SnowWorld Rucphen

Krijgt een 6.4 op basis van 24 beoordelingen
AfdalingLengte*Breedte
Piste 1 - oefenpiste35m 35m 17m
Piste 2 160m 160m 24m
Piste 3 160m 160m 24m

In Rucphen staat een van de skihallen van SnowWorld. In Rucphen vind je drie pistes. Eén piste is ongeveer 35 meter lang, de andere twee zijn slechts 160 meter lang. Zelf noemen ze de drie pistes groen, blauw en rood. Dit betekent in de praktijk vlak en iets minder vlak. Die gradatie in drie kleuren is niet helemaal terecht, want piste 2 & 3 zijn precies hetzelfde. De langste piste is helaas net wat aan de korte kant, zeker in vergelijking met de andere skihallen in Nederland.

Naast deze drie wat korte pistes heb je in SnowWorld op iedere piste wel wat freestyle elementen staan. Denk aan rails, schansen en soms een big-airbag, waardoor de beginselen van het freestylen veilig geleerd kunnen worden. Leuk natuurlijk, maar als je er niets mee hebt dan moet je er wel altijd om heen skiën en het maakt de piste wat smaller. In deze oudere skihal word je naar boven gebracht door sleepliften of een lopende band.

In de Nederlandse Alp of in de de Sneeuwhut kun je terecht om wat te eten of te drinken. Je hebt een leuk uitzicht op de piste en je vindt hier de standaard maaltijden die je in een skihal kunt verwachten. Denk aan apfelstrudel, goulashsoep en wienerschnitzel. Wil je lekker een biertje drinken of après-skiën dan kun je terecht in de Pitbar of de Stube.

Wintersport in Nederland

SnowWold Rucphen: Winterse sferen in Noord-Brabant

Wintersport in Nederland! Geniet van de winterse sferen in SnowWorld Rucphen. Deze gezellige sneeuwbaan telt drie pistes en een boel leuke funpark-elementen. Wissel het skiën af met een bezoekje aan Breda, shoppen in de Outlet of wandelen in het bos!

Wat je in deze reis kan ondernemen
Speelse afdalingen met funelementen
Historisch Breda
Wandelen in het Mastbos
IJskarten
Efteling
ActieNatuurgebiedPretpark / dierentuin / museaStedentripStrand
Langste afdaling
160m
Sleepliften
1
Lopende banden
3
Locatie
Baanvelden 134715RH RucphenNederlandT: 085 - 902 06 06https://www.snowworld.com/rucphen/nl

Sterke punten

Sfeervol

In Rucphen is, mede dankzij de verschillende barretjes en restaurants, de sfeer altijd wel goed. Het is een praktische maar kleinschalige hal en dat is voor de sfeer erg goed.

Goed funpark

Deze skihal staat vol met funpark-elementen. Er zijn veel jonge skiërs en snowboarders die hier komen freestylen. Soms staat er ook een Big Air Bag.

Erg kindvriendelijk

Dankzij de groene piste en de fijne skischool is Rucphen een kindvriendelijke skihal.

Formidabel eten op de piste

Twee restaurants maken dit een perfecte hal als je na het skiën wat wilt eten.

Overige punten

Drukte op de pistes

Meestal valt het mee met de drukte, maar zoals in andere hallen wordt het naarmate de winter nadert steeds drukker. Het feit dat de baan wat kort is en niet al te breed maakt ook dat het snel druk voelt.

Wachttijden bij de liften

Het is hier vaak rustig, zeker 's avonds kun je hier heerlijk alleen skiën, de verschillende pistes verdelen de drukte ook prima.

Pistes

Drie pistes: een groene, blauwe en rode. Ze zijn maximaal 160 meter en dat is toch echt te kort om er lekker in te komen.

Prijsniveau

Voor de wat korte baan ligt de prijs van de skihal aan de hoge kant.

