BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
partnerboodschap

Franse skigebieden onverminderd populair

Frankrijk staat bekend als het land waar je de grootste skigebieden met de meeste kilometers piste kunt vinden. Tel hierbij de uitstekende accommodaties, de Franse gastronomie en de bijzondere activiteiten, en het is niet verwonderlijk dat vorig seizoen maar liefst 142.000 Nederlandse wintersporters de Franse pistes wisten te vinden. Zij roemen eveneens de grootte van de skigebieden, het gemak van de hoog gelegen dorpen en de variatie in dorpen en landschappen. Frankrijk pakt ook dit jaar weer uit met diverse technologische ontwikkelingen die je het nog eenvoudiger gaan maken. Ook de echte uitdaging is nog altijd in Frankrijk te vinden, met afdalingen die je hart sneller doen kloppen. Dat gebeurt ook tijdens de levendige après-ski die ook zeker in Frankrijk te vinden is!

1) Famille Plus

In Frankrijk bestaat er een speciaal label voor plaatsen die een extra stap zetten om gezinnen te ontvangen. Dit label, Famille Plus, vind je in het hele land: in steden, aan de kust, op het platteland en natuurlijk ook in de bergen. Met 45 bergdorpen die het label hebben, en meer dan 1500 aangesloten accommodaties, horecagelegenheden en activiteitenaanbieders, weet je zeker dat je goed zit. Lees hier meer over de beste skigebieden voor families van Frankrijk.

2) Heel veel nieuwe liften

Nieuwe gondelliften vinden we onder andere in Val Thorens, waar 14 miljoen is geïnvesteerd om de stoeltjeslift Moraine te vervangen. Ook in Vaujany en Le Grand-Bornand komen nieuwe gondelliften. Courchevel komt dit jaar met een unicum: de ultramoderne gondellift Ariondaz, die van de buitenkant verlicht wordt met LED-lichtjes die door zonnepanelen van energie worden voorzien. Ook in de Monts Jura 18 gondels vervangen van de gondellift Fierney. De klapper van het jaar gaat echter naar Les Arcs. Hier komt een nieuwe stoeltjeslift met verwarming en kap, die maar liefst 2850 meter aflegt en daarmee de langste van Europa is.

3) Kunstsneeuw

Les 2 Alpes heeft een wereldwijde primeur met de installatie van sneeuwkanonnen die op de gletsjer worden geplaatst. Uniek, niet alleen vanwege de plaatsing op de gletsjer, maar ook vanwege de hoogte (3200-3400m). Daarnaast staan er nieuwe sneeuwkanonnen in onder andere Alpe d’Huez, Les Arcs, Les Angles (Pyreneeën), Les Menuires, Morzine, Méaudre, Valmeinier, Pralognan, Peisey Vallandry, Praz de Lys Sommand, Orcières, Val d’Arly en Valberg. De uitschieter is Les Orres (zuidelijke Alpen) dat maar liefst een half miljoen investeert en daarmee in totaal 70% van het skigebied met kunstsneeuw kan bedekken.

4) Moderne en luxe accommodatie

Ook de trend van de kwaliteitsstijging van de accommodaties in Frankrijk zet dit seizoen door: in La Rosière opent het eerste Hyatt Centric van Europa, een 4-sterrenhotel met 69 kamers met panoramauitzicht. In Les Arcs wordt het tweede deel van 5-sterrenappartementencomplex Les Monarques opgeleverd (het derde deel opent in december 2018), terwijl in Alpe d’Huez de bouw van het eerste 5-sterrenhotel van het dorp begint, dat in december 2018 de deuren zal openen. In La Plagne is 4-sterrenhotel Araucaria volledig verbouwd, waardoor het een hippe en speelse inrichting heeft gekregen en nu 84 kamers telt. De tijd van kleine appartementen is dus echt voorbij!