Blog

Spannende finale NK schoolteams 2017

Spannende finale NK schoolteams 2017
11 april 2017 stefaniromani

SnowWorld Zoetermeer was afgelopen zaterdag het strijdtoneel van de finale van de Nederlandse kampioenschappen schoolteams. Zestig teams van zowel het basis- als voortgezet onderwijs namen het tegen elkaar op in de slalom. In totaal streden er meer dan 300 deelnemers op ski’s en snowboards voor de felbegeerde titel ‘Nederlands kampioen schoolteams 2017’. De wedstrijd vond plaats op de nieuwe verlengde piste van SnowWorld Zoetermeer. Daarmee was het de eerste wedstrijd op deze nieuwe piste.

De gemengde teams plaatsten zich via voorrondes voor de finale, waarbij ieder team maximaal uit zes deelnemers mocht bestaan. Daarbij mocht ieder team maximaal één wedstrijdskiër of -snowboarder met (voormalig) licentie in het team hebben. De drie snelste tijden – gemeten over twee manches – telden mee voor het klassement.

“Met een groot aantal deelnemers was de 33e editie van de NK schoolteams dit jaar wederom een groot succes” – Bert Raaphorst, Nederlandse Ski Vereniging

Naast het wintersporten, maken de deelnemers op deze manier ook kennis met de wedstrijdsport. “Het is gaaf om te zien dat er veel voorrondes worden georganiseerd. Dat is goed voor de lokale ledenwerving, maar zorgt ook voor een spannende finale. Met een groot aantal deelnemers was de 33e editie van de NK schoolteams dit jaar wederom een groot succes,” aldus Bert Raaphorst, coördinator wedstrijdzaken (NSkiV).

Basis- & voortgezet onderwijs ski
De Dr. Maria Montessori school uit Huizen maakte in de categorie basisschool ski de meeste indruk. Onder leiding van de 11-jarige wedstrijdskiester Mare Schipper racete het team naar de snelste tijd (1:09:35).

Met 174 deelnemers was dit de grootste categorie en in de strijd om het zilver en brons was het de Flevoschool (1:10:59) die de Willem Alexander School voor wist te blijven (1:13:30).

Bij het voortgezet onderwijs wisten twee teams van de CSG Jan Arentsz school uit Alkmaar het goud en zilver op te halen. Derde werd het Alberdingk Thijm College met een nipt tijdverschil van een paar honderdste seconden.

Basis- & voortgezet onderwijs snowboard
Bij de snowboarders van het basisonderwijs streden twee teams voor het goud. De Hilversumse Schoolvereniging wist in SnowWorld de Rehoboth school uit Rijswijk te verslaan, zij werden tweede.

Bij het voortgezet onderwijs streden vijf teams voor de prijzen. Met een ruime voorsprong won het Petrus Canisius College (2:07:40) met daarachter de OSG Singelland (2:18:08) en de Berger Scholen Gemeenschap (2:20:18).

De volledige uitslagen en meer informatie over de finale van de NK schoolteams, is hier te vinden.