Sneeuwkwaliteit

De sneeuwcondities zijn hier over het algemeen prima, maar zelden uitmuntend.

Prijzen

VolwassenenJeugd
1 uur € 22,50€ 20,00reserveer
2 uur€ 34,50€ 30,00reserveer
4 uur€ 44,50€ 40,00reserveer
Dagskipas€ 48,50€ 45,00reserveer
Avondskipas (4 uur)€ 24,50€ 24,50reserveer

Faciliteiten

In SnowWorld Rucphen kun je ook ijskarten, bij IceKart Rucphen kun je deze gladde vorm van karten uitproberen. Het karten gebeurt met elektrische karts op spijkerbanden. In totaal ligt er een ijsvloer van 3.500 m² waar je al driftend overheen knalt. Naast het ijskarten kun je in Rucphen ook Glow-golfen. Dit is minigolf in een glow-in-the-dark omgeving. Natuurlijk is deze overdekte minigolfbaan van 18 holes aangekleed als een winters landschap. Tot slot is het ook mogelijk om je op te sluiten in een van de twee verborgen kamers, ontrafel het mysterie en ontsnap uit de escape room.

Wat vind jij van SnowWorld Rucphen?

Krijgt een 6.4 op basis van beoordeling

daveNL
16 februari 2020 · 11:31

Zeer slechte skibaan, veel te duur.

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast228
30 december 2019 · 12:38

Het is erg leuk. Beetje aan de dure kant. En je moet opletten wanneer je gaat, het kan erg druk zijn.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast480
2 december 2019 · 18:33

Vanaf april bezig om wekelijks privé lessen in te plannen. Continu krijg je te horen dat de beschikbaarheid nog niet bekend is. Van het pakket dat je afneemt kunnen dan niet alle lessen al worden ingepland, en moet je er zelf wekelijks achteraan. De leraren zelf geven aan dat zij maanden van tevoren hun beschikbaarheid al op moeten geven.
Vreemd dat bij zo'n groot bedrijf er geen enkele samenwerking schijnt te zijn tussen de binnendienst die de lessen inboekt, en de leraren zelf.

Skiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast497
3 mei 2019 · 02:52

Wij zijn helemaal vanuit Eindhoven naar Rucphen gereden om mijn vaders 50ste verjaardag te gaan vieren en als verassing te gaan icekarten. Eenmaal daar worden onze tickets gescand en komen ze er uiteindelijk mee dat we niet mogen karten omdat het te vol is! Dit terwijl ons beloofd was dat wij om 17:50 mogen gaan karten. Nu verwacht je dus dat je fatsoenlijk geholpen gaat worden maar nee wij krijgen ons geld niet terug. Erg jammer !!!

Hier kom ik nooit meer !

Gast029
6 februari 2019 · 16:04

Helaas kunnen lessen hier niet worden ingehaald. Zelfs niet wanneer je ziek bent geweest. Zeer klantonvriendelijk!

meer dan 10 jaar ervaring
vic2000
31 oktober 2016 · 20:09

Skidome Rucphen, de eerste indoorsneeuwbaan van Nederland en daarbij ook mijn vaste (indoor)skilocatie.

De locatie:
Skidome Rucphen ligt niet heel dicht bij de snelweg, maar is goed via hoofdwegen te bereiken. Gelegen tussen Roosendaal en Breda ligt deze hal best centraal en is daardoor ook voor veel mensen bereikbaar. De skihal wordt niet heel ver van te voren pas op de borden aangegeven dus men moet zelf wel redelijk opletten. Bij de hal zelf ligt een grote parkeerplaats, en een kleine extra parkeerplaats. Normaal is dit ruim voldoende maar het komt ook voor dat er aan de zijkanten van de toegangsweg geparkeerd moet worden.

