Wintersportklachten

Het regent/sneeuwt vaak wintersportklachten tijdens de vakantie dus een beetje kennis van EHBO kan zeker geen kwaad. Wintersport is namelijk een actieve buitensport. Het heeft daarnaast een groot vermaakfactor; het is tenslotte vakantie! Hierdoor wordt niet altijd stil gestaan bij het feit dat zowel skiën als snowboarden sporten zijn die veel van je lichaam vragen en ook een goede voorbereiding vergen. Ieder jaar gebeuren er helaas weer ski-ongelukken en ontstaan blessures door onvoldoende voorbereiding. Maar er zijn meer gevaren die op de loer liggen in het hooggebergte. We onderscheiden de volgende klachten die gepaard kunnen gaan met een wintersportvakantie.

Verbranden door de zon
Verbranden door de zon
Een veel voorkomende wintersportklacht is het verbranden. Door de kracht van de zon op hoogte en het nalaten van smeren, wil het nog wel eens voorkomen dat wintersporters met een knalrood gezicht rondglijden tijdens de vakantie. Wat zijn de gevaren van het verbranden tijdens de wintersport, en wat kun je er tegen doen? We geven je alle tips.
Sneeuwblindheid
Sneeuwblindheid
Niet alleen je huid kan verbranden tijdens de wintersport. Ook je ogen krijgen wat te verduren door de intense UV-straling wat gegarandeerd wintersportklachten oplevert. Maar wat houdt sneeuwblindheid in en hoe kun je het voorkomen? We sommen het op.
Onderkoeling & bevriezing
Onderkoeling & bevriezing
Het wintersporten vindt vanzelfsprekend plaats in een sneeuwrijke omgeving dus klagen over kou lijkt kinderachtig. Maar er bestaat wel degelijk een gevaar voor onderkoeling of bevriezing. En dat is wel een gegronde wintersportklacht. Maar hoe merk je dat je onderkoeld of bevroren raakt en hoe los je het op? We leggen het haarfijn uit.
Hoogteziekte
Hoogteziekte
Wintersportklachten over hoogteziekte lijken een ver-van-je-bed-show. Wie zijn wintersportvakantie in een gletsjerskigebied of een ander hoog gelegen skiresort doorbrengt, kan er toch degelijk last van krijgen. Maar hoe uit hoogteziekte zich en hoe los je deze wintersportklacht op? We geven je graag raad.