Blog

Deelnemers techniekreis laaiend enthousiast

Deelnemers techniekreis laaiend enthousiast
10 mei 2016 NSKIV
Deelnemers techniekreis laaiend enthousiast
Deelnemers techniekreis laaiend enthousiast
Deelnemers techniekreis laaiend enthousiast

Net als de eerste succesvolle techniekreis van de Nederlandse Ski Vereniging die vorig jaar in november plaatsvond in het Oostenrijkse Kaprun, was ook de tweede techniekreis in april helemaal uitverkocht. De deelnemers kregen in deze week training van Nederlandse Ski Vereniging-opleider Rieks Schippers en waren allemaal erg te spreken over de kwaliteit van de techniekreis, persoonlijke begeleiding en expertise van de begeleiders.

De 58-jarige Peter van der Venne skiet al 25 jaar en gaat meerdere keren per jaar op wintersport en is altijd opzoek naar manieren om zijn skitechniek te verbeteren. In Wintersport Magazine las Peter over de techniekreis. “Het programma sprak me enorm aan en de week voldeed 100 procent aan mijn verwachtingen.” Peter, die zijn plekje bij de eerstvolgende techniekreis al heeft gereserveerd, maakt zoveel mogelijk positieve reclame voor deze buitenkans: “Voor iedereen die serieus beter wil skiën is dit een aanrader van de hoogste plank. Wat ik zo goed vind aan de reis is de individuele aandacht die je krijgt. Rieks had voor iedereen nuttige persoonlijke tips en aanmerkingen en de toon was nooit belerend, maar juist motiverend!”

Techniekreis 1

Techniekreis 1

Ook de verschillende lesmethoden maakten een indruk op Peter: “Ik dacht dat ik wel goed bezig was, maar als je dan jezelf terugziet tijdens de video-analyse wordt je wel even met je neus op de feiten gedrukt. De opleiders kunnen dan aan de hand van jouw eigen beelden illustreren wat er fout gaat en hoe het beter kan.”

“Voor iedereen die serieus beter wil skiën is dit een aanrader van de hoogste plank. Wat ik zo goed vind aan de reis is de individuele aandacht die je krijgt.” – Deelnemer techniekreis Peter van der Venne (58)

Daphne Rolf (29) skiet al 11 jaar en koos voor de techniekreis omdat ze altijd al technisch beter wilde leren skiën en op zoek was naar een passende training. “De techniekreis voldeed absoluut aan mijn verwachtingen. We hadden mazzel dat we alle soorten weers- en sneeuwomstandigheden mee hebben mogen maken: van harde pistes tot slushy sneeuw en van volop zon tot dichte mist. Zo konden we onze techniek in veel verschillende omstandigheden verbeteren.”

Techniekreis 2

Techniekreis 2

Daphne was erg enthousiast over de diversiteit van de techniekreis, die tegelijkertijd met de Nederlandse Ski Vereniging-opleidingen in Kaprun werd georganiseerd, en was te spreken over zowel de weersomstandigheden als de bezigheden: “Het was een intensieve, leerzame en afwisselende week waarbij de begeleiders veel aandacht besteden aan de individuele leercurve van de deelnemers. Ondanks dat we in een groep werden begeleid, was er genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Zo vond ik het bijvoorbeeld ook erg interessant om de theorie van de opleidingen bij te wonen. Het was vanuit het programma niet verplicht, maar ik was er graag bij.”

“We hadden mazzel dat we alle soorten weers- en sneeuwomstandigheden mee hebben gemaakt: van harde pistes tot slushy sneeuw en van volop zon tot dichte mist. Zo konden we onze techniek in veel verschillende omstandigheden verbeteren.” – Deelnemer techniekreis Daphne Rolf (29)

Dat je techniek ontwikkelen niet leeftijdsgebonden is, bewijst de 63-jarige Anneke Kraakman die al ruim 20 jaar skiet: “Ik kom heel erg goed van de berg van, maar naar mijn mening kon het mooier. Ik had overal op internet gezocht naar een lesweek waarbij de focus op de techniek lag, maar door mijn leeftijd kwam ik al snel uit bij vakanties voor ouderen en dat sprak me niet aan.” Zodoende kwam Anneke bij de techniekreis die haar verwachtingen overtrof: “Het was een super gezellige groep die bestond uit deelnemers van verschillende leeftijden, maar dat ging juist prima samen.”

Techniekreis 3

Techniekreis 3

TIPLijkt jou de techniekreis ook de ideale wintersport om je techniek te verbeteren? Meld je aan voor volgend seizoen!

De begeleiding was ook uitstekend: “je kan geen betere begeleider krijgen dan Rieks. Hij is luid en duidelijk en ook als het je niet lukt, blijft hij je aanmoedigen.” Anneke zegt volgend jaar weer terug te komen: “Ik heb een heleboel waardevolle tips gekregen van de opleiders waar ik het hele jaar mee aan de slag ga. Volgend jaar ga ik dan weer mee om te laten zien hoe ik mijn techniek heb verbeterd en om te bewijzen dat ik het kan!”

“Volgend jaar ga ik weer mee om te laten zien hoe ik mijn techniek heb verbeterd en om te bewijzen dat ik het kan!” – Deelnemer techniekreis Anneke Kraakman (63)