De pistes:
Sinds 1995 beschikt Skidome Rucphen over een blauwe piste van 160 meter welke goed geschikt is voor beginners en gevorderden. De piste is best breed maar wordt soms ook gebruikt voor een klein funpark en een soort rodelbaan waardoor hij ook weer wat breedte kwijtraakt. Verder zijn er sinds 2011 nog 2 rode pistes van ook rond de 160 meter. 1 ervan wordt gebruikt voor de Big Air (schans met luchtkussen), deze biedt goede mogelijkheden voor freestylers die hun skills willen verbeteren, maar hiernaast blijft nog genoeg ruimte over voor het vrij skiën. Naast deze piste ligt nog eenzelfde piste maar dan met een groot funpark. Er zijn meerdere rails, boxen en schansen voor elk niveau. Wel kun je door de lengte van de baan vaak maar 2 of 3 obstakels achter elkaar nemen. Wel is het voor beginners fijn dat het grote funpark op de rode piste ligt waardoor het voor hun niet in de weg staat. Dan blijft alleen de groene piste nog over, deze is rond de 30 meter lang en daardoor erg geschikt voor de allereerste bochten. Er zijn plannen om de rode pistes met ongeveer 100 meter te verlengen, dit zou de hal meteen veel interessanter maken. Concluderend: Genoeg afwisseling qua pistes, pistes voor elk niveau maar wel heel erg kort…

De liften:
Bij de blauwe piste beschikt men over een redelijk snelle sleeplift, deze vormt wel vaak een probleem voor de beginners en dan met name de beginnende kinderen. Bij de rode pistes liggen 2 bandliften, deze hebben een hoge capaciteit maar zijn wel heel erg langzaam waardoor je erg weinig skiet in verhouding met de lifttijd. Hier zou verandering in moeten komen aangezien ze bij de uitbreiding het liefst ook 1/2 sleepliften willen neerzetten. Een ander nadeel aan deze bandliften is dat mensen daardoor gaan denken dat dit de beginnerspistes zijn, dit zorgt voor veel gevaarlijke situaties op de pistes. Daarbij komt ook nog dat de bandliften erg gevoelig zijn voor gladheid, als er maar een beetje sneeuw op terecht komt wordt het al een grote glijpartij. De groene piste beschikt ook over een bandlift wat erg makkelijk is voor de beginners. Tussen de blauwe en de rode pistes loopt nog een touwlift als verbinding, erg fijn. Over het algemeen hebben de liften dus een hoge capaciteit maar zouden de bandliften wel met iets snellers vervangen mogen worden.

Sneeuwkwaliteit:
Als het gaat over sneeuwkwaliteit heeft Skidome Rucphen zijn sterke en minder sterke kanten. De sneeuwkwaliteit is meestal goed. Op zaterdag zet ik meestal de eerste sporen aangezien we met de Ski club om 10 voor half 9 al de baan op gaan. Op de pistes dan heerlijke ribbels met fijne sneeuw. 2 kleine punten van kritiek:

  1. Soms liggen de preparatiesporen niet 100% netjes tegen elkaar aan wat voor onaangename hobbels zorgt.
  2. De sneeuw is vaak zacht, dit skiet met die ribbels heerlijk maar levert ook weer snel kapot geskiede pistes op.
    Bijna elke week wordt er verse sneeuw geproduceerd om de sneeuwdikte goed te houden. Hierdoor kom je nooit steentjes of de ijslaag onder de sneeuw tegen. Op de blauwe piste komen in het lift pad heel soms borstels van de oude borstelbaan naar boven. Samenvattend kan ik zeggen dat de sneeuwkwaliteit overwegend goed is met een paar kleine negatieve puntjes.

Drukte:
De drukte bij Skidome Rucphen hangt heel erg van het seizoen af. In de zomer kun je soms 's avonds of overdag helemaal alleen op de piste staan, waar je in de kerstvakantie sneller boven bent als je loopt dan wanneer je op de lift wacht. Algemeen gezien kun je in het zomerseizoen zonder te wachten en zonder drukte skiën. In de weekenden en de vakanties in het winterseizoen moet er rekening gehouden worden met dat er veel skilessen bezig zijn en dat veel mensen komen oefenen. Een tip: Ga in het winterseizoen op een doordeweekse dag 's avonds of kom bij Skiclub Rucphen en ski op zaterdagochtend op de lege pistes!

