Aangepast snowboarden

De Nederlandse Ski Vereniging is de nationale organisatie voor de wintersport. De organisatorische integratie van de gehandicaptensport binnen de Nederlandse Ski Vereniging is in 2008 een feit geworden.

In Nederland is er een groot aantal verenigingen die mensen met een handicap laten genieten van sport. Daarnaast is het voor elk mens belangrijk om lichaam en geest in een goede conditie te houden. Wintersport is hiervoor een uitermate geschikte sport. In een fantastische omgeving prestaties neerzetten stimuleert niet alleen de sporter maar ook anderen om te gaan bewegen.

VERENIGINGEN EN ORGANISATIES

In Nederland zijn een groot aantal organisaties die mensen met een handicap laten genieten van de wintersport.

VAN FUNDAMENT TOT TALENT

In samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en NOC*NSF is de NSkiV hard bezig om het aanbod van aangepaste wintersporten te vergroten. Gezamenlijk is in 2010 ‘Van FUNdament tot Talent’ opgestart. Hierbij worden jongeren met een lichamelijke beperking een traject aangeboden van beginnende wintersporter tot topsporter. Op de jaarlijkse WintersportFUNdag kunnen de jongeren voor het eerst kennismaken met de sport en/of laten zien wat ze in huis hebben.

WINTERSPORT EXPERIENCE

De Nederlandse Ski Vereniging brengt met de Wintersport Experience mensen in aanraking met de wintersport. Dit gebeurt onder meer op basisscholen en revalidatiecentra.

OPLEIDING AANGEPAST WINTERSPORT

Wil je graag leren lesgeven aan mensen met een beperking en kennis vergaren over alle aangepaste disciplines? Dan zijn de opleidingen wintersportbegeleider of leraar-A wellicht iets voor jou.

WEDSTRIJDEN AANGEPAST WINTERSPORT

Voor paraskiërs en parasnowboarders worden nationale en internationale wedstrijden georganiseerd.

TOPSPORTERS

Binnen het aangepast wintersport zijn er diverse sporters internationaal actief. Op World Cups, WK’s en de Paralympische Spelen vertegenwoordigen atleten Oranje bij het parasnowboarden en het paraskiën.
Bekijk hier welke sporters deel uitmaken van de nationale selectie en de groep ‘talentherkenning’ paraskiën.
Bekijk hier welke sporters deel uitmaken van de nationale selectie en de groep ‘talentherkenning’ parasnowboarden.

IMPRESSIES

Van de evenementen die de NSkiV organiseert, worden regelmatig video- en fotoreportages gemaakt. Hieronder twee video’s die een goed beeld schetsen van de Adaptive Indoor Races (internationale wedstrijd paraski en parasnowboard) en de WintersportFUNdag.

ADAPTIVE INDOOR RACES

WINTERSPORTFUNDAG

Vragen?

Neem voor vragen contact op met de coördinator aangepaste disciplines:
Caroline Ooms
+31 (0)70 – 310 1175
c.ooms@nederlandseskivereniging.nl

Gerelateerde blogs

Meer