Corona en wintersport

Vanwege corona zijn het roerige tijden voor de wintersport. Kan ik deze winter eigenlijk wel op wintersport, welke coronamaatregelen gelden er in de skigebieden, en wat als er onverhoopt een negatief reisadvies komt? We snappen heel goed dat je door alle bomen het bos niet meer kan zien. Op deze pagina doen we ons best om je gedurende deze winter zoveel mogelijk antwoorden te geven. Je vindt op deze pagina de meestgestelde vragen met betrekking tot de reisverzekering.

Waar wil je graag meer over weten?


Wintersport boeken met corona

Wintersporters zijn onzeker over de coronasituatie, waardoor zij het boekingsmoment naar achteren schuiven. Om de onzekerheid weg te nemen bieden steeds meer reisorganisaties gunstige annuleringsvoorwaarden. Hierdoor wordt het toch aantrekkelijk om je wintersportvakantie vast te leggen. Want nog steeds geldt: hoe eerder je boekt, hoe meer keuze er is.

Gratis annuleren met de wintersport
Gratis annuleren met de wintersport
Steeds meer reisorganisaties bieden gratis annuleren en/of omboeken. Bekijk welke reisorganisaties de voorwaarden versoepeld hebben.
Accommodatievergelijker
Een accommodatie boeken
Veel mensen hebben andere wensen dan de afgelopen jaren. Toch maar een appartement in plaats van een hotel? Met onze accommodatievergelijker kun je op al je wensen filteren bij meer dan 10 aanbieders!
Meest gestelde vragen over onze reisverzekering
Je reisverzekering en corona, hoe zit dat?
De coronaregels zijn al verwarrend, laat staan hoe het zit met je reisverzekering. Daarom hebben we de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Coronamaatregelen in de Alpenlanden

Oostenrijk, Beieren en Zwitserland hebben officiële coronamaatregelen voor de wintersport bekendgemaakt. De andere Alpenlanden volgen waarschijnlijk snel. Ook al zijn hier nog geen specifieke wintersport-coronaregels, er gelden natuurlijk wel de algemene coronaregels die ook in skigebieden gelden. Op basis van de actuele wetgeving zetten we per land de coronamaatregelen op een rij die belangrijk zijn voor de wintersport.

Coronamaatregelen per land
Coronamaatregelen per land
Check de actuele coronamaatregelen in de Alpenlanden, gebaseerd op de nu geldende wetgeving.

Let op: de coronasituatie kan snel veranderen. Terwijl het ene land quarantainemaatregelen doorvoert, kan een ander land inreisbeperkingen afkondigen. Voor de actuele coronaregels in de Alpenlanden adviseren we voor vertrek Nederland wereldwijd in de gaten te houden. Hier staan de officiële reisadviezen per land.

Check ook de officiële websites met coronaregels van ieder Alpenland:

France Montagnes, de toerismeorganisatie voor de Franse bergen, heeft daarnaast een factsheet gepubliceerd met voorlopige coronamaatregelen. Deze regels gelden voor de meeste bekende skigebieden waaronder Val Thorens.

Voorlopige coronamaatregelen France Montagnes


Specifieke coronamaatregelen in skigebieden

Vooruitlopend op landelijk beleid, hebben steeds meer skigebieden al eigen (voorlopige) maatregelen aangekondigd. Van enkele bekende skigebieden hebben we de maatregelen uitgelicht:

De coronamaatregelen van de andere skigebieden vind je in het gele kader op de skigebiedpagina’s; zie bijvoorbeeld Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental. Dit zijn (voorlopige) maatregelen die het skigebied op eigen initiatief heeft genomen, ze kunnen door de regering worden overruled. Ook kan het skigebied tussentijds besluiten de regels zelf aan te passen. Check daarom altijd de plaatselijke website en de landelijke coronaregels via de links hierboven.


Het laatste coronanieuws

De ontwikkelingen ontrent corona gaan razendsnel, en we kunnen ons voorstellen dat het soms lastig is om de ontwikkelingen bij te houden. Op verschillende terreinen houden we de laatste stand van zaken bij:

  • Check ons liveblog voor de laatste ontwikkelingen;
  • Check de nieuwssectie waarin we corona-gerelateerde berichten verder uitlichten;
  • Check het coronaprotocol voor de wedstrijdsport.

Gerelateerde weblogs


Onderzoek: corona en wintersport

Sinds de uitbraak van de coronacrisis doen we onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus voor de wintersport deze winter. Inmiddels hebben we drie enquêtes uitgevoerd onder enkele duizenden wintersporters. Hieruit blijkt dat de meerderheid nog steeds op wintersport denkt te gaan, maar dat het boekingsmoment duidelijk naar achteren schuift. De onzekerheid is groot en een toenemend aantal wintersporters twijfelt om te gaan. Uit onze laatste enquete bleek bovendien dat de coronamaatregelen die skigebieden tot nu toe nemen, niet allemaal aansluiten op de behoeften.

Lees alle resultaten: