier miste ik eigenlijk wel de apfelstrudel die hier goed in de sfeer gepast had, aangezien de hut wel een echte Oostenrijkse uitstraling heeft. De prijzen aan de wat hogere kant, bij het zelfbedieningsrestaurant ben je al gauw 9 euro kwijt voor een niet heel grote pannenkoek met appel en spek, tel daar nog een drankje voor 2.50 bij op en dan heb je je lunch. Voor een skihal is dit natuurlijk niks extreems maar wat lagere horeca prijzen zouden aangenaam zijn. Snowworld Landgraaf heeft de horeca dus goed op orde. Ze hebben een groot aanbod aan restaurants en barren voor (voor skihallen) normale prijzen.

Randactiviteiten:
Buiten skiën kun je bij Snowworld Landgraaf nog aan veel andere activiteiten deelnemen. Ze hebben hier een erg groot klimpark, het grootste van Europa, waar je een makkelijke en een moeilijkere route hebt om uit te kiezen. Het klimpark ligt tot 12 meter boven de grond, niet iets voor mensen met hoogtevrees dus! Verder heb je nog een adventure trail. Daarop aansluitend heb je een zipline parcour van ongeveer 1000 meter lang. Als kers op de taart beschikken ze ook nog over een rodelbaan die door het klimpark loopt. Buiten dit avonturenpark heeft Snowworld Landgraaf nog een zeer grote fitness ruimte, een trap naar het topje van de Wilhelminaberg met 508 treden en meer dan genoeg mogelijkheden voor wandelingen en fiets of mountainbike tochtjes. Al met al kun je bij Snowworld Landgraaf dus nog veel meer doen dan alleen skiën of snowboarden. De combinatie van skihal en klimpark maken de locatie erg aantrekkelijk voor een dagje uit of misschien zelfs een weekendje weg.

Sfeer:
Snowworld Landgraaf weet de sfeer van de alpen goed te benaderen. De combinatie van lange pistes, een stoeltjeslift, een authentieke hut midden op de piste, sfeervolle bars en restaurant en het gebruik van veel hout bij de liften en horeca geeft de hal een gezellige, uitnodigende sfeer. Ook in het hotel is deze sfeer doorgetrokken met mooie ruime kamers met schilderijen en foto’s van de bergen. Om tot een conclusie te komen kan ik dus zeggen dat het met de sfeer hier wel goed zit.

De prijzen:
Voor veel mensen misschien wel het belangrijkste, hoe verhoudt Snowworld Landgraaf zich tot andere skihallen qua prijs? Na meerdere hallen bezocht te hebben kan ik concluderen dat Snowworld Landgraaf de beste prijs/kwaliteitsverhouding heeft. De komende prijzen zijn de prijzen voor volwassenen. Voor een 1 uur pas betaal je €19.95, voor een 8 uur pas €41,95, studenten betalen €21.95 voor een 4 uur pas een doordeweeks en zaterdag heb je 's avonds een 4 uur pas voor €25,95 en op zondagavond zelfs voor €19,95. De standaardprijzen wijken dus weinig af van de concurrenten waarbij Snowworld Landgraaf ook nog voordelige acties en speciale aanbiedingen heeft. Daarbij krijg je voor deze prijs ook nog eens erg fijne pistes en liften. Het materiaal kost voor ski/snowboard en schoenen voor 1 of 2 uur €11,00 en voor 4 of 8 uur €13,50. Dit is iets duurder dan bij bijvoorbeeld Skidome (€9,50) en de Uithof (€10,00) maar daar krijg je wel goed materiaal voor terug. De prijzen in de horeca zijn vergelijkbaar met de prijzen in andere skihallen. Voor het klimpark met 5 ritten in de rodelbaan betaal je €24,95. Zoals eerder gezegd denk ik dat de prijs/kwaliteitsverhouding van Snowworld Landgraaf misschien wel de beste is van alle (Nederlandse) skihallen vanwege het grote aanbod voor de prijs die je betaalt.

Overig:
Het personeel is meestal erg vriendelijk en behulpzaam, na het indienen van een klacht over het feit dat het niet aangegeven was dat de rode piste dicht zou zijn kregen we direct 2 gratis 8 uur skipassen. Het personeel in de horeca maar ook bijvoorbeeld bij de liften en het klimpark is vriendelijk en staat open voor vragen. Verder is het erg fijn dat Snowworld Landgraaf een eigen (4 sterren) hotel heeft, dit is een uitkomst voor mensen die ver moeten rijden maar ook bijvoorbeeld voor skiteams (zoals ik met Skiclub Rucphen), die kunnen hierdoor hun skitrainingen makkelijk combineren met het klimpark, conditietraining door de trap op en af te rennen of gewoon lekker te relaxen in je kamer. Bij het hotel zit ook een eigen buffet restaurant waar 's ochtends en 's avonds een ruim aanbod aan kwalitatief goed eten te vinden is. Vanaf het hotel ben je in ongeveer een minuut bij de omkleedruimte wat een hoop gehaast 's ochtends bespaart.