Materiaal:
Bij Skidome Rucphen verhuren ze Rossignol ski’s en Snowboards. Van de ski’s hebben ze meerdere soorten, voor echte beginners, iets gevorderden, freestylers en voor kinderen. Van het snowboard hebben ze maar 1 soort, een beginners/licht gevorderden board met rocker. De ski’s worden erg goed onderhouden in tegenstelling tot in veel andere hallen. Ik heb nog nooit stroeve of botte ski’s of snowboards gekregen bij de verhuur van Skidome Rucphen. Ook worden er helmen en kleding verhuurd welke van degelijke kwaliteit zijn. Verder zit er ook nog een wintersportspeciaalzaak, de Free Style Sports waar je altijd nog ‘even’ andere ski’s kunt gaan kopen. Ze hebben daar een groot aanbod aan kleding, bescherming, ski’s, snowboards, schoenen en alle andere wintersportbenodigdheden.

Horeca:
Wie gezellig wat wil eten zit bij Skidome Rucphen wel goed. Bij het restaurant De Nederlandse Alp serveren ze een grote aanbod aan verschillende gerechten, van een baguette met spek en andalousesaus tot een grote biefstuk met friet. Het ziet er allemaal netjes uit en de porties zijn groot genoeg. Ook is het eten snel klaar wat wel fijn is na een middagje intensief skiën. Het restaurant biedt uitzicht op de blauwe piste. Dan is er nog De Sneeuwhut, een grote bar waar je met uitzicht op de rode pistes wat kunt drinken en ook wat kunt snacken. Als laatste heb je nog De Pitbar, deze bar ligt bij de Ice kart baan, hier kan wat gegeten en gedronken worden terwijl je naar de kartwedstrijden kijkt.

Randactiviteiten:
Buiten skiën kun je bij Skidome Rucphen ook nog Glowgolven in winterstijl, Ice karten (erg leuk!) en natuurlijk rodelen of snowtuben. Deze activiteiten zijn goed te combineren waardoor je een leuk dagje uit krijgt. Ze noemen Skidome Rucphen niet voor niets ‘het winterattractiepark’ ondanks dat dat met 4 activiteiten misschien wat overdreven is. Desondanks biedt Skidome Rucphen buiten skiën om nog enkele leuke originele activiteiten want ice karten doe je absoluut niet elke dag!

Sfeer:
Bij Skidome Rucphen heerst een gezellige, relaxte sfeer, mijn familie wijdt dit elke keer aan de ‘Brabantse gezelligheid’ maar of dat de reden is? Wat daarover wel gezegd moet worden is dat het personeel altijd vriendelijk en behulpzaam is en er alles aan doet om bij problemen tot een oplossing te komen. Als je binnen loopt kom je in een ruimte met nepsneeuw, nepbomen en veel houten gevels. Dit geeft een enigszins Oostenrijks idee. In de restaurants wordt deze setting niet helemaal doorgetrokken, hier is het design iets moderner. Dit is jammer maar het is geen enorm probleem. In de hal zelf is weinig gedaan qua sfeervolle decoratie dus Skidome moet het vooral van de centrale hal en het vriendelijke personeel hebben.

