Snowboardblessures

Snowboarden wordt niet voor niks een extreme sport genoemd. Je kunt jezelf er aardig mee blesseren als je niet oppast en je jezelf niet goed voorbereid. Je weet wat ze zeggen: voorkomen is beter dan genezen.

Ga fit op vakantie

Snowboarden vraagt veel van spieren die velen van ons in het alledaagse leven niet vaak gebruiken. Wanneer we op snowboardvakantie gaan, gebruiken we deze luie spieren in een keer een paar uur per dag achter elkaar. Dit is voor ongetrainde spieren best wel een schok en dat kan leiden tot ongewenste verzuring en mogelijk tot een blessure. Natuurlijk is dit met een beetje voorbereiding goed te voorkomen. Train ze bijvoorbeeld met het SneeuwFit-programma waarbij je verschillende, effectieve oefeningen herhaalt die ervoor zorgen dat je precies de spieren versterkt die je op de piste nodig zal hebben. Zo houd je het niet alleen langer uit op de berg, maar voorkom je ook onnodige blessures.

Snowboardles

Is het alweer een tijdje geleden dat je op een board stond en kan je wel een opfriscursus gebruiken? Informeer dan even bij een vereniging op wintersportaccommodatie [link] bij jou in de buurt over lesmogelijkheden. Zo kan je alvast in Nederland aan het boardgevoel wennen en verspil je op je vakantie geen kostbare tijd.

Snowboardtechniek oefenen

Ook als je geen les meer nodig hebt, is het nog steeds verstandig om wat uren door te brengen op een van de vele banen in Nederland. Zo verspil je geen waardevolle minuten op de berg met basistechnieken die je in Nederland al had kunnen oefenen.

Verzorgende balsem

Kunnen jouw spieren wel wat extra verzorging gebruiken? Ook voor spierpijn geldt: voorkomen is beter dan genezen. Maar wist je dat er een balsem bestaat die in beide gevallen kan helpen? Er zijn twee vormen van spierpijn: vroege en verlate. Tijdens het wintersporten maken de spieren afvalstoffen aan en als je te weinig drinkt, hopen deze melkzuren zich op. Dit heet vroege spierpijn. Verhelp deze ophoping door goed op te warmen en spieren voor het sporten te verzorgen met Fast Injury Treatment (FIT) sportbalsem. De balsem wordt snel in het aangedane gebied opgenomen en stimuleert de doorbloeding zodat afvalstoffen gedurende de dag alsnog worden afgevoerd.

Gerelateerde blogs

Meer