Veiligheid

Op deze pagina vind je tips en informatie om jouw snowboardtrip zo veilig mogelijk te laten verlopen. We denken aan je veiligheid voor, tijdens en na je wintersport. Heb je bijvoorbeeld al aan winterbanden gedacht? Sluit je helm goed aan op je hoofd? En ben je juist verzekerd voor het geval het toch mis gaat?

Off-piste

Alles wat buiten de gemarkeerde pistes ligt, noemen we off-piste. Kies je ervoor het bewaakte gebied te verlaten, dan brengt dat logischerwijs risico’s met zich mee. Denk aan lawines, verdwalen of ongelukken doordat het ongeprepareerd terrein is. Hoe bescherm je jezelf hiertegen?

Snowboardblessures

Snowboarden wordt niet voor niks een extreme sport genoemd. Je kunt jezelf er aardig mee blesseren als je niet oppast en je jezelf niet goed voorbereid. Toch een blessure opgelopen? Zorg dan een tijdje extra goed voor je lichaam zodat het kan revalideren.

Snowboardhelm

Het dragen van een snowboardhelm op de piste wordt steeds vaker verplicht gesteld voor de jongste wintersporters. Maar ook volwassenen kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Hersenletsel is namelijk de meest voorkomende doodsoorzaak bij piste-ongevallen.

Gerelateerde blogs

Meer