De prijzen:
De prijzen voor het skiën zijn bij Skidome Rucphen vrij hoog als je het vergelijkt met andere skihallen. Voor een 1 uur pas betaal je doordeweeks €19,50 en in het weekend €21,50, voor een dagpas betaal je doordeweeks €39,50 en in het weekend €41,50. Deze prijzen zijn vrij hoog als je bedenkt dat je bij Snowworld Landgraaf hetzelfde bedrag kwijt bent maar daarvoor wel langere pistes en betere liften krijgt. Het huren van materiaal is niet duur, voor €9,50 mag je een paar ski’s + schoenen of een snowboard + schoenen gebruiken. De prijzen in de horeca lagen zo rond het standaard niveau in skihallen en daarvoor krijg je kwalitatief goed eten. Qua randactiviteiten: Voor 2 heats ice karten betaal je doordeweeks €29,50 en in het weekend €34,50. Voor het glowgolven betaal je €7,95 (als volwassene). Al met al kan ik dus wel zeggen dat Skidome Rucphen qua skipasprijzen aardig aan de hoge kant zit, qua materiaal en horeca zitten ze dan weer rond het gemiddelde.

Conclusie:
Belangrijkste voordelen:

*Pistes voor elk niveau
*Liften hebben voldoende capaciteit
*Groot funpark op eigen piste
*Goed geschikt voor kinderen door eigen groene piste en rodelpiste
*Erg goede horeca
*Originele activiteiten
*Gezellige sfeer

Belangrijkste nadelen:

*Weinig bewegwijzering naar de locatie
*Erg korte pistes
*Verwarrende liften, moeilijke sleper bij blauw en bandlift bij rood
*Langzame liften
*Soms wat preparatieproblemen
*Erg hoge skipasprijzen voor wat je krijgt

Als ik al deze punten samenvoeg kom ik tot de conclusie dat Skidome Rucphen een leuke hal is voor beginners (en kinderen), mensen die dicht in de buurt komen en een uurtje willen skiën of mensen zoals ik die er met skiles en/of training skiën. Ik geef Skidome Rucphen daarom ook 7 van de 10 punten op de schaal van Vic.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast229
29 oktober 2016 · 13:20

Ondanks de vakantie erg rustige hal, tenminste rond etenstijd, later kwamen er meer mensen die erg vaker komen. Afdalingen zijn erg kort en niet heel goed onderhouden. De aparte piste voor de grotere freestylemogelijkheden is slim en handig, alleen hierbij worden mensen die te onervaren zijn niet door het personeel van de piste afgehaald, wat jammer is voor de freestyler die graag wil trainen. Het kwam regelmatig voor dat de piste gebruikt werd om gewoon op te skiën, vooral bij licht gevorderde skiërs. Op de sprongen lag er vrijwel geen sneeuw, en dit werd niet bijgehouden, waardoor ik het gevaarlijk vind om nog een goede sprong neer te zetten. De sleeplift werkte prima, en ging ook redelijk vlot. Het moment dat er iemand uit de lift viel werd deze snel geholpen. De rupsband naar de andere twee pistes (freestyle en een rode piste) was erg glad, waardoor de als skiër achteruit gleed. Dit is erg eng, en hierdoor kunnen ongelukken ontstaan. Kortom, dzee mag wel eens vervangen worden, de grip was vrijwel helemaal van de band af. Skidome Rucphen is een leuke baan voor 1 à 2 uurtjes, maar veel langer moet je er niet komen. Het heeft een leuk restaurantje met een kleine kaart, maar mooi uitzicht op de piste. Erg leuk als je naar iemand gaat kijken. Het is niet de beste mogelijkheid om te skiën, maar voor een binnenhal is het niet verkeerd.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast847
27 oktober 2016 · 23:30

Voor gevorderden ben je deze hal binnen het uur wel beu. de après-ski en restaurant zijn daarentegen super!! Voor beginners is de piste zeker goed. vooral als je uit de buurt komt (half uur rijden)

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast235
27 oktober 2016 · 17:08

Wij vinden deze baan heerlijk nooit te druk en erg relaxed. Zal wel Door de Brabantse lucht komen .sneeuw is altijd perfect en voor beginnende en gevorderde skiërs leuke afdaling en om weer ff in de stemming te komen .Ook kan je er na het skiën en drankje nemen of lekker eten .voor ons en top skibaan.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast178
27 oktober 2016 · 15:47

Goede service en klantvriendelijkheid, ziet er leuk uit.

