Kerstvakantie

Wie een witte Kerst wil met verlichte straten, gezellige kerstmarkten en veel versierde kerstbomen zit in de Alpen goed! Ondanks dat de meeste wintersporters in de voorjaarsvakantie op wintersport gaan, is de kerstvakantie ook zeker een fijne periode om te wintersporten. De kortere, koudere dagen, worden vaak meer dan goed gemaakt door de gezellig kerstverlichting in de dorpen. Vaak zijn er ook kerstmarkten, diners en optredens. We tippen je de rustigste periode, authentieke skidorpen en aanbiedingen voor een sfeervolle wintersport tijdens de kerstvakantie!

Eerste of tweede week van de kerstvakantie op wintersport?

Aangezien alle landen en regio’s in dezelfde weken kerstvakantie hebben, zijn het drukke weken op de piste. Ieder jaar zien we wel dat de eerste week rustiger is dan de tweede, dit omdat veel wintersporters eerst nog thuis de kerstdagen doorbrengen voordat ze naar de sneeuw rijden.

TIP: Bekijk het overzicht van de verwachte drukte per week!

Weer & sneeuwzekerheid in de kerstvakantie

In de kerstvakantie zijn de omstandigheden op de berg vaak een stuk frisser dan in de populaire voorjaarsvakantie. De dagen zijn korter en de zon minder sterk, waardoor het ‘s ochtends een tijdje duurt voordat het opwarmt en de pistes zachter worden. Qua sneeuw zit je in de hogere skigebieden sowieso goed en moet je lager geluk hebben dat er al vroeg in het seizoen een dump is geweest. Mocht je de luxe hebben om laat te kunnen boeken, kun je het beste de weerberichten van onze weerman Roel in de gaten houden!

Keuze skigebied

Wil jij deze kerstvakantie wel eens een nieuw skigebied ontdekken, maar kom je er niet uit welk het moet worden? Niet zo gek, want het aanbod van skigebieden is mega. We helpen je graag een handje! Met onze skigebiedenvergelijker kun je aan de hand van jouw wensen een geschikt skigebied zoeken. Maar om je het nóg makkelijker te maken, hebben we alvast per thema een voorselectie gemaakt:

Sfeervolle skidorpen

Om er zeker van te zijn dat je in een dorp zit met een authentieke kerstsfeer hebben we de meest sfeervolle skidorpen voor je op een rijtje gezet. Hier zit je voor een wintersport inclusief kerstsferen gegarandeerd goed!

Ontdek sfeervolle skidorpen in de Alpen.

Aanbiedingen accommodaties kerstvakantie

Aangezien alle landen tegelijk kerstvakantie hebben, zijn accommodaties vroeg al volgeboekt. Wanneer je naar een populair skigebied wilt gaan en een top appartement wilt hebben, is vroeg boeken een must. Misschien zelfs al op de terugweg van je vorige wintersport! Wanneer je in minder populaire gebieden wilt verblijven, kun je wel iets langer wachten, maar de kerstvakantie blijft een drukke periode. Hierdoor zijn last minutes en aanbiedingen lastig te vinden, maar niet onmogelijk. Zeker met een klein reisgezelschap en in een klein skigebieden kun je wel eens geluk hebben!

Zoek een last minute of aanbieding voor de kerstvakantie!

Ski-in ski-out accommodaties kerstvakantie

Niet voor niets zijn ski-in ski-out accommodaties iedere kerstvakantie volgeboekt. Het is natuurlijk heerlijk om direct vanaf je accommodatie de piste op te stappen. Wees er op tijd bij en bemachtig jouw ski-in ski-out accommodatie!

Voorbereiding wintersport

Accommodatie geregeld, materiaal in orde, skiles geboekt, winterbanden onder de auto en reisverzekering afgesloten? Een kleine greep uit de dingen waar je aan moet denken, vóórdat je richting de sneeuw reist. Op onze voorbereidingspagina vind je alles overzichtelijk bij elkaar en met onze checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht!

Bekijk de checklist; heb ik overal aan gedacht?

Wintersport in de buurt

In de kerstvakantie is er in Nederland ook veel wintersportplezier te beleven. Alle indoor skihallen, rolbanen en borstelbanen zijn open en bieden vaak kerstvakantiecursussen op verschillende niveaus aan. Met onze zoekmachine vind je gemakkelijk een locatie bij jou in de buurt!

Vind een wintersportlocatie in de buurt.

# Boek jouw accommodatie voor de kerstvakantie:
*op basis van 2 personen voor 7 dagen
appartementLerch (GUR591) ***
101x bekeken
  • Gaschurn - Partenen
  • 1000m van het centrum Gaschurn - Partenen
  • 800m tot skilift Versettlabahn
Details
2 slaapkamers
€731
(€366 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (1)
appartementLerch (GUR592) ***
199x bekeken
  • Gaschurn - Partenen
  • 1000m van het centrum Gaschurn - Partenen
  • 800m tot skilift Versettlabahn
Details
2 slaapkamers
€731
(€366 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (1)
appartementAppartement in Untertilliach ***
21x bekeken
  • Obertilliach
  • 6.8km van het centrum Obertilliach
  • 6.7km tot skilift Golzentipp
Details
2 slaapkamers (52m²)
€739
(€370 p.p.)bekijk alle beschikbare opties (1)