Blog

Skirama Bike Pass: fietsen in de Brenta Dolomieten

Skirama Bike Pass: fietsen in de Brenta Dolomieten
5 april 2017 m.boerlage

Het wintersportseizoen loopt ten einde, maar de liften in Skirama Dolomiti behouden deze zomer hun functie. Wanneer de sneeuw verdwenen is en het niet langer mogelijk is de afdalingen op ski’s te verkennen, biedt het Italiaanse gebied de Skirama Bike Pass aan. Met deze pas kun je vanaf juni onbeperkt gebruikmaken van de liften in de vijf gebieden van Skirama Dolomiti Summer aan de zuidzijde van de Alpen. Op deze manier kun je kennis maken met de uitgebreide fietsmogelijkheden in de Brenta Dolomieten en de omringende valleien.

TIPTip De Skirama Bike Pass is er voor 1, 3 en 6 dagen en kan natuurlijk ook door wandelaars worden gebruikt. Voor kinderen tot 8 jaar is de pas helemaal gratis!

Italiaanse veelzijdigheid

Dit gebied in de provincie Trentino staat op de Unesco werelderfgoedlijst en vormt, samen met de toppen van Adamello-Presanella en Ortles-Cevedale, een perfecte bestemming voor een actieve vakantie – Italian style. Je kunt mooie tochten boven in de bergen fietsen, je kunt downhill-tracks tot in de perfectie afdalen, je uitleven in één van de vele bikeparken of gewoon een dag die zware klim overslaan en direct op hoogte starten.

TIPTip Vergeet tijdens en na al deze activiteiten vooral niet om te genieten van de fijne Italiaanse sfeer en het lekkere eten. Meer informatie vind je op de website van Skirama Dolomiti.

Vijf gebieden ontdekken

Ideaal is dat de Skirama Bike Pass in alle aangesloten gebieden geldig is. Een 6-daagse pas geeft je de tijd om elk gebied afzonderlijk te verkennen. Madonna di Campiglio, Pinzolo, Val Rendena aan de voet van de Brenta Dolomieten heeft bijvoorbeeld een schitterend nieuw bikegebied met 23 uitgepijlde routes voor fietsers van verschillende niveaus. In Val di Sole mag de mountainbiketour ‘Val Meledrio’ niet worden overgeslagen. Bovendien heeft het gebied maar liefst drie bikeparken voor pure adrenaline. Dolomiti Paganella, met het fraaie Lago di Molveno, heeft ook diverse bikeparken en is trots op de ‘Bear Trails’ en de befaamde ‘Lake to Lake-tour’. Het gebied Trento, Monte Bondone, Valle dei Laghi is de ideale combinatie tussen stad en bergen, met daartussen het mooie bikegebied op de hoogvlakte van Viote. Tot slot Alpe Cimbra, Folgaria, Lavarone, Lusèrn waar je kunt biken langs forten uit de Eerste Wereldoorlog middels de honderd kilometer lange ‘Route van de Forten’, die je ook in delen kunt fietsen.

FOTO’s: Ronny Kiaulehn Photography