Groepsreis wintersport

Met een grote groep vrienden of familie op wintersport is natuurlijk hartstikke gezellig, maar het regelen van een wintersport groepsreis kan best een uitdaging zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen. De een wil een groot skigebied, de andere liever een klein en knus familiegebied. Ook de voorkeur voor het land kan verschillen. Van groot skigebied in Frankrijk, tot gezellige après-ski in Oostenrijk. En net wanneer je de neuzen allemaal één kant op hebt, sta je voor de grootste uitdaging: want waar vind je accommodatie voor een reis met zoveel personen? We helpen je met onderstaande tips en aanbevolen touroperators graag een eindje op weg!

Stem verwachtingen af & vergelijk skigebieden

Start met het inventariseren van de groep. Wat zijn de verwachtingen? Als je allemaal student bent is het antwoord waarschijnlijk eenvoudig, want dan mag het niet te duur zijn en moet er een biertje gedronken kunnen worden. Lastiger wordt het wanneer er meerdere generaties meegaan op vakantie. Voor de kinderen is goede skiles belangrijk, de ouders willen graag een groot skigebied en opa en oma willen mooie wandelpaden en een dorp met wat historie. Dat wordt alweer een stuk lastiger, maar aan de andere kant moet je deze eerste stap ook weer niet moeilijker maken dan het is. Selecteer een aantal skigebieden met behulp van onze skigebiedenvergelijker, nodig (een aantal van de) reisgenoten uit, pak een fles wijn erbij en selecteer samen een bestemming.

Kies een soort accommodatie

Weet je inmiddels de wensen en heb je een bestemming geselecteerd? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een accommodatie. Is het de bedoeling om volledig verzorgd in een hotel te verblijven, is een simpel appartement voldoende of is het juist de wens om met de groep gezellig in een eigen chalet te verblijven?

Chalet

Wanneer je op zoek bent naar een eigen chalet of een vakantiehuis dan is het de moeite waard om eens bij aanbieders te kijken die zich hier helemaal in gespecialiseerd hebben. Bij Chalet.nl, Interhome, Bellvilla en ChaletsPlus vind je een groot aanbod van chalets en vakantiehuizen. Aan de piste, in het dorp of juist ver van de bewoonde wereld.

Geschakelde appartementen

Geschakelde appartementen zijn vaak een goed alternatief voor een chalet. In een geschakeld appartement worden meerdere appartementen aan elkaar gekoppeld, zodat je als groep wel bij elkaar zit, maar tegelijkertijd ook allemaal je eigen ruimte hebt. Vaak is een geschakeld appartement goedkoper dan een chalet. Je vindt geschakelde appartementen vooral veel in Frankrijk en dan in zowel de grote skigebieden (zoals bijvoorbeeld La Plagne) als in de kleiner skigebieden (zoals Val Cenis). Naast de eerder genoemde touroperators kan je bijvoorbeeld bij Sportiek Reizen terecht voor vrijblijvende informatie.

Hotel

Wil je met een groep in een hotel verblijven dan wordt de zoektocht al iets lastiger. Sommige hotels hebben liever geen grote groepen over de vloer, omdat deze soms nogal overheersend kunnen zijn. Gelukkig zijn er voldoende hotels waar je als groep wel welkom bent. Je kan contact opnemen met Summit Travel of Sunweb om vrijblijvend een aanvraag te doen.

Touroperators groepsreis wintersport

Je kan er ook voor kiezen om je reis via een touroperator te boeken. Je boekt dan vaak een combinatie van accommodatie en skipas, waarbij je aardig wat voordeel kan pakken. Verschillende reisorganisaties hebben gespecialiseerde afdelingen, waar je (vrijblijvend) een groepsreis op maat kan aanvragen. Geef altijd zo specifiek mogelijk jullie wensen door, dan kunnen touroperators een passend voorstel doen. Verschillende aanbieders bieden ook handige tools waarbij iedereen z’n eigen iDeal-koppeling toegestuurd krijgt om de reis te betalen. Daarnaast kun je online alvast een kamerindeling maken.

Aanbevolen touroperators voor een groepsreis:

Summit Travel

Summit Travel biedt wintersportgroepsreizen voor bedrijven, families en vriendengroepen. Deze touroperator heeft een individuele aanpak, zodat je zeker bent van een reis die past bij jullie wensen.

Chalet.nl

Bij Chalet.nl vind je prachtige houten chalets aan de piste voor grote en kleinere groepen. Ideaal voor een familievakantie! Bovendien kan je ook groepsreizen aanvragen.

Sunweb

Sunweb stelt groepsreizen samen voor groepen van 20 personen of meer. Ze ontzorgen je helemaal en bieden een hoop mogelijkheden.

Sportiek Reizen

Ook bij Sportiek Reizen kun je terecht wanneer je groep uit 20 wintersporters of meer bestaat. Ze zijn gespecialiseerd in Frankrijk en met een online formulier vraag je eenvoudig een gratis offerte aan.

Groepsreis studenten wintersport

Ben je student en wil je met een groep gaan skiën en snowboarden in de Alpen, dan kan je bij Totally Snow terecht. Deze aanbieder is gespecialiseerd in reizen voor studenten, waarmee je de zekerheid hebt dat er de mogelijkheid is om een gezellig biertje (of twee) te drinken wanneer je de berg afkomt. Vind je bij hen niet wat je zoekt, neem dan eens contact op met Summit Travel, Sunweb of Sportiek Reizen, ook zij bieden studentenreizen aan!

Eigen bus wintersport

Wanneer je met een grote groep op wintersport gaat (denk aan zo’n veertig mensen of meer), dan is het mogelijk via onder ander Wonderbus een eigen bus te charteren. Dit heeft een aantal voordelen, want de bus komt je ophalen op de locatie die jij aangeeft, het is gezellig en je spaart veel geld uit omdat het over het algemeen goedkoper is dan met losse auto’s naar de sneeuw rijden. Omdat je ‘s nachts rijdt pak je vaak ook nog eens één of twee dagen op de piste extra!

Ook touroperator bieden speciale opstapplaatsen en/of een eigen bus aan voor groepsreizen. Mocht je nog meer kosten willen besparen; in sommige gevallen is het voordeliger met een buspendel te reizen, zodat de bus niet een week in het skigebied moet ‘wachten’ op de terugweg, met de daarbij behorende kosten. Interbus (losse bustickets) en Sunweb (incl. accommodatie) bieden beiden deze dienst aan.

# Zoek jouw groepsaccommodatie:
*op basis van 30 personen voor 7 dagen
appartementAlpinchalet Zigjam (GUR600) ***
12x bekeken
  • Gaschurn - Partenen
  • 700m van het centrum Gaschurn - Partenen
  • 600m tot skilift Versettlabahn
Details
12 slaapkamersvertrek op 3 apr 2021
€7714
(€258 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (1)
appartementAlpinchalet Zigjam (GUR600) ***
12x bekeken
  • Gaschurn - Partenen
  • 700m van het centrum Gaschurn - Partenen
  • 600m tot skilift Versettlabahn
Details
12 slaapkamersvertrek op 3 apr 2021
€7714
(€258 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (1)
  • Willingen
  • 8.7km van het centrum Willingen
  • 9.2km tot skilift Ettelsberg
Details
10 slaapkamersvertrek op 6 mrt 2021
€7803
(€261 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (1)