Sneeuwkwaliteit matig (ijsvorming).

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast617
27 oktober 2016 · 15:10

Leuke skihal ook voor gevorderden aangezien je nieuwe dingen kunt uit proberen op de airbag
Toen in er was was het erg rustig (was in de zomervakantie) wat ik erg fijn vond omdat ik de baan ongeveer voor mezelf had en dus goed kon trainen
Wel vond ik het jammer dat mijn ski’s niet in het kluisje pasten en ik ze dus in de hal moest laten staan als ik pauze hield

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast458
26 oktober 2016 · 18:51

In Rucphen kunnen de gevorderden rustig hun tricks uitoefenen omdat er twee gedeeltes zijn, een lange baan en twee korte aan de andere kant. In één van de korte staat ook een kicker en rail. Op deze korte baan kun je gemakkelijk de hele middag zoet zijn. Leuke locatie. En snel te vinden vanaf de A58.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
fvanveer
25 oktober 2016 · 14:37

Erg leuke en vooral mooie skihal, ondanks dat het er soms wel druk kan zijn is het altijd netjes onderhouden en ligt de sneeuw er goed bij. Sinds de uitbreiding een aantal jaar geleden is de kwaliteit van de skihal sterk verbeterd, en ondanks dat je als ervaren skiër snel bent uitgekeken op een indoor baan blijft dit toch altijd leuk als je er in de buurt woont om even snel een paar uurtjes te gaan skiën. Groot pluspunt is het restaurant en een heuse aprés ski bar ? De winkel van Free Style Roosendaal die zich in de skihal bevind biedt een ruim aanbod aan wintersportkleding en materiaal. Ik heb er zelf mijn schoenen en ski’s gekocht en ben uiterst tevreden!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast247
25 oktober 2016 · 08:51

Erg goed om te leren skiën.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast879
23 oktober 2016 · 23:07

2 leuke verschillende afdalingen. Goed dat ze eerst een gratis introductieles aanbieden.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast579
23 oktober 2016 · 20:19

Goede gelegenheid om een paar keer te gaan skieen voor dat je weet op wintersport gaat. Natuurlijk niet precies hetzelfde als een wintersportgebied maar veel uitgebreide mogelijkheden!

Met familieSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Brrian
23 oktober 2016 · 15:20

Met een skibaan lengte van 160 meter is Skidome Rucphen niet de langste baan van Nederland. Je kan je hier als beginner prima vermaken. Als gevorderde wintersporter is de baan wat kort. De blauwe piste is voorzien van een sleeplift en daardoor ben je snel boven. De 2 rode pistes zijn voorzien van een lopendeband naar boven. Deze lopende band is erg langzaam waardoor je tempo er echt gaat. Ook zit er zwart kleef spul op de lopende band. Na een dagje skiën zaten er allemaal zwarte vlekken aan de onderzijde van mijn ski’s. Hierdoor waren de onderkanten niet glad meer. Na een slijp- en waxbeurt was het er wel weer af. Maar het is toch zonde van je eigen spullen.
Ze hebben er ook een big air bag staan. Erg leuk om je sprongen te oefenen. Ook hebben ze op één van de rode pistes een funpark staan. Dat is gevarieerd en daar kan je je prima vermaken. Doordat deze fun park niet op de blauwe piste staat hebben de ‘beginners’ er geen last van.
Buiten het skiën kan je je met de familie of vrienden er prima vermaken. Je kan er namelijk ook ice karten en glow golven. Ook heb je er 2 (eet) cafes.

Er is allang sprake dat skidome rucphen zou gaan verlengen. Ik denk dat er dan wel meer abbonementen worden afgesloten door de gevorderde wintersporters, want de pistes zijn nu wel kort. Zoals al eerder gezegd gaat de beginnende wintersporter zich erg goed vermaken en daar raad ik Skidome Rucphen ook voor aan.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast489
23 oktober 2016 · 15:11

In 2014 ben ik voor het eerst in een skihal geweest, dat was in Rucpen. Zelf kan ik best goed skien maar wou ook het snowboard wel eens uitproberen. Zelf vond ik het erg leuk als beginner. De skihal bied goede mogelijkheden voor beginners. Voor de gevorderden heb je hier een leuk snowpark met 2 relatief stijle pistes voor skihal begrippen. Een nadeel is wel dat de afdalingen niet erg lang zijn, maar de hellingen zijn wel stijler dan de gemiddelde in een skihal. Ook is er een schans met big airbag waarop je leuke tricks, veilig kan oefenen. Een groot nadeel vind ik wel dat het niet erg groot is, na een anderhalf uur ben je er wel uitgekeken. Ook zijn en geen stoeltjesliften, maar alleen sleepliften en een loopband. Het is wel een prima bestemming voor de beginnende wintersporter die voor zijn vakantie weer even het gevoel terug wil krijgen.

Met familieSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
mk2k
23 oktober 2016 · 14:18

Deze skihal is voor mij op fietsafstand, maar helaas weinig tot niet uitdagend. De afdaling is vrij kort en vlak. Voor een beginnende skiër die geen enkele ervaring heeft in de sneeuw is het waarschijnlijk beter geschikt. Het prijsniveau voor entree en materialen liggen bijna gelijk aan de concurrentie in Landgraaf en Zoetermeer en de 1 a 2 uur reistijd vind ik geen probleem. Je krijgt daar namelijk meer skiplezier voor een vergelijkbare prijs. Het eten en drinken daarentegen is bij de skidome wel van goede kwaliteit. Ik zou deze hal alleen aanraden als het niet ver rijden is ten opzichte van de andere hallen en je daarbij weinig uitdaging geen probleem vind (dus de iets gevorderde skiër) , of als je een complete beginnende skiër / boarder bent is het wel iets leuker vertoeven.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast104
23 oktober 2016 · 10:44

Een fijne baan voor beginners daar de baan niet te stijl is en overzichtelijk is. Ik heb hier een aantal snowboard lessen gevolgd. Erg fijne begeleiding, er wordt echt tijd voor je gemaakt.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast480
23 oktober 2016 · 10:33

Gezellige en nette skibaan, alles onder een dak. Leuk dat je 3 banenhebt die zich onderscheiden. Verder vind ik wel dat de sneeuw wat beter mag onderhouden worden bij de liften en onderaan bij de (oude)baan , waar de mensen remmen is het ijzig.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast603
23 oktober 2016 · 10:22

Was een leuke hal. Maar voor de gevorderde skiër snel uit gekeken. Jammer dat ze het freestyle-kussen niet altijd hebben opstaan

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring

Forum SnowWorld Rucphen

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
Snowworld slechte baan
Laatste activiteit: 08-02-20 · 09:46
Snowboarder2808-02-20 · 09:4627
Snowboarden Skidome
Laatste activiteit: 03-11-15 · 17:35
Steefjuh03-11-15 · 17:354
Project Baanverlenging Rucphen
Laatste activiteit: 18-08-15 · 11:46
Huski18-08-15 · 11:4615
skicursus Skidome Rucphen
Laatste activiteit: 28-12-14 · 23:45
Desiree228-12-14 · 23:459

Soortgelijke skihallen

SnowWorld RucphenSnowWorld Zoetermeer
Langste afdaling160m300m
Aantal pistes33
Stoeltjesliften00
Sleepliften15
Lopende banden35
Pistes
Wachttijden bij de liften
Drukte op de piste
Sfeer
Prijsniveau
Funpark
Restaurants
Kindvriendelijk
Sneeuwkwaliteit