Conclusie:

Belangrijkste voordelen:
*Goed bereikbaar
*Lange, brede pistes
*Stoeltjeslift
*Groot aanbod horeca
*Veel andere activiteiten
*Snowworld hotel
*Goede prijs/kwaliteitsverhouding

Grootste nadelen:
*Soms wat mindere preparatie
*Kan erg koud zijn in de lift
*Gebrek aan ‘echte’ snacks in de hut op de piste.

Dit alles in ogenschouw nemend beoordeel ik Snowworld Landgraaf met een 8.5 van de 10 punten op de schaal van Vic. Ik raad iedereen, van beginners tot gevorderden, aan om eens een paar uurtjes, een dag of zelfs een weekend naar Snowworld te gaan!

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast135
26 oktober 2016 · 17:46

Altijd gezellig!
Stoeltjeslift geeft een echt wintersportgevoel maar de sleepliften aan de zijkanten zijn ook handig. Funpark is voor zowel beginners als gevorderden leuk en varieert genoeg. Kom er een paar keer per jaar en het blijft leuk!

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast263
26 oktober 2016 · 14:45

Een grote hal met uitdaging voor verschillende niveaus. Is natuurlijk niet te vergelijken met de echt piste maar voor een paar uurtjes naar de sneeuw is het echt top!

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast841
26 oktober 2016 · 13:24

Mooie leuke skihal. Lange piste met goede sneeuw kwaliteit! De materiaal voorzieningen zijn keurig op orde. Het restaurant heeft heerlijk eten en ook het bier smaakt er prima.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast186
26 oktober 2016 · 11:17

Het is een mooie skihal met veel details. Een groot nadeel is natuurlijk dat je langer in de lift bent dan dat je aan het skiën bent. Maar voor beginners of om je nieuwe schoenen even te testen is dit natuurlijk een prima baantje. Het word daarnaast ook nog eens goed onderhouden. Ook is het funpark een groot pluspunt omdat dit echt een magneet is voor snowboarders.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast748
26 oktober 2016 · 11:06

Gezellig, prima fun park, goede horeca gelegenheid. +zitlift!

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast111
26 oktober 2016 · 01:12

Een van de leukste banen van Nederland.

Gewoon een leuke afdaling en funpark is ook leuk.

Super groot nadeel is dat piste 1 de hele zomer gereserveerd is voor ski teams. Ook als deze niet gebruikt wordt. Ben nu vier keer geweest en drie keer was hij dicht. Ze zetten het niet op de site omdat de mensen dan weg blijven zeggen ze ?

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring

Forum SnowWorld Landgraaf

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
Landgraaf
Laatste activiteit: 09-10-16 · 19:15
niekniek09-10-16 · 19:155
onderzoek snowworld landgraaf
Laatste activiteit: 27-09-16 · 21:05
kirstenantro27-09-16 · 21:058
Skiën & Snowboarden Landgraaf (22-25) november ?
Laatste activiteit: 06-09-16 · 17:06
Nick-Duvekot06-09-16 · 17:0612
Skiën & boarden + BBQ Landgraaf 17 april
Laatste activiteit: 06-09-16 · 13:27
GiGi06-09-16 · 13:27141
Landgraaf zondag 5 juni. Wie gaat er mee?
Laatste activiteit: 13-06-16 · 09:32
GiGi13-06-16 · 09:32140
Singles Fest Landgraaf 29 augustus
Laatste activiteit: 29-09-15 · 08:57
GiGi29-09-15 · 08:5751
23-8-'15 / SnowWorld Landgraaf / Boarden
Laatste activiteit: 22-08-15 · 19:32
Koop8622-08-15 · 19:321
Skischoenen Landgraaf
Laatste activiteit: 23-05-15 · 20:33
vic200023-05-15 · 20:333
Snowworld Landgraaf bevindingen.
Laatste activiteit: 08-01-14 · 18:07
SnowWorld Landgraaf08-01-14 · 18:0758
ski maatje gezocht wekelijks Snowworld Landgraaf
Laatste activiteit: 08-12-13 · 22:03
DirkH08-12-13 · 22:0316
Landgraaf 17 juli 2013
Laatste activiteit: 23-07-13 · 19:45
Niels32223-07-13 · 19:4534
Forumgangers seizoensopeningsfeest: 25 nov Landgraaf!
Laatste activiteit: 05-06-13 · 23:20
Antoine05-06-13 · 23:20276
Morgen Landgraaf?
Laatste activiteit: 27-12-12 · 13:08
Francis27-12-12 · 13:086
Skiën in Landgraaf
Laatste activiteit: 06-10-12 · 00:22
Mattz06-10-12 · 00:2223

Soortgelijke skihallen

SnowWorld LandgraafAlpincenter BottropSnowWorld Zoetermeer
Langste afdaling387m564m300m
Aantal pistes423
Stoeltjesliften100
Sleepliften315
Lopende banden425
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit