BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
gesponsord

Skiparadijzen voor families in Oostenrijk

(c) Silvretta Montafon / Andi Frank
(c) Silvretta Montafon / Andi Frank

Oostenrijk is al jaren het favoriete vakantieland bij Nederlandse wintersporters en zeker families zijn een graag geziene gast. Bij het kiezen van een bestemming wanneer je met kinderen onderweg bent komt net even wat meer kijken. De hoeveelheid kilometers piste in een gebied is ineens niet meer zo bepalend, maar je gaat op andere zaken letten. Is er een goede skischool? En zijn er kindvriendelijke hotels? Is er naast het skiën en snowboarden genoeg te doen? Daarnaast willen we ook niet al te lang in de auto zitten. Wij hebben drie Oostenrijkse skigebieden geselecteerd die niet te ver weg leggen.

(c) Montafon Tourismus GmbH, Schruns / Andreas Haller
(c) Montafon Tourismus GmbH, Schruns / Andreas Haller

Montafon

Bijzonder
Een wandeling begeleid door lama’s is zowel leuk voor kinderen als voor ouders. Onderweg vertelt Llamero Horst meer over deze vriendelijke dieren en over vroeger tijden, toen er mijnwerkers in het Montafon werkten.

Het Montafon is een nog altijd wat onbekendere bestemming bij Nederlandse wintersporters. Drie machtige bergketens, Rätikon, Silvretta en Verwall, omringen de bergdorpen van het Montafon. In dit uitgestrekte dal vind je een aantal verschillende skigebieden met in totaal 230 kilometer aan pistes, allemaal toegankelijk met één liftpas. Een absolute aanrader is de 'HochjochTotale', de langste afdaling van Vorarlberg, die in het skigebied Silvretta Montafon ligt. Bij alle skigebieden vind je mooie kinderlanden, maar ook sportieve skiërs zullen zich thuis voelen op de meer uitdagende pistes. In het dal vind je verschillende dorpen, allemaal met een eigen karakter. Naast skiën en snowboarden is er in het Montafon nog veel meer te doen. Trek de sneeuwschoenen aan en ga wandelen met een gids, eventueel zelfs met lama’s (zie kader)!

(c) Lech Zürs Tourismus GmbH / Daniel Zangerl
(c) Lech Zürs Tourismus GmbH / Daniel Zangerl

Lech Zürs am Arlberg

Must-do!
Dé skitocht in in dit gebied is de 'Weiße Ring' waarbij je rond Lech Zürs am Arlberg skiet. Het legendarische skicircuit is maar liefst 22 kilometer lang. Iedereen die zich met anderen wil meten, neemt in januari deel aan de skiwedstrijd op dit parcours.

Skiërs en freeriders kunnen hun hart ophalen in Lech Zürs am Arlberg. In het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk zijn er honderden kilometers pistes en hellingen. Verblijven doe je in Lech of Zürs in een van de luxe 5-sterren hotels of in de gezellige pensions. Het zal je niet verbazen dat je in Lech en Zürs fantastisch kunt eten. Je vindt er een verbazingwekkend groot aantal restaurants die zijn onderscheiden door restaurantgidsen. Op zich is dat niet vreemd, want Lech en Zürs behoren tot de meest exclusieve dorpen van de Alpen met het bijbehorende prijsniveau. Dat betekent wel dat alles tiptop verzorgd is. Zo staan er maar liefst 500 leraren voor je klaar om je skills naar een hoger niveau te tillen en in het kinderland krijgen kids vanaf 4½ jaar op een vrolijke en veilige manier het skiën onder de knie.

Alphotel Hirschegg / Kleinwalsertal

Voor de allerkleinsten
Kinderen vanaf 2 jaar zijn bij de kinderopvang in prima handen en de allerkleinsten tot 2 jaar vinden het heel fijn in de baby-opvang. Extra gezinsbonus: met de Happy Card van 'Familotel' krijgen gezinnen 5 procent korting bij alle 'Familotels' in Duitsland en Oostenrijk.

Het Kleinwalsertal is al een heerlijke bestemming voor families en wanneer je verblijft in het Alphotel in Hirschegg weet je helemaal dat je goed zit. Het is het enige 'Familotel' van het Kleinwalsertal en ligt op een hoogte van 1.200 meter, ver van de hoofdweg, met een adembenemend uitzicht over Hirschegg midden in het skigebied van de Heuberg-Arena. Vanaf het Alphotel ben je snel in het grootste Duits-Oostenrijkse skigebied met 124 pistekilometers en de skischool ligt op slechts 300 meter afstand. Het Alphotel biedt samen met skischool Hirschegg voor kinderen tot 4 jaar in het skicentrum van het hotel, de Burmiclub-skicursus aan (telkens een halve dag). Daarna worden de kids door de medewerkers van de kinderclub van het Alphotel opgehaald en uitstekend opgevangen. Voor kinderen vanaf 4 jaar worden er in het 300 meter verder gelegen 'Kinderland' hele dagen skilessen